Julilesestabelen er klar, det ble enighet denne måneden også.

 

 

Juli er ferdig planlagt.

Det er vel den fredeligste utvelgelsen så langt.

De som ikke fikk være med, de furtet litt selvfølgelig.

Men i det de ble satt tilbake i hylla, møtte de venner de hadde parkert sammen med tidligere og de syntes det var ganske koselig

De er i godt selskap og vet at de skaper glede hos meg hver gang jeg ser de står og venter på meg.

Det kan være de ser på det som en form for livsoppgave, å skape glede og forventning.

Det er jo ganske så koselig da på det rommet mitt der bøkene står.

Det er gode energier der.

Er du først blitt tatt ut av hylla, og blir lest, ja da starter vandringen for jeg gir jo bort mange av de jeg leser.

De jeg gjemmer på, blir satt i en bokreol i kjelleren og der er det mye mer kaldt og ensomt, så å være favoritter som skal gjemmes, ja det er en tøff oppgave.

Slutt på tullpratet.

 

Her er månedens utvalgte.

Det er ikke jurylesing denne måneden, kun ferie og avslapping.

Det bærer utplukkingen preg av.

Det skal være litt lettlest på ferietur for meg.

Lett blanding av feelgood, håper det ikke blir for mye hjerte, smerte men alvorlige temaer og litt krim innimellom.

Det er vel tvilsomt om alle blir lest, men det fryder meg å ha valgmuligheter, pluss at gubben skal ha nok han også og han leser stort sett bare krim.

Det er også blå bøker i juli. I juni var det røde bøker. En litt morsom variant når jeg skal velge meg månedens bøker. I august er det hvite og beige med et lite innslag av grønt. Ja, da de er allerede begynte å samle seg, både august og september.

 

Emylia Hall, Hotellet med de tusen lys

Leseeksemplar fra Gyldendal, Lesetid

 

Jeg så ikke før nå at Emylia Hall er forfatteren bak Somrenes bok, en bok som ikke falt helt i smak hos meg. Jeg krysser fingrene for at denne er bedre da jeg har sett mange fine omtaler.

Bøker lest mars 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På øya Elba utenfor Toscana, omgitt av olivenlunder og sitrontrær, ligger Hotel Mille Luci. Det er et sted folk vender tilbake til gang på gang, sjarmert som de blir av den avslappede atmosfæren, den herlige maten og ikke minst av den vennlige hotelleieren Valentino. På hotellet med de tusen lys kan man leve la dolce vita, det søte liv.

Så en dag ankommer reiseskribenten Kit det idylliske hotellet. Hun virker ved første øyekast som en helt vanlig gjest, men det er hun langt ifra. Kit bærer med seg en hemmelighet som kan ryste grunnen hotellet er bygget på, og endre livene til alle som er tilknyttet Mille Luci.

En stemningsfull historie om tap, svik og forsoning, fortalt med en varme og skjønnhet som en italiensk sommer.

  • En bok å drømme seg bort i.
  • Ny, herlig roman fra forfatteren av Somrenes bok.

«Poetisk, ømt, solvarm, romantisk – den perfekte sommerlesning.» Susan Fletcher

«Hotellet med de tusen lys tok pusten fra meg. Den var alt en god bok skal være. Hvis du skal ta med deg én bok på ferie, la det være denne. Og om du ikke kommer deg på ferie, er den like god!» Veronica Henry

«En hjertefølt historie om identitet, familie, sorg og kjærlighet, fylt med varme, medfølelse og en herlig porsjon italiensk solskinn. Halls omtanke for sine skikkelser springer mot deg fra boksidene, og hun beskriver landskapet stemningsfullt og vakkert. Sann mine ord – denne boken kommer til å få deg til å bestille billett til Elba.» Hannah Beckerman

 

 

Ruta Sepetys, En spire av håp

Leseeksemplar fra Cappelen Damm, Feelgoodbøker

 

Jeg sier jeg liker feelgood og lettlest og egentlig er det kanskje feil kategorinavn, for mange av disse bøkene har vonde og hjerteskjærende historier.

Jeg leste nettopp Taushetens pris av samme forfatter og det var en sterk historie fra Spania. En flott roman var det, ikke noe lett romantisk og overfladisk, men lærerik og gripende.

Ruta Sepetys, Taushetens pris

Et spire av håp ser jeg bringer meg igjen til Stalins regime og merkelig nok er vel dette fjerde boken i år, som omhandler fangeleirene i Sibir.

Simon Sebag Montefiore, Rød himmel 

Heather Morris, Cilkas reise

Lara Prescott, Alt vi holdt hemmelig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boken er solgt til 41 land og er oversatt til 25 språk.

En bevegende og uforglemmelig gripende roman for lesere av Boktyven

“sterk og hjerteskjærende (…) vanskelig å legge vekk. (…) Det er en bok som gjør et sterkt inntrykk, og som vil være med deg lenge etterpå. Men ikke les den på bussen eller et annet offentlig sted om du har lett for å bli rørt.”
Bokelskerinnen

Den morgenen var min brors liv ikke mer verdt enn et lommeur …

En spire av håp er lagt til 1941, og er en enestående og uforglemmelig fortelling basert på førstehånds familieberetninger og overlevendes minner.

Femten år gamle Lina er en litauisk jente som lever et vanlig liv – helt til sovjetiske offiserer trenger seg inn i hennes hjem og river familien hennes fra hverandre. Hun skilles fra sin far og tvinges om bord på et fullpakket tog, mens Lina, moren, og lillebroren sendes avgårde til en arbeidsleir i Sibir, der de tvinges til å kjempe for livet. Lina finner trøst i sin kunst, og dokumenterer hendelsene gjennom tegning. Hun risikerer alt ved å legge inn ledetråder i tegningene om hvor hun befinner seg, og gir dem videre i hemmelighet i håp om at tegningene vil finne veien til farens fangeleir. Men vil styrke, kjærlighet og håp være nok til å redde Lina og hennes familie?

Ruta Sepetys egen slekt ble rammet av Stalins utrenskninger på 1940-tallet. Forfatteren gir leseren et unikt innblikk i en av verdenshistoriens mer ukjente hendelser som rammet tusenvis av mennesker i Baltikum. Dette er en modig, hjerteskjærende, brutalt ærlig og viktig bok som ingen vil komme uberørt fra.

“Sepetys flytende skrivekunst bærer leserne varsomt gjennom de fryktelige tragediene i en historie som trenger å bli fortalt.”
Kirkus Review

“Hjerteskjærende (…) En fortelling om lidelse såvel som menneskelig triumf.
En spire av håp er en øyeåpnende gjenfortelling av en høyst virkelig tragedie, skrevet med ynde og hjerte.”

Los Angeles Times

“Få bøker er vakkert skrevet, enda færre er viktige; denne romanen er begge deler.”
Washington Post

”En rystende pageturner.”
Publishers Weekly

“Jeg er ikke blitt så rørt av en bok siden jeg leste Barnepiken.”
Deborah Sinclaire, redaksjonssjef, Book-of-the-Month Club

 

 

Merete Junker, Tvillingen

Kjøpt selv og da er det ikke reklame

Tullete de reglene. Markedsføringsloven pålegger oss å si fra hvis vi får en bok fra forfatter eller forlag, selv om vi ikke er hverken pålagt eller betalt for å skrive om den. Selv om vi slakter den, skal det merkes med reklame. Kjøper vi selv og roser den opp i skyene, da er det ikke reklame.

Bok nummer to for meg av Merete Junker, som kommer med ny til høsten. Derfor ønsker jeg å lese de fem første.

Jenta med ballongen.

Merete Junker, Jenta med ballongen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tvillingen
er Merete Junkers andre bok om NRK-journalisten Mette Minde.

Avgangsklassen ved medielinja på den videregående skolen rystes av voldsomme hendelser. Et selvmord, et drap og en ung jente som plutselig forsvinner fra hjemmet sitt.

Mennesker med tette bånd til hverandre. Ensomme mennesker uten nettverk. De knyttes sammen i en knute så stram at det kan koste liv å få trådene løsnet.

«Junker er dyktig til å skildre folk med svære behov de ikke klarer å håndtere. Der deler hun skjebne med krimsøstre Lindell og Fossum.»
Berit Kobro, VG

 

 

Dina Jefferies, Den savnede søsteren

Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

 

Jeg har lest et par bøker før av Jefferies, blant annet

Til vi ses igjen, som jeg likte svært godt

Bøker lest juli og august 2016

Og Safirhandlerens enke, som også var ok, men ikke så bra

Dinah Jefferies, Safirhandlerens enke

Men Burma 1930 ser spennende ut og jeg gleder meg

 

 


En farlig reise. Et fengslende mysterium. En uforlignelig kjærlighetshistorie.
Burma, 1930. Belle Hatton starter et nytt spennende liv langt hjemmefra med en glamorøs jobb som jazz-sangerinne på en nattklubb. Men hun er også opptatt av en gåte fra fortiden. Familien hennes har bodd i Burma tidligere, og et 25 år gammelt avisutklipp Belle fant etter foreldrenes død, har vært i hennes tanker siden. Utklippet forteller om en forsvunnet datter i Hatton-familien.
Belle er fast bestemt på å finne ut hva som skjedde med søsteren hun ikke visste at hun hadde. Men da hun begynner å nøste i historien, møtes hun av ondsinnet sladder og rene trusler. Oliver, en sjarmerende amerikansk journalist, lover å hjelpe henne, men i et anonymt brev blir Belle advart mot å stole på folk som står henne nærmest …
Men ingenting stopper Belle i forsøket på å finne sannheten. Kan hun stole på Oliver? Er søsteren virkelig død? Er det en mulighet for at Belle faktisk kan finne henne?
Dinah Jefferies ble født i Malaysia i 1948 og flyttet til England som niåring. Hun er billedkunstner, har vært lærer og jobbet som TV-vertinne. Bøkene hennes har vært store bestselgere i hjemlandet og er solgt for utgivelse i en rekke land. Den savnede søsteren er forfatterens femte bok som er oversatt til norsk.
Jeg er gjerne med og skryter av feelgoodsjangeren. Før har den vært sett ned på som dårlig litteratur, men dette stemmer slett ikke lenger. Anemone forlag er en av de forlagene som satser på feelgoodsjangeren og forfatteren av den neste boken i min lesestabel, Caroline Säfstrand, er intervjuet i denne artikkelen om Feelgood som selger veldig bra i Sverige og nå er også i full fart fremover i Norge, når flere og flere blir klar over at dette er skikkelig bra bøker.
Som Bokhandler Beth fra Norli Strømmen storsenter her sier:
Sitat:
Vi må slutte å kalle det damebøker, det er et negativt ladet ord. Dette er underholdende bøker som gir oss en pause fra en stresset hverdag, og som i tillegg lar oss reise både rundt i verden og gjennom historien. Jeg ser på mange av disse bøkene som en «mykere» måte å lære på.
Jeg er derfor spent på
Caroline Säfstrand, Villa havbris
Leseeksemplar fra Anemone forlag
Den ser veldig lett underholdende ut, men jeg stoler på Anemone, som har gitt meg mange fine og sterke leseopplevelser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvilke hemmeligheter kommer fram når man skraper på overflaten?

Sophie vender motvillig tilbake til Skåne etter at moren er død. Hun har vokst opp i det gamle kurbadhotellet Villa Havbris, som hun var sikker på at moren hadde solgt. Nå viser det seg at det likevel tilhører Sophie. Hun er fast bestemt på å selge det, men huset er preget av forfall og trenger å pusses opp før det legges ut for salg.
Ettersom Sophie ikke er særlig nevenyttig og ikke har spesielt god råd, søker hun etter håndverkere som mot kost og losji kan sørge for at noe av den gamle storheten kommer tilbake. Kort tid etter flytter Isak, Martin og Katja inn. I begynnelsen går alt greit, men hva er det som skjuler seg bak fasaden?

Villa Havbris er Caroline Säfstrands femte roman. Hun skriver ofte om hemmeligheter og har alltid et budskap mellom linjene. Hun er også skribent og holder foredrag om å skrive. Hun bor i Helsingborg sammen med sin familie.

Merete Junker, Pumasommer
Kjøpt selv
Tredje bok om NRK-journalist Mette Minde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han kaller seg Felis. Han sitter i en høyblokk i Porsgrunn med en kraftig kikkert rettet mot vinduene til advokat Torkel Vaa på den andre siden av elva. Felis presser en amulett mot brystet, kjenner kraften fylle seg. Snart skal et nytt menneske dø.

I leiligheten over lever den fjorten år gamle Silje, i engstelse for at moren skal miste barnet hun bærer. Så oppdager hun morderen, og han henne.

Torkel Vaa har fram til nå levd et rolig liv, lange dager på advokatkontoret, lange turer med dachsen Aktor. Men de siste ukene har han mottatt mystiske brev i posten. Brev uten tekst, bare med en blå silhuett av et kattedyr, en puma. Noen ønsker å skremme ham.

NRK-journalist Mette Minde har lenge vært svak for Torkel. Jo nærmere hun kommer advokaten, dess mer oppmerksom blir Felis på henne. Flere mennesker i Porsgrunn lever nå i livsfare, og ingen av dem vet om det. Så skjer det første drapet …

Anmelderne mener:

terningkast5

“Junker leverer igjen.”
Ove Mellingen, Telemarksavisa

terningkast5

“Alle gode ting er tre, og Merete Junkers Pumasommer er hennes beste krim.”
Kari Gisholt, Varden

“Godt språk, fortettet spenning og et finurlig plott – alt stemmer i Pumasommer. Nå venter vi i spenning på oppfølgeren, for den må komme!”
Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

 

 

Irma Joubert, Jenta fra toget

Leseeksemplar fra Cappelen Damm, feelgoodbøker

Jenta fra toget har jeg sett mange fine omtaler av og derfor gleder jeg meg til denne, selv om det nok blir enda en sterk historie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da andre verdenskrig nærmer seg slutten, kjemper Jakób Kowalski og den polske motstandsbevegelsen mot de tyske og russiske styrkene. De planlegger å bombe en tysk troppetransport, men seks år gamle Gretls uanmeldte tog mot Auschwitz når først frem.

Gretl er eneste overlevende, og når Jakób finner henne, gjør kombinasjonen av skyldfølelse og omsorg at han tar henne til seg. Det vokser frem et sterkt bånd mellom dem, men hun kan ikke bli værende hos ham for alltid.

Gretl blir sendt til Sør-Afrika, der tyske foreldreløse barn loves en lys fremtid hos protestantiske adoptivfamilier. Det innebærer at Gretls jødiske bakgrunn, den katolske skolegangen og forbindelsene til det kommunistiske Polen aldri må komme for en dag.

 

Merete Junker, Venuspassasjen

Bok nummer fire, kjøpt selv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.vg.no/rampelys/bok/i/BOw1v/bokanmeldelse-merete-junker-venuspassasjen

Natt til 17. mai 1968 forlot Gunnar Eie bilen sin på kaia i Skien med nøklene i. Han etterlot seg kone og tre tenåringsdøtre, og dukket aldri opp igjen.

En vårdag i 2007 finner Eies oldebarn, trettenårige Stian, et lik i innsjøen rett ved småbruket der han bor. Obduksjonsrapporten viser at den døde er den forsvunne Gunnar Eie, og at han ble brutalt drept for tre år siden. Over brystet har han tolv røde korssting.

Stian bor avsidesliggende til sammen med sin mor og mormor, han er en ensom gutt, en særing, og han kjenner at han har et ansvar. Hva var det som skjedde da oldefaren forsvant? Hvor har han vært i alle disse årene? Og hvorfor ble han drept?

I jakten på svar kommer Stian nærmere sannheten enn han burde, en sannhet som gjør alle til fiender, ikke bare de fremmede, men også medlemmene i hans egen familie.

Anmelderne sier:

«En spennende og velkomponert kriminalroman, som dessuten er velsignet fri for pervertert vold, og juks i plottet. Forfatteren klarer til og med å skape ekstra spenning med bokens aller siste ord.»
Ingvar Ambjørnsen, VG

«Spenning til siste side.»
Fredrik Strøm, Telemarksavisa

 

Kristin Hannah, Det store ødet

Kjøpt selv

 

Jeg fant denne på salg til kr 79,- og da ble den med hjem. Du må ikke tro at jeg slutter å kjøpe bøker fordi om jeg får en del. En bokhandel er som en magnet som suger meg inn når jeg fortvilt prøver å gå forbi og late som jeg ikke ser alle bøkene der inne.

Jeg har lest en bok av Hannah før, Nattergalen og likte den svært godt.

Kristin Hannah, Nattergalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/feelgoodboker/

Rett til topps på New York Times bestselgerliste!
Vi møter Allbright-familien. Verden er i forandring. Idealismen og uskylden fra tidligere generasjoner er tapt. Verden er et skremmende sted.
For denne familien er den beste løsningen å flytte langt vekk, til Alaska, Amerikas siste utpost. Der håper de å finne fred, styrke og frihet.

«En sterk og medfølende familiefortelling.» People Magazine

 

 

Jan Mehlum, Gylne tider

Boken har jeg fått av en bokvenn

 

Jeg har ikke lest en eneste Mehlum-bok enda, men jeg har mange i hylla. Mangler kanskje noen i serien om Sven Foyn.

De har blitt med på ferie før og blitt med hjem igjen, så de er litt reisevant.

Vi prøver på igjen. Blir de ikke lest nå, lover jeg at de skal få være med på neste tur også.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veien fra oppvakt skolejente til narkotikadødsoffer ble mistenkelig kort for Cecilie. Og når politiet velger å betrakte saken som nok en tilfeldig overdose, påtar tønsbergadvokaten Svend Foyn seg sitt første oppdrag som etterforsker. Bak småbyens pyntelige fasade finner han ikke bare et brutalt narkotikamiljø, men også dystre forbindelser til mennesker i helt andre miljøer – og til deres fortid. Kritikerroste Jan Mehlum er en av landets fremste kriminalforfattere og har blant annet vunnet Rivertonprisen for beste norske kriminalroman (Kalde hender, 1998). GYLNE TIDER er den første boken i serien om Svend Foyn.

 

Jan Mehlum, Kalde hender

Da er vi forhåpentlig vis klar for bok nummer to.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En 15 år gammel skinhead oppsøker tønsbergadvokaten Svend Foyn, men forsvinner ut av kontoret uten å ha sagt et ord. Noen timer senere blir gutten – Elvis Kristiansen – funnet død, overkjørt av toget. Foyn klarer ikke å slå seg til ro med at det var et uhell. Hva var det gutten ville ham? Jo mer Foyn undersøker i Elvis’ historie, dess mer innfløkt virker saken. Her er tråder til hendelser i fortiden så vel som til organisert kriminalitet og overgrep mot barn. Kalde hender er en frittstående fortelling og den andre boken i serien om Svend Foyn. Boken fikk Rivertonprisen for beste norske kriminalroman i 1998. Kritikerroste Jan Mehlum er en av landets fremste kriminalforfattere og har blant annet vunnet Rivertonprisen for beste norske kriminalroman.

 

 

Kate Quinn, Alice-nettverket

Leseeksemplar fra Gyldendal, Lesetid

 

Lesetid er etter hva jeg har forstått redaksjonen for feelgood hos Gyldendal.

https://www.facebook.com/lesetid/

Jeg har sett veldig mange fine omtaler om denne romanen som handler om kvinnelige spioner under krigen, også et tema jeg har lest mange bøker om i det siste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1947. Charlie St. Clair er gravid, ugift og i fare for å bli utstøtt fra familien. Hun bærer på et desperat håp om at kusinen Rose, som forsvant i Frankrike under krigen, kan være i live. Så da foreldrene sender henne til Europa for å ta hånd om «det lille problemet», stikker hun av til London, fast bestemt på å finne ut hva som har skjedd med Rose.

1915. Eve Gardiner klør i fingrene etter å bli med i kampen mot tyskerne. Helt uventet får hun muligheten da hun blir rekruttert av den britiske etterretningen og sendt til Frankrike, der den sagnomsuste Lili har bygget opp et stort nettverk av hemmelige agenter like under nesen på tyskerne.

Tretti år senere er Eve en sær gammel kvinne, preget av forræderiet som til slutt rev Alice-nettverket fra hverandre. Hun tilbringer dagene i alkoholrus og ensomhet, helt til en ung amerikansk kvinne dukker opp og nevner et navn som Eve ikke har hørt på flere tiår …

«Virkelig helt fantastisk!» – Elise Solvåg, bokblogger

«En kompleks historie med medrivende hovedpersoner som har noe for enhver leser.» Library Journal

Lesetid: Alice-nettverket

Månedens Lesetid-bok er Alice-nettverket av Kate Quinn! Dette er en spennende, kompleks og medrivende roman om et kvinnelig spionnettverk under første og andre verdenskrig. Her møter du to modige kvinner, i en uforglemmelig roman med høyt tempo!

Posted by Lesetid on Saturday, September 15, 2018

 

 

Liane Moriarty, Huset på stranden

Leseeksemplar fra Panta forlag

 

Jeg har ikke lest en eneste Moriarty bok enda, men har flere i hylla. Derfor får denne æren av å være julibok i år.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En skikkelig feelgood roman av stjerneforfatter Liane Moriarty! TRE ER ÉN FOR MYE … Ellen O’Farrell er en profesjonell terapeut som jobber fra et idyllisk strandhus hun arvet etter besteforeldrene. Hun har et fint liv, om man ser bort fra hennes kaotiske kjærlighetsforhold. Hun lengter etter å møte den rette, og falle til ro. Når hun møter Patrick er hun optimistisk. Han er attraktiv, singel, han har en jobb, og det beste av alt, det ser ut til at han liker henne tilbake. Når Patrick forteller henne en hemmelighet blir Ellen overrasket – og merkelig nok litt glad. Patrick har en stalker. Ekskjæresten hans er slett ikke ferdig med han, som han er med henne. Og det er jo interessant. Faktisk er det så interessant, at Ellen får en uimotståelig trang til å møte henne. Hun vet bare ikke, at det har hun allerede … HVOR LANGT ER DU VILLIG TIL Å GÅ FOR Å BEHOLDE DET SOM ER DITT? «EN VITTIG, VARM OG MODERNE KJÆRLIGHETSROMAN!» Booklist «EN VARM OG HUMORISTISK HISTORIE! MORIARTY ER BÅDE VITTIG OG SJENERØS NÅR HUN SKRIVER, DU BLIR VARM I KROPP OG SJEL» USA Today «EKSKLUSIV, FASCINERENDE OG TIDVIS HYSTERISK MORSOM!» Bookreporte

 

M.J Arlidge,Elle melle

 

Jeg leser mest nordisk krim men når en god bokvenn dukker opp med bøker til meg sier jeg ja takk med glede og disse bøkene av Arlidge har jeg sett mange har skrytt av. Jeg fikk de to første bøkene og den ene får bli med denne gang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En åpenbart forstyrret person bortfører personer i par og gir dem et forferdelig ultimatum: En av dere overlever, en av dere dør. Helen Grace og hennes kolleger ved Southampton politistasjon står med ryggen mot veggen. I tillegg til å drive klappjakt på gjerningspersonen må de beskytte de overlevende som sliter med store mentale skader etter det de har vært igjennom. Flere blir kidnappet. Men hva er forbindelsen mellom ofrene? Etterforsker Helen Grace gir alt hun har, i en sak som plutselig, og skremmende nok, begynner å nærme seg en sluttet sirkel. M. J. Arlidge undersøker styrken i forholdet mellom mennesker, valg foretatt i mørk, dyp fortvilelse, og betydningen av å ofre seg for andre. Intensiteten øker ettersom hver av de intrikate personene drar leseren inn i sin historie. Elle melle er første bok i serien om etterforsker Helen Grace. Oversatt av Kirsti Vogt. Om forfatteren: M. J. Arlidge har arbeidet med TV i over 15 år og har spesialisert seg på produksjon av kvalitetsdrama. Arlidge begynte sin karriere i BBC og gikk deretter til Ecosse Films, hvor han produserte serier for ulike TV-kanaler. De siste fem årene har han drevet et uavhengig dramaproduksjonsselskap hvor han har laget en rekke serier for ITV. For tiden arbeider han med en stor filmatisering av Ernest Hemingways Farvel til våpnene for BBC. Sagt om boken: “M.J Arlidge viser et enormt talent i sin forfatterdebut. … Alle bitene faller på plass i denne helstøpte kriminalromanen. Anbefales uten forbehold.” Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad

 

Patricia Wilson, Øyas hemmelighet

Kjøpt selv, men brukte sikkert gubbens penger. Bra han aldri klager, uansett hvor mange bøker jeg kjøper. Snill mann. Når vi er på ferie, elsker vi å sitte i skyggen med noe godt i glasset og hver vår bok. Da har vi det godt. Bare å være tilstede i nuet, sammen med hverandre og en god historie. For meg er det å leve livet fullt ut og jeg føler meg veldig priviligert.

Dette ser ut som det er en sterk historie fra Kreta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Øyas hemmelighet historien om nazistenes okkupasjon av Kreta under andre verdenskrig – en fortelling om grusomheter, om mot og om hvor langt en mor er villig til å gå for å beskytte barna sine. Og det er fortellingen om bitre hemmeligheter som splittet en familie, og om tre kvinner som kommer sammen for å lege de sårene som har ødelagt to generasjoner.

Det hele begynte ved solnedgang 14. september 1943 …

Hele livet har Angie vært nysgjerrig på morens hemmelige fortid. Når hun nå er i gang med å planlegge bryllupet, har hun en sterk trang til å besøke den avsidesliggende landsbyen på Kreta der moren hennes vokste opp.

Angies gamle bestemor tar imot henne med åpne armer. Tiden er inne for å lette sitt hjerte og fortelle den historien som hun ellers ville ha tatt med seg i graven.

En bok for alle som likte Helenas hemmelighet av Lucinda Riley og Når sypressene hvisker av Yvette Manessis Corporon.

120.000 solgte eksemplarer i Storbritannia

 

Jodi PIcoult, Nitten minutter

Kjøpt selv

De som følger meg, vet at Picoult er min favorittforfatter og at jeg prøver å få tak i alle bøkene hun har skrevet.

Jeg har foreløbig lest tre

Jodi Picoult, Hjertets valg

Jodi Picoult, Historiefortelleren

Jodi Picoult, Det store i det lille

Jeg har bestilt tre til:

Kjøp og selg brukte bøker, veldig enkelt

Jeg har også en til stående i hylla, nemlig Ensom ulv.

Det er mange bøker i julistabelen og om jeg får lest alle, tja det får vi se.

Det er ikke sydenferie med solseng i år, så det kan være det blir mindre lest.

Men selv om jeg lager meg lesestabler, betyr ikke det at alle må leses denne måneden. Vi tar det som det kommer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som jordmor er det Lacy Houghtons jobb å ta imot nye liv. Hun hadde ikke ventet at sønnen hennes skulle ta liv. Men det er akkurat det han gjør en marsmorgen, da han går inn på en skole med våpen i stedet for bøker og dreper ti mennesker. Det tar nitten minutter

Lacy grubler på når hennes sjenerte 17 år gamle sønn ble forvandlet til et monster. Og er det hennes feil? Hun går gjennom fortiden for å lete etter spor, og begynner å innse at til tross for – eller kanskje på grunn av – alle hennes forsøk på å være en god mor, har hun egentlig aldri kjent sin egen sønn.

 

 

Og i det måneden har startet dumper en nydelig blå bok opp i postkassa og den har jeg så innmari lyst til å lese selv om jeg nok forstår det blir valgets kvaler utover i måneden siden det sikkert allerede er alt for mange.

Imogen Kealey, Frigjøringen

Leseeksemplar fra Cappelen Damm, Feelgoodbøker

 

Ser ut til å være noe som faller i smak, basert på en sann historie

En medrivende historisk thriller basert på en av andre verdenskrigs mest fascinerende kvinner: den hemmelige agenten og heltinnen Nancy Wake. I sin tid befant hun seg øverst på listen over personer nazistene ville ha tak i.


For de allierte var hun en fryktløs frihetskjemper og superspion, en kvinne forut for sin tid. For Gestapo var hun et spøkelse, en skygge, verdens mest ettersøkte person. Hennes navn var Nancy Wake.

Nancy Wake er forlovet og bor i Marseilles da Frankrike blir okkupert. Som den fryktløse kvinnen hun er, blir hun trukket mot motstandsbevegelsen. Snart er hun beryktet, med kallenavnet Den hvite musen, og det utloves en en dusør på fem millioner franc til den som fanger henne.

Hun befinner seg øverst på nazistenes liste over ettersøkte personer da hun får vite at ektemannen er blitt arrestert for forrædersk aktivitet. I siste liten klarer hun å flykte til England, der hun får opplæring som spion, og hopper ut i fallskjerm over Auvergne i Frankrike. Der skal hun lede en styrke på syv tusen menn og kjempe mot tyskerne med alle midler. Hver kamp gjør at krigens slutt nærmer seg, men dette setter også hennes ektemann, som befinner seg i tyskernes fangenskap, i stadig større fare …

Filmatiseres med Anne Hathaway i hovedrollen.

“Hvilken fortelling! Og Imogen Kealey forteller den glimrende. Dette er mer enn en vanvittig spennende thriller: Nancy Wake er en heltinne av vår tid, like mye som i sin tid. Og det mest utrolige av alt, er at fortellingen er sann!” Andrew Taylor, forfatter

“En ekte pageturner, basert på en sann historie om en av andre verdenskrig største heltinner.” Ben Fergusson, forfatter

“Denne leste jeg fort, basert på den utrolige Nancy Wake, en ekte superheltinne. En forbløffende, pulserende og uforglemmelig fortelling, som er dyktig fortalt.” Jill Mansell, forfatter

“En sterk og modig beretning om en forbløffende kvinne i en utrolig tid, skrevet av en dyktig forteller. Levende, engasjerende og veldig gripende. En perle.” Robyn Young, forfatter

“En spennende debut (…) Med høyt tempo, levende beskrivelser og en troverdig heltinne. (…) dette er en filmatisk skrevet pageturner for de mange tilhengerne av krigsdrama.” Publishers Weekly

«Hennes utrolige historie har blitt fortalt før, men Kealey puster nytt liv i den ved å ta i bruk romanformen … spennende og velskrevet.» The Times

«Breddfull av nervepirrende spenning.» Sunday Mirror

«En superspennende og fullstendig fascinerende roman. Sett av nok tid til å lese, jeg ble helt oppslukt og nøt denne fantastiske boka.» Love Reading

«Dette er en spennende thriller fra andre verdenskrig, som er superklar for kinolerretet.» Booklist

 

I juni leste jeg blant annet disse:

 

Jan-Philipp Sendker, Kunsten å følge hjertet

Holly Ringland, Alice Harts fortapte blomster

Merete Junker, Jenta med ballongen

Toril Brekke, Klangen av frihet

Amanda Prowse, Anna

Rita Hals Gentekos, Barbro

Tina Frennstedt, Forsvunnet

Ruta Sepetys, Taushetens pris

Nina Wähä, Testamente

Heather Morris, Cilkas reise

Carmen Korn, Døtre av en ny tid

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil å dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

 

Carmen Korn, Døtre av en ny tid

Carmen Korn, Døtre av en ny tid

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Jeg skulle egentlig lest Øystein Wiik, Tredje gang du dør, i følge leseplanen, men etter 160 sider, ga jeg den opp. Derfor fant jeg frem Døtre av en ny tid, som har fått fantastiske omtaler og i og med at denne månedens lesestabel inneholder røde bøker og boken har rødt på omslaget, passet det ekstra godt.

Døtre av en ny tid er første bok i en trilogi som har solgt 1,7 millioner eksemplarer i Tyskland.

Det er en solid og god roman. Det er ikke en lettlest bok. Jeg har brukt lang tid på den, for her kunne jeg ikke lese fort, da ville jeg ikke fått med meg handlingen.

I starten var det veldig vanskelig for personene skifter hele tiden, i hvert eneste avsnitt, uten at det står hvem det handler om og vi følger hele familier, så man skal ha tunga beint i munnen og en god porsjon konsentrasjon.  Det var en stund jeg lurte på om jeg kom meg gjennom den, men den vokser mens man leser. Når man blir mer kjent med de ulike familiene, går det lettere.

For meg var det også vanskelig i starten å få tak på karakterene. Jeg syntes det var litt følelsesløst skrevet, jeg ble liksom ikke glad i dem slik jeg ofte gjør. Men også dette endret seg utover i boken.

Nå når jeg er ferdig gleder jeg meg til neste bok, for det ble veldig spennende etterhvert når krigen kom. Vi følger personene fra 1919 til 1948.

For de som liker gode, solide romaner, anbefaler jeg Døtre av en ny tid. Dette er nok en roman som kommer til å bli solgt i årevis fremover, det tror jeg nok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Døtre av en ny tid av Carmen Korn er begynnelsen på en trilogi om disse fire kvinnene, deres barn og barnebarn, akkompagnert av Tysklands historie gjennom hele 1900-tallet. Trilogien har solgt 1,7 millioner eksemplarer i Tyskland.

Å hjelpe en ny generasjon inn i en fredelig verden er Henny Godhusens plan da hun våren 1919 begynner på jordmorskolen i Hamburg, sammen med barndomsvenninnen Käthe.

Jentene er bare 19 år gamle, men har allerede opplevd en verdenskrig. Nå er det endelig fred, og Henny lengter etter å leve.

Henny og Käthe blir raskt kjent med to andre unge kvinner: den velstående Ida og lærerinnen Lina. Til tross for ulikhetene mellom dem blir de fire kvinnene venninner. I løpet av de neste tiårene deler de medgang og motgang, personlige skjebneslag og omveltningene i verdenspolitikken, spesielt fremveksten av nazismen og den truende andre verdenskrig. Flere ganger blir vennskapet deres satt på harde prøver.

 

 

 

 

 

Jan-Philipp Sendker, Kunsten å følge hjertet

Holly Ringland, Alice Harts fortapte blomster

Merete Junker, Jenta med ballongen

Toril Brekke, Klangen av frihet

Amanda Prowse, Anna

Rita Hals Gentekos, Barbro

Tina Frennstedt, Forsvunnet

Ruta Sepetys, Taushetens pris

Nina Wähä, Testamente

Heather Morris, Cilkas reise

 

Siden jeg har lest alle i lesestabelen, unntatt da den siste som jeg droppet ut av , skal jeg nå lese:

 

Ragnhild Holmås, Men du ser ikke syk ut

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ragnhild Holmås ser helt frisk ut når du treffer henne på kafé. Så hvorfor jobber hun ikke? Er hun egentlig så syk som hun sier?

Hun er en av flere hundre tusen nordmenn som lever med en usynlig sykdom. Selv om de har ulike diagnoser, kan de oppleve samme bagatellisering og mistenkeliggjøring – fra leger, Nav og arbeidsgiver, til og med fra venner og familie. De får høre at de må skjerpe seg. Slutte å syte. Bare tenke positivt.

I boken Men du ser ikke syk ut utfordrer Holmås denne mistenkeliggjøringen. Hun inviterer leseren med bak kulissene til en person som later som om hun er frisk i frykt for å bli mistenkt for å late som om hun er syk.

Hennes historie om skjuling, skam og selvbedrag flettes sammen med korte essays og kreative elementer til en sjarmerende, men samfunnskritisk bok. Med humor og lekenhet utforsker hun hvor fordommene kommer fra, hvorfor kunnskapshullet om sykdommer som rammer flest kvinner er så stort, og hvorfor i alle dager folk prøver å kurere henne med yoga og rare juicer.

Med forord av Anne-Kat. Hærland.

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil å dele, både lesere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

 

 

Følelser har ofte kort holdbarhet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I går fortalte jeg at jeg hadde fått ryddet kjelleren.

Noe som skulle vært gjort for flere år siden.

Når man er ferdig, ihvertfall med den tyngste etappen, da er man lykkelig og glad.

Når man ikke har hatt krefter til å gjøre så mye, er derfor mestringsfølelsen stor.

En veldig god følelse.

Det føles som om jeg har gått maraton. Lykkelig i mål og en sliten kropp.

Det dumme er at det ofte er kort holdbarhetsdato på disse følelsene.

I går når jeg var ferdig, var jeg euforisk lykkelig.

I dag er det sånn deilig at det er unnagjort

Allerede over natten har begeistringen gått over til en tilfredsfølelse.

Og den vil nok ha litt lenger holdbarhetsdato.

Den er litt sånn best før, men kan være god lenger.

 

For meg har det å kjøpe ting litt samme effekt.

Ja superherlig i det man har fått det i hus, men det daler fort.

Jaja, da har jeg fått det, det er jo fint.

Slik som når vi pusset opp stuen.

https://lillasjel.blogg.no/1535718339_snn_ble_stua_mi.html

 

Herlig når det er nytt og fint, men man venner seg fort til det.

Når det gjelder følelser er jo vi mennesker veldig forskjellig.

Det som gjør deg lykkelig, er kanskje ikke det samme for meg.

 

Bøker er for meg en lidenskap.

Å se stabler av bøker som venter på å bli lest, det er sterke følelser for meg.

Det er derfor jeg lager meg bokstabler.

Hver gang jeg ser de, frigjøres lykkehormoner i hjernen min.

Bedre medisin for humøret finnes nesten ikke for meg.

Andre kan få det samme av håndarbeid og garnnøster eller de som elsker hage som kjenner det kribler inni dem av forventning når de ser frøpakker og planter.

Gleden over bøkene har lang holdbarhetsdato hos meg.

Jeg kan minnes leseopplevelser jeg hadde år tilbake og gleder meg over å huske dem.

 

Reiser er en til av det jeg gjør som for meg har varig verdi og holdbarhet.

Det er vel derfor man liker å ta bilder for når man ser tilbake, minnes man og hjernen kan spole tilbake.

Å rydde i kjelleren eller kjøpe nye møbler, har ikke samme effekten.

Bøker og reiser har en ting felles, nemlig opplevelsen.

 

Opplevelser er for meg det aller beste jeg kan få.

Jeg kan være uten ting og tang, bare jeg har det nødvendigste, men opplevelser gjør at jeg føler jeg lever.

Menneskemøter foreksempel, nydelige opplevelser som har lang varighet.

 

Årets grillfest i strålende vær

Når vennegjengen jeg er i, drar på tur sammen, skriver jeg rapport hver dag.

Vi har en egen gruppe på Facebook der rapportene lagres etter at de er blitt lest opp etter middag om kvelden.

Sist vi var i syden, var det ei fremmed dame som prikket meg på skulderen og takket for underholdningen.

De hadde sittet og hørt på opplesningen og kost seg men turde nesten ikke å le siden de tyvlyttet.

Rapporten tar for seg alle morsomme kommentarer og ting som er blitt gjort den dagen.

Og alle må tåle å bli godmodig ertet.

I og med at man skriver det ned, hjelper det når vi skal minnes.

På den måten oppfriskes opplevelsen så den får lenger holdbarhet, ja for vi blir jo mer glemsk etter som årene går.

 

Hvilke følelser har lengst holdbarhet for deg?

Er du flink til å skape de følelsene?

Det er litt fint å tenke over holdbarhetsdatoen på de ulike og gå for mer av de med laaaaaaaaang holdbarhet, ikke bare de korte og flyktige.

Det fine med opplevelser er at de skaper glede også før de er der.

Å gå og glede seg til det som skal skje, ja det er verdens beste medisin.

Da kan holdbarhetsdatoen bli enda lengre.

Jeg gleder meg nå til å dra på ferie og møte mange mennesker.

Noen har jeg møtt før, andre kjenner jeg ganske godt, men jeg skal også møte flere jeg kjenner kun gjennom Facebook.

Det blir spennende og det gleder jeg meg veldig til.

I dag

 

 

 

Det føles som om jeg har gått maraton. Lykkelig i mål og en sliten kropp.

 

 

Det føles som om jeg har gått maraton.

Lykkelig i mål og en sliten kropp.

Nå har jo ikke jeg gått noe maraton selvfølgelig.

Jeg og gubben har ryddet kjelleren.

Vi har to soverom pluss flere boder i underetasjen og i løpet av årenes løp og andre rom er blitt pusset opp, er alt rotet flyttet fra rom til rom.

Alt man ikke orker å ta tak i mens man pusser opp, hives i esker og så sier vi at dette får vi ta tak i senere.

I tillegg har vi to sønner som har flyttet litt på seg i løpet av årene og har sine samlinger.

Kroppen er litt mer samarbeidsvillig for tiden, men kjellerrydding er ikke det som frister mest liksom.

Men så ringte en venninne og ville låne huset og takk og lov for det.

Da fikk vi inspirasjon til å komme i gang.

Og det gikk mye greiere enn jeg hadde trodd, så nå gir jeg meg.

Superdeilig å ha kommet så langt.

To soverom er blitt beboelig.

Mangler bare å få på noen renvaskede laken så er det bare å innta sengene.

Men tror du vi er ferdig?

 

 

Neida, det er mye igjen.

Cder og høyttalere med mere.

 

 

Og et hjørne her med mye som kan kastes.

Enda mer høyttalere.

Sikkert bare å kjøre på miljøstasjonen.

Men vi får høre med de utflyttede, om det er noe de skal ha.

Og tror du ikke at det er enda mer.

 

En hel bod.

Hit har vi nå bært noe av det som må gås nærmere igjennom og noe skal gjemmes.

Men det blir ikke gjort nå i sommer, garantert ikke.

Nå er det snart ferie og kos og tenk å slippe å ha dette hengende over seg, at det bør ryddes.

Det som er igjen nå er det mye lettere å ta tak i.

Det får bli til høsten.

Men lykkelig er jeg.

Nå er det sol, bok, biff til middag og feire med et glass rosa sprudlende.

I dag

 

 

 

 

 

 

Jodi Picoult, Hjertets valg

 

Jodi Picoult, Hjertets valg

kjøpt selv

 

Picoult er en av mine favorittforfattere, enda jeg har lest kun to bøker av henne Foreløbig.

Jodi Picoult, Det store i det lille

Jodi Picoult, Historiefortelleren

 

Hun skriver helt fantastisk og det som er så bemerkelsesverdig med hennes bøker, er at hun beskriver en sak fra flere sider.

Jeg har Ensom ulv og Nitten minutter stående i hylla på vent. Alle disse tre kjøpte jeg på Platekompaniet, 3 for kr 250. Dette er tykke bøker, så det er mange timer underholdning for en billig penge.

Hjertets valg er like fantastisk som de to andre jeg har lest. Jeg tror jeg genierklærer Picoult som forfatter. Lekende lett hopper hun mellom ulike temaer. Hovedsaken er dødsstraff og religioner, men hun er innom mange flere som kroppskompleks og sorg og forholdet til våre foreldre med mere. Hun fletter det inn så det føles naturlig og hun skiller godt mellom personene hun beskriver.

Maggie, advokaten som synes hun er for tykk, måtte jeg le av mange ganger, så humoren er med midt i alvoret.

Og stadig bringer hun inn nye elementer så når du har gjort deg opp en formening, da kaster hun inn et nytt element.

Og undringen er også med, hva skjer her?

En bok man må lese sakte men samtidig har man det travelt for man vil jo vite hvordan det går.

Jeg tror jeg bestemmer at hun er på toppen av favorittforfatterlista mi.

 

Er du glad i å lese men enda ikke lest Jodi Picoult, ja da er det på tide.

 

Sitat:

Det finnes et prinsipp i jødisk mystisisme som kalles tikkun olam, sa han. Det betyr helt bokstavelig, å reparere verden. Tanken er at da Gud skapte verden, samlet han guddommelig lys i flere beholdere, men noen av disse ble knust og spredt utover. Det er menneskenes jobb å hjelpe Gud å finne disse bitene og frigjøre lyset, gjennom gode gjerninger. Hver gang vi gjør det, blir Gud litt mer perfekt, og vi blir litt mer som Gud

 

 

Junes datter trenger et nytt hjerte. Det eneste som passer, tilhører en morder.

Shay Bourne er den første på flere tiår som blir dømt til døden i New Hampshire. Han er funnet skyldig i et kaldblodig drap på en politimann og stedatteren hans. Etter elleve år i fengsel, nærmer hans siste dag seg. Så får han se en nyhetsnotis om en liten jente som desperat trenger et nytt hjerte.

Junes ektemann og datter ble drept av Shay Bourne, og June har vært overbevist om at hennes største ønske er at han skal dø. Helt til hennes gjenlevende datter havner på sykehuset, og hun innser at det er noe hun ønsker mer enn det: at Claire skal få leve. Shay Bourne tilbyr Junes datter et mirakel – en ny sjanse. Men til hvilken pris?

 

 

 

 

Jan-Philipp Sendker, Kunsten å følge hjertet

Holly Ringland, Alice Harts fortapte blomster

Merete Junker, Jenta med ballongen

Toril Brekke, Klangen av frihet

Amanda Prowse, Anna

Rita Hals Gentekos, Barbro

Tina Frennstedt, Forsvunnet

Ruta Sepetys, Taushetens pris

Nina Wähä, Testamente

Heather Morris, Cilkas reise

 

Nå skal jeg lese:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I et desperat forsøk på å sikre sin døvblinde datter Maries fremtid, presser den fallerte skuespilleren Hauk Alving sin rike elskerinne for millioner. Det blir skjebnesvangert.
I stedet for penger får Alving torpedo Kalle Helgesen på nakken, og i et brutalt angrep dreper Alving torpedoen i selvforsvar. Han kvitter seg liket, og skjuler drapet ved selv å utgi seg for å være Helgesen. Slik blir han involvert i et hemmelig nettverk ledet av en viss Mentor Ferrara, som tjener store penger på illegal organhandel og etnisk rensing på et svært utspekulert vis. Hauk Alving bestemmer seg for å ta kampen opp mot den hensynsløse Ferrara. Men er det en kamp han kan ha noen sjanse til å vinne?

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil å dele, både lesere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av og til krever det en ekstra innsats når en får det en ønsker seg

 

 

 

Jeg er jo litt opptatt av loven om tiltrekning.

Jeg synes det er et spennende tema.

Jeg kan jo ikke påstå at det er virkelighet, men hvem vet, alt er jo energi.

Og vi er jo magneter så det er kanskje mulig vi kan tiltrekke oss det vi ønsker.

Men det er ikke så lettvint at du ønsker deg å bli rik eller frisk av alvorlig sykdom.

Noe av det vi skal oppleve og lære av, tror jeg er uungåelig.

Men moro er det å forske på.

Vi sier jo det at noen bestandig er heldig eller uheldig.

Jeg føler meg blant de heldige.

 

Vi i venninnegjengen har det mye moro med dette.

Ei sa til seg selv at hun skulle hatt en varmeovn på jobb og få timer etterpå kom en kollega og sa at han hadde en panelovn, om hun hadde bruk for den?

Jeg bestiller ofte fint vær hvis det er noe jeg skal.

Er jeg på tur bestiller jeg at alt skal gå bra.

De siste årene er det som om alt manifesterer seg raskere.

Kanskje innbildning, men slik føles det.

Men…… ofte kan det følge med en egeninnsats.

Ei venninne sa det her en dag at kanskje hun og datteren kunne kjøpt seg en vaskemaskin sammen, siden de bor i samme hus.

To dager etter streiker vaskemaskinen Hennes og hun må kjøpe ny, sammen med datteren.

 

Selv føler jeg at jeg har hatt litt stillstand i læring en stund.

Men så kom de onlineforelesningene og jeg følte jeg kom inn på sporet igjen.

Her forleden kveld følte jeg plutselig en lettelse i kroppen.

For de som ikke er spirituell, vet jeg det kan høres teit ut, men for de er det meste jeg skriver om teit, så det er helt ok.

Jeg tenkte at her skjer det noe.

 

Og i løpet av neste døgnet skjedde det mye.

En rekke ønsker ble oppfylt som jeg ikke forutså.

Jeg hadde tenkt at jeg skulle hatt en bytur for å investere i litt undertøy.

Det er nemlig ikke så lett å finne i store størrelser.

Men en bytur passet ikke helt inn i planene til meg og gubben nå før ferien.

Plutselig tikker det inn en melding fra ei venninne.

Hun må innom sykehuset, vil jeg være med på bytur.

Hun som skulle være med, meldte avbud.

Ja svarte jeg sporenstreks.

 

 

Jeg fant 3 bh-er, noe som er sensasjonelt.

Det er nemlig sånn at ofte har de ikke igjen de store størrelsene for de får så få av dem.

De får mange S og M og noen L, men større får de kun noen få.

Og det er jo ikke bare jeg som er tykk her i verden så det er nok rift om de.

Bikini er en annen utfordring, der skal både truse og overdel passe,

Det er nesten umulig, men jeg fant 2 nye bikinier, fantastisk.

Og truser da, du verden hvor lenge jeg har letet.

Jeg begynte nesten å få panikk at jeg skulle bli gående truseløs.

Senest for 14 dager siden lette jeg uten å finne noen på KappAhl

De må være høye i livet og med tykke strikker, for når man har stor mage serru, er det ikke så enkelt.

Den store magen har det nemlig moro med å rulle ned sånne tynne strikker.

Men den dagen var trusehimmelen plutselig vidåpen.

Først fant Jeg 3 stk Sloggi, av de som egentlig er utgått og ikke fås inn igjen, og jeg har spurt i en rekke butikker etter de.

Og så hadde de tre av en ny type og tre av en annen og tre i en annen butikk.

Eureka, det var som om en tryllekunstner dro den ene trusen  etter den andre ut av hatten sin.

Og for ikke å forglemme skoene.

Første butikken vi kom til, min venninne skulle se på sko og der stod de sandalene jeg har sagt jeg ønsker meg.

Blå Riekersandaler med strikk slik at de passer selv om beina hovner i varmen.

Jeg tenkte tanken i det jeg hadde på meg beige sandaler i de vi dro, at jeg skulle hatt blå.

Det stod de og glitret, på salg til og med, 400 kr for rieker, det er supert.

 

Et annet ønske jeg har hatt en stund er å få ryddet i kjelleren.

I og med at formen ikke har vært bra på lenge, har ikke det vært å tenke på, selv om det står på to do listen.

Gubben har skiftet tak  på huset og har mye å styre med så han har ikke akkurat stått og hoppet av iver han heller.

Nå snakket vi Igjen, les: jeg, om at det måtte vi prøve å få gjort i sommer.

Det samme sa jeg i fjor sommer og sommeren før der og sommeren før der og ………….

Men så skjønner du, ringer min venninne fra Bergen, hun vi skal besøke.

De er en gjeng som skal gå Romsdalseggen i sommer, om de kunne låne huset?

Å ja, låne huset, 7 personer ja, ja det må jo gå bra.

Da må vi visst rydde kjelleren så de kommer frem til senga.

Og det har vi gjort i dag, vi er nesten ferdig.

Nå gjenstår bare litt rydding slik at det blir beboelig og så skal jeg vaske over gulvene.

Vi får ikke ryddet alt, men så mye at det blir lettere å ta mer siden.

Ja slik kan du få ønsket ditt oppfylt, men må selv gjøre en innsats.

 

Men det nest største ønsket ble oppfylt på veien hjem.

Det hadde vært pressekonferanse og i og med at jeg har en sånn hypermoderne venninne, (jeg henger litt etter når det gjelder dubbedingser), så så hun på klokka si på ferga og fortalte at nå åpner Norge grensene mot Europa.

Det er det nest største ønsket jeg har i år, nemlig å få reise på kurs i England, For det største er allerede oppfylt, tre turer for å besøke barnebarna, både i juli, august og september.

Da er det bare å håpe at skolen åpner til den tid.

Det spørs jo om de får studenter.

De kan sikkert ikke åpne opp for studenter fra hele verden.

Dette er neste tre måneder til, og jeg krysser fingrene og håper at også det ønsket blir oppfylt.

Gran Canaria før jul ser det også lyst ut for.

En gledens dag.

Jeg føler meg superheldig og privilegert

I dag

 

Det er en fin artikkel om emnet her:

https://gudinne.no/loven-om-tiltrekning/

 

Er du klar over hvor mye du styrer med tankene dine? Det er faktisk ganske så nifst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er du klar over hvor mye du styrer med tankene dine?

Det er faktisk ganske så nifst.

Det er helt avgjørende i forhold til hvordan vi ser på verden.

Det er ikke alt vi kan gjøre noe med.

Men det er mye vi kan gjøre med egen hverdag.

 

Irritasjon foreksempel.

Jeg må bare innrømme at jeg lett kan bli irritert og oppgitt.

Greit nok det hvis det er noe man kan ordne opp i, men jeg kan sitte her hjemme og irritere meg over det andre sier og gjør.

Det er jo helt bortinatta dumt når jeg tenker over det,

Det eneste jeg oppnår er å forsure min egen dag.

Dette vet jeg og likevel gjør jeg det.

 

Etter at reisene mine forsvant ut i luften, mistet jeg mye inspirasjon til bloggen.

Jeg tenker hva i all verden skal jeg skrive om.

Jeg sitter jo bare her, dag ut og dag inn.

Jeg har ikke all verdens spennende å berette liksom.

Jeg har flere ganger fundert på om jeg skulle slutte å skrive.

Hvorfor fortsette med noe som egentlig er bare arbeid.

Ja for det er ikke penger å tjene for oss småbloggere.

Ingen feite reklamekontrakter her, utenom at jeg får en del leseeksemplarer.

 

Hvor raskt tror dere jeg kunne avsluttet skrivingen hvis jeg lot tankene fortsette å spinne.

Det hadde vært gjort på et øyeblikk.

Jeg har tenkt tanken at jeg er vel ikke nødt til å skrive hver dag.

Men hva skjer hvis noe blir sjeldnere?

Jo da blir det enda vanskeligere.

En gang i blant, vil ikke duge.

Da ville jeg også fått enda færre lesere og enda mindre motivasjon.

De tankene er så skumle.

 

Hvis du bor sammen med noen, kan tankene dine gjøre forskjellen mellom fortsatt samboerskap eller flytte fra hverandre.

Hvis et forhold egentlig er bra, ikke vold, utroskap, osv, og du har det egentlig bra, da kan du likevel ødelegge det ved hjelp av tankene dine.

Det er så himla lett å finne de tingene en er misfornøyd med og gjøre de større.

Og det er så himla lett å gjøre det med de tingene som man er misfornøyd med, istedetfor det man liker.

Og det er skrekkelig skummelt hvor fort det vokser.

Gubben og jeg har vært sammen i 42 år.

Tror dere vi ville vært det, hvis de negative tankene fikk lov til å vokse.

Hvis vi fremhevet alle de tingene vi var misfornøyd med.

Jeg prøvde noen år å få han til å endre seg slik jeg ville ha han.

Ja er ikke det rart.

Man velger en person man vil være sammen med og plutselig skal denne endres?

Heldigvis forstod jeg at slik kunne det ikke være.

Han måtte få lov å være seg selv og jeg måtte fokusere på meg selv, for man kan ikke endre andre, kun egne reaksjonsmønstre.

 

Griper du en negativ tanke og lar den få vokse, tar den med seg flere og på kort tid, kan det bli uutholdelig.

Hadde du heller gjort det med noe bra, ville du skapt dagen din god.

Det spiller ingen rolle for noen om jeg blogger eller ei, for jeg er ikke en viktig stemme der ute i den store verden.

Men det spiller en rolle for meg, for det  holder meg i aktivitet.

Jeg bruker hjernen, jeg leser bøker, jeg jobber med bilder, jeg skaper engasjement på Lillasjel.

Alt dette gjør meg godt i hverdagen.

Og alt det, kunne jeg forkastet ganske lett hvis jeg lot de negative tankene mine få vokse seg store.

Svisj, svosj, ville jeg psyket meg ned og bli borte.

Så ville jeg stått igjen der og ha mistet veldig mye glede.

Det krever mye å være engasjert hver dag, men likevel er det viktig.

Så velg tankene dine med omhu, ikke la bagateller få vokse seg store slik at du ender opp med å ta feil avgjørelse.

Fokuser heller på de gode.

Med det ønsker jeg deg en god dag.

I dag

Noen ganger står man stille Det er som om alt stopper opp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noen ganger står man stille

Det er som om alt stopper opp

Man vrir seg i frustrasjon

Hva skjer nå

Er jeg på feil vei

Har jeg ikke forstått det riktig

Er det ikke dette jeg skal gjøre

Vi spør så vi blir gal

Vi får ikke svar

Frustrasjonen øker

 

Men så plutselig er det som om en liten stein begynner å rulle

Tankene blir klarere

Svarene begynner å tikke inn

Forståelsen brer seg i deg

Å ja sånn er det

Du får svarene på ulikt vis

Det tikker inn meldinger fra venner

Uvitende om din tilstand, gir de deg ordene til forståelse

Aha, ja sånn er det

En periode med healing har vært nødvendig

Ro og ettertanke, før du utvikler deg videre

Pause mellom læresemestrene

 

Du puster lettere

Nå forstår du bedre

Du har hørt stemmen inni deg hviske til deg at du skal ta det med ro

Alt vil ordne seg

Men du blir likevel så redd

Du er så redd for å miste det som for deg er viktig

Det er så vanskelig å ha tillit når alt butter imot

Når det du venter på, ikke blir noe av

Selv om du tror du får det du skal ha til riktig tid, begynner du likevel å tvile

Men så kjenner du energiene bre seg rundt deg

De legger seg som en varm kappe rundt skuldrene dine

Svarene blir gitt deg og du kjenner bekreftelsen

Tillit, lille venn, tillit

Tillit er så vanskelig å finne i motgang

Når den så kommer seilende inn, er det en lettelse

Det blir bra lille venn, det blir bra

Følg med hva som skjer fremover

Følg med tegnene

Det vil bli lagt til rette for deg

Men du vet at ingenting kan forhastes

Så vær tålmodig, vær tålmodig kjære deg

Ha tillit til prosessene

I dag

 

Heather Morris, Cilkas reise

Heather Morris, Cilkas reise

Leseeksemplar fra Aschehoug.

 

Mange har lest Tatovøren i Auschvitz. Det var en sterk bok. Nå har Heather Morris skrevet historien om Cilka som var nevnt i Tatovøren.

Dette er derfor nok en roman, basert på en sann historie selv om noe av det også er oppdiktet.

Cilka ble tvunget til å underkaste seg de tyske offiserene. Nektet man , ble man drept, så enkelt var det. Etter krigen, ble hun så dømt for å ha fraternisert med fienden og nok en gang satt i fengsel, denne gangen i Gulagfengslet i Sibir. 15 år skulle hun sitte der, fordi hun ble voldtatt og brukt gang på gang.

Det er helt umenneskelig vondt å tenke på.

Likevel er ikke Cilkas reise, bare en vond bok. Det er også en fin bok om vennskapene som oppstår blant fangene og det er spennende å lese om Cilkas bidrag på sykestuen og ambulansen.

En bok jeg anbefaler varmt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cilkas skjønnhet reddet livet hennes – men ble også hennes skjebne.
Cilka Klein var bare 16 år da hun i 1942 ble sendt til Auschwitz. Hun var så vakker at hun ble tatt til side, og leirkommandanten
brukte henne til sine private behov. Cilka overlevde Auschwitz, men da russerne frigjorde leiren i 1945 ble hun dømt for å ha
samarbeidet med den tyske fienden. På nytt ble hun stuet sammen med desperate kvinner og barn. Denne gangen var målet Sibir.
Cilka var 18 år da hun havnet i den brutale Gulag leiren i det øde Sibir. I denne ubeskrivelig mørke tilværelsen, i enda et terrorregime, finner Cilka en utrolig styrke i seg selv. Hun er sterk nok til å hjelpe andre i leiren og til selv å komme gjennom enda et helvete.
Dette er fortsettelsen på historien fra «Tatovøren i Auschwitz», og fortellingen er basert på virkelige hendelser.

 

Junistabelen:

 

 

Holly Ringland, Alice Harts fortapte blomster

Jan-Philipp Sendker, Kunsten å følge hjertet

Merete Junker, Jenta med ballongen

Toril Brekke, Klangen av frihet

Amanda Prowse, Anna

Rita Hals Gentekos, Barbro

Tina Frennstedt, Forsvunnet

Ruta Sepetys, Taushetens pris

Nina Wähä, Testamente

 

Nå skal jeg lese

Jodi Picpoult, Hjertets valg

kjøpt selv

 

Picoult er en av mine favorittforfattere, enda jeg har lest kun to bøker av henne Foreløbig.

Jodi Picoult, Det store i det lille

Jodi Picoult, Historiefortelleren

 

Hun skriver helt fantastisk og det som er så bemerkelsesverdig med hennes bøker, er at hun beskriver en sak fra to sider.

Jeg har Ensom ulv og Nitten minutter stående i hylla på vent. Alle disse tre kjøpte jeg på Platekompaniet, 3 for kr 250. Dette er tykke bøker, så det er mange timer underholdning for en billig penge.

 

 

 

Junes datter trenger et nytt hjerte. Det eneste som passer, tilhører en morder.

Shay Bourne er den første på flere tiår som blir dømt til døden i New Hampshire. Han er funnet skyldig i et kaldblodig drap på en politimann og stedatteren hans. Etter elleve år i fengsel, nærmer hans siste dag seg. Så får han se en nyhetsnotis om en liten jente som desperat trenger et nytt hjerte.

Junes ektemann og datter ble drept av Shay Bourne, og June har vært overbevist om at hennes største ønske er at han skal dø. Helt til hennes gjenlevende datter havner på sykehuset, og hun innser at det er noe hun ønsker mer enn det: at Claire skal få leve. Shay Bourne tilbyr Junes datter et mirakel – en ny sjanse. Men til hvilken pris?

 

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil å dele, både lesere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share