Stefan Ahnhem, Offer uten ansikt

Stefan Ahnhem, Offer uten ansikt.

Jeg har hatt tre av Ahnhems bøker stående i bokhylla. Offer uten ansikt har til og med vært med på ferie en gang, men bare gubben leste den så den ble med hjem igjen.

Nå har nummer fire kommet, Motiv x,  så nå forstod jeg at jeg måtte finne plass til Stefan Ahnheim.

Den andre heter Den niende graven og den tredje, atten grader minus.

Og angrer jeg på det, nei, dette var ulidelig spennende. Det var så spennende at jeg måtte kikke litt bak i boken og med det ødela jeg jo litt av spenningen, men det var så grusomt at jeg klarte ikke å la være.

Dette er vel ikke krimboken for den sarte, men for de som liker intens spenning. 600 sider med spenning på en gang, det er litt slitsomt, kanskje kunne vi klart oss med litt mindre.

Jeg grugleder meg til å ta fatt på nummer to og må ha en pause nå fra krim kjenner jeg. Jeg har flere nye krim som venter, både Camilla Grebe med husdyret og  Unni Lindell med Dronen, men jeg må finne noe litt mer avslappende først.

Jeg velger meg en feelgood, Livet, motorsykler og andre umulige prosjekter, Katarina Bivald. En av mine bokvenner anbefalte den.

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Aschehougs sider. Boken har jeg selv kjøpt.

En sløydlærer blir funnet drept på sløydsalen. Ved siden av den døde ligger et gammelt klassebilde fra 9. klasse, der ansiktet hans er krysset over. Fabian Risk, etterforsker i Helsingborgpolitiet, blir trukket inn i etterforskningen. Den drepte er nemlig en av hans gamle klassekamerater. Snart blir det klart at morderen har flere ofre på listen.
Fabians dobbeltrolle som etterforsker og potensielt offer er utfordrende: Når blir det hans tur?

“Offer uten ansikt” er en intelligent og psykologisk interessant kriminalroman om hvordan mobbing og neglisjering kan forvandle et menneske til et monster. Det er også historien om den ultimate hevn og driften etter ikke å forsvinne inn i glemselen selv lenge etter døden.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg