Lesestabel mars 2022, Bøker i serie

 

Lesestabel mars 2022, Bøker i serie.

Jeg hadde plukket frem mange bøker denne måneden, for det er bøker i serier jeg følger.

Eller serier jeg skal lese.

Noen har ventet lenge, noen er ny.

Noen har jeg kjøpt, andre er leseeksemplarer.

Det er mye krim denne måneden.

Jeg følger mange krimserier.

Jeg har flere serier som venter i hylla, men som jeg ikke har begynt på.

De vil derfor få førsteprioritet.

Denne måneden vil nyhetene, utenom Crux og noen få til, bli nedprioritert, for de får plass senere.

Av erfaring vet jeg at blir det mye krim, må jeg ha noe annet innimellom.

Nettopp derfor ble det mange i stabelen også denne måneden.

Jeg hadde plukket ut så mange at jeg måtte ta det opp med de i plenum.

Etter en høylytt diskusjon, kom vi alle til enighet om at ikke alle kunne få plass.

Jeg måtte også si at jeg tror ikke jeg når å lese alle.

Jeg lovte på tro og ære at jeg må ha en måned til med samme tema.

Det blir derfor også Bøker i serie i mai.

Kanskje juni, men hysj, si ikke det høyt, nå når jeg endelig har fått fred her igjen.

Jeg har ikke  bestemt hvilke jeg skal lese eller i hvilken rekkefølge.

Jeg krysser fingrene og håper det ikke blir altfor mye bråk fra de som må flytte til ny stabel.

 

Jeg har denne gang lovt å lese en, nemlig Crux, da forfatteren spurte om jeg ville være med på bloggturne.

Med kriminell blogg-satsing

Jeg skulle få boken, selv om jeg takket nei til turne.

Tekst under bildene, er fra omslaget.

Er det leseeksemplarer, skriver jeg det under tittelen, da jeg er pålagt å gjøre det, i følge markedsføringsloven.

Jeg har ikke betalt eller er pålagt å lese noen av de.

 

Sven G. Simonsen, Crux

Leseeksemplar fra forlaget Press

 

Jeg leste første boken til Simonsen, Risiko og likte den godt. Jeg gleder meg derfor til å lese Crux. Allerede ser jeg gode omtaler.

Sven G. Simonsen, Risiko

Fra omslaget

Nationaltheatret T-banestasjon: Norges nyutnevnte utviklingsminister blir alvorlig skadet i det som kan være et terrorangrep. Noen uker senere blir Liv Eriksson kalt inn til en konfidensiell samtale på politihuset. Hun får vite at Dawit, en ung venn og flyktning fra Eritrea, er blitt dratt inn i en kriminell gjeng. Da statsråden ble forsøkt drept, befant Dawit seg like ved, sammen med den karismatiske gjenglederen Yonas. Angrepet på statsråden er fremdeles et mysterium for etterforskerne. Ligger løsningen i det media kaller ‘gjengsporet’? For Liv haster det med å bevise Dawits uskyld, og redde ham ut av Yonas’ grep. En mistanke får Liv til å reise til Haiti for å finne svar. For sent oppdager hun at hun samtidig river opp gamle sår, og hun tvinges til å mobilisere alt hun har av ressurser for å redde seg selv og andre.

 

Emilie Schepp, Merket for livet

 

Jeg har seks bøker av Schepp i hylla og de har ventet lenge. 2 kjøpt, 3 fått av bokvenn og en fra Gyldendal.

Nå skal bok 1 prioriteres sammen med noen andre serier.

 

 


Sommeren 1991 våkner den ni år gamle Jana Berzelius opp på et sykehus. Hun husker ikke hvem hun er, eller hvor hun kommer fra.

Tjueen år senere er Jana en vellykket jurist og arbeider som statsadvokat. Sammen med politiet skal hun etterforske drapet på avdelingslederen for Migrationsverket, Hans Juhlén. På drapsstedet finner de flere fingeravtrykk som er så små at de må tilhøre et barn.

Etterforskningen tar en uventet vending da det dukker opp et nytt lik, denne gangen en ung gutt. Jo mer Jana graver i guttens bakgrunn, desto nærmere kommer hun sannheten om sin egen fortid.

 

 

Mohlin og Nystrøm, Det siste livet

Leseeksemplar fra Kagge forlag

 

Bok 2 er nå kommet, Den andre søsteren, så nå vil jeg lese bok 1, så jeg ikke blir hengende for langt etter.

 

Første bok i serien om FBI-agenten John Adderley som møter mørke gjerninger i svensk småby. Datteren til sjefen for en av Sveriges mest suksessrike bedrifter forsvinner sporløst i Karlstad. Hun antas myrdet, men kroppen blir aldri funnet. Ti år senere blir FBI-agenten John Adderley vitne i en høyprofilert rettssak i Baltimore, og som beskyttelse får han ny identitet. Han krever å bli utplassert i Karlstad, og snart er han i jobb på politistasjonen i den svenske småbyen. Det blir raskt klart for leseren at John har skjulte motiver for å oppsøke nettopp dette stedet – og når han begynner å grave i den gamle forsvinningssaken, er det ikke bare av profesjonell nysgjerrighet. Samtidig vokser uroen for at hans virkelige identitet skal avsløres, og han får stadig større problemer med å balansere alle sine hemmeligheter.

 

Kristina Ohlsson, Stormvakt

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Ohlsson har gitt ut enda en ny serie der bok 2 nå har kommet, så for ikke igjen å ikke være ajour, vil jeg få lest denne.

 


Første bok i August Strindberg-serien. Samme stormfulle natt som August Strindberg kommer til Hovenäset i Bohuslän, forsvinner den populære læreren Agnes sporløst. August har lagt Stockholm og en fremgangsrik karriere i finansbransjen bak seg for å følge drømmen om å åpne «Strindbergs second hand». Endelig skal han få drive med noe han elsker å gjøre – kjøpe og selge brukte ting – og dessuten på et sted som han har lengtet etter å dra tilbake til. Men hele vestkystidyllen rystes av Agnes’ forsvinning. Politiet, med den empatiske og engasjerte Maria Martinsson i spissen, leter etter Agnes dag og natt. Håpet om å finne henne i live svinner. Hva er det som har skjedd? Og hvorfor får August Strindberg en ubehagelig følelse av at han sitter på en del av løsningen?

 

Kurt Aust, Vredens dag.

Her har jeg også hele serien, kjøpt selv utenom den nyeste, som jeg har fått fra Aschehoug

https://aschehoug.no/krim-og-spenning/kurt-aust-historien-om-thomas-av-boueberge-og-petter-hortten

Jeg la de to første i lesestabelen denne måneden, men flyttet en til neste måned jeg har samme tema.

Når jeg søkte etter boken på Aschehoug, står det at den er gratis som e-bok

 

 

Fra omslaget:Datoen er 28. desember 1699. Et nytt sekel står for døren. Den unge nordmannen Petter Hortten og hans danske læremester, professor Thomas av Boueberge, er på vei til Ribe i Danmark for å feire nyttår. Men de to blir overrasket av en voldsom snøstorm og må søke ly i en tilfeldig kro. Umiddelbart etter deres ankomst blir en av gjestene på kroen funnet død i snøen. Thomas finner dødsfallet mistenkelig, og med vitenskapsmannens systematiske tålmodighet begynner han å stille spørsmål og søke svar, men folk på kroen synes motvillige til å ville hjelpe ham. Stormen tiltar, og ingen av de ni menneskene på kroen kan komme derifra. Ikke alle gjør det heller.

 

 

 

Dina Jefferies, Krigens døtre 

Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

 

Jeg har lest noen av Jefferies tidligere:

Dinah Jefferies, Safirhandlerens enke

Dina Jefferies, Den savnede søsteren

Dina Jefferies, Grevinnen fra Toscana

I og med at dette er den første i en serie og ikke krim, får den være med denne måneden.

 

 

 

Første bok i Dinah Jefferies’ storslåtte trilogi om søstre, hemmeligheter og mot under andre verdenskrig i Frankrike.
1944. I en gammel steinhytte i det innerste av Dordogne, i utkanten av en liten landsby, lengter de tre søstrene Hélène, Elise og Florence etter en slutt på krigen.
Hélène som er eldst, forsøker å holde familien samlet under den tyske okkupasjonen. Den mer rebelske Elise er oppsatt på å hjelpe motstandsbevegelsen, koste hva det koste vil. Og Florence, den mest drømmende av de tre, ønsker seg bare friheten tilbake.
En mørk kveld banker de allierte på døren deres. Tiden er kommet for å engasjere seg.
Men beslutningen medfører også at hemmeligheter fra deres egen fortid vil komme for en dag.

 

 

Espen Skjerven, Blod er tykkere enn vann

Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold, Liv forlag

Bok 1, Slakt var svært god. Derfor gleder jeg meg til bok 2.

Espen Skjerven, Slakt


 

Fosterforeldrene Ernst og Helga Vadland blir funnet drept hjemme på gården på Jæren. Når politibetjent Tom Grayston og makkeren Dagny Stokka ankommer åstedet, viser det seg at et fosterbarn mangler. Hvem er fosterbarnet, og kan det kobles til drapene? I jakten på sannheten viser det seg at fosterbarnet ikke er den eneste som bærer på hemmeligheter. “Blod er tykkere enn vann” er den andre krimromanen i serien om politimannen Tom Grayston, etter krimdebuten “Slakt” i 2019.

 

Hjort og Rosenfeldt, Som man sår

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Sebastian Bergmann-serien er en av mine favorittserier, men det er mulig at den må vente til neste måned.

Fjellgraven, Hjorth og Rosenfeldt

Hjorth og Rosenfeldt, Den stumme jenta

Hjorth og Rosenfeldt, Ikke bestått

Hjorth og Rosenfeldt, En høyere rettferdighet

 

 

Fra omslaget:I løpet av noen få dager begås det tre drap i Karlshamn. Vanja og kollegene i Riksmord står under hardt press for å stoppe snikskytteren før hen dreper igjen. Men det er ingen ledetråder, ingen vitner og ingen klare forbindelser mellom ofrene.
Sebastian Bergman har valgt en roligere livsstil etter at han ble morfar; nå jobber han deltid som psykolog og terapeut. Men når han en dag kontaktes av en australier som søker hjelp til å bearbeide traumer etter tsunamien i 2004 – der Sebastian selv mistet kone og barn – blir verden snudd på hodet.
Siden drapet i Uppsala for tre år siden har Billy fortsatt å drepe. Nå skal han bli far og bestemmer seg: aldri mer. Men fortiden trenger seg på, og spørsmålet er hvor langt Billy vil gå for å sikre at han ikke blir oppdaget?

 

Ella Candy, Juvelen i New York 

Leseeksemplar fra Bastion forlag

 

Det står inni boken at det er den først i en serie med historisk bakteppe, men de kan leses frittstående. Da gav jeg den tillatelse til å komme inn denne måneden for jeg greier ikke bare å lese krim


Kan man velge bort kjærligheten for å følge drømmene sine?

New York 1942: Mens krigen raser i Europa, føler Lily Rose seg fanget i et privilegert sosietetsliv på Manhattan. Når hun får tilbud om drømmejobben som kokk på det mannsdominerte kjøkkenet til en av New Yorks fineste restauranter, setter flere rundt henne spørsmålstegn ved hennes karrierevalg, kunnskap og evner.

Hun finner støtte i Tom, en talentfull kokk med sicilianske aner. Men da Tom blir innkalt i militæret, endres alt. Lily står overfor sitt livs utfordring: Hvis hun fortsetter å følge drømmene sine, hva vil hun da stå tilbake med når krigen er over?

Juvelen av New York er en rørende og oppløftende roman om å følge lidenskapen, kjærligheten og drømmene sine i en tid hvor verden er i opprør.

 

Max Seeck, Heksejakt

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Enda en som har ventet i hylla lenge og nå fått besøk av nummer 2, Jenta under isen.

 


En snørik februarkveld blir kona til en kjent forfatter, Roger Koponen, funnet drept i sitt hjem ved sjøen i et idyllisk Helsingfors-nabolag. Ansiktet er manipulert til et uhyrlig glis, og alt tyder på at hun er drept i et bisart ritual. Etter hvert som det skjer flere drap, skjønner detektiv Jessica Niemi at hun etterforsker en drapssak helt utenom det vanlige.
Drapene er ikke tilfeldige – de følger et mønster hentet fra Koponens bestselgende trilogi. Har det klikka for en leser, eller er denne saken mer personlig enn som så? Hvordan kan Jessica stanse en seriemorder som kjenner hver eneste detalj i bøkene enda bedre enn forfatteren selv? Jessica fordyper seg i Koponens bøker for å prøve å forstå gjerningsmannen. Kan hun forutsi og forhindre ytterligere dødsfall?

 

Ketil Bjørnstad, Sekstitallet

Kjøpt selv

 

Jeg har hele serien i hylla så har litt panikk for at de blir stående der liksom. Jeg håper jeg kommer i gang.

 

 

Ketil Bjørnstad skriver sin egen dypt personlige historie opp mot den tiden han vokste opp i. Et dramatisk tiår som starter med frykten for atomkrig og verdens undergang, og som ender med studentopprør, frigjøring, månelanding og forfatterens eget farvel med den barndommen og oppveksten som formet ham. Familien Bjørnstad lever sitt liv på forskjellige steder i Oslo. Begge foreldrene arbeider hardt, og den yngste sønnen formes både av storpolitikken og av morens og farens private valg, deres sorger, krangler og gleder. Ketil er full av drømmer og gryende begjær. Han er sulten på livet, samtidig som han ønsker å gjemme seg bort. Dessuten leter han etter det trygge stedet der moren og faren ikke vil skille seg, der han slipper å delta i pianokonkurranser, og der han kan fortsette å drømme om jenter. Boka er første bind i en romansyklus som omhandler tiårene fra 1960 frem til i dag.

 

Katrine Engberg, Krokodillevokteren 

Kjøpt selv

Enda en serie, der jeg har alle i hylla og ikke bare det, men gubben har lest de tre første, mens jeg ikke har begynt. Det går da ikke an. Den første er også veldig bereist. Den har blitt med på mange ferieturer, for så å bli med hjem igjen. Nå skal den leses.

 

 


En tidlig morgen i en liten bygård i København finner pensjonisten Gregers Hermansen det blodige liket til en ung kvinne. I kvinnens ansikt er det laget et mønster. Hva betyr det? Er det en siste hilsen fra morderen?

Politibetjentene Jeppe Kørner og Anette Werner fra Københavns politi får ansvaret for etterforskningen av saken. Underveis avdekker de en forbindelse mellom drapsofferet og husverten, Esther de Laurenti. Morderen har fått tilgang til det uferdige krimmanuset til Laurenti og etterligner historien.

Da det skjer et nytt mord kjemper Jeppe og Anette mot tiden for å oppklare fortiden og hemmelighetene til begge kvinnene som av ukjent årsak har vært skjult i så mange år. Bevisene tyder på at både Esther og ofrene er brikker i en gal morders hevngjerrige spill. Hvem er denne personen som står bak og hvorfor skjer disse uhyrlighetene?

Krokodillevokteren er Katrine Engbergs kriminaldebut og den første boken i en ny serie hyllet for sin kunstneriske kvalitet.

 

Roy Jacobsen, de usynlige

kjøpt selv

 

Jeg har alle fire bøkene og håper å få lest de snart. Jeg har de i pocket, så da er de fine å ha med i kofferten på ferie også.

 

Ingrid vokser opp på Barrøy. Havet er hennes eventyr. Fisken, stormen, fattigdommen. Hun eier årstidene, fuglene og horisonten. Ingrid må lære alt det ingen lenger kan. En dag må hun lære enda mer.

Med De usynlige er Roy Jacobsen tilbake i samme miljø som er skildret i første del av Seierherrene, kystproletariatet. Handlingen utspiller seg på en liten øy helt ytterst i havgapet på Helgelandskysten, i årene fra 1913 til 1928. Som forfatteren selv sier: «Det fantes tusenvis av slike øyer på norskekysten. I dag er det ingen. De fortjener å bli sett».

De usynlige er første av fire bøker 

 

 

Kristina Ohlsson, Lotus blues

Kjøpt selv

 

Enda en serie, der gubben har lest 2 av tre og jeg ikke har startet. Jeg leser jo stort sett alt av Kristina Ohlsson. Mios blues og Henrys hemmelighet er bok 2 og tre i denne serien. Hun har også startet en ny serie, den første kom i fjor og heter Stormvakt. Jeg har også den i stabelen, men mulig den må vente litt.

 

 

 

Fra omslaget: Det regner den dagen alt går galt. En desperat mann henvender seg på advokat Martin Benners kontor og ber om hjelp til å renvaske sin søster, som er dømt for mord. Det er bare det at søsteren er død. Før hun tok sitt eget liv, erkjente hun seg skyldig i fem drap. I avisene kalles hun tidenes seriemorder og har fått kallenavnet Sara Texas. Broren vil kjempe for hennes uskyld og samtidig finne sønnen hennes, Mio, som er sporløst forsvunnet.

Martin Benner har det meste; karriere, kvinner og en liten datter. Men han har også svakheter. Og mest av alt har han utfordringer. I jakten på sannheten gjør han en alvorlig feilvurdering. Plutselig blir han en liten brikke i et farlig spill, der han til slutt tvinges til å ta et grusomt valg.

 

Kim Leine, Profetene i Evighetsfjorden

Kjøpt selv

En trilogi jeg har hatt lyst til å lese lenge. Jeg har med de to første i lesesestabelen, men de er så tykke, så det spørs hva jeg når. Ikke nok med at jeg har plukket ut mange bøker denne måneden, men mange av de, særlig de som ikke er krim, er tjukkaser.

 


Fra omslaget:For Profetene i Evighetsfjorden fikk Kim Leine Nordisk råds litteraturpris i 2013. Romanen er inspirert av virkelige hendelser i det store dansk-norske riket mot slutten av 1700-tallet. Boken tar deg med til Københavns gater, Grønlands vidstrakte natur, på sjøreiser og hvalfangst, en fottur på tvers av Norge og Københavns store brann i 1795. Romanen er en bredt anlagt fortelling om et kulturmøte på godt og vondt, om umuligheten av å finne hjem og den store drømmen om frihet. Kolonien Sukkertoppen, Vestgrønland, 1793: En kvinne sparkes ut over en klippe og faller i døden. Koloniens dansk-norske prest, Morten Falck, har hjemlengsel. Hans grønlandske hjelpeprest fortæres av sinne og sorg. Fiendskapet mellom grønlendere og kolonister vokser. Det kommer skip én gang i året. Langt inne i landet er det brudt ut opprør blant de kristne grønlendere, ledet av profeten Habakuk og hans kone Maria Magdalena. De drømmer om frihet, likhet og brorskap, 4.000 km nordvest for Paris og Den Franske revolusjon. Morten Falck er splittet: Skal han håndheve den danske overmakt eller la seg beruse av de grønlandske frihetsdrømmene

 

Faber & Pedersen, Vinterland

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Vinterland er en av de som vil bli prioritert for nå kommer nummer tre i serien. Gubben har lest den første og da kan ikke jeg henge etter. Satans sommer er nummer to og i mars kommer Kveleren.

 

Skarp kriminalroman om terror, ondskap og maktesløshet
Det er lille julaften, Signe Kristiansen, etterforskningsleder ved Københavns drapsavsnitt, blir oppringt av sjefen. Ferien er avlyst: Det har vært en enorm eksplosjon ved julemarkedet på Kongens Nytorv. 19 personer er drept, mange flere skadd. Danmark er rystet, og alle kluter settes til for å finne ut hva som har skjedd og hvem som står bak.
Den tidligere stjernepolitimannen Martin Juncker, Signes gamle mentor, har etter en grov tjenestefeil blitt flyttet langt ut i provinsen. Her bor han hos sin stadig mer demente far, og fått ansvaret for å lede den nyopprettete lille politiavdelingen. Det burde være udramatisk, helt til en spektakulær drapssak havner på hans bord.
Etterforskningen i København står i stampe, og sporene endres stadig, inntil Signe får et tips som peker mot et sted hun ikke i sin villeste fantasi hadde forestilt seg.

 

 

Heine Bakkeid, St. Avenger

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Bakkeid har gitt ut tre bøker med Thorkild Aske i hovedrollen. Aske er en som sliter hard psykisk og er ikke en helt A4 etterforsker. Bøkene er ihvertfall spennende og jeg gleder meg.

Jeg så nettopp dokumentaren om hvordan Bakkeid jobber for å få handlingen mest mulig realistisk.

Heine Bakkeid, Jeg skal savne deg i morgen

Heine Bakkeid, Møt meg i paradis

Heine Bakkeid, Vi skal ikke våkne

 

 

 

Stavanger – det var der det gikk til helvete. Det var der han mistet Frei. Det var der han mistet jobben.

Når det ille tilrede liket av det som antas å være politimannen Simon Bergeland blir funnet nedgravd i sanddynene på Solastranda, må Thorkild Aske vende tilbake til Stavanger på leting etter svar. Simon var ikke bare Freis kjæreste, han var også grunnen til at Thorkild fikk sparken i Spesialenheten. Det viser seg snart at ingenting i fortiden var slik han trodde, og når truslene begynner å hope seg opp, blir det også klart for Thorkild at returen til Stavanger ikke bare er uønsket, den kan også ende med å koste ham livet.

St. Avenger er Heine Bakkeids fjerde kriminalroman i den kritikerroste serien om Thorkild Aske.

 

Jane Gardam, En ulastelig mann 

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Denne romanen var en av de første jeg fikk som bokblogger. Jeg har selv kjøpt nummer tre, Venner til sist og hvis jeg liker denne, må jeg anskaffe meg bok 2,  En trofast hustru

 

 

Imperiets barn, ble de kalt. De var født i Det fjerne østen, men sendt Hjem for å få sin dannelse på britiske kostskoler og hos ukjente fosterforeldre. Slik var det også for Edward Feathers – den lille gutten som stammet, men som ble både legendarisk advokat og dommer i Det britiske imperiets tjeneste.

I Hong Kong treffer den nyutdannede og lynende intelligente Edward Feathers, med tilnavnet Filth, både sitt livs store kjærlighet, Betty, og sin livslange erkerival Terence Veneering. Som gammel mann lever Filth på minnene om det barnløse ekteskapet og sin kjærlighetsløse barndom.

Hvordan lever man med en fortid man gjør sitt ytterste for å fortrenge, men som likevel presser seg på? Og: Hva kan vi egentlig vite om andre, og oss selv?

En ulastelig mann er første bok i Jane Gardams mesterlige romantrilogi om Sir Edward Feathers. Med psykologisk dybde og subtil, britisk humor skildrer Jane Gardam kjærlighet og vennskap, sjalusi og lojalitet.

 

Jens Henrik Jensen, Lupus

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Lupus må ihvertfall prioriteres for her kommer det snart en femte Oxen-bok. I tillegg har jeg tre til i Nina-serien, jeg ikke har begynt på, så her henger jeg virkelig etter. Og han skriver jo råbra og er en favoritt både til gubben og meg.

 

 

Ulver i mosen. Åndeløs spenning, politikk og moralske dilemmaer
Krigsveteranen Niels Oxen lever et stille liv i sin leilighet i Vangede. Hver fjortende dag ser han fram til å få besøk av sønnen – på tross av at de har et problemfylt forhold. Når Oxen får spørsmål om å reise til Jylland og lete etter en forsvunnet gårdeier og tidligere departementssjef, sier han først nei. Når han finner ut at han kan kombinere dette med en vinterferie med sønnen, sier han ja likevel.
Gården ligger ved Harrild Hede, et sted hvor det er observert ulv. Dette blir veien inn i ukjent terreng, hvor flere ulver krysser Oxens spor. Han ledes tilbake til sin gamle makker Margrethe Francks fortid – en fortid som er langt mer hemmelighetsfull og farlig enn noen aner.

 

 

 

Sushi, andre forsøk

 

Velvel, det er vel ikke lekre bilder til noe kokebok det her.

Men det gikk litt greiere enn forrige gang.

Å helledussan, jeg prøver å lage sushi for første gang

 

De med laks, er rett og slett bare sushi ris med avocado, røykalaks, lodderogn og sesamfrø.

De store på siden er et uhell.

Ja, jeg er frustrert når jeg strever med å rulle de, så her glemte jeg å snu arket etter at jeg hadde på risen.

Egentlig funderer jeg på om det kan være løsningen for da er de jo lettere å rulle.

For oss som ikke spiser med pinner, spiller det ingen rolle om de er litt store

 

Fritert scampi dyppet i tempura og panko, avocado og agurk.

Det er jo grenseløst frustrerende å jobbe med for risen klistrer seg til fingrene.

Jeg fikk et tips forrige gang om å bruke plastfolie å rulle med. Jeg la det på bambusmatten.

Det var et godt råd. Da ble det lettere å klemme rullen sammen.

Nå fant jeg ut selv at en skål med vann å fukte fingrene i, gjorde underverker.

Da kleber ikke risen.

Øving gjør mester.

Ingefæren har jeg ikke syltet men kun fermentert, men den var grei nok.

Det ble godt.

On noen uker, prøver jeg på igjen

 

 

Ser ut som et takras, men smakte godt.

Inspirert av boken Alt Asiatisk.

 

Og endelig kunne jeg med letthet si ja.

Vi hadde det fint Tutta og jeg på balkongen en stund i dag.

Så fikk jeg melding fra ei venninne om jeg ville være med å gå tur.

Og endelig kunne jeg med letthet si ja.

Kroppen var svært velvillig,

Jeg var litt molefonken når jeg stod opp i dag, men litt frisk luft, hadde blåst bort det.

Derfor kunne jeg si ja til tur nummer 3 i år.

Endelig har jeg litt mer energi.

 

 

Og så er det jo så fint å kunne vise frem noen andre bilder.

Ikke kun fra balkongen eller fjellet.

Hvis formen nå bedrer seg,  så kan dere få være med på tur både hit og dit.

 

Nå er jeg bare 200 m fra hjemme og nå ser dere Åndalsnes.

 

 

Utsikten jeg har fra balkongen, bare enda litt mer.

Og ser dere fargen på trærne? Selja begynner å få grønnskjær.

Det er vakkert her i Isfjorden.

Det er som å bo i et maleri som stadig er i endring med vær og årstider.

Og jeg gleder meg så innmari til fargene kommer tilbake.

Men enn så lenge får vi ha det hvite på besøk.

Fint var det ihvertfall å få litt nye bilder.

Det er nemlig sunt for hjernen å se ting fra flere vinkler.

Takk for turen, kjære venninne.

Glad du ikke er blitt lei av å spørre når du har fått så mange nei.

Venner som ikke gir opp, er fint å ha.

Jeg er heldig og takknemlig

I dag

 

Tur 1:

Frykten for nederlaget.

Tur 2:

Den kom ikke i dag heller

 

Vibeke Koehler, Tankespinneren

Vibeke Koehler, Tankespinneren

Leseeksemplar lånt av Norli Åndalsnes

 

Jeg leste Harry Potter først for mine barn og så fortsatte jeg for meg selv. Fantasy kan være veldig gøy og nå ville jeg se om dette er en trilogi som kan passe for mine barnebarn.

Dette var månedens mest positive og morsomme  overaskelse. Jeg greide ikke å legge den fra meg. Det var så gøy.

Og så mye som jeg kunne nikke og være enig i.

Sitat:

Og spøkelser er ikke sammes som sjeler. Det du kaller spøkelser, er bare minner som de levende bærer på. En sjel er livets essens. Her kommer sjelene fra de døde for å spinnes inn i livets tråd på nytt. Alt varer evig.

 

Og jeg lo og humret over alle navnene som responderer med strikking og hekling og sauer og ull og alle situasjoner som oppstod.

Sitat:

Linnea trenger hjelp. En hel flokk mareritt har sarr seg fast i et gammelt lappeteppe, og vi må få besverget dem før teppet eksploderer og slipper dem løs.

 

Og for ikke å snakke om magien det er i tankens kraft. Hvis du tenker at du ikke får til, ja da spenner du bein på deg selv.

 

Sitat:

Hva forstyrrer tankene dine?

Forstyrrer? Hvordan kan tanker bli forstyrret? De er jo bare der, sa Anna irritert. Jeg klarer det bare ikke.

Aha, sa mormor. Du tenker at du ikke klarer noe. Det er den første floken. Alle kan lære å bruke magi. Det spiller ingen rolle hvem du er. Det eneste som skal til, er øving og tålmodighet. Men- hvis du først tenker at du ikke kommer til å klare det, da vikler den tanken seg inn i øvelsen din, og ingenting fungerer.

 

Nå gleder jeg meg til fortsettelsen jeg. Det står fra 9-12 år og jeg føler at det kan kanskje bli litt tøft for de som er yngre enn det, men for meg over 60, var det bare helt fantastisk underholdende.

 

Ny norsk fantasyserie, perfekt for deg som elsker Harry Potter!
Da Annas foreldrene plutselig må av gårde på en viktig jobb i utlandet blir hun plassert hos besteforeldrene. Hun oppdager at mormor leder et hemmelig forbund av hekser og trollmenn som i flere hundre år har skjult seg bak noe skikkelig kjedelig, som viser seg å faktisk være skikkelig magisk.

Det hemmelige forbundet har ikke gjort jobben sin godt nok de siste par hundre årene, og sammen med to nye venner må Anna lære seg å bruke evner som kan hjelpe dem – men for Anna kan evnene også være farlige.

Tankespinneren er en drivende fantasyfortelling som tar leseren med inn i en magisk verden full av norrøne myter der strikkepinner er tryllestaver og veggtepper er portaler til en annen dimensjon. Anna og vennene hennes løser hemmelige koder, de må stoppe miljøkriminalitet og kjemper mot skumle skurker. Denne boka passer for lesere mellom 9 og 12 år, og kanskje spesielt godt for alle der ute som liker bøkene om Harry Potter. Tankespinneren er første bok i en planlagt trilogi.

Nå leser jeg:

Tuva Tovslid, Å Galoppere på stranda

Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

 

Denne er også innkjøpt av kulturrådet. Aner ikke hva jeg går til og det er bestandig like spennende.

 

17-årige Mia er i Irland på ferie med familien, men alt hun vil er å ri hesten Hunter, bli kjent med Cody, jenta som skal arve stallen, og Aran, gutten som jobber der. Men Hunter er ikke lenger en trygg hest å ri. Eieren hans holder på å ødelegge ham, Cody har ikke lyst til å eie en stall, og Aran tror at han aldri kan bli noe mer enn en stallgutt. “Å galoppere på stranda” handler om å finne ut hva du vil, og å tørre å gjøre det, selv om det er skummelt.

 

Februar:

Lesestabel februar 2022, tema Norske forfattere

Geir Jacobsen, Lyst mørke

Glenn Johansen, Sjeledød

Bård Nannestad, Ingeborg

Ingvild Heimstad Iversen, Fiolmæle

Marit Reiersgård, Stolpesnø

Tone Skillebæk Moe, Blyantskissen

Ella Marie Hætta Isaksen, Derfor må du vite at jeg er same

Vibecke Groth, Ensom er den som ikke er nummer én for noen

Trude Teige, Mormor danset i regnet

Tove Braathen, Marka

H.K. Fauskanger, Skorpionbrosjen

Mari Ann Augestad, Hun reiste alene

Ane Barmen, Pappa var nesten på Woodstock

Carl Frode Tiller, Flukt

Frode Eie Larsen og Jenny Lindquist, Tidsfikserne og Grunnloven/Tidsfikserne og månelandingen

Cecilie Enger, Det hvite kartet

Trude Teige, Morfar pustet med havet

 

Det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet, proppfull av forfatterintervjuer og mye mer, blant annet Bokidioten som denne gang funderer på hva som foregår i hodet på alle forfatterne:

https://issuu.com/hverdagsnett/docs/hverdagsnett1_22

 

Bøker lest januar 2022, 14 bøker, herav 5 krim/spenning

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta:

#marianntokle

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

Trude Teige, Morfar pustet med havet

Trude Teige, Morfar pustet med havet

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Da har jeg lest den nyeste boken til Teige, som får glimrende omtaler. Jeg bøyer meg i støvet for Trude Teige. Du verden hvor glimrende hun skriver. En vond, men fantastisk beskrevet bok om de europeiske som ble tatt i fange av japanerne under 2. verdenskrig.

900 nordmenn satt i japanske fangeleire. Jeg har ikke lest noen bøker før om dette før, kun de tyske og russiske.
Midt opp i elendigheten blomstrer også håp, vennskap og kjærlighet. Og en fantastisk måte å få de to bøkene til å henge sammen på, Mormor danser i regnet og Morfar pustet med havet. De kan leses frittstående men fint å lese Mormor først, synes jeg.

Trude Teige, Mormor danset i regnet

 

Storslått roman om kjærlighet og overlevelse fra en ukjent del av norsk krigshistorie.

Et norsk skip blir torpedert i Det indiske hav i 1943. Konrad og Sverre, to brødre fra Sørlandet, er blant de få som overlever. Men de kommer bort fra hverandre, og Konrad ender opp på et sykehus på Java. Der forelsker han seg i den norske sykepleieren Sigrid.

Både Konrad og Sigrid havner i japanske fangeleirer, og brått handler livet kun om å overleve krigens grusomheter. Begge kjemper for å bevare håpet om en bedre framtid, men vil de noen gang treffes igjen? Hva skjedde med Konrads bror?

En gripende, opprørende og vakker fortelling som viser hvordan kjærlighet, mot og vennskap kan berge mennesker når livet faller fra hverandre.

 

Nå leser jeg:

Vibeke Koehler, Tankespinneren

Leseeksemplar lånt av Norli Åndalsnes

 

Jeg leste Harry Potter først for mine barn og så fortsatte jeg for meg selv. Fantasy kan være veldig gøy og nå vil jeg se om dette er en trilogi som kan passe for mine barnebarn.

 

Ny norsk fantasyserie, perfekt for deg som elsker Harry Potter!
Da Annas foreldrene plutselig må av gårde på en viktig jobb i utlandet blir hun plassert hos besteforeldrene. Hun oppdager at mormor leder et hemmelig forbund av hekser og trollmenn som i flere hundre år har skjult seg bak noe skikkelig kjedelig, som viser seg å faktisk være skikkelig magisk.

Det hemmelige forbundet har ikke gjort jobben sin godt nok de siste par hundre årene, og sammen med to nye venner må Anna lære seg å bruke evner som kan hjelpe dem – men for Anna kan evnene også være farlige.

Tankespinneren er en drivende fantasyfortelling som tar leseren med inn i en magisk verden full av norrøne myter der strikkepinner er tryllestaver og veggtepper er portaler til en annen dimensjon. Anna og vennene hennes løser hemmelige koder, de må stoppe miljøkriminalitet og kjemper mot skumle skurker. Denne boka passer for lesere mellom 9 og 12 år, og kanskje spesielt godt for alle der ute som liker bøkene om Harry Potter. Tankespinneren er første bok i en planlagt trilogi.

 

 

Februar:

Lesestabel februar 2022, tema Norske forfattere

Geir Jacobsen, Lyst mørke

Glenn Johansen, Sjeledød

Bård Nannestad, Ingeborg

Ingvild Heimstad Iversen, Fiolmæle

Marit Reiersgård, Stolpesnø

Tone Skillebæk Moe, Blyantskissen

Ella Marie Hætta Isaksen, Derfor må du vite at jeg er same

Vibecke Groth, Ensom er den som ikke er nummer én for noen

Trude Teige, Mormor danset i regnet

Tove Braathen, Marka

H.K. Fauskanger, Skorpionbrosjen

Mari Ann Augestad, Hun reiste alene

Ane Barmen, Pappa var nesten på Woodstock

Carl Frode Tiller, Flukt

Frode Eie Larsen og Jenny Lindquist, Tidsfikserne og Grunnloven/Tidsfikserne og månelandingen

 

Det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet, proppfull av forfatterintervjuer og mye mer, blant annet Bokidioten som denne gang funderer på hva som foregår i hodet på alle forfatterne:

https://issuu.com/hverdagsnett/docs/hverdagsnett1_22

 

Bøker lest januar 2022, 14 bøker, herav 5 krim/spenning

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta:

#marianntokle

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

I kveld begynner det

 

I kveld begynner det?

Hva da, spør du?

Jo igjen begynner en ny sesong av Compani Lauritzen.

Programmet som samlet 1,4 millioner foran tv-skjermen.

Tv-sendingene som har fått tusen på tusen,  til å besøke oss her i Rauma.

To somrer nå har vi hatt fullt av nordmenn på besøk, selv om det var vært virustider.

Vi har hørt rykter om at de skal rappellere ned fra gondolmastene og gå kløvstien opp til Trollstigen.

 

Så vi vil nok fortsatt få besøk.

Nå kommer nok også turistskipene tilbake.

De har vi savnet i bybildet.

Mange er de som vil oppleve hvor vakkert det er her i Rauma.

Og hvor mye de kan oppleve her.

 

 

Mange vil også bloggene bli med bilde fra Aksla, dit Romsdalsgondolen går.

Like ofte som bilder fra balkongen min.

Det er som levende malerier.

Utsikten endrer seg med vær og årstider.

Og gondolen vil bli flittig brukt av meg.

Å kjøpe årskort var en god investering for å ha en gulrot som lokker meg ut.

Det er ikke det samme å sitte på kafé og se ut på gaten, som å sitte høyt til fjells og se langt utover.

Det gir en frihetsfølelse i kroppen.

 

 

Så i dag ble det kaffe og kanelsnurr sammen med gode venner.

Nydelige hjemmebakte snurrer.

Deilig å komme seg litt ut.

 

Kyllingsuppe med fersk pasta

 

Nå har jeg landet igjen i godstolen, spist en tallerken suppe til lunsj.

Jeg lagde jo en diger kasserolle i går, nok til mange dager.

Til kvelds skal jeg prøve meg på litt sushi igjen.

Jeg er i lærefasen, trenger å øve.

Å helledussan, jeg prøver å lage sushi for første gang

I dag blir det en med sprø scampi og en med røykalaks.

Men først blir det litt avslapping med lesing.

Slik har det blitt enda en fin dag mens jeg venter på våren.

I dag

https://www.romsdalen.no/romsdalsgondolen

Kyllingsuppe med fersk pasta


Her er ikke plass til så mye mer.

Jeg er veldig glad i kyllingsuppe.

Surt og kaldt og ruskevær – deilig med varm suppe.

 

En hel kylling får trekke ca 80/90 minutter hvis det er en stor kylling.

Sammen med kyllingen har jeg hel pepper, løk, sopp, gulrot, selleri, salt, hvitløk.

Godsaker som setter smak.

Når jeg bruker purreløk, hiver jeg endene jeg ikke bil bruke i fryseren.

Så har jeg de i når jeg koker kraft.

 

Mens kyllingkrafta godgjør seg, kutter du det du vil ha i suppa .

I dag brukte jeg 3 spisspaprika, 3 fedd hvitløk, 2 chili, 1 løk, persille, 4 gulrot, 2 stangsellerstenger, 1 bunt vårløk, 1 salchiccon pølse, oregano og basilikum

Du putter i det du liker.

Jeg bruker å ha i spaghetti, men i dag prøvde jeg ut et par av Remas fersk pasta pakker.

Vanlig pasta er mye rimeligere og egentlig like godt.

 

Når kyllingen er ferdig, lar du den bli litt kald.

Ta ut grønnsakene og pepperen.

Ha i grønnsaker, la det koke 5 min.

Ha så i pastaen 4 min.

Har du annen pasta, lar du det koke til den er ferdig.

 

Nok mat til mange personer eller flere dager.

Jeg lagde litt toast til.

Jeg fryser jo bestandig skiver med brød som blir liggende igjen, før det blir for tørt.

Ypperlig til ostesmørbrød eller toast.

I dag hadde jeg på olje, tomat, litt basilikum, oregano og persille, 210 grader, 13 minutt

 

 

Cecilie Enger, Det hvite kartet

Cecilie Enger, Det hvite kartet

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Min første roman skrevet av Enger, så får vi se om jeg er enig med all den positive omtalen boken har fått.

Ja dette var en fin roman, inspirert av to virkelige personer, Bertha Torgersen og Hanna Brummenæs.

Jeg kunne nok ønsket meg 100 sider mer om utfordringene disse damene møtte i hverdagen, men samtidig skal det ha rot i virkeligheten og det er vel ikke så mye informasjon å finne fra disse kvinnenes liv på denne tiden. Ihvertfall ikke av det de opplevde av private hendelser.
Morsomt var det også for meg, at jeg var i Haugesund for første gang nå i høst og vandret en tur ut på Bakerøya.

Anbefaler varmt Det hvite kartet, til alle som liker historiske romaner om modige og inspirerende  mennesker.

Vil du lese mer om disse driftige kvinnene:

https://www.nrk.no/trondelag/de-gjerrige-skipsrederne-1.11047391

https://skipshistorie.net/Haugesund/HAU211%20Brummenes%20&%20Torgersen/Tekster/HAU21100000000001%20historie.htm

 

 


Første skipet rederinnene kjøpte

 

Bilde tatt fra trappen til rederiet.

 

https://www.boktips.no/dokumentar-og-samfunn/historie/brummenaes-torgersen-arne-vestbo-intervju-skipsredere/

 

 

Fra omslaget:De stakk seg ut som pionerer i sin samtid på slutten av 1800-tallet, men skjulte privatlivet sitt. Bertha Torgersen og Hanna Brummenæs er ukjente for de fleste, men historien om de to butikkpikene som traff hverandre i et hardt og maskulint gruvesamfunn på Karmøy, og – ikledd herrehatt og frakk – brøytet seg vei inn i mannsdominerte stillinger, er både fantastisk og vond. De to overskridende «mannedamene» holdt kjærligheten skjult for omverdenen, foretok en uvanlig klassereise, men opplevde også elendighet i kjølvannet av sine livsvalg.

 

 

Nå leser jeg!

Trude Teige, Morfar pustet med havet

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Da håper jeg å nå å lese den nyeste boken til Teige, som får glimrende omtaler

 

 

Storslått roman om kjærlighet og overlevelse fra en ukjent del av norsk krigshistorie.

Et norsk skip blir torpedert i Det indiske hav i 1943. Konrad og Sverre, to brødre fra Sørlandet, er blant de få som overlever. Men de kommer bort fra hverandre, og Konrad ender opp på et sykehus på Java. Der forelsker han seg i den norske sykepleieren Sigrid.

Både Konrad og Sigrid havner i japanske fangeleirer, og brått handler livet kun om å overleve krigens grusomheter. Begge kjemper for å bevare håpet om en bedre framtid, men vil de noen gang treffes igjen? Hva skjedde med Konrads bror?

En gripende, opprørende og vakker fortelling som viser hvordan kjærlighet, mot og vennskap kan berge mennesker når livet faller fra hverandre.

 

 

Februar:

Lesestabel februar 2022, tema Norske forfattere

Geir Jacobsen, Lyst mørke

Glenn Johansen, Sjeledød

Bård Nannestad, Ingeborg

Ingvild Heimstad Iversen, Fiolmæle

Marit Reiersgård, Stolpesnø

Tone Skillebæk Moe, Blyantskissen

Ella Marie Hætta Isaksen, Derfor må du vite at jeg er same

Vibecke Groth, Ensom er den som ikke er nummer én for noen

Trude Teige, Mormor danset i regnet

Tove Braathen, Marka

H.K. Fauskanger, Skorpionbrosjen

Mari Ann Augestad, Hun reiste alene

Ane Barmen, Pappa var nesten på Woodstock

Carl Frode Tiller, Flukt

Frode Eie Larsen og Jenny Lindquist, Tidsfikserne og Grunnloven/Tidsfikserne og månelandingen

 

Det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet, proppfull av forfatterintervjuer og mye mer, blant annet Bokidioten som denne gang funderer på hva som foregår i hodet på alle forfatterne:

https://issuu.com/hverdagsnett/docs/hverdagsnett1_22

 

Bøker lest januar 2022, 14 bøker, herav 5 krim/spenning

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta:

#marianntokle

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

Å ja, om så bare for noen minutter

 

Å ja, om så bare for noen minutter.

Tenk at det skal bety så mye for meg.

Noen minutter ute i frisk luft med litt sol.

Kun 5 grader og nå snek det seg inn en liten vind.

Skitt den ødelegger så mye.

Jeg måtte inn og hente lue.

 

 

 

 

Se på solen.

Nå sniker den seg så vidt over den fjellknausen.

Det betyr at jeg nå vil ha sol i mange timer hver dag.

Hadde du sagt til meg at jeg skulle bli så på tuppa etter frisk luft, at jeg sitter ute i 5 varmegrader, ja da ville jeg ledd av deg, for noen år siden.

Aldri i verden, ville jeg sagt.

Jeg ville nok vært like bastant som jeg var med Internett på ferie.

Jeg fnyste av de som var opptatt av det.

Ferie er uten Internett, så hekta kan man ikke være.

Det sa hun, som nå kobler seg på wifi med en gang hun har kommet på hotellet.

Utenom det, bruker hun telefonabonnementet….. hele tiden.

Jeg var sint på min mor også som insisterte på at hun ikke ville ha juletre.

Vel, det har ikke jeg hvert år lenger heller.

 

 

Så ja, vi endrer oss nok underveis.

Jeg kan jo være ganske sta og bastant i meningene mine.

Jeg kan være snar til å forundre meg over andres meninger og hvordan de håndterer ting.

Jeg har vanskelig for å lære at jeg ikke har noe med hva andre gjør.

Det er så merkelig dette med at vi gjerne vet best hva andre skal gjøre.

Samtidig liker vi ikke at noen blander seg inn i hva vi gjør.

Ja, det er hva jeg tenker på i det jeg ser solen sniker seg over Store hesten og Lille hesten, der oppe hvor Romsdalseggen er.

Nydelig å se solen.

I dag

 

PS, Nå må jeg inn og hente solhatt

https://bloggliste.no/

Frode Eie Larsen og Jenny Lindquist, Tidsfikserne og Grunnloven/Tidsfikserne og månelandingen


Frode Eie Larsen og Jenny Lindquist, Tidsfikserne og Grunnloven

Leseeksemplar fra Zeppelin forlag

 

Første bok i en serie for barn. Var spennende å se om det passer mine barnebarn som er i målgruppa.

Det gjør det så absolutt. De kommer mest sannsynlig på besøk i mars og jeg er sikker på at de vil glede seg over disse bøkene.

Spennende eventyr,  samtidig som man får med seg historiske øyeblikk. Flotte illustrasjoner.

Det står fra 6-10 år, men sannelig passet de for også 6x 10 år. (Pluss)

 

Tidsfikserne. En bokserie for barn, 6 – 10 år.

Tidsfikserne er en splitter ny serie for barn, hvor første bok utgis høsten 2021. Vi møter Sigurd og Anne, som reiser tilbake i tid for å rette opp i noe tidstyven har rotet til. Her mikses en spennende historie, med faktisk informasjon rundt en historisk hendelse. Det er litt hemmelig agent, litt spion, tidsreiser og morsomme sprell. I den første boken er det Grunnloven som er tema, og i bok to blir det månelandingen.

Bøkene illustreres av svenske Jenny Lindqvist, og utgis på Zeppelin Forlag.

 

Om de ikke får ryddet opp i rotet til tidstyven, endres historien… 17. mai 1814 ble Norges Grunnlov undertegnet på Eidsvoll, men nå prøver Tidstyven å ødelegge alt sammen. Tidsfikserne Sigurd og Anne reiser tilbake i tid for å ordne opp, men klarer de å finne ut av ting, før det er for sent? Norges fremtid som en selvstendig nasjon står på spill!


Frode Eie Larsen og Jenny Lindquist, Tidsfikserne og månelandingen

Leseeksemplar fra Zeppelin forlag

 

Bok 2 i serien. Bok en heter Tidsfikserne og grunnloven. Bok 3, Tidsfikserne og Vikingene, kommer i 2022.

 

 

 

OM DE IKKE FÅR RYDDET OPP I ROTET TIL TIDSTYVEN, ENDRES HISTORIEN … 20. juli 1969 ble Neil Armstrong det første mennesket som satte en fot på månen, men om Tidstyven lykkes med sine skumle planer, vil det ikke bli noen månelanding. Eller kanskje astronautene må bli værende igjen på månen, og aldri noen gang komme tilbake på jorda. Det er opp til Tidsfikserne Sigurd og Anne, å stoppe Tidstyven!

 

På senga 

 

Cecilie Enger, Det hvite kartet

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Min første roman skrevet av Enger, så får vi se om jeg er enig med all den positive omtalen boken har fått.

 

De stakk seg ut som pionerer i sin samtid på slutten av 1800-tallet, men skjulte privatlivet sitt. Bertha Torgersen og Hanna Brummenæs er ukjente for de fleste, men historien om de to butikkpikene som traff hverandre i et hardt og maskulint gruvesamfunn på Karmøy, og – ikledd herrehatt og frakk – brøytet seg vei inn i mannsdominerte stillinger, er både fantastisk og vond. De to overskridende «mannedamene» holdt kjærligheten skjult for omverdenen, foretok en uvanlig klassereise, men opplevde også elendighet i kjølvannet av sine livsvalg.

 

 

Februar

Lesestabel februar 2022, tema Norske forfattere

Geir Jacobsen, Lyst mørke

Glenn Johansen, Sjeledød

Bård Nannestad, Ingeborg

Ingvild Heimstad Iversen, Fiolmæle

Marit Reiersgård, Stolpesnø

Tone Skillebæk Moe, Blyantskissen

Ella Marie Hætta Isaksen, Derfor må du vite at jeg er same

Vibecke Groth, Ensom er den som ikke er nummer én for noen

Trude Teige, Mormor danset i regnet

Tove Braathen, Marka

H.K. Fauskanger, Skorpionbrosjen

Mari Ann Augestad, Hun reiste alene

Ane Barmen, Pappa var nesten på Woodstock

Carl Frode Tiller, Flukt

 

Det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet, proppfull av forfatterintervjuer og mye mer, blant annet Bokidioten som denne gang funderer på hva som foregår i hodet på alle forfatterne:

https://issuu.com/hverdagsnett/docs/hverdagsnett1_22

 

Bøker lest januar 2022, 14 bøker, herav 5 krim/spenning

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta:

#marianntokle

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share