Lesestabel januar 23, tema 2021

 

Da er vi forsyne meg i gang med et nytt år.

Dager og måneder forsvinner så fort, at man når ikke det man vil.

Ihvertfall ikke når det gjelder lesing.

Jeg når ikke å lese alle jeg ønsker å lese, rett og slett.

Enda jeg har god tid til å lese.

For Januar har jeg derfor lagd en stabel med bøker utgitt i 2021.

Det er et variert utvalg, krim, romaner og sakprosa.

Det er leseeksemplarer.

Jeg har ikke betalt for å lese dem.

Bilder og tekst under bildene er hentet fra internett, teksten fra omslagene.

Noen av disse bøkene er tykke, så jeg når nok ikke lese hele stabelen denne måneden heller.

Kanskje må noen krim vente, til jeg skal ha tema bøker i serie, to måneder på våren.

Jeg følger altfor mange krimserier.

Men hva gjør man når man er avhengig?

Hvilke skal man i så fall kutte ut?

Jeg er jo så redd for å gå glipp av noe bra at jeg starter på nye forfattere, nye serier.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal klare å begrense meg.

Hvordan sier man stopp liksom?

Her er ihvertfall de jeg velger fra i januar.

 

Bøker jeg liker ekstra godt, plukker jeg ut og legger de til salgs i min lille nettbokhandel. Der vil jeg legge til nye cirka en gang i måneden og de sendes direkte fra Ark til din postkasse.

https://pokket.no/Lillasjel/

 

 

 

Stefan Ahnhem, Siste spiker

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Ahnhem er en av de jeg har lest alle av og er ajour, helt frem til denne som kom i 2021.

Stefan Ahnhem, X måter å dø på

Stefan Ahnhem, Motiv x

Stefan Ahnhem, Atten grader minus

Stefan Ahnhem, Den niende graven

Stefan Ahnhem, Offer uten ansikt

 

 


Han har utpresset. Han har mishandlet. Han har voldtatt. Han har gått over lik for å nå helt til topps. Han er foraktelig på alle vis. Han heter Kim Sleizner og jobber som politisjef i København.

Dunja Hougaard har gått under jorda for på eget initiativ å etterforske sin tidligere sjef. I månedsvis har hun og teamet hennes samlet inn informasjon. Da en høyt ansett mann innenfor den danske etterretningstjenesten blir funnet sammen med en naken, ukjent kvinne i en bil på havbunnen utenfor Refshaleøen, begynner det endelig å bli klart for å utløse fellen. Spørsmålet er bare for hvem.

Samtidig, på den andre siden av sundet, får den svenske politimannen Fabian Risk en beskjed som forandrer alt.

 

Synne Sun Løes, Sinnapsykologen

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Dette trodde jeg var sakprosa, men jeg ser nå at det er en roman. Litt usikker på om det er min sjanger, men som alltid spennende å prøve det jeg er usikker på. Kan ikke kjøre safe hele tiden. Da går man glipp av mye gøy.

 

Mandag morgen står en kvinne utenfor DPS (Distriktspsykiatrisk Senter) med en kurv full av egg. Før psykolog Idunn Jæger får tenkt seg om, er hun med på å kaste egg på arbeidsplassen. Mange egg. Det er deilig å se dem knuse mot glassdøra.

Idunn er 49 år og singel. Hun gruer seg ekstremt til at sønnen Gustav snart skal i militæret. Hun er rasende over pakkeforløpet i psykisk helsevern. Hun er sinna på Bent Høie og hans nullvisjon for selvmord, som hun mener er urealistisk og umenneskelig. Det er fristende å legge seg på sofaen og bare gi opp. Men så ringer politiet på døra. Og Freud kryper ut av sofaputen.

Sinnapsykologen er en sviende, satirisk roman der avstanden mellom såkalt normalitet og galskap til tider er syltynn.

 

Selina Barker, Utbrent

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Dette trodde jeg var en norsk forfatter, aner ikke hvorfor. Jeg er visst lite orientert om hva jeg planlegger å lese. Hun er ikke norsk men temaet er interessant, i og med at jeg selv har utmattelse i kroppen.

 

 

 

Over hele verden meldes det om utbrente og om folk i faresonen for å bli det. Alt fra toppledere til sykepleiere, leger og lærere, journalister og kunstnere – ja, selv yogalærere – får diagnosen utbrent. Teknologien skulle gjøre livet vårt enklere, spare oss for arbeid og gi oss mer fritid. I stedet opplever mange at de er mer utslitt og under større press enn noensinne.

Er du blant dem som ligger våken om natten, utmattet etter arbeidsdagen og i helspenn over tanken på den overhengende arbeidslisten som venter neste morgen? Det trenger ikke å være slik! Enten du har møtt veggen eller er redd for å møte den, kan coach og livsstilveileder Selina Barker hjelpe deg, slik hun har hjulpet tusener til å trekke opp grensene, fylle opp energitanken og skape det livet du vil ha.

For alle utbrente og alle som er nær ved å ta fyr, har hun satt sammen en verktøykasse med alt du trenger for å kjenne deg kraftfull, rolig og konsentrert hver eneste arbeidsdag – uansett hvor mye det stormer rundt deg.

 

 

Peter May, Blodets bånd

Leseeksemplar fra Bonnier norsk forlag

 

Tredje bok i Enzo-serien. Jeg er nesten ajour på Peter May, lurer på om jeg har en frittstående igjen, litt usikker

Peter May, Kritikeren

Peter May, Ualminnelige mennesker

 

 

Enzo Macleod har blitt diagnostisert med en dødelig sykdom og prøver å løse en av de mest grusomme forbrytelsene i Frankrikes historie. Tiden er i ferd med å renne ut, på mer enn én måte. Som om det ikke var ille nok, blir datteren hans nesten drept. Enzo selv blir ranet og deretter arrestert. Noen prøver å sverte ham og beskylde ham for drap. Det blir snart tydelig at en morder, som så langt alltid har klart å rømme, har kommet tilbake og er forberedt på å gjøre alt for å stoppe Enzo. Enzo må bruke all sin rettsmedisinske kunnskap for å løse saken før det er for sent …

 

Camilla Läckberg, Henrik Fexeus, Mentalisten

Leseeksemplar fra Bonnier norsk forlag

 

Läckberg har jeg lest mange av, men serien der hun skriver mer psykologiske thrillere, der falt jeg av. Jeg har lest alle fra Fjellbacka og gleder meg over at det er en ny på vei derfra.

Det har kommet to bøker i denne nye serien hun skriver sammen med Fexeus og jeg har kun sett gode kritikker, så har gledet meg til denne, men bare ikke fått den inn på leselisten. Den er tykk, 591 sider. Nå skal den prioriteres, for jeg har bok to klar for en måned med bøker i serie. Bok 2 i serien heter Sekten.

 

 

 

I en kjempesatsing fra Sverige skapes en ny etterforskerduo utenom det vanlige: politietterforskeren Mina Dabiri og mentalisten Vincent Walder fra Stockholm. Mentalisten er den første i en trilogi av selveste Camilla Läckberg, skrevet sammen med den kjente mentalisten Henrik Fexeus. Mordet som setter det hele i gang er brutalt – en ung kvinne blir funnet i et sverdskap, gjennomboret fra alle kanter av sverdene lik en makaber parodi på det magiske trikset. Mina oppsøker mentalisten Vincent i et forsøk på å forstå morderens tenkemåte. Vincent lar seg fascinere av både Mina og saken hun etterforsker. Det er han som oppdager at tallet tre er risset inn på låret til den drepte kvinnen. Alt tyder på at det er en seriemorder de jakter på. Både Mina og Vincent har tvangstanker de må holde i sjakk for å fungere, kanskje det er noe av grunnen til at de samarbeider så godt. Dette er den første boka i en serie på tre med dette etterforskerparet, og i løpet av de tre bøkene vil mørke hemmeligheter i deres bakgrunn bli avslørt. Bøkene kan leses frittstående.

 

 

Dag O. Hessen, Liv

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Dette er en bok jeg er veldig nysgjerrig på og den har hoppet i hylla mange ganger og ville bli lest. Veldig spent på om den faller i smak. Jeg er jo spirituell og tror på kraften og energiene, så vi får se om jeg liker det jeg leser.

 

 

Hva er liv og hvordan oppsto det? Få spørsmål har vært gjenstand for mer undring og vitenskapelige utforskninger. Det har også opptatt Brageprisvinner og biolog Dag O. Hessen siden han som liten gutt lå på ryggen og studerte stjernehimmelen mens han grublet over tilværelsens uutgrunnelige spørsmål.

I Liv forsøker han å bygge en bro mellom den undrende gutten under stjernehimmelen og de fremtredende vitenskapsfolkene som siden har forsøkt å gi oss et svar på disse spørsmålene. Resultatet er en ambisiøs men kledelig uhøytidelig og engasjerende fortelling om det det pustfrarøvende tilfeldighetsspillet som førte til det livet vi har på jorden i dag.

Den britiske astronomen Fred Hoyle påstod at det var like sannsynlig at en gjærcelle skulle blitt dannet «tilfeldig» som at en tornado skulle passere en søppelplass med alle komponentene til en Boeing 747, og ende opp med funksjonelt fly. Likevel har senere forskning sannsynliggjort at gjærcellen, så vel som alt annet liv på jorda, oppstod nettopp som et resultat av spektakulære tilfeldigheter.

Liv er en bønn til leseren om å være takknemlig for det vinnerloddet vi alle har trukket, og et håp om at vi med større forståelse for de millionene av slumpetreff som har ført fram til planetens mangfold, også vil ha en sterkere motivasjon til å bevare det.

 

 

Marlen Ferrer, Livs saga

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Enda en av de jeg har gledet meg til, men ikke fått lest enda. Stabelen med 2021 bøker har stått på hylla foran stolen min i lang tid, ja faktisk helt siden 2021, haha. Der har de tålmodig ventet og jeg håper å få lese de nå.

Stablene fra 2022, blir nok

 

Sagaene er seierherrenes fortellinger. Mange skjebner forblir i historiens skygge. I denne romanen trer en kvinne fram fra fortidens mørke og skriver ned historien om sitt liv. Det er en annen saga enn en mann kunne ha skrevet, en annen saga enn de med makt ville ha fortalt.

Liv Gudmundsdatters fortelling begynner i borgerkrigstidens Norge i 1162 og ender i et kloster ved Rhinen i 1217. Det er en beretning om å være prisgitt andres vilje og leve på andres nåde. Den handler om tvang og underkuelse, men også om den undertryktes ønske om hevn og vilje til makt. Selv om det fører til undergang.

 

Hilde Rekraas, Ingunn Røren, Det mørkeste rommet

Leseeksemplar fra Kagge forlag

 

Hilde Reikraas fortalte fra etterforskingen av Dark room, når vi var på Osterøy i 21.  Jeg gruer meg til å lese så jeg må se det an, om jeg makter. Men jeg vil gjerne.

Krimhelg på Osterøy

 

 

Operasjon Dark Room var norgeshistoriens største etterforskning av seksuelle overgrep mot barn på nett. Den begynte ved kjøkkenbordet til etterforskningsleder Hilde Reikrås, og endte med at titalls barn i Norge og flere andre land ble reddet ut fra pågående overgrep.

I Det mørkeste rommet forteller ofre, overgripere og deres familier sine historier for aller første gang. Flere av landets mest rutinerte etterforskere gir også konkrete råd om hvordan vi best kan beskytte barna våre på nett.

 

 

Ildefonso Falcones, Sjelemaleren

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Falcones er en forfatter jeg følger. Jeg har lest alle utenom denne. Bestandig er det mursteiner, denne er på 688 sider. Fantastiske bøker.

Ildefonso Falcones, Barfotdronningen

Ildefonso Falcones, Jordens arvinger

 

 

 

 

Barcelona, 1901. Kontrasten mellom rik og fattig er stor, og de politiske spenningene ulmer i byens gater. Arbeiderbevegelsen er i vekst, og den konservative katolske overklassen gjør seg klar til kamp.

Kunstneren Dalmau Salas er fanget mellom to verdener. Han er født og oppvokst blant Barcelonas stolte håndverkere, mens hans store kjærlighet, Emma, er sterkt engasjert i arbeiderbevegelsen. I takt med at Dalmaus kunstneriske virke når nye høyder, begynner hans politiske overbevisninger og kjærlighet til Emma å vakle. Kan Dalmau fortsette å formidle de de fattiges elendige kår gjennom kunsten sin, når han selv lever det søte liv? For å finne seg selv, må han avgjøre hva som er viktigst for ham, både som mann og som kunstner.

 

Aslak Nore, Havets kirkegård

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Enda en av de romanene som fikk kjempegode kritikker i 2021. Jeg så ikke en eneste dårlig omtale.

 

Høsten 1940 går hurtigruteskipet D/S «Prinsesse Ragnhild» ned utenfor Bodø. Vera Lind og hennes nyfødte sønn Olav overlever, men ektemannen og hundrevis av andre omkommer.

Åtti år senere tar forfatteren Vera livet sitt. Sporene peker tilbake til forliset. Forfatterskapet fikk en brå slutt da hun forsøkte å fortelle sannheten om hva som egentlig skjedde den skjebnesvangre dagen under krigen. Hun ble tvunget til taushet. Olavs datter Sasha begynner å lete i farmorens historie. Hva skjedde egentlig på den fatale hurtigruteseilasen?

Havets kirkegård er en storslått roman om et norsk familiedynasti og maktkampen som oppstår i dødens kjølvann. Det er en romantisk og tragisk reise langs norskekysten i både fortid og nåtid, og en fortelling der sannhet står mot familielojalitet, med konsekvenser så store at de kan føre til familiens undergang.

 

Anthony Doerr, Den beste av alle verdener

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Jeg likte svært godt Alt lyset vi ikke ser og gleder meg til denne.

 

Hovedpersonene i Den beste av alle verdener prøver å finne ut av verdenen som omgir dem: Anna og Omeir på hver sin side av bymurene under beleiringen av Konstantinopel i 1453, tenåringsidealisten Seymore under et angrep på et bibliotek i dagens Idaho, og Konstance, som befinner seg på et interstellarisk skip, tiår fram i tid. De er alle drømmere og outsidere som finner styrke og håp når de står midt i det ukjente.

Som en rød tråd gjennom hele fortellingen går den eldgamle teksten om Aethon, som lengter etter å bli til en fugl, slik at han kan fly til et paradis i himmelen. Denne historien gir trøst og mystikk til bokens uforglemmelige karakterer. Pulitzerpris-vinner Anthony Doerr har skapt en kaleidoskopisk fortelling som viser hvor tett knyttet vi er til hverandre, til dem som levde før oss, og til dem som vil være her etter oss.

Den beste av alle verdener er en hyllest til fortellingenes magi, og er en vakker og forløsende roman om å ta vare på bøkene, jorda og menneskenes hjerte.

 

Simon Stranger, 304 dager

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Simon Stranger, Leksikon om lys og mørke

Simon Stranger, Adventstjernen

 

Stranger er også en av de jeg absolutt vil lese, for han skriver så bra.

 

 

I mars 2015 står Afghanistanveteranen Nicholas alene i skogen bak huset, klar til å ta sitt eget liv, da han innser at han er nødt til å varsle sine nærmeste. Han lover moren sin å holde seg i live til jul, som er 304 dager unna.

Gjennom 304 fragmenter fortelles to fortellinger: Nicholas går til krig fordi han vil være med på å gjøre verden til et bedre sted, men ender med å få livet sitt revet i småbiter. Arman er tre år gammel da Sovjet invaderer Afghanistan. Som voksen skal han slutte seg til Taliban for å beskytte landet sitt – blant annet mot norske soldater.

304 dager er en roman om krig og vennskap, kjærlighet og familie. Den handler om måten livene våre er vevet sammen på, til en fortelling som strekker seg tusenvis av år bakover i tid. Mest av alt handler den om kampen for å komme seg gjennom et krigstraume, og forsøke å overleve freden.

 

Patrick Radden Keefe, Si ingenting

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Denne ble jeg oppmerksom på når jeg så at Lucinda Riley hadde lest den som research før den siste boken hun ga ut i søsterserien sin.

Ingen skal si at det ikke er variasjon i bunken denne gangen, det er gøy. Dette er nok en sterk bok.

 

 

Hva husker vi om konflikten i Nord-Irland? IRA og de britiske myndighetene kjempet i en borgerkrig som varte i over tre tiår. Konflikten gikk under navnet The Troubles.

I desember 1972 ble tibarnsmoren Jean McConville bortført fra hjemmet sitt i Belfast, for aldri mer å bli sett i live. Forsvinningen hennes hjemsøker barna, gjerningsmennene og et helt samfunn i Nord-Irland i flere tiår.

I denne grundig oppbygde boken skriver ikke Patrick Radden Keefe bare om en brutal forbrytelse, han skriver også et levende portrett av en verden der hendelser som dette dessverre var ganske vanlige. Tragedien til et helt land fanges opp i en fengslende fortelling fortalt gjennom livet til noen få personer.

Si ingen ting vever historiene til Jean McConville og hennes familie sammen med Dolours Price sitt liv, den første kvinnen som ble med i IRA som soldat, som bombet puben Old Bailey mens hun knapt var ute av tenårene. Gerry Adams, som bidro til å få slutt på kampene, men benektet sin egen IRA-fortid, har også en fremtredende rolle i boken. Ved å beskrive konflikten og vanlige menneskers mange tragedier er Si ingen ting en ekstremt fengslende og sterk fortelling om hvor langt folk er villige til å følge sin politiske overbevisning, og hvordan bygge opp igjen et samfunn i kjølvannet av en lang og blodig konflikt. Dette er sakprosa på høyeste internasjonale nivå.

 

Max Seeck, Jenta under isen

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Max Seeck, Heksejakt

Bok 2 i serien til Seeck. Den står i fare for å bli flyttet til mars, tema nordisk eller april/mai, tema seriebøker

 

 

Seks måneder har gått siden Jessica Niemis møte med den mystiske seriemorderen som drepte hennes mentor. Marerittene om moren har blitt verre, men Jessica gjør det hun kan for å holde fokus. Drapsavdelingen, nå under ny ledelse, har fått en ny sak. Liket av en ung kvinne har skylt opp på en iskald strand. Samtidig har to berømte influensere forsvunnet.
Under etterforskningen finner Jessica et skremmende maleri – av et fyrtårn på en avsidesliggende øy, og under bildet et grusomt dikt som beskriver et drap. Og mens Jessica jobber febrilsk med å løse saken, og forhindre flere drap, innhenter den forferdelige fortida henne, og truer med å ødelegge henne.

 

Martha Hall Kelly, Solsikkesøstre

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Denne begynte jeg på, men nådde ikke lese ferdig, så nå må jeg vel begynne på nytt, for jeg husker ikke handlingen. Dette er tredje bok i denne serien men de kan leses frittstående.

Martha Hall Kelly, Villrosene 

Martha Hall Kelly, Syrinpikene 

 

Solsikkesøstre er den tredje boken fra bestselgerforfatter Martha Hall Kelly. Den er en vidstrakt fortelling om tre sterke kvinner under den amerikanske borgerkrigen.

Georgeanna er sykepleier og arbeider under den amerikanske borgerkrigen. Hennes heroiske innsats under krigen fører henne til den unge slavekvinnen Jemma, som lever under fryktelige forhold på en plantasje i sørstatene. Vi blir også kjent med Ann-May, kvinnen som driver denne plantasjen mens ektemannen er i krigen. Den ulmende konflikten mellom nord og sør vil påvirke livet til disse tre kvinnene på måter de aldri kunne ha forestilt seg.

Solsikkesøstre er inspirert av sanne beretninger og gir et levende innblikk i den amerikanske borgerkrigen, fra de umenneskelige forholdene på plantasjene, til den krigsherjede New York City og slagmarkens grusomheter.

 

Linn Ullmann, Jente 1983

Leseeksemplar lånt fra Norli Åndalsnes

 

Jeg har sett litt blandede omtaler, så er litt usikker, men jeg har lest en av Ullmann før, som jeg likte godt

 

Linn Ullmann, Det dyrebare

 

 

«Gjennom å skrive det som skjedde, gjennom å fortelle historien så sannferdig som jeg kan, forsøker jeg å samle dem i én kropp – kvinnen fra 2021 og jenta fra 1983. Jeg vet ikke om det er mulig.» Paris, en vinternatt i 1983. Hun er seksten år og har gått seg vill i de ukjente gatene. På en lapp har hun adressen til den tretti år eldre fotografen A. Nesten fire tiår senere, mens både hennes eget liv og verden utenfor krakelerer, prøver den voksne kvinnen å forstå den unge jenta hun en gang var. «Jente, 1983» utspiller seg i Oslo, New York og Paris, og er en sjangeroverskridende og besettende reise gjennom lag av minner og glemsel. Linn Ullmann fortsetter å utforske hukommelsens dikteriske kraft i forsøket på å fortelle om det aller hemmeligste. Hun trekker linjer frem og tilbake i livsløpet, linjer som også går tvers gjennom den stedville seksten år gamle jenta. Dette er en rå, naken og til tider brutal fortelling om makt og avmakt, lyst og skam, skjønnhet og glemsel.

Jeg tror jeg har tatt grundig feil og det er ikke en behagelig opplevelse

 

Jeg tror jeg har tatt grundig feil og det er ikke en behagelig opplevelse.

Lenge har jeg fundert på fenomenet om at det jeg tenker på, dukker opp foran meg i form av bekreftelser.

Det skjer både i boken jeg leser akkurat da, film på tv, mennesker jeg møter osv.

Dette har mange oppdaget, denne synkroniteten.

Det var til og med på radio, en diskusjon over dette fenomenet.

De funderte på om en ble avlyttet via telefon, for hvis de snakket om en reise foreksempel, dukket det opp foran dem like etter.

De hadde derfor forsikret seg om at telefonen ikke var i nærheten og de fant ikke svar.

 

Jeg driver jo med healing og mediumskap og har erfart at jeg åpner mer og mer opp, jo mer jeg bruker sansene mine.

Jeg tror ikke på noe hokus pokus, jeg er ikke religiøs og tror alt kan forklares vitenskapelig.

Alt har med energi og tiltrekningskraft å gjøre.

Energi kan “leses” og vi tiltrekker oss det vi tenker på.

Men…..

Jeg har trodd at jeg tiltrekker meg det som er riktig for meg, men i går forstod jeg at så enkelt er det ikke, jeg kan lure meg selv.

Jeg må skille mellom hjerne og kropp og det kan være vanskelig.

Jeg må la meg lede av mitt indre kompass, som “vet” mye mer enn det jeg er bevisst.

 

Egentlig startet dette i fjor.

Jeg har ombestemt meg, jeg vil ikke likevel

Jeg er jo overvektig og så mye at det er tungt for kroppen.

Det er ikke kostholdet det er noe i veien med,  men ulike tilstander i kroppen og derfor er det ikke Moe kvikk fix.

Så jeg har spurt meg selv hva gjør jeg.

I fjor vinter planla jeg å begynne på omstart med Berit Nordstrand.

Jeg kjøpte inn det jeg trengte av ingredienser og bøker men kroppen min var i panikk.

Den ropte nei nei.

Til slutt forstod jeg at det var ikke riktige veien å gå.

Jeg skulle ikke ta bort alt, men tilføre heller det kroppen trenger.

Jeg begynte å fermentere og spise enda mer variert.

Jeg følte jeg var på riktig vei, men forstår nå at jeg kan ikke være sikker på det.

Jeg oppdaget nemlig i går, etter et besøk, at ja, jeg får bekreftelser, men det rare er at jeg bestandig får positive bekreftelser.

Og det er noe jeg har fundert på.

Det er tøffe tak når man er tjukk. Hva gjør man?

 

Jeg ble nylig tilbudt en ny medisin.

Den får ned blodsukker og man går ned i vekt.

Jeg er skeptisk til å tilføre kroppen mer medisin, for jeg tror jeg bør ha et variert kosthold og jeg er redd bivirkninger.

Kroppen er en maskin som trenger næring for å holde seg frisk.

Vel, da dukker bekreftelsene opp, når jeg leser romanene mine.

Hvor viktig den kjemiske sammensetningen i måltidene er.

Plutselig husker jeg at jeg kjøpte en diett gjennom Balderklinikken, En fasteimitert diett.

Man spiser en diett over fem dager, med nøye veid opp ingredienser, men vanlig mat.

Så spiser man vanlig igjen.

Dette skal på et vis restarte kroppen.

Om det virker, vet jeg ikke.

Men kroppen min jubler og roper ja, det gjør du.

 

I går fikk vi besøk av venner vi ikke møter så ofte.

Og i løpet av kvelden, kommer vi inn på dette med kosthold.

Min gjest forteller at hun har en diett hun er veldig fornøyd med.

Ja, hvilken tror dere det er?

Jo, akkurat den samme dietten som jeg kjøpte i 2018 og nå er klar for å begynne på.

Hun har vært med fra starten, gått kurs og kan være en god støttespiller for meg.

Hvor stor er sannsynligheten for dette?

Jeg kan også nevne at det er lukket gruppe for de som bruker denne dietten og jeg trodde jeg hadde stilt de et spørsmål.

Dette var før gjesten kom.

Det viste seg at jeg hadde postet feil, jeg hadde lagt den på profilen min istedetfor.

Men svarene fikk jeg jo av henne.

Er ikke det merkelig eller?

 

Vel, det er en lang historie dette, men etter at gjestene dro, forstod jeg noe jeg har fundert på.

Dette med at jeg får positive bekreftelser som understøtter det jeg tenker.

Hvorfor tar jeg aldri feil?

Er jeg så rasende flink at jeg vet alt?

Det var jo feil i fjor?

Eller var det det?

Det var da det slo meg.

Jeg får ikke kun bekreftelser på det som er riktig.

 

Jeg tiltrekker meg det jeg ønsker skal være riktig.

Derfor er de alltid positive.

Det betyr ikke at de alltid må være de rette tankene.

Tankens kraft er sterk.

Vi er magneter som tiltrekker oss det vi fokuserer på.

Så tror vi at aha, jeg har jo rett, men det er ikke sikkert det er riktig likevel.

Derfor må vi ikke stole blindt på oss selv.

Vi må ha beina på bakken og lete etter den riktige veien.

Og så må vi kunne innrømme innimellom at kanskje vi tar feil.

Den oppdagelsen gjør at jeg egentlig har fått enda mer å fundere på.

I dag

 

Det står mye om tankens kraft og energi i universet i denne boken

Lynne McTaggart, Den usynlige veven, Jakten på universets skjulte kraft

 

 

 

Bonnie Garmus, Leksjoner i god kjemi

 

Bonnie Garmus, Leksjoner i god kjemi

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Dette er en av de romanene, som ble spådd til en av høstens store. Jeg er bestandig skeptisk når en bok blir oppropt til storsuksess, men jeg så nettopp en omtale fra ei som ikke liker, for “lette” underholdningsbøker og hun sa hun ble sjarmert og likte den godt.
Det er ikke enkelt å skrive omtale om denne romanen, for den er så annerledes enn det meste annet. Jeg storkoste meg, fra første til siste side.

Den er både aktuell og ikke aktuell, realistisk og ikke realistisk, den er på et vis alt på en gang.

Men mest av alt er den så fornøyelig å lese. En humor som slår an her hos meg. Bare navnet på hunden, Halv sju og at hunden har en fortellerstemme.
Mye av handlingen dreier seg om kvinnesynet på 1960-tallet men også hvordan det å skille seg ut, ikke vår upåaktet hen. Og Elizabeth Zott er ikke som alle andre og du piller ikke henne på nesa, uten å få en reaksjon. Nei, hun gir svar på tiltale.

Sitat:

Når du begynner å tvile på deg selv, sa hun og snudde seg tilbake til publikum, når du føler deg redd, bare husk en ting. Mot er roten til forandring – og vi er kjemisk sett skapt for å forandre oss. Så når du våkner i morgen, gi deg selv dette løftet. Ikke hold deg tilbake lenger. Ikke hør på andres mening om hva du kan og ikke kan oppnå. Og la ingen plassere deg i ubrukelige båser som kjønn, rase, økonomisk status og religion. Ikke la talentene dine ligge brakk, mine damer. Skap din egen fremtid. Når du går hjem i dag, spør deg selv hva du vil forandre. Og så begynner du.

 

Vi du ha en roman som er morsom, litt annerledes, men også til ettertanke, anbefaler jeg varmt Leksjoner i god kjemi.

Den er så god at det er mulig jeg legger den ut i nettbokhandelen min etterhvert.

https://pokket.no/Lillasjel/

 

 

 

Elizabeth Zott er ingen gjennomsnittlig kvinne. Faktisk ville hun ha vært den første til å poengtere at det ikke finnes noe slikt som en gjennomsnittlig kvinne. Men dettte er 1960-tallet, og forskningsmiljøet rundt Elizabeth ligger ikke akkurat i front når det kommer til likestilling. Seksuell trakassering er regelen mer enn unntaket, og når Elizabeth forsvarer seg, får det store konsekvenser for karrieren hennes.

I stedet for å si opp jobben fordyper Elizabeth seg stadig mer i sitt forskningsprosjekt, og ignorerer kollegaene sine etter beste evne. Mye forandrer seg når hun treffer Calvin, som er en klassisk vitenskapsnerd: kunnskapsrik, klønete, snill og påståelig. Mellom Calvin og Elizabeth oppstår den type kjemi som gjør at alle andre blir småkvalme av misunnelse.

Men livet gjør sine krumspring, og tre år senere er Elizabeth ugift alenemor og – snodig nok – stjerne i et populært kokkeprogram på TV. Hennes unike tilnærming til matlaging («Ta en halvliter H2O og tilsett en klype natriumklorid») viser seg å bli revolusjonerende for kvinner over hele Amerika. For ikke bare lærer hun amerikanske kvinner å lage mat. Hun lærer dem også grunnleggende kjemi og hvordan de kan endre sine liv. Hun lærer dem at kvinnens rette plass ikke nødvendigvis er på kjøkkenet, men ute i verden.

 

Cynthia Harrod-Eagles, Begynnelsen

Leseeksemplar fra Aschehoug

Nå leser jeg første bok i en serie som blir utgitt på norsk i 2023. Det er en historisk serie der de tre første bøkene blir utgitt i løpet av året.
Jeg koser meg med denne, men over 500 sider. Det er blitt lite lesetid i julen, spørs om jeg når å bli ferdig i år. 😊

 

Eleanor Beaufort er av adelig familie, men er foreldreløs og uten formue. Hun blir giftet bort til den rike arvingen Robert Morland fra York. Morland-familien har mye penger, men mangler den riktige familiebakgrunnen. Eleanor blir sjokkert over sitt nye hjem, som er langt fra det fornemme godset hun er vant til. Morland ligner mer på et sauefjøs Men, hun er ingen tafatt jentunge. Hun setter seg i respekt og føder arvinger til slekten. Med det sikrer hun også sin stilling, og familiens framtid.
Mannen Robert er dypt forelsket i henne, men hun gjengjelder ikke hans følelser. Hun er hemmelig forelsket i Richard av York, som hun hadde et romantisk møte med noen år tilbake. Hun drømmer stadig om å treffe ham igjen, mens hun også byr sin families og sin egen lojalitet til hans sak.

 

 

 

 

Desember:

Lesestabel desember 22, Nyheter 22, inkl julebøker

Joanna Bolouri, En kjæreste til

Lizzi Byron, En dag ved juletider

Anne Marie Ryan, Den beste julegaven

Kristin Harmel, Skogens usynlige stjerner

Espen Skjerven, Kleptokratiet

Helene Holmström, Flammer, snø og stjerner

Lene Lauritsen Kjølner, Jul på Petronellas pensjonat

Julebøker lest 2022, 12 bøker

Kelly Rimmer, Barna fra Warszawa

Jojo Moyes, Hestekunstneren

 

Januar:

Bøker lest januar 2022, 14 bøker, herav 5 krim/spenning

Februar:

Bøker lest februar 2022, 24 bøker

Mars:

Bøker lest mars 2022, 15 bøker, herav 14 krim

April:

Bøker lest april 2022, 17 bøker

Mai:

Bøker lest mai 22, 14 bøker, mest krim

Juni:

Bøker lest juni 22, 16 bøker

Juli:

Bøker lest juli 22, 10 bøker, herav 1 krim

August:

Bøker lest august, 2022, 13 bøker, herav 1 krim

September:

Bøker lest september 22, 10 bøker

Oktober:

Bøker lest oktober 22, 12 bøker, herav 5 krim

November:

Bøker lest november 22, 14 bøker, herav 6 krim

 

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta:

#marianntokle

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

 

 

 

Julen har på et vis vært slik.

 

 

Jeg trodde jeg hadde drukket opp frokostkaffen, men det hadde jeg ikke.

Julen har på et vis vært slik.

Dagene kommer og går og jeg har liksom ikke stått grepet de.

De blir bare borte.

Ikke har jeg lagd noe mat, vi har spist rester.

I dag skal jeg steke biff.

 

 

Dagen i går var slik.

En dagstur til Trøndelag, ca 4 timer hver vei.

En viktig tur for å møte familien.

Vi skulle hatt mer tid, men været og føret var litt usikkert, så da ble det sånn denne gang.

Det var mørkt når vi dro og mørkt når vi kom hjem og ingen vakre bilder å vise.

Når det var dagslys, var det snøfokk.

Men turen gikk fint og vi var glad vi kom oss avsted.

 

 

I dag har derimot noen malt himmelen med forsiktige penselstrøk.

Det var usedvanlig vakkert.

 

Dette er utsikten fra fremsiden av min sønns hus.

 

 

Vi var  bedt på ost og kjeks til lunsj i dag.

Vi har nemlig hatt abstinenser.

Vi har ikke sett lille frøken siden julaften.

Hun vokser jo så fort og de utvikler seg så mye nå den første tiden.

Vi er så glad for å ha de så nære.

I morgen skal vi spise nyttårsmiddag sammen.

Det gleder vi oss til.

Takknemlig er vi.

I dag

 

Fra en mor

Snille lille jenta mi

Prøv å finne litt ro

Ikke strev slik med alt

Ikke kav deg opp med alt burde burde

Finn roen i bare å være

Jeg er der som før

Bruk meg, snakk med meg, bruk tankene mine

Du strekker deg hele tiden fremover i tid og det stresser deg veldig

Du strever også med alt som var

Og alt som ikke skjer

Du er på et vis overalt unntatt akkurat her og nå

Noe av det er en flukt fra smerter, det forstår jeg

Men drøm deg da heller bort i gode minner vi har sammen

Omfavn alle gledene

Vi har ikke valgt den letteste veien du og jeg

Men du skal ikke følge i mine fotspor

Du skal velge en annen vei

Du skal få den hjelpen jeg ikke fikk

Du skal derfor klippe trådene til min smerte

Nå med en gang

Du skal ikke bære den med deg videre

Du skal få hjelp så din vei blir lettere lille jenta mi

Du som bestandig har vært så nysgjerrig på livet

Du har ikke helt fått vist frem hvor vakker en blomst du er

Du som ville vite hvorfor blomstene luktet slik

Du husker kanskje ikke det men jeg husker

Du skal klippe trådene nå til min smerte

Dette skal du gjøre for ikke å bringe den videre

Dette blir din jobb i tiden som kommer

Let etter gledene

Små og store

Se lille vennen vokse og bli stor og gå inn i fremtiden

Det er lenge til vi møtes igjen lille jenta mi

Men jeg er der

Snakk med meg, lån tankene mine men klipp trådene til smerten

Hilsen mamma

For evig og alltid

 

Vi er så opptatt av å finne våre egen sannhet

 

 

Vi er så opptatt av å finne våre egen sannhet

Hva er riktig for meg

Ja, dette er veldig viktig

Vi må finne hva som er der for oss, ikke hva som er riktig for andre

Men vi må ikke gjøre dette alene

Vi er aldri alene

Jeg tror fullt og fast på at vi  kommer fra samme kilden

Noen kaller det Gud, andre kaller det lysets kilde, noen sier universet, engleriket, osv

Jeg er ikke så opptatt av navn

Jeg er ikke så opptatt av beskrivelser av templer av gull og nydelige farger

Jeg er egenltig ikke så opptatt av dit jeg skal

Men jeg er veldig opptatt av der jeg er nå

 

Før var jeg litt opptatt av hvor jeg har vært i tidligere liv.

Noe har skjedd og “min” sannhet er endret.

Jeg tror ikke lenger at sjelen vandrer opp og ned i mange liv, jeg tror den løses seg opp og blir igjen en del av det hele.

Jeg tror derimot jeg “arver” mine forfedres energier, bakover i tid.

Dermed kan jeg også dra med meg deres traumer.

Jeg kan gå inn og lese energiene til alle som har levd.

Ja ta nå ikke dette bokstavelig og si at jeg skal lese hvilket som helst.

Så flink er jeg ikke, men at det er mulig, ja.

Vi leser energier fra både de som har gått bort og de som lever.

Før trodde jeg at jeg møtte igjen mennesker fra alle disse livene.

Når vi nå møttes  igjen i dette livet, ble vi glad for å se hverandre.

Ja, vi blir glad, selv om vi aldri har truffet hverandre før.

Vi møtes og vet at du er et menneske jeg liker, sånn momentant vet jeg det

Dette blir da også endret, hvis vi ikke fysisk har møttes i tidligere liv, men ikke mye.

Jeg gjenkjenner noe i blikket ditt, energiene våre matcher.

Vi svinger på samme frekvens og føler derfor kontakten.

Akkurat som når vi stiller inn radioen for å høre tydelig.

 

 

Men

Det er jo bestandig et men

Vi kan også møtes for at du skal lære meg noe, eller jeg deg

Det kan være ubehagelige ting, så da er vi avhengig av å ikke like hverandre, hvis vi skal lære

En tvillilngsjel trenger ikke være full match med en gang

Man skal kanskje gå hver sin vei et stykke og utvikle seg

Da skal man hjelpe hverandre på veien

Hvem er bedre rustet til å hjelpe deg med de ubehagelige tingene enn nettopp din tvillingsjel

Om man nå tror på tidligere liv, så har jeg full forståelse for det

Det er de fleste i det spirituelle miljøet som gjør det, sikkert 95 %.

Vi har behov for andre mennesker rundt oss

Vi skal ikke gå veien alene

I helgen hadde jeg flere nydelige samtaler med medmennesker

Det er mye lettere å finne sine egne blokkeringer når man samtaler med andre

Det betyr ikke at de forteller deg hva som er riktig

De kan fortelle deg noe som for deg er feil

Ved hjelp av din motstand mot det de sier, får du opp hva som er riktig for deg selv

Vi kommer fra de samme energiene

Vi er et felleskap av mennesker på jorden

Selvfølgelig skal vi ikke gå alene hele veien

Men vi skal lære oss hva som er vår vei

Hvordan vi skal gå den må vi finne ut selv

Det å oppdage hvilke hindringer vi legger i veien for oss selv, ja det er ikke enkelt

Vi tror ofte at nå har det løsnet, nå er jeg i full fart igjen, og så viser det seg at man har bare sett opp et nytt gjerde

De gjerdene er ofte usynlige for oss selv

Da er det så nydelig med disse sjelemøtene som hjelper oss å åpne porten igjen

Jeg er så takknemlig for alle de jeg møter som lærer meg noe

Det går aldri bare en vei

I et sjelemøte har begge glede av opplevelsen

Gjenkjennelsen

Gleden over å møtes

Gleden over å være der for hverandre

Sånn er det i parforhold også

Vi ønsker at den vi bor sammen med, skal være som oss

Hva ville vi lært da

Ingenting

Man kan godt møte sin tvillingsjel i et forhold og gjenkjenne det med en gang og det føles riktig

Men det må ikke være sånn at alle skal møte den eneste rette, der alt skal være solskinn og glede

Min mann og jeg var på hver vår planet når vi møttes

Vi er det innimellom enda, etter 42 år sammen

Enda så irritert jeg kan være noen ganger, ser jeg at det er en berikelse

Jeg ser innmari godt at jeg hadde ikke lært alt jeg skulle lære om meg selv, hvis han hadde vært lik meg

På grunn av hans væremåte, har jeg lært å få det godt med meg selv

Bivirkningen av det er at vi har fått det enda bedre sammen

Du er ikke alene selv om det kan føles sånn

Det blir bestandig sendt deg noen for å hjelpe deg.

Eller kanskje er det sånn at du selv tiltrekker deg de.

Spørsmålet er om du ser det

Ta imot alle med åpne armer og se hva du skal lære av de situasjoner du blir satt opp i

Det er spennende forskning

I dag

 

Lillasjel Lillasjel på facebook: https://www.facebook.com/Lillasjel

Når du tenker tilbake noen år, tenker du wow, hvem var jeg

Dette er personlige Lillasjelord skrevet på bestilling. Ta kontakt hvis du ønsker dine egne ord. Du bestemmer selv om de skal postes her i bloggen.

sms 99467178 eller her: http://Www.Facebook.com/Lillasjel

 

 

Når du tenker tilbake noen år, tenker du wow, hvem var jeg da

Samtidig tenker du, hvem er jeg nå

Du føler deg så annerledes

En annen ro inni deg

Du er ikke lenger så opptatt av at ting må være perfekte eller helt tipp topp ferdig

Du forstår at mye av det du før var opphengt i og stresset av, er helt uten betydning

Det at alt skulle være så ordentlig, henger igjen fra du var barn

Du ser nå at du prøvde å gjøre alt du kunne for å få oppmerksomhet

Du ville være flink i alt, for at de skulle se deg

Litt skuffende var det ofte at du ikke fikk den anerkjennelsen du håpte på

Det var andre som fikk mer, enda det var lite de presterte

Dette er skuffelser du har båret på og har latt vokse

Stadig nye opplevelser, der dine prestasjoner ikke blir sett

Hvorfor sa du, er det slik

Jo alt er energi og du får det du forventer inni deg

Du var så vant til å bli skuffet at det var det du tiltrekte deg

Nå er dette i ferd med å snu, fordi anerkjennelsen ikke betyr noe for deg lenger

Du er ikke opptatt av at noen skal se deg og gi deg lovord

Du vet at det du gjør er mer enn bra nok

Det merkelige er at når du kommer dit, ja da skjer noe merkelig

Du får den anerkjennelsen du før ønsket deg

Nå betyr den imidlertid lite, så du bare smiler og tar det som en selvfølge

 

Da kommer vi til den du er i dag

Bruk denne erfaringen med tiltrekningskraft

Fortsatt har du litt for lett for å tenke bekymring

Da inntar de tankene hodet ditt, nattesøvnen blir dårligere og du mister krefter

Skriv de tankene ned

Når du har tømt ut all frustrasjon, skriv så ned det du ønsker deg

Ikke bry deg med at det er fantasier du tror ikke blir oppfylt

Vri fokus over til de gode løsningene

De ordene leser du om igjen, når bekymringen kommer tilbake

Mye har skjedd i årenes løp, du er på vakt og det er forståelig

Legg også ned kikkerten du har inni deg

Den du bruker for å observere og se etter farer

Det gjør at du får igjen fokus på det du ikke vil ha

Se for deg at du pakker den sammen og setter den bort, men gi beskjed om å bli alarmert, hvis det er noe du er nødt til å gripe inn i

Kjenn følelsen av avslappethet når du ikke alltid trenger å være på vakt

Dette vil gi deg enda mer ro

 

Når du finner denne roen, se for deg de hvite arkene i boken din, livets bok

Tenk på det du ønsker å fylle de arkene med

Nå når du har en annen selvtillit og finner fred med deg selv, åpner det seg nye veier

Gjør noe du alltid har hatt lyst til

Gå ut og skap gleder for deg selv

Ikke fordi det er for fornuftig  eller noe som bør gjøres, men fordi det er medisin til sjelen

Farger, kreativitet, glede, utvikling av sansene dine, viktige ting for din utvikling

Når du er glad og har det godt, vil kroppen din slappe av og den også vil føle seg bedre

Dette er veldig viktig medisin som mange ikke har oppdaget

Det skaper gode kjemiske reaksjoner i kroppen

Ha derfor ikke dårlig samvittighet for å gjøre ting du før ville synes var bortkastet tid

Nyt dagene dine, skap magiske øyeblikk og boken din vil fylles av glade minner

Nå har du godtatt den du er som person, så nå kan du slutte å hele tiden prøve å endre deg for å tekkes andre

Du er et godt, varmt og ekte menneske, faktisk helt perfekt slik du skal være

Det var våre ord til deg

 

Når man endrer seg, vil også omverdenen endre seg

Noen vil kanskje reagere på denne roen du nå har fått

La ikke det vippe deg av pinnen

Stå stødig i kraften fin, de er bare engstelig

Etterhvert vil din ro, gi dem ro

Du vil se hvordan de endrer seg

Opp med hodet, ryggen rak, se fremover og smil

 

Det er så gøy

Reklame |

Jeg har fått min egen lille bokhandel.

Den finner du her:

https://pokket.no/Lillasjel/

Der plukker jeg ut bøker jeg liker ekstra godt.

Da kan du kjøpe de der og de blir sendt deg direkte til din postkasse via Ark bokhandel.

I dag har jeg fått lagt inn tre nye bøker som jeg har likt godt.

Jeg vil prøve å legge ut variert, både krim, feelgooddrama og vanlige romaner.

 

De nye er

Camilla Grebe, Velkommen til evigheten

 

Den kjøpes her:

https://pokket.no/produkt/9788205569584/

Omtale:

Camilla Grebe, Velkommen til evigheten

 

 

Jenny Lecoat, Hedys krig


Den finner du her:

https://pokket.no/produkt/9788203369438/

Omtale:

Med autentisk bilde av Hedy

Jenny Lecoat, Hedys krig

 

 

 

https://pokket.no/produkt/9788202762742/

 

Hele omtalen finner du her:

Ingeborg Arvola, Kniven i ilden

 

Camilla Grebe, Velkommen til evigheten

 

Camilla Grebe, Velkommen til evigheten

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Jeg leser alt av Grebe, er ikke helt ajour, har et par bøker jeg ikke har lest enda, men skal leses. Hun er mer og mer blitt en favoritt. Den forrige, Alle lyver, var bare fantastisk tankevekkende.

Camilla Grebe, Alle lyver

Bøker lest januar og februar 2016

Camilla Grebe, Skyggejegeren

Camilla Grebe, Dvalen

Camilla Grebe, Husdyret


Camilla Grebe, Åsa Träff, Mannen uten hjerte

 

Velkommen til Evigheten, er også svært tankevekkende. Grebe skriver veldig bra.

Hva hvis en av dine søte små plutselig blir anmeldt for mord? Hvordan lever du livet ditt videre?  Alle reaksjoner fra venner, kollegaer og naboer. Hva ville du selv gjort?
En ung jente blir funnet død på et rom, der to tvillinggutter bor i samme hus. Alle dører og vinduer er lukket fra innsiden. Hva har skjedd?
Er det slik politiet vil ha det til og hvem har tatt livet av henne? Spennende fra første til siste side. Ikke groteskt eller makabert.
Vi følger mor til guttene og Manfred, etterforskeren.
Kan leses frittstående.

 

 

 

 

Fra omslaget:Lykke Andersen er redaktør, tenåringsmor og lykkelig gift med en 20 år eldre forfatter. Ifølge de som kjenner henne, ikke det spor voldsom. Nå står hun anklaget for drap.

Hva har skjedd på familiens idylliske småbruk? Og hvorfor nekter Lykke å snakke med noen andre enn politietterforsker Manfred Olsson? Har det noe å gjøre med det som skjedde åtte år tidligere?

Velkommen til Evigheten er et moderne skjebnedrama og en hyllest til den mest klassiske krimsjangeren: det lukkede roms mysterium. Hvem eier sannheten?

 

 

Bonnie Garmus, Leksjoner i god kjemi

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Dette er en av de romanene, som blir spådd til en av høstens store. Jeg er bestandig skeptisk når en bok blir oppropt til storsuksess, men jeg så nettopp en omtale fra ei som ikke liker, for “lette” underholdningsbøker og hun sa hun ble sjarmert og likte den godt.
Jeg har lest to kapitler nå og koser meg.

 

Elizabeth Zott er ingen gjennomsnittlig kvinne. Faktisk ville hun ha vært den første til å poengtere at det ikke finnes noe slikt som en gjennomsnittlig kvinne. Men dettte er 1960-tallet, og forskningsmiljøet rundt Elizabeth ligger ikke akkurat i front når det kommer til likestilling. Seksuell trakassering er regelen mer enn unntaket, og når Elizabeth forsvarer seg, får det store konsekvenser for karrieren hennes.

I stedet for å si opp jobben fordyper Elizabeth seg stadig mer i sitt forskningsprosjekt, og ignorerer kollegaene sine etter beste evne. Mye forandrer seg når hun treffer Calvin, som er en klassisk vitenskapsnerd: kunnskapsrik, klønete, snill og påståelig. Mellom Calvin og Elizabeth oppstår den type kjemi som gjør at alle andre blir småkvalme av misunnelse.

Men livet gjør sine krumspring, og tre år senere er Elizabeth ugift alenemor og – snodig nok – stjerne i et populært kokkeprogram på TV. Hennes unike tilnærming til matlaging («Ta en halvliter H2O og tilsett en klype natriumklorid») viser seg å bli revolusjonerende for kvinner over hele Amerika. For ikke bare lærer hun amerikanske kvinner å lage mat. Hun lærer dem også grunnleggende kjemi og hvordan de kan endre sine liv. Hun lærer dem at kvinnens rette plass ikke nødvendigvis er på kjøkkenet, men ute i verden.

 

 

 

 

 

Desember:

Lesestabel desember 22, Nyheter 22, inkl julebøker

Joanna Bolouri, En kjæreste til

Lizzi Byron, En dag ved juletider

Anne Marie Ryan, Den beste julegaven

Kristin Harmel, Skogens usynlige stjerner

Espen Skjerven, Kleptokratiet

Helene Holmström, Flammer, snø og stjerner

Lene Lauritsen Kjølner, Jul på Petronellas pensjonat

Julebøker lest 2022, 12 bøker

Kelly Rimmer, Barna fra Warszawa

Jojo Moyes, Hestekunstneren

 

Januar:

Bøker lest januar 2022, 14 bøker, herav 5 krim/spenning

Februar:

Bøker lest februar 2022, 24 bøker

Mars:

Bøker lest mars 2022, 15 bøker, herav 14 krim

April:

Bøker lest april 2022, 17 bøker

Mai:

Bøker lest mai 22, 14 bøker, mest krim

Juni:

Bøker lest juni 22, 16 bøker

Juli:

Bøker lest juli 22, 10 bøker, herav 1 krim

August:

Bøker lest august, 2022, 13 bøker, herav 1 krim

September:

Bøker lest september 22, 10 bøker

Oktober:

Bøker lest oktober 22, 12 bøker, herav 5 krim

November:

Bøker lest november 22, 14 bøker, herav 6 krim

 

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta:

#marianntokle

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

 

 

 

Å kjære vene sier jeg, er det slik det kjennes ut

 

Å kjære vene sier jeg, er det slik det kjennes ut.

Jeg er akkurat slik jeg var på julaften som barn.

Nå har ikke jeg noe særlig stressmestring så kroppen er helt i turbo.

Nesten som Karlsson på taket, flyr jeg, uten propell, inni meg.

I dag kommer de jo, småtrolla mine.

Og gubben kommer også.

Og jeg venter og jeg venter.

 

Jeg har satt brøddeig, kokt egg til eggesalat.

Jeg skulle lage brente mandler, men det utsettes.

I dag kan jeg ikke planlegge for mye.

Henge ut klær, sette på en vaskemaskin, lage middag.

For meg er dette et dagsverk og jeg er nok like stresset som en som har hundre gjøremål.

Jeg må ta en ting av gangen og roe meg ned.

Småtrolla, onkel og tante, gleder seg nok til å møte lille prinsessa vår, for første gang.

Jeg får tårer i øynene jeg, så rørt er jeg.

Vi har fått fire friske barnebarn.

Det er slett ingen selvfølge og noe man må være usedvanlig takknemlig for.

Denne jula skal vi feire sammen.

6 voksne og 4 barn, hvor fantastisk er vel ikke det?

 

Dronninga derimot, tar det med knusende ro.

Jeg hørte det ringlet i en bjelle på stua.

Nei, nei, ropte jeg.

Der satt hun så inderlig uskyldig.

Jeg er sikker på hun gleder seg like mye som meg over at solen nå har snudd, som vi sier.

Js, den snur jo ikke, men nå går vi mot lysere tider igjen.

Mørket er ikke bra for kroppen min, det er jeg overbevist om.

Da vår den på et lavere gir.

Litt ut i januar nå så blir dagene merkbart lysere.

For en dag dette er.

Nå skal jeg gjøre ferdig eggesalaten.

I dag

EGGESALAT MED SKINKE OG PURRELØK

Påleggsalater

KOMMUNENS BESTE BRØD

Fletteloff, enkel å bake

Brente mandler med kajennepepper. Det skal noe til å spise bare en.