Stefan Ahnhem, Atten grader minus

Stefan Ahnhem, Atten grader minus

Jeg har nå lest Offer uten ansikt, den niende graven og Atten grader minus og er det lov å si at noen bøker kan bli for spennende? Det er så spennende at jeg nesten ikke har lyst til å lese videre. Og hver eneste side. Det er ikke en side du kan puste ut på, for det skjer noe hele tiden. Skrekk og gru. Dette er ikke bøker for de som liker milde og forsiktige krimbøker.

Jeg har igjen Motiv X. Noe i meg roper etter pause fra ondskap og spenning og vil ha noe roligere, men det er en stemme til som vil vite mer om hvordan det går. Jeg vet ikke hvordan jeg skal holde ut å ikke vite hvordan det går i fortsettelsen. For selv om noen saker kommer til avslutning, så dukker det opp nye.

Men………. Jeg vet ikke om jeg klarer å vente selv om jeg kjenner behovet for en krimpause.

Først Utmarker, Innland og Åpen sjø av Arne Dahl, så de to siste Sebastian Bergmann, Den stumme jenta og Ikke bestått, og nå Den niende graven og Atten grader minus. Det er syv ulidelige spennende bøker på 23 dager.

Men…………….. Klarer jeg å vente? Neppe, det er jo flere nye på vei til postkassa også.

Stefan Ahnhem, Offer uten ansikt

Stefan Ahnhem, Den niende graven

 

 

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra siden til Aschehoug. Boken har jeg tatt med meg fra et hotellbibliotek på Amadores, Gran Canaria. (Ja, jeg la flere bøker dit i bytte)

 

Den bestselgende svenske krimforfatteren Stefan Ahnhems bøker utgis i 20 land. Den stadig mer populære etterforskeren Fabian Risk er tilbake, i en intens jakt på en iskald drapsmann.

Fabian Risk og teamet hans kjemper mot klokken i en etterforskning der ingenting viser seg å være slik det skal. Han begynner å tvile på sine egne vurderinger, og finner de ikke løsningen kommer snart neste offer til å havne i fryseren.

En bil kjører over kaikanten i Helsingborgs havn etter en voldsom biljakt. Alt tyder på at det var en ulykke, men når føreren, en it-entreprenør som har blitt steinrik på mobilspill, obduseres, viser det seg at han alt har vært død i to måneder, i nedfryst tilstand.

Det er vår og nesten to år har gått siden hendelsene i Offer uten ansikt. I Helsingborgs kriminalavdeling har det vært uvanlig stille. Fabian Risk har kunnet bruke det meste av tiden sin på å lappe sammen familien. Selv om verken han eller kollegene neppe ville sagt det høyt så begynner de å kjede seg. Når den merkelige saken med den nedfryste millionæren havner på bordet deres kjenner alle det samme: Endelig skjer det noe.

Like over sundet har Dunja Hougaard blitt nødt til å ta på seg uniformen igjen, i sin nye jobb som ordenspoliti i Helsingør. Når en hjemløs blir mishandlet til døde klarer hun ikke å la være å sette i gang en egen etterforskning. Sporene leder snart til Helsingborg.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg