Lesestabel februar, Tema bøker i serie

 

 

 

Februar blir en måned med bøker i serie igjen.

Jeg har dette temaet flere ganger i året fordi jeg har hengt etter med mange av de forfattere jeg følger.

Nå er målet å komme mer ajour dette året og ikke begynne på mange nye krimserier.

Jeg må snart innse at jeg når ikke å lese alle jeg ønsker å lese.

Januar ble den svakeste lesemåneden på flere år.

Jeg skulle lese så mye på ferie men slik gikk det ikke.

 

I begynnelsen av måneden er vi fortsatt på reisefot, deretter blir vi hjemme resten av februar.

Men februar har fortsatt færre dager enn andre måneder, noe jeg ikke helt klarer å innfinne meg med.

Derfor blir det for mange i stabelen og krangel når de skal plukkes ut.

Med andre ord, her er alt normalt,

De fleste er leseeksemplarer, noen fått og noen kjøpt.

Jeg har ikke betalt eller er pålagt å lese de.

 

 

Karin Smirnoff, Jeg dro ned til bror

Fått av en venn

 

 

Denne trilogien er jeg inspirert til å lese fordi jeg har sett så mange fine omtaler. Jeg har bok 1 og 2, Vi dro opp med mor, mangler foreløpig den 3., Så dro jeg hjem.

 

 

Fra omslaget:Jeg dro ned til bror er debuten til svenske Karin Smirnoff. Her er et samtidsdrama fra en ødslig svensk landsbygd. Det handler om livet. Om kjærligheten, volden, det som er vakkert og det som er gått i stykker. Det handler om det aller vanskeligste: tilgivelse. Jana og Bror er tvillinger. Moderen ligger ufør på sykehjemmet etter et slag og faderen er død. Men når Jana drar ned til Bror som er i ferd med å gå under i en kjærlighetssorg som ikke skulle vært, vekkes minnene om livet i skyggen av den truende faderen til livet. Med en uovertruffen humor, ømhet og råskap lar Smirnoff oss oppleve selve livet i sitt helt særegne og betagende språk. Romanen ble nominert til den høythengende August-prisen da den kom ut i Sverige.

 

Kristin Hannah, Herfra til evigheten

kjøpt selv

 

Bok 2. Den første heter Venninner til evig tid og går som serie på Netflix.

Kristin Hannah, Venninner til evig tid

 

 

 

Fra omslaget:Herfra til evigheten er en frittstående oppfølger til Venninner til evig tid. Det er en hjerteskjærende roman av Kristin Hannah om kjærlighet, morsrollen, tap og det å måtte begynne på nytt.

Bøkene er også kjent som tv-serie på Netflix.

Da Tully Hart og Kate Mularky var tenåringer sammen på 70-tallet, var de uadskillelige. Tully var en av de populære og Kate en enstøing. Likevel holdt de sammen i alle år. Helt til Kate døde. Nå må Tully forsøke å oppfylle det løftet hun ga sin beste venn: sørge for at barnet hennes har det bra. Hun vet bare ikke hvordan. Selv har hun alltid vært alene og vet ingenting om familie eller det å være mor. Kates mann vil heller ikke ta imot hennes hjelp. Han sørger over Kate, og vil ikke ha Tully i nærheten.

Kates seksten år gamle datter Marah er like lammet av sorg, og den verdenen som venter henne, synes mørk og full av farer.
Den eneste som vil hjelpe Tully i hennes tunge tid, er moren Dorothy. Men hun har alltid vært upålitelig. Hun forlot sin datter da hun var liten og såret henne dypt. Nå ser Dorothy en mulighet for å rette opp i det hun gjorde feil, men går det an å stole på henne? For å kunne hjelpe sin datter må Dorothy se sin egen frykt i hvitøyet og avsløre sin mørkeste hemmelighet. En tragedie fører disse tre kvinnene sammen og leder dem inn på en vei mot forsoning. De har alle gått seg vill, og nå trenger de hverandre for å bygge livene sine opp på nytt.

 

Ingrid Berglund, Hun som aldri unnslipper

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Ingrid Berglund, Det svakeste ledd

 

Ingrid Berglund, En skygge på min grav.

Ingrid Berglund, Den svarte svanen

 

Fra omslaget:Tredje kriminalroman om psykolog Iselin Norman.
I Oslo blir liket av en kvinne funnet i grunnmuren til en gammel bygård. Psykolog Iselin Norman blir involvert i drapssaken fordi hun nylig arvet ti prosent av aksjene i selskapet som eier bygården. Med sin eierandel blir hun en viktig faktor i maktkampen i selskapet, en konflikt mellom gammel og ny kapital, tradisjon og innovasjon. Og i bakgrunnen ligger kampen om en kvinne.

 

Hanne Rohde, Bare et barn

kjøpt selv

 

Rohde var på krimfestival på Osterøy i høst og fortalte fra bøkene sine. Jeg har lest bare de to nyeste og ville derfor gjerne lese de andre også.

Fra omslaget:

Hanne Kristin Rohdes oppfølger til suksessromanen Mørke hjerter begynner dramatisk når en journalist og en politiadvokat drepes på en pressekonferanse på politihuset i Oslo.

Politiet finner likene av to guttebarn ved Frysja i Oslo, og sammen med sine kolleger i Oslopolitiet begynner Wilma Lind å nøste i det som åpenbart er en drapssak. Denne gangen får Wilma mer enn én krevende etterforskning å tenke på: Hun satt nemlig ved siden av den drepte politiadvokaten da han ble skutt under pressebriefen.
De to sakene tilfører Wilma en kunnskap om Norge som overrasker og sjokkerer henne, og hun må se etter løsninger og motiv også der det er upopulært å lete. Hun erfarer raskt at ikke alle overordnede lar seg begeistre.
Bare et barn retter blikket mot de mange barna som stadig forsvinner fra norske asylmottak, mange som ofre for menneskehandel, uten at norske myndigheter gjør tilstrekkelig for å avdekke fakta.

 

Gunnar Staalesen, Tornerose sov i hundre år

fått av en venn

 

Bok 3 i serien om Varg Veum

Fra omslaget:Tornerose sov i hundre år er tredje bok i serien med privatdetektiven Varg Veum i førersetet. Serien er nå aktuell som tv-film og på DVD, med Trond Espen Seim i rollen som Varg Veum. Lisa, 16 år, holder til i Hundehuset, et gustenblekt horehus i Københavns Istedgade. Ensom, ulykkelig, med lårene fulle av nålestikk . og uten ønske om å vende hjem. Varg Veum vet at hvert minutt er kostbart. Men å få vristet den narkomane jentungen ut av hendene på bøllene i Hundehuset er bare begynnelsen 

 

Gunnar Staalesen, Kvinnen i kjøleskapet

fått av en venn

 

Vi leser oss opp på Staalesen her i huset og var så heldig å få to bøker av en venn. Disse er med på tur

Fra omslaget:

Fru Samuelsen er bekymret for sin sønn Arne, som arbeider på en oljeplattform i Nordsjøen. Vertinnen i Stavanger har ikke sett ham på flere dager.
Varg Veum drar til Stavanger. Men der er det ingen som tar saken alvorlig. Heller ikke vertinnen har stort å utsette på ham, selv om det var bråk til langt på natt hos ham for noen dager siden. Og i leiligheten hans virker det som om alt er i den skjønneste orden.

Inntil Veum åpner kjøleskapet …
Kvinnen i kjøleskapet er fjerde bok i serien med privatdetektiven Varg Veum i førersetet

 

Hjort og Rosenfeldt, Skylden man bærer

Leseeksemplar fra Aschehoug

Hjorth og Rosenfeldt, Som man sår

Fjellgraven, Hjorth og Rosenfeldt

Hjorth og Rosenfeldt, Den stumme jenta

Hjorth og Rosenfeldt, Ikke bestått

Hjorth og Rosenfeldt, En høyere rettferdighet

 

 

Hjorth & Rosenfeldt er tilbake med den åttende boken i serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman og politifolkene på Riksmord, som hittil har solgt over sju millioner bøker og blitt oversatt til 34 språk.
Riksmord-avsnittet står i fare for å bli nedlagt, etter at en av gruppens egne etterforskere ble arrestert for drap. Under et krisemøte om hvordan avdelingen kan reddes, blir det varslet om et nytt mord. En kvinne i sekstiårsalderen er funnet drept på en grisegård utenfor Västerås- og det finnes spor som tyder på at drapet utført med nettopp Riksmord i tankene. Vanja Lithner som leder arbeidet, kaller inn de gjenstående medlemmene, blant dem sin biologiske far, den profilerte kriminalpsykologen Sebastian Bergman, som har bidratt til å løse en rekke saker.
Bergman har sitt å stri med, også utenfor politihuset. Nylig døde Tim, en klient som også mistet et barn i tsunamien i 2004. Kan hende så Tim Sebastians datter Sabine i kaoset? Sabine ble aldri funnet, og nå vil Bergmann aldri få vite hva Tims hukommelse rommer fra de traumatiske timene. Men kanskje Tims datter Cathy husker noe? Etter farens død planlegger hun flytting til Australia. Rekker Sebastian å snakke med henne før hun flyr til andre siden av jorden?

 

Chris Tvedt, På ære og samvittighet

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Chris Tvedt er en forfatter jeg har lest nesten alt av. Jeg tror jeg har et hull midt i, der noen mangler.

 

Chris Tvedt, Djevelen i detaljene

Chris Tvedt, Formildende omstendigheter

Chris Tvedt, Bevisets stilling

Chris Tvedt, Den som forvolder en annens død

 

 

 

Intens og tankevekkende Mikael Brenne-krim. 
En mann blir kastet ut fra altanen i femte etasje, tilsynelatende bare et fylleslagsmål i et belastet miljø. Advokaten Mikael Brenne tar på seg jobben med å forsvare gjerningsmannen.

Så dukker Edvard Matre opp i Bergen. Han har begynt i Kripos’ cold case-gruppe og etterforsker et gammelt drap fra Bergens underverden. Det begynner å gå opp for Mikael at han selv kan bli Matres hovedmistenkte.
På ære og samvittighet er en bok om ukjente blodsbånd og gamle hemmeligheter, der Mikael Brenne tvinges til å grave i sitt eget mørke indre. For én ting er å slå om seg med begreper som skyld og soning i retten. Det blir noe ganske annet når det er personlig …

 

 

Arnaldur Indriðason, Mørket vet

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Arnaldur Indriðason, Den tause moren

Arnaldur Indriðason, Jenta ved broen

Arnaldur Indridason, Mørket vet

 

 

 

Mur av taushet er den fjerde krimromanen om Konràđ – en sterk, kompleks og kritikerrost roman om vold og sårbarhet fra den islandske mesteren Arnaldur Indriđason.
En brutal hemmelighet er murt inn i en kjellervegg i et steinhus i Reykjavik, som har ligget begravd der i flere tiår. Den pensjonerte politibetjenten Konràđ vil til bunns i hva som skjedde den gangen. Men politiet retter isteden søkelyset mot Konràđ: Hvorfor fortalte han ikke sannheten om hendelsene den dagen hans egen far ble drept? Og hva mer har han tiet om i alle disse årene

 

 

Gunnar Staalesen, I mørket er alle ulver grå

Dette er en dobbeltbindbok, men jeg skal kun lese den første nå.

Denne fikk jeg også av en venn, heldige meg

 

 

Fra omslaget:

En morder og angiver fra krigens dager, med tilnavnet Rottegiften. Identitet ukjent. En eksplosjonsartet brann på en malingfabrikk i 50-årene, med femten omkomne. Men ingen å trekke til ansvar.

Den pensjonerte politimannen og motstandskjempen Hjalmar Nymark aner en sammenheng – og kanskje også forbindelseslinjer til et tidligere mord. En dag kommer han i snakk med Varg Veum på stamkafeen. Dermed er grunnlaget lagt for et innfløkt kriminaldrama, der Veum må bruke all sin skarpsindighet for å finne løsningen.

 

Richard Osman, Kulen som bommet

Leseeksemplar fra Gursli Berg Forlag

 

Bok 3 i serien

 

 

.

Det er en helt vanlig torsdag, men trøbbel er aldri langt unna når de fire hobbydetektivene i Torsdagsmordklubben – Joyce, Ibrahim, Ron og Elizabeth – møtes i all hemmelighet for å løse mordsaker. Denne gangen etterforsker de mordet på Bethany Waites, en TV-reporter som var på sporet av en enorm momssvindel, da bilen hennes forsvant utfor en klippe i nattens mulm og mørke. Liket ble aldri funnet, og momssvindelpengene er sporløst forsvunnet.

Men så dukker en ny motstander opp, og målet er å drepe … eller å bli drept. Og mens kalde spor blir glovarme, strever Elizabeth med kjærligheten (og en pistol), og Joyce, Ron og Ibrahim jakter på ledetråder med nye og gamle venners hjelp. Men kan gjengen løse
mysteriet og redde Elizabeth og Joyce før morderen slår til igjen?

Dette er den tredje boken i serien om Torsdagsmordklubben.

 

 

Pernilla Ericson, Fellen

Leseeksemplar fra Harper Collins Norge

 

Pernilla Ericson, Spor

Pernilla Ericson, Flukt

veldig spennende bøker med en litt utypisk etterforskergruppe og jeg gleder meg til bok 3. Gubben likte disse svært godt. Det er sjelden han kommer og spør etter flere bøker i en serie men det gjorde han med disse så han har lest alle tre.

 

 

Fra omslaget:

En kvinne blir brutalt voldtatt av en ukjent mann i sitt eget hjem på Södermalm i Stockholm. Gjerningsmannen kan pågripes på stedet og ved første øyekast ser det ut som en enkel sak. Men ingenting er slik det ser ut på overflaten. Politiet finner nemlig en innbydelse. Et ønske om hardhendt sex.

Når Erlagruppen nå samles igjen, går de løs på en sak preget av kvinnehat. Etterforskningsteamet jakter på en eller flere personer som ikke skyr noen midler for å terrorisere kvinner. En stjålet identitet er et effektivt våpen. Og skrekken sprer seg.

Samtidig må politi Liv Kaspi ta et valg. Hun elsker en mann med en bakgrunn i en mørk underverden – men kan hun stole på ham?

Fellen er den tredje frittstående delen i ERLA-serien.

 

Dina Jefferies, Det glemte palasset

Leseeksemplar fra Vigmostad og Bjørke

Dina Jefferies, Krigens døtre

Dette er bok 2 i trilogien og den skal jeg prioritere i februar for den har ventet lenge og jeg har nummer 3 på vent.

 

 

Fra omslaget:Andre bok i storslått trilogi om søstre, hemmeligheter og mot under andre verdenskrig fra britisk suksessforfatter. En øy full av hemmeligheter. En flukt. Et løfte. En opprørsk datter 1923. I skyggen av de honningfargede murene på Malta er det lett å gjemme seg bort hvis man ønsker det. Hvem som helst kan også kjøpe seg en ny identitet. Rosalie Delacroix har lagt Paris bak seg, og jobber nå som danser i de dype bakgatene på øya. En søster som har en hemmelighet 1944. Florence Baudin flykter fra det okkuperte Frankrike og ser for seg et nytt liv et annet sted. Men moren, som hun ikke har hatt kontakt med på lenge, har en desperat bønn. Kan Florence finne søsteren hennes som har vært savnet i flere år? En generasjonskløft Forholdet mellom søstrene er preget av svik, hemmeligheter, løgner og taushet. Et falmet, gammelt brev fra Rosalie er det eneste sporet Florence sitter med. Krigen gjør alt vanskelig – og tiden er i ferd med å renne ut ..

 

Elina Backman, Når kongen dør

Leseeksemplar fra  Cappelen Damm

 

Denne må jeg også prøve å prioritere. En av de nye seriene jeg ønsket å begynne på før jeg skjønte at jeg må begrense meg. Men jeg har bok 1 og 2, derfor vil jeg lese de og jeg hører av andre at de skal være bra.

 

Fra omslaget:

Når kongen dør er en spennende, original og kul krimdebut fra finske Elina Backman. Når kongen dør er solgt til 15 land, har vunnet flere priser og er nominert til årets beste oversatte krim av Svenska Deckarakademin.

Saana har nettopp fått sparken fra jobben som journalist i sladderpressen og bestemmer seg for å dra til tanten i Hartola for å samle krefter. Men da hun får vite at en tenåringsjente ble drept i Hartola for 30 år siden, legger hun om planene og begynner å etterforske saken. Saane møter sterk motstand fra lokalbefolkningen, ingen i bygda ser ut til å ville røre opp i den gamle drapssaken. I Helsinki utreder sjefsetterforsker Jan et besyndelig drap, der kroppen til avdøde har noen besyndelige brennmerker. Snart dukker det opp et lik til med liknende arr. Det kan virke som den finske hovedstaden er rammet av en seriemorder. Da Saana og Jan møtes på en blinddate, begynner begge å fortelle om sakene de etterforsker. Kan det virkelig være en kobling mellom drapene?

 

Marit Reiersgård, Paradisbakken

Fått av forfatteren

 

Marit Reiersgård, Jenta uten hjerte

Marit Reiersgård, Stolpesnø

Bok 3 i serien og Reiersgård kommer med ny bok så jeg må få lest 3 og 4.

 

 

fra omslaget:

Det er nesten 25 år siden Camilla Carlsen ble funnet drept ved stien i det lille skogsområdet midt i Paradisbakken. Saken ble aldri oppklart. Nå gjør Drammens-politiet en ny gjennomgang i håp om at de med nye øyne og nye metoder skal finne en løsning på saken. Camillas beste venninner har alle vært inne til avhør på nytt; nå møtes de på et utested for å diskutere opplevelsen og minnene fra den gang.

Ved baren står en mann og kaster lange blikk mot May, en av venninnene. May går ut for å ta en røyk, mannen følger etter. Morgenen etter blir hun funnet drept i et utstillingsvindu. Måten liket er plassert på forteller at drapspersonen vil sende en beskjed. Politietterforskerne Bitte Røed og Verner Jacobsen må forfølge både fortidens spøkelser og nåtidens ferskere spor.

 

Kristina Ohlsson, Skoddehav

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Kristina Ohlsson, Stormvakt

Kristina Ohlsson, Isbryter

Dette er en serie som jeg ikke falt før helt med første bok, men etter andre bok var jeg der og nå gleder jeg meg til bok tre i denne serien.

 

Fra omslaget:

Sommeren er på sitt vakreste, havet glitrer, og August har dratt i gang en stor bakekonkurranse i Hovenäset. Idyllen brytes da været skifter. Tåken ruller inn, og en mann blir funnet hengt i stupetårnet på badeplassen.

Politietterforsker Maria Martinsson og hennes kollegaer skjønner fort at dette er snakk om en forbrytelse. Men hvem er mannen, og hvorfor blir han funnet død i Hovenäset?

Utredningen leder tilbake til den fryktelige sommeren i 1989, da Lydia Broman ble funnet drept og partert i fryseren i sitt eget hjem. Var det riktig gjerningsmann som ble dømt den angen? Hvor langt er noen villig til å gå for å bevare gamle hemmeligheter?

 

Kim Faber og Janni Pedersen, Satans sommer

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Faber og Pedersen, Vinterland

Enda

 

 

Fra omslaget:

Martin Junckers kone, Charlotte, får et anonymt tips: Det forferdelige terrorangrepet i København for seks måneder siden kunne ha vært avverget. Charlotte er gravejournalist og konfronterer Juncker, som etterforsker forbrytelsen, men han frykter for både sitt eget og Charlottes liv hvis hun går inn i saken.
Junckers gamle partner Signe er mer tilbøyelig til å hjelpe journalisten, men hun har sine egne utfordringer. Når det viser seg å være en forbindelse mellom terrorsaken og et lik som er funnet i Kongelunden, slipper Signe alle personlige problemer og gir alt i jakten på sannheten.
Juncker er fremdeles i Sandsted, plaget av mareritt etter farens død. Når en lokal advokat blir funnet drept i byparken, kastes han inn i en omfattende etterforskning som også trekker tråder til hans egen fortid.

Satans sommer er andre bok i serien om Martin Juncker. Første bind, Vinterland, utkom på norsk i 2020.

 

Tonny Gulløv, Jernbyrd

Leseeksemplar fra Vigmostad og Bjørke

 

Tonny Gulløv, Tusenårsriket

Tony Gulløv, En konges ætt

Tonny Gulløv, Bastarden

Bok 4 i denne vikingserien, som jeg liker så godt. Det er litt tykke bøker, derfor er de blitt litt utsatt for utsettelse men nå skal denne leses i februar. Det har kommet ut bok 5 og 6 også nemlig.

 

 

Fra omslaget:Del fire av Tusenårsriket, en storslått, frodig og forrykende vikingsaga – basert på virkelige hendelser. Ulv Palnatoke er ikke en mann som bøyer nakken for noen – verken kongen av Danmark, Harald Blåtann eller den blodtørstige Otto den store, som ikke har glemt sitt ydmykende nederlag i den tidligere kampen mot Palnatoke. Året er 960, og Otto den store venter med sin enorme hær. Han vil nok en gang prøve å kristne danskene eller dø i forsøket – noe Palnatoke virkelig ønsker å hjelpe ham med! Harald Blåtann skyr ingen midler i sin voldsomme kamp for å beholde tronen. Han tilkaller Palnatoke i et forsøk på å stå imot Otto den stores kristne erobringstokt. Er Palnatokes kampånd, viljestyrke og legendariske temperament nok til å stoppe Ottos korstog og igjen hindre kristendommen i Danmark? Ja, det må gudene vite! Jernbyrd er fjerde bok i fortellingen om Ulv Palnatoke. Det er en fascinerende, humoristisk og barsk historie om en tid hvor danskene lå i stadig krig både med hverandre og med utallige andre folkeslag i jakten på rikdom og evig ære.

 

 

Mohlin og Nystrøm, Den tause fuglen

Leseeksemplar fra Kagge forlag

 

Mohlin og Nystrøm, Det siste livet

Mohlin og Nystrøm, Den andre søsteren 

Enda en av de nyere seriene jeg har begynt på og som er bra.

 

 

Fra omslaget:

En beinbit fra et menneske blir funnet i et fuglerede. Tretti år tidligere forsvant tvillingene Brodin på mystisk vis fra en lekeplass i det samme området. Den forhenværende FBI-agenten John Adderley kobles på saken.

I gata der tvillingene bodde tar spekulasjonene ny fart. Når en mann som har vært borte lenge vender tilbake, spres en ubehagelig stemning i nabolaget. Noe er i gjære.

Den tidligere FBI-agenten John Adderley – nå politietterforsker i Karlstad – får den nyåpnede etterforskningen på sitt bord. Men han slites mellom ulike hensyn. Å ha ansvar for en mordetterforskning og samtidig ta hånd om sin niårige niese, setter ham på helt nye prøver.

Den tause fuglen er den tredje boka i serien om John Adderley – en pageturner som byr på halsbrekkende spenning og berører dypt. De varme menneskeportrettene og den godt sammenskrudde intrigen, gjør boka umulig å legge fra seg.

 

Simon Häggström, Jentene i skyggen

Leseeksemplar fra Harper Collins Norge

 

Simon Häggstrøm, Jentene som sprang

Dette er en serie som bør leses. De er inspirert av mennesker Simon Häggström har møtt i sitt virke som politi i Stockholm.

Det går rykter om at Simon Häggström kommer til krimfestivalen på Osterøy til høsten, derfor vil jeg lese alle bøkene hans før det.

 

 

Fra omslaget:

I Bucuresti sliter atten år gamle Loredana med å skaffe nok penger til familien. Tilværelsen som prostituert i slummen er beinhard, så da hun blir lovet et liv i luksus i Sverige, hopper hun på tilbudet.

Sykepleieren Lina blir mistenksom da hun treffer en mishandlet kvinne fra Romania. Noen uker tidligere hadde hun en annen pasient med lignende skader, og begge kvinnene samme uvanlige tatovering. Hva har hendt med dem? Sannheten viser seg å være langt verre enn Lina har forestilt seg.

Rundt om i Stockholm er det leilighetsbordeller som drives av menn som kjøper og selger kvinner som handelsvarer. Markus Lundström og Natalia Volotkova i Menneskehandelgruppen er på sporet av et av disse nettverkene. Men de står fast og Natalia tar saken i egne hender – en beslutning som viser seg å bli like livsfarlig som den er effektiv.
Jentene i skyggen er en virkelighetsnær skildring av det som skjer midt blant oss, men som få ser. Dette er den andre frittstående delen i serien om Menneskehandelgruppen.

Simon Häggström er kriminalinspektør ved Sveriges nasjonale menneskehandelgruppe, og har mange års erfaring som politi med fokus på menneskehandel og prostitusjon. Simon bruker erfaringene sine i skrivingen, og har flere ganger vært i svensk media for å snakke om en verden de fleste av oss skulle ønske ikke eksisterte.

 

Sarah Penner, Giftmakersen

Leseeksemplar fra Harper Collins Norge

 

Denne kom dumpende ned i postkassa mi og da må jeg jo bare se om det er noe for meg. Jeg liker historisk krim.

 

 

Fra omslaget:”En glemt historie. Et hemmelig kvinnelig nettverk. Gift som har gått i arv – og hevn. I 1790-tallets London hviskes det i mørke kroker om Nella, som driver et litt annerledes apotek. I all hemmelighet hjelper hun kvinner å forgifte de mennene som behandler dem dårlig. Nella har bare to regler som må følges: Giften kan ikke brukes mot andre kvinner, og alt må bokføres i apotekets logg. Alt settes imidlertid på spill da 12 år gamle Eliza gjør en skjebnesvanger feil. I nåtid tilbringer historikeren Caroline sitt tiende bryllupsjubileum alene på ferie. I Themsen finner hun tilfeldigvis en ledetråd til den over tohundre år gamle historien. Hvem var egentlig den beryktede og ettersøkte apotekeren? Ved et skjebnens lune er livet hennes på kollisjonskurs med apotekerens. Caroline begynner å grave i fortiden, og for hvert steg kommer hun litt nærmere sannheten. En omveltende og berusende debutroman om hemmeligheter, hevn og den bemerkelsesverdige måten kvinner har vært der for hverandre opp gjennom tidene.”

 

Celebrity Edge, Australia, Jan 24, dag 18

 

På vei til frokost i dag, fikk vi se at de dro garn.

Ingen fisk, men det er ikke så rart siden det er i svømmebassenget.

Port Douglas.

Herr Tokkel nyter frokosten og utsikten.

Vi har kommet oss i båten, klar til å dra på tur.

 

 

Merkelige skyer. De ligger rundt fjellene.

Vi vinker farvel.

Rolig og fint på sjøen i dag. Nesten for fint for gud bedre det er varmt.

Mange morsomme fartøyer.

 

 

 

4500 innbyggere og de lever av turisme. Resortene ligger på rekke og rad, den ene flottere enn den andre.

“Bussen” vår hadde kamera så vi kunne se fremover.

Ja jeg kaller det “buss”. Det ser ut til å være en kombinasjon av lastebil og buss.

Stygt å si det men guiden kaklet like forvirret rundt som norn av fuglene i parken. En buss hadde blitt til to og det gjorde henne ekstremt forvirret. Jeg kunne fortalt henne at når jeg var guide som 17~ åring, hadde vi oftest tre busser på en gang og måtte bytte mellom de. Heldigvis var sjåføren en rolig og sindig mann for hun hadde ikke kontroll på noe. Ikke visste hun om vi skulle tilbake til samme buss og hun avtalte å møte alle i restauranten, men gikk ut istedetfor. Aldri opplevd makan til tullskjor.

 

 

De svarte flekkene i trærne? Å ja. Flaggermus.

 

Hundrevis, overalt. Det stod på skilt at du måtte gå raskt hvis ikke kunne du bli offer for doutslipp.

Mange morsomme fugler.
Det står at dyrene går i sine naturlige omgivelser men hvor naturlig er det med flokker av folk som mater de, ja for de selger mat i butikken.

De fleste koalaene sov.

Dette var jo en skikkelig Donald.

 

Tøffing?

 

 

 

 

 

Og denne stilte opp til fotografering for å få godbiter. Big business. Hvor naturlig er det?

 

 

 

Venter på mat.

 

 

 

 

 

 

 

 

En hanne og den var mager. Lurer på hvorfor for det var plenty med mat rundt om.

 

 

 

 

 

 

 

 

De ville gjerne bli klappet og kost med, men jeg stod over.

 

Disse var på bading.

Og denne slappet av.

 

Dette var en morsom en. Den ville gjerne bli matet.

 

 

Næmmen se. En ladestasjon.

 

Det har vi ikke sett mange av.

 

Pestkontrollem.

 

 

Rundkjøringene var litt annerledes enn hjemme.

 

En liten kirke ved stranden. Brukt kun til bryllup.

Og så var vi på vei hjem.

Vi kunne tilbringt mange timer i byen, men det er varmt og jeg blir sliten.

 

Vi vinker farvel til politibåten i Port Douglas.

 

Og legger til ved the magic carpet. Sultne på lunsj og så svett at håret er klissvått.

 

Kaker er det flust av. Jeg har ikke spist en eneste en hele turen.

Frukt er det også. Ja her får du absolutt alt du kan tenke deg.

 

I kaffebaren får du også kake, hvis du vil.

 

Pasjonsfruktmartini. Nydelig aperitiff før middag.

 

 

Hurra. I dag lagde kjøkkensjefen indisk igjen. Tikka masala. I kveld ble jeg altfor mett ja!!

Celebrity Edge, Australia, Jan 24, dag 17


I dag er vi i Cairns.

Vi skulle egentlig ta jungeltoget men den turen ble kansellert fordi syklonen for noen uker siden, ødela sporet. Den er også skyld i at elva og sjøen er så brun. Istedetfor toget, bestilte jeg skyrail, så i dag skal vi opp i lufta.

 

 

Det er tender noen dager for vi er for stor så vi kan ikke legge til kai.

Men de har leid inn to store båter som tar flere passasjerer.

 

Guiden er på plass.

Først skal vi seile i lufta 15 min. Så 20 min og til slutt 10 min.

 

Vognene tar 6 personer, men de fylte dem ikke full siden det er så varmt.

Vognene passerer veldig veldig sakte og du går på mens de beveger seg, men det var ikke noe problem.

Det går vei opp. Vi kjørte buss ned igjen,

7,5 km tilsammen i luften.

Første stopp. Der gikk vi en liten skogsrunde.

 

Det var mange fine trær men alt av fugler og dyr, gjemte seg i varmen.

Dette er verdens eldste regnskog.

Det så ut som om bladene var i to ulike farger.

missis og mister Tokkel på tur.

De har litt utfordringer med å si Tokle ombord.

Kuranda er endestopp. 2000 innbyggere.

Var en fin liten luftetur.

 

 

Så kom vi til en foss som var ganske imponerende, til og med for en nordmann.

 

 

 

Fru Tokkel fornøyd

Herr Tokkel må også ta bilde.

En liten potteplante?

Vi nærmer oss siste stoppested.

Over elva vi dro.

Vi betalte 21 dollar pr person for å se koalabjørner men det var en dårlig forestilling, litt trist.

Her var det enkel utstilling av dyr.

Koalaene sov i varmen.

 

Krokodillene solet seg.

 

Skilpaddene badet,

Kenguruen kjedet seg.

Denne lille karen var på kafébesøk og hadde det ganske fint.

 

På vei hjem igjen, tar vi en bytur.

Disse trærne var det mange av, med gule ranker.

 

 

En pikeskole. Alle i uniform.

En litt annerledes kirke.

 

Monicas college. Var visst mange private skoler i byen.

Det var ikke skyskrapere i Cairns, men mange fine høyhus.

Mange slike flotte bygg,

Politiet på plass.

 

Enda en liten potteplante.

Trafikk-kontroll

Bybilder


Disse trærne var det også mange av.

Disse skulle nok ut på tur.

 

På tur hjem får vi mørke skyer.
Prikken der ute er hjemme.

Det er mer ruskete sjø nå.

 


Det ble en frisk tur hjem igjen

 

Hjem kom vi.

Ny tur i morgen. Port Douglas.

Vil du på cruise, får du hjelp hos Tove Nord:

https://www.cruise-travel.no/contact

 

 

Celebrity Edge, Australia, Jan 24, dag 16

Dagene på havet er late, gode dager. Så late at jeg vet ikke om jeg er på riktig dag.

Varmt og rolig sjø, eller sjøen er ikke stille, men skipet er stort sett rolig.

Kroppen har hentet seg inn igjen og klar for nye opplevelser.

Nå siste uken venter fem ulike turer, noen ganske spektakulære tror jeg.

Nystekte rundstykker.

Og andre godsaker. Deilig med fersk bakst.

Fint vær

 

Og plutselig litt regn så puter fjernes for så minuttet etter, legges på igjen.

 

Fruen har fornøyd funnet hjørnet sitt.

Og frokost med nystekte croissant i dag.

Etter frokost går vi opp på rooftopgarden for der er det skygge.

 

 

 

 

I går så vi Mitt store, fete bryllup, 4. I dag ble det ikke kino, vet ikke hvorfor.

 

Men da fikk jeg lest denne boken, som har vært med på mange turer.

Middag i går var litt intetsigende, synes jeg. Jeg spurte om de kunne be kjøkkensjefen trylle fram noe indisk igjen.

For å finne på noe nytt gikk vi på spørreshow. Salen ble delt i to og så fikk man spørsmål etter kategorier og poengskala. Selv om vi ikke bidrar er det litt gøy å se på. Det er så mange av spørsmålene vi ikke aner noe om. TV-program og artister fra andre land.

 

I dag hadde vi redning av en syk som måtte i land.

Nesten som redningene vi er vant til fra hjemme. En person fires ned. Fester pasienten, gjør vedkommende klar for å bli firt opp i helikopteret.

Her står drinkene klar for servitørene.

Tre kvelder fra 5-7 er det åpent for klubbmedlemmene litt oppe i systemet. Det er bare tull egentlig,  for å få oss til å føle oss viktige. Men praktisk for vi slipper å bestille. Vi har jo drikkepakke så vi betaler ikke uansett. Sikkert ikke alle som har pakke.

Prisene på drikke er helt syke ombord. 5 dollar for ei flaske vann.  10 dollar for ei flaske øl. 20 dollar for de fleste drinker. Og har du ikke drikkepakke må du betale en serviceavgift i tillegg.
Vi får med pakke når vi bestiller cruise, Classic med drikke og wifi. Drikkepakken oppgraderer vi for 18 dollar dagen. Men du kan bestille uten pakke. Men da må du gå på tå hev og ikke kjøpe noe og er det ferie? Men man har valget.
Det varierer fra selskap til selskap. Vi ser nå på nytt cruise og vurderte rccl men der er ikke drikkepakke med og med det i tillegg vraket vi de. Det blir dyrere. Skal røpe hva vi planlegger. Om det blir, vet vi ikke. Vi må spare.

Og denne blide frøkenen serverte oss gjerne.

 

 

 

J

I kveld gikk vi på gameshow. Yes or no. Morsomt.

 

Jeg måtte holde ut til 22.30 for å få med meg rockeshowet.

Nå er det definitivt natt.

 

Fullmånen er fin fra balkongen synes gubben.

 

Anna Stuart, Dyrehagen i Berlin

Anna Stuart, Dyrehagen i Berlin

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Dette var en perfekt feriebok. En historisk bit og en nyere, litt drama og litt romantikk.

Gripende om krigsherjingene i Berlin under andre verdenskrig. Oftest er bøkene fra land der Hitler herjet. Ofte blir det glemt at også det tyske folket fikk gjennomgå. Teksten under bildet forteller det meste så det er ikke så mye for meg å føye til. Særlig ikke siden jeg fortsatt er på ferie og er mer opptatt av å lese enn å skrive. 😊

Jeg likte den ihvertfall godt og anbefaler den gjerne, hvis du liker historiske bøker.

 

 

Fra omslaget:En uforglemmelig og hjerteskjærende roman om en tapper foreldreløs jente og en sjokkerende hemmelighet fra andre verdenskrig. Inspirert av en sann historie og midt i blinken for alle som likte Barna fra toget, Tatovøren i Auschwitz og Alice-nettverket.

Berlin, 2019: Britiske Bethan har fått seg jobb som veterinær i dyrehagen i Berlin. Med seg hjemmefra har hun en liste over tyske kvinnenavn som hun fant i sin avdøde mors smykkeskrin. Øverst på listen står det «Katharina Heinroth». Ingen kan gi henne svar på hvem disse kvinnene er, men Bethan klarer ikke å la det ligge …

Dyrehagen i Berlin, 1943: Da foreldrene til ti år gamle Adelaide og hennes nyfødte søster blir drept i et bombeangrep, oppsøker en knust Adelaide morens beste venninne, Katharina Heinroth. Den snille dyrepasseren tar de to jentene under sine vinger. Bombingen fortsetter, og Adelaide prøver etter beste evne å stenge ute alt det fryktelige ved å ta seg av lillesøsteren og leke med de søte apeungene. Men da Katharina organiserer en farlig operasjon for å hjelpe barn og dyr ut av den sønderbombede byen, går noe galt. Og Adelaide må love adoptivmoren sin å holde på en sjokkerende hemmelighet – en hemmelighet som vil forandre Adelaides liv for alltid.

 

 

 

Januar:

Lesestabel januar, Tema, Lett blandet

Ingrid Berglund, Det svakeste ledd

Jan Erik Fjell, Gjemsel

Kristin Hannah, Venninner til evig tid

Patricia Wilson, Min greske familie

Daniel Silva, Cellisten

 

Favorittbøker 2023, 22 bøker

10 favorittkrimbøker 2023

 

Favoritter, topp 6 romaner, 2023

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta:

#marianntokle

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=sh

Daniel Silva, Cellisten

Daniel Silva, Cellisten

Leseeksemplar fra Harper Collins Norge

 

Dette er en spionthriller. Det går nok rett hjem hos den mannlige delen av reisefølget. Ja, det gjorde den. Gubben likte den godt.

Det kom en amerikansk passasjer bort og spurte med håp i stemmen om det var kommet en ny Silva og ble slukøret når jeg sa at den var på norsk.

Han syntes alle Silvas bøker er utrolig bra og hadde lest de fra starten. Det burde jeg også gjort sa han, når jeg påpekte at den var litt vanskelig å komme inn i for det er et stort persongalleri.
Det er mange personer å forholde seg til og henvisning til mange tidligere situasjoner, men etterhvert får man taket på det og da blir det veldig bra.

Det er en spionthriller med personer fra flere land. Hvitvasking av penger i stor stil. Og det er jo ikke lenge siden en russer ble forgiftet i England så Silva ble kanskje inspirert av det.

Anbefales hvis du liker spenningsbøker. Og det er ikke makabert eller groteskt for de som ikke liker det.

 

 

 

Intrigemesteren Daniel Silva med ny bok om spionen og kunstkonservatoren Gabriel Allon.
En russisk milliardær blir forgiftet og Gabriel Allon spinner rundt i Europa i jakten etter svar. Et musikalsk geni viser seg å være den som har nøkkelen til sannheten om vennens død.
Plottet Allon avslører leder ham til hemmelige kanaler som fører dypt inn i vestlig demokrati, der penger og makt utveksles og truer med å rive ned en allerede skjør global orden.
Cellisten er en spenningsroman som tar pusten fra deg og som nok en gang viser at Silva fortjener sin plass ved siden av le Carré og Forsyth som en av vår tids beste forfattere av spionthrillere.»

Januar:

Lesestabel januar, Tema, Lett blandet

Ingrid Berglund, Det svakeste ledd

Jan Erik Fjell, Gjemsel

Kristin Hannah, Venninner til evig tid

Patricia Wilson, Min greske familie

 

Favorittbøker 2023, 22 bøker

10 favorittkrimbøker 2023

 

Favoritter, topp 6 romaner, 2023

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta:

#marianntokle

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=sh

Celebrity Edge, Australia, Jan 24, dag 14


Lenge har vi ventet på denne turen.

Sydney med operahuset og harbor bridge er ikoniske landemerker.

To ganger har vi fått nyte utseilingen fra denne nydelige byen.

 

 

Jeg er svært glad jeg bestemte at vi skulle ha to netter her før turen og bestilte omvisning i operahuset.

For når vi skulle bytte cruise, valgte vi å bli fulgt i land og så tilbake på skipet på enklest mulig måte.

Hvis vi hadde ruslet i land, var vi redd det ble mye kø og kaos for å komme inn igjen.

Og utsikten hadde vi jo.

 

Nå er det slutt på Rocky sjø, ihvertfall så langt og varmt.

I går kveld mange og 30 i skyggen, men en fin bris.

 

 

Vi vinker farvel for siste gang. Neste gang kommer vi til land og drar hjem.

 

 

Det er et annet klientell som er med nå.

De er mer ute og det er jo logisk for nå er vi i varmen.

 

Når vi snudde i går, gikk vi sidelengs ut før skipet snudde rundt. Jaggu kom vi nære brua.

 

 

 

 

Da dro vi. Losbåten følger oss ut.

 

 

Og sunsetbar skiftet farge. Vet ikke om jeg er så overbegeistret. Når jeg sitter ute er jeg ikke glad i glorete farger.

Det var rosa i solariumsbassenget i går kveld.

I går kveld ble det en baileyskaffe.

Det var Jessica Jane igjen i teateret i går og vi gadd ikke.

I kveld er det colors of life igjen. Det så jo vi for et par dager siden.

Det blir litt repriser når man tar to cruise etterhverandre.

Jeg har et show igjen som jeg ikke fikk sett for jeg var så dårlig den kvelden, så gleder meg til det.

 

Frokost. Omelett med skinke og tomat og ost.

Første gang det var fullt ute ved frokosten. Stort sett har vi vært der nesten alene.

 

 

Vi koste oss med å lese. Gubben tok en trimrunde rundt gå/løpebanen. 400 meter. Blir en runde til i morgen sier han. Det er veldig mange som er ute og går.

 

 

Vi ble ikke med på dansen, men det så gøy ut.

 

 

I dag ble det en enkel lunsj. Jumboreker og broccolisuppe.

Jeg holder fortsatt på med opplæring i varmt vann med smak og har enda ikke helt forstått hva som er så topp.

Bringebær i dag.

I dag ble det lam til middag for meg. Til dessert en tulipan med sitronkrem .

Det blir en rolig kveld uten silent disco.

Vil du på cruise, får du hjelp hos Tove Nord:

https://www.cruise-travel.no/contact

 

Patricia Wilson, Min greske familie

Patricia Wilson, Min greske familie

Leseksemplar fra Cappelen Damm

 

Jeg er svært glad i Wilsons bøker fra Hellas og jeg har kun igjen denne nyeste og en eldre utgivelse, Øyas hemmelighet,  igjen å lese. Med mye ferie i vinter, må jeg prøve å få begge lest.

Dette er en sterk historie om en liten gresk øy og en gresk familie, som blir hardt rammet under andre verdenskrig.

Jeg liker godt bøkene til Wilson, selv om jeg også synes at de kunne vært mye bedre skrevet. Alvorlige hendelser mangler dybde i språket, det blir veldig lett. Men samtidig drar hun frem historier som er både sterke og viktige så jeg velger å overse det som er mindre bra.

Er du glad i historiske bøker og bøker fra Hellas, kan dette feelgooddramaet være midt i blinken.

Boken er også heftet, så ypperlig som ferielektyre.

 

I denne hjertevarme romanen – basert på nyere gresk historie – følger vi tre generasjon av samme familie, splittet av krig og hemmeligheter.

På den greske øya Kastellorizo må unge Sofía sette sine egne drømmer til side for å hjelpe storesøsteren Maria med hennes stadig voksende familie. Andre verdenskrig truer i horisonten, og søstrene blir snart skilt for alltid …

Olivia er fortvilet etter en vond skilmisse og morens dødsfall. Hun føler seg inderlig ensom, og i håp om å finne ut mer om familien, reiser hun til Kastellorizo sammen med sin grandonkel George. Det var her hennes bestemor Sofía vokste opp, og det var her hennes mor ble født, men stort mer vet ikke Sofía om sin greske familie. Sammen med George begynner hun å grave i familiehemmelighetene, og de blir snart helt oppslukt. Men det er kanskje ikke alle sannheter som tåler dagens lys?

 

Januar:

Lesestabel januar, Tema, Lett blandet

Ingrid Berglund, Det svakeste ledd

Jan Erik Fjell, Gjemsel

Kristin Hannah, Venninner til evig tid

 

Favorittbøker 2023, 22 bøker

10 favorittkrimbøker 2023

 

Favoritter, topp 6 romaner, 2023

 

 

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta:

#marianntokle

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=sh

Celebrity Edge, Australia, Jan 24, dag 13

 

I går hadde vi en sløvedag.

Vi skal ha noen til av de, de første tre dagene og kroppen min roper hurra.

Nå har det vært roligere sjø og varmt.

 

Finn en feil i bildet.

Ja det vet noe som manglet ja.

 

Fruen fikk lest ut en bok. Hun skulle lese 20, har lest 3.

Slik kan det gå.

Men Daniel Silva er nå lest av oss begge.

 

Gurimalla. Han står med en liten klut og tørker støv. Og det er mange lamper i restauranten.

Rene sengeklær igjen. Det blir tøffe tak når man kommer hjem.

Vi var på teater igjen og så Colors of life. Det er bare fantastisk.

En stakkars mann ser svart på livet og de bringer inn farge for farge til han for å vekke han opp.

Sceneshowet er fantastisk. Det begynner forsiktig å vokse frem et landskap på skjermene.

Kapteinen takker for seg. Han drar hjem og mange med han etter avsluttet kontrakt. Han hadde hatt fruen og datteren med på skipet de siste 3 månedene.

Helt svart for han stakkars.

Så kommer det røde

Det blå.

Det gule.

 

 

Og det grønne. Jeg begynner å bli god til å laste opp til YouTube nå synes jeg selv.

Finn meg gjerne der, bare søk Lillasjel.

Må prøve å bruke det mer.

 

[/embedyt]

 

Det våkner til live

[/embedyt]

 

 

Gubben var oppe 06.15 og da var vi kommet til Sydney.

 

Sydney er en fantastisk by. Dumt det er så innmari langt hit.

 

Vi har ikke bedt om oppgradering av lugar for vi syntes det er deilig der vi er. Vi gadd ikke skulle begynne å pakke ned og pakke opp når vi heller kunne gå rett tilbake på lugaren.

Frokost? Husker donutene fra sist cruise, men til lunsj. Uff. Ikke frokost.

 

Frokost med utsikt til operahuset igjen.

Når vi nå kommer tilbake, drar vi 7.00 om morgenen på tur, før vi blir kjørt til flyplassen.

 

Assistent waiter ved bordet vårt.

Nå håper vi på vindusplass. Vi har bestilt samme bord, samme tid, hele cruiset. Vi gidder ikke bytte mellom de fire hovedrestaurantene.

Vi ventet i Eden restaurant til 9.30. Da ble vi fulgt ut fra skipet, gjennom immigrasjon og tilbake på skipet.

Ingen bomber, miner eller raketter og diverse, er lov å ha med.

Se flyet. Fikk litt sånn 11.september sjokk et sekund.

Klar for landing.

Tilbake på magic carpet med nytt lesestoff.

Lunsj før fruen må ha en liten dupp.

 

Sydney harbor bridge.

Det vrimler av båter i havnen.

Straks klar for avgang.

Usikker på om det blir blogg i morgen.

Muligens tar jeg litt fri for vi har tre sjødager.

Og i natt skal vi stille klokka enda en time tilbake. Da får jeg sove en ekstra time men det vil svi på tilbaketuren når den skal frem igjen.

Vi vil være 9 timer foran dere hjemme i tid.

 

Vil du på cruise, får du hjelp hos Tove Nord:

https://www.cruise-travel.no/contact

 

Celebrity Edge, Jan 24, i sjøen, dag 11

I går fikk jeg den beste retten jeg noengang har spist.

Igjen hadde kjøkkenet en rett som ikke stod på menyen, nemlig Butter chicken..

Wow. Smakene eksploderte i munnen. Det mest fantastiske jeg har opplevd.

 

 

Før middag var vi Captains Club lounge.

Vi har ikke vært der enda for gratis drinker er ikke så interessant når man har drikkepause.

 

 

Klokka 9 i dag var det back to back møte. Det er for de som skal på nytt cruise etter dette.

Da må vi vite hvordan forholde oss til immigrasjon. Når skipet kommer til havn, må det nemlig tømmes for passasjerer. Myndighetene krever det. Så må vi sjekke inn på nytt.

634 skal direkte ut på nytt cruise. Flere skal på flere cruise etterhverandre.

Hver gang vi har vært på cruise de siste årene har vi fått invitasjon til å være med backstage. Da har vi vært i varmere strøk og ikke orket å forlate ute for å gå inn. Nå blåser det igjen her og det var på tide å takke ja.

 

Scenen på disse skipene er fantastisk. Deler av scenen kan beves og senkes og folk kan også dale ned fra luften.

 

Til venstre er produksjonsanvarlig. Så to mannlige dansere og en kvinnelig akrobat. Sistnevnte forteller oss at det kan være en utfordring å skulle gjøre kunster i luften når skipet rocker.

Så er vi backstage. Showene går i mange år. De blir produsert i Miami før den ferdige produksjonen flyttet til skipet der et produksjonsselskap gjør alt klart. Kostymer skreddersys til hver enkelt og alt skjer på samme tidspunkt hvert show. Er noen syke, må de improvisere og hvis noen slutter kan det ta lang tid før de får en ny på plass. Må de ha nye kostymer eller andre rekvisitter, tar det ca 2,5 måned, før de får det sendt til skipet.


 


Her har alle aktører sin plass. Til venstre er reservekostymer. Til høyre det som er i bruk.

De vasker og renser og reparerer kostymene sine. To av dem har ansvaret for det.

 

Denne kjolen har revnet og må repareres.


Fruen slenger seg jo ned så snart hun ser en stol. Her later hun som om hun er klar for make up til å bli kveldens stjerne. Det er bare det at jeg ikke bruker sminke noe mer.

Farvel scene. Ingen ansettelse på oss, men morsomt.

 

 

Noen bestiller salat til dessert.

 

Mens andre bestiller dessert. Key lime pie

 

Vi coolern litt på rooftop garden men der blåser slik at jeg gir opp.

 

Men i bassenget er det dans.

Offiser party.

 

 

Sprudlende og kanapeer blir ikke feil.

 

Hummer til middag til meg.

Nest siste kveld er det alltid hummer og biff wellington blant annet og Baked Alaska og gubben dro til og bestilte is istedetfor creme brulè.

Da bruker også kokker og servitører å hilse med parade.

 

 

 

 

 

Først gikk hun på glass.

Så spiste hun  barberblad og diverse andre triks.

Deretter fikk hun på seg tvangstrøye.

Og ble hengt opp ned.

Vi er litt kjedelig vi så vi lar oss ikke så lett imponere selv om dama var flink nok hun.

De kjedelige har nå trukket seg tilbake på lugaren sin.