Lizzi Byron, En dag ved juletider

Lizzie Byron, En dag ved juletider

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Jeg er kresen når det gjelder julebøker, fordi jeg er ikke så glad i for mye hjerte/smerte. Derfor er jeg litt usikker på et par av bøkene, men jeg krysser fingrene for positive overaskelser. Jeg liker litt romantikk, men ikke sånn sukk, stønn og lengsel, side opp og side ned. Denne så ganske så koselig ut og den var veldig koselig. En stor positiv overaskelse ble det.

Den er litt lik den forrige boken jeg leste, En kjæreste til jul, men likevel helt annerledes.

Joanna Bolouri, En kjæreste til jul

Det handler om unge mennesker, sminke og party og dating, men på en helt annen måte enn i En kjæreste til jul. Selv om jeg ikke har peiling på sminke og ikke er på date, så koste jeg meg veldig med denne.

Det jeg vil berømme den aller mest for og jeg ser at det er en av kriteriene Byron hadde når hun skrev romanen, er at hovedpersonen bruker store størrelser i klær. Hun er moderne, tøff og sexy, selv om hun har litt mer på kroppen og i hvor mange romaner finner du det?  Ofte gremmes jeg når jeg ser hvordan vi som har litt mer å bære på, omtales. Her forteller Shell hvordan hun måtte godta seg selv som den hun er. Det er fantastisk.

Det er en varme og en kjærlighet i denne romanen, som jeg også liker. Selvfølgelig er den forutsigbar, det er en julebok, de skal jo være litt lette og avslappende, men skrevet på en helt annen måte enn En kjæreste til jul.

 

 

 

Lizzie Byron er født i 1977, i London. Det rette navnet hennes er Tanya Byrne .Hun har skrevet en rekke YA-romaner og bidratt til flere novellesamlinger. Hun har også vunnet en rekke priser for sitt forfatterskap.YA-romaner måtte jeg google og det er visstnok en betegnelse for bøker for unge mennesker i grenselandet mellom barn og voksen, så siden jeg likte denne godt, er jeg nok der jeg også.

En dag ved juletider er derfor en roman jeg anbefaler til alle som liker julebøker, unge og gamle, tykke og tynne, heterofile og bifile. Ja, for her omfavnes vi alle med alle våre ulikheter. Hurra, sier jeg.

Jeg liker også at hun drar frem at er noen ufordragelige, er det ofte en årsak bak, som vedkommende bærer på i ryggsekken sin. Det er noe vi alle bør huske på innimellom.

 

 

 

Fra omslaget:Shell Smith jobber i kosmetikkavdelingen i et gammelt og klassisk varehus, hvor folk kommer for å se årets juleutstilling og å møte julenissen. Stilig og fint, men litt for dyrt for folk flest, så derfor går det dårlig med butikken.
Grunnleggerens barnebarn Callum dukker opp for å få varehuset på fote igjen. Det blir ingen enkel jobb ettersom de fleste foretrekker at ting forblir som før – særlig når det er jul.
Shell derimot, blir ganske sjarmert av Callum. Men, så dukker ungdomskjæresten hennes, Nick, opp. På tross av at han knuste hjertet hennes når han sist dro sin kos, merker Shell at gamle følelser vekkes til live. Det blir misforståelser og forviklinger, og massevis av julestemning. Men, hvem kaprer Shells hjerte til slutt?

 

 

Nå skal jeg lese:

Anne Marie Ryan, Den beste julegaven

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Jeg trodde dette var enda en norsk forfatter som hadde skrevet julebok, for det begynner å bli mange av dem.

Kjersti Herland Johnsen, Jul på Himmelfjell hotell

Kjersti Herland Johnsen, Julebrev

Gudrun Skretting, Tre menn til Vilma

Gudrun Skretting, Din Vilma

Kristine S. Henningsen, Et siste, trassig forsøk

Tove Braathen, Jul for nybegynnere

Julebok-kavalkade 2020, 20 bøker

Andre julebøker

Jenny Colgan, Jul på øyas hotell

Jenny Colgan, Jul på øya

Lucy Diamond, Julekort fra strandkafeen

 

Ryan er amerikaner, men bor i England, så slettes ikke norsk, men boken kan jo være bra. Den ser ihvertfall fin ut, synes jeg.

 

 

Den beste julegaven av Anne Marie Ryan.

Det er snart jul, og snøen laver ned i Cotswolds. Simon og Nora gleder seg til jul, selv om bokhandelen de driver er i økonomiske vansker.

Nora jubler innvendig da en eldre herre kjøper en bok hun har hatt stående i hylla i alle år. Dette salget er ikke nok til å holde butikken gående i det nye året, men det gir Nora en idé.
Som en siste gave til beboerne i landsbyen sender Nora og Simon ut seks forskjellige bøker til folk som kan trenge en oppmuntring. På hver sin måte er disse bøkene med på å endre folks liv til det bedre, selv om det trolig er altfor sent å redde bokhandelen

En oppløftende juleroman for alle som elsker bøker.

 

3 julebøker av norske forfattere selges i min lille bokhandel. Der blir det endringer over nytt år. Jeg vil da presentere 3 nye bøker jeg liker godt hver måned. Dette er provisjonssalg for meg. Bøkene sendes deg direkte fra Ark og du betaler til dem, faktura eller vipps.  Jeg velger selv hvilke jeg vil presentere og det er helt uavhengig forlag, så jeg er fortsatt helt nøytral. Følg linken, enklere er det ikke

https://pokket.no/lillasjel/

 

 

Desember:

Lesestabel desember 22, Nyheter 22, inkl julebøker

Joanna Bolouri, En kjæreste til

 

 

Januar:

Bøker lest januar 2022, 14 bøker, herav 5 krim/spenning

Februar:

Bøker lest februar 2022, 24 bøker

Mars:

Bøker lest mars 2022, 15 bøker, herav 14 krim

April:

Bøker lest april 2022, 17 bøker

Mai:

Bøker lest mai 22, 14 bøker, mest krim

Juni:

Bøker lest juni 22, 16 bøker

Juli:

Bøker lest juli 22, 10 bøker, herav 1 krim

August:

Bøker lest august, 2022, 13 bøker, herav 1 krim

September:

Bøker lest september 22, 10 bøker

Oktober:

Bøker lest oktober 22, 12 bøker, herav 5 krim

November:

Bøker lest november 22, 14 bøker, herav 6 krim

 

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta:

#marianntokle

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg