Anne Grete Preus, Stråets lengde

Anne Grete Preus, Stråets lengde

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Er det en ting jeg angrer på, så er det at jeg ikke gikk på konserten Anne Grete Preus hadde på kulturhuset her. Plutselig var hun ikke blant oss lenger og jeg hadde forspilt min sjanse til å høre live denne folkekjære artisten med de nydelige tekstene. Nå skal jeg Ihvertfall hedre henne ved å lese boken hennes.

En koselig bok å lese. Det jeg særlig beit meg merke i, var at Anne Grete Preus, akkurat som meg selv, er opptatt av menneskemøtene. Dette at du kan huske en person du kanskje bare så vidt pratet med, men likevel satte det spor hos deg.

Hun var aldri redd for å være annerledes, noe jeg også synes er veldig fint og viktig. Det er så kjedelig, hvis vi alle var støpt i samme formen.

Sitat:

All hjelpsomhet jeg opplevde den sommeren, satte spor i meg. Så lenge jeg kan huske, har jeg hatt en udefinerbar, flyktig følelse av å være passet på av noe større enn mor og far, meg selv eller venner.Jeg holder i det lengste strået. Livet har en liten kvern som kryster gull ut av dagslys, og det er når du trenger det mest at det dukker opp en hjelpende hånd. Følelsen har kanskje alltid vært der, og derfor tenkte jeg ikke så mye over den. Jeg kjenner meg sett, kanskje til og med utvalgt.

 

Jeg skulle ønsket meg at boken hadde flere sider, flere historier. 175 sider er for lite. Jeg liker Anne Grete Preus, uten at jeg kjenner henne personlig. Jeg skriver jo personlige ord til fremmede mennesker på bestilling, såkalte readinger, så jeg er vant til å “lese” fremmede mennesker og noen mennesker er mer spennende enn andre og man føler en nærhet til dem. Preus er en slik person. Hun utstråler varme og hun har ofte et annet perspektiv på ting, som jeg finner spennende.
Intervjuet jeg har lagt ved fra YouTube, viser også dette. Et fint, varmt og spennende menneske.

 

 

Vi kommer vi tett på en søkende artist: den lykkelige oppveksten i Haugesund, årene som ung soloartist og gatesanger, og livet i egen leilighet på Manhattan der hun kunne puste ut og drømme om sine store idoler Bob Dylan og Patti Smith.
Anne Grete Preus har etterlatt oss noen vakre, ettertenksomme tekster der livets mange fasetter blir grundig undersøkt, og som berører leseren dypt.

Anne Grete Preus (1957-2019) var sanger, musiker og låtskriver. Hun hadde stor suksess i Veslefrikk og Can Can og ga ut ti soloalbum. Hun mottok flere priser, bl.a. tre Spellemannpriser for albumet Millimeter i 1994, Spellemannprisens hederspris i 2013 og Anders Jahres kulturpris i 2018. Hun skrev musikk for både teater og film.
https://www.youtube.com/watch?v=K7PrvWMgU0E
https://www.youtube.com/watch?v=bsiEy_B8OHY
Nå leser jeg
Ragna Dahl, Kamelonjenta
Gave fra Forlagshuset i Vestfold, når jeg var der på besøk i juli
Kamelonjenta har hoppet inn og ut av stablene i månedsvis, og det er den nok lei av. Helt på tampen av måneden nå, ropte den så høyt, at jeg bare måtte få den inn i stabelen. Jeg turde ikke annet. Jeg var redd for konsekvensene hvis jeg lot den stå sammen med de andre som står på vent.
Året er 1962. Anna skal begynne i første klasse på Svartbygdas barneskole. Hun er full av forventning, og mest av alt gleder hun seg til å få nye klassevenner. Istedenfor trivsel og læring, blir hun fanget i en spiral av mobbing. Hun innser at volden ikke tar slutt, men fortsetter hjemsøker henne og former henne. Som ung kvinne begynner hun å ta oppgjør med sine forfølgere. Kampen for å overleve koster mer enn hun er klar over.
Og i små porsjoner hver dag leser jeg en som er veldig interessant, men krever konsentrasjon og må derfor porsjoneres.

Aili Kristina Hannisdal, Høy på deg sjæl

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

De som følger bloggen min,  vet at jeg er et følelsesmenneske, og jobber ofte hardt for å holde humør og motivasjon oppe. Jeg er derfor veldig spent på om jeg finner noen tips, som passer meg, i denne boken. Jeg krysser fingrene.

 

 

I Høy på deg sjæl – endorfin som medisin får du en rikholdig verktøykasse for å ta i bruk føl-bra-stoffene som den utrolige hjernen din stimulerer produksjonen av. Kom i god hjerneform og opplev en daglig endorfindusj.

Hodet kjennes som bomull og bena som gelé. Motivasjonen er fullstendig fraværende. Men ikke undervurder hjernen din, den er et fantastisk maskineri. Og nøkkelen til å gjenfinne balanse, motivasjon og lykkefølelse ligger i hvordan du bruker den.

Så bli med inn i hjernens og nevrotransmitternes forunderlige verden, hvor lydbølger blir musikk og lidenskap, og glede og sorg blir til. Fordi hver eneste følelse filtreres gjennom dine sildrende elektriske kretser og nevrologiske baner, skjer ikke livet med deg, men gjennom deg. Derfor kan det å endre en eneste ting forandre alt, nemlig ditt eget fokus.

Lær hvordan du kan gå fra å være umotivert til produktiv, opprørt til balansert, ukonsentrert til fokusert. Bli høy på endorfiner, og føl deg bedre når du trenger det!

Aili Kristina Hannisdal er lege, musiker, låtskriver, endorfinentusiast og hundeeier. Hun spesialiserer seg innen psykiatri.

 

Januar:

 

 

Arild Svendsen, Gresset på andre siden

Tore Renberg, Tollak til Ingeborg

Lars Mytting, Hekneveven 

Anniken Steinarsdottir, Sindmakteren

Lene Lauritsen Kjølner, Dakota rød 

Geir Tangen, Vargtimen

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

Tacograteng, bruk restene av tacoen

 

 

Ofte blir det rester etter tacoen.

12 åringen her i huset har skrytt veldig av tacogratengen hans far bruker å servere.

Jeg hadde litt lite tacokjøttdeig igjen, så jeg brukte i tillegg kyllingstrimler.

Veldig enkel oppskrift:

Kok pastaskruer eller annen pasta.

1boks hermetisk tomat

1 boks creme fraiche

Blandes i formen sammen med kjøttdeigen.

Jeg hadde også i rester av mais og paprika

Ha på ost.

I ovnen 200 grader 25~30 min

Serveres med salat hvis du ønsker det.

Bestemorsnuppen ville ha rømme til

Geir Tangen, Vargtimen

Geir Tangen, Vargtimen

Leseeksemplar fra forfatteren

 

Jeg har ikke lest noen av Tangens tidligere bøker, men da er det jo fint han nå starter en ny serie, med nye hovedpersoner. Så får jeg heller lese de tidligere utgivelsene senere.

Vargtimen har nettopp kommet ut i butikkene og får strålende anmeldelser.

Geir Tangen er gift med Agnes Matre, som også er krimforfatter. Han fortalte selv at det er flere ektepar rundt om i verden, som  skriver krimbøker sammen, men han og Agnes, er de eneste han vet om, som ikke skriver bøkene sammen, men hver sine bøker.

Tangen er også veldig flink til å fremme andre krimforfattere og har en fin blogg, der han skriver om andre krimbøker han mener fortjener å bli lest.

Her er en oversikt han publiserte over en hel rekke krimforfatterne, både kjente og ukjente,  som kommer med ny bok i løpet av året. Den oversikten får du her:

https://bokbloggeir.com/2020/12/31/norsk-krim-2021-her-er-oversikten/

Tangens oversikt over 10 krimfavoritter i 2020

https://bokbloggeir.com/2020/09/20/10-favoritter-fra-2020/

 

Vargtimen var velskrevet og spennende og jeg anbefaler den til alle som liker spenningsbøker. I tillegg lurte han meg trill rundt.

Jeg satt her så snusfornuftig og med en overlegen tro på meg selv og fnyste litt halvveis i boken, for jeg skjønte jo hvem som stod bak. Jeg er da vel ikke dum, tenkte jeg, dette er for opplagt. Så satt jeg der da til slutt og nektet å tro det jeg leste. Jeg tenkte her må det være en feil, jeg er da vel ikke så lettlurt, men etter de siste sidene, måtte jeg bare bite i det sure eplet og innrømme det. Jeg tok feil. Gratulerer Tangen, du lurte meg.

Temaet er viktig. Om hvor sårbare vi kan være, når det destruktive  tankesurret tar oss og noen vil utnytte det. Jeg vet fra eget hode, at negative tanker lett går i loop. Når man grubler på noe er det akkurat som Tangen beskriver.

Sitat:

Det er ingen som vet hvordan det føles å være henne. Motløsheten. Tomheten. Det meningsløse. En desperat trang etter å få slippe. Bryte ut av den evige støyen av tanker. Det er aldri stille der inne. Aldri! Ikke et sekund går uten at hundre tankesprang flagrer rundt i en ustanselig malstrøm. Gnager, velter, ruller rundt. Skriker på oppmerksomhet. Lisbeth vet at hun ikke er som alle andre. Hun ser alle detaljer. Hører alle lyder. Merker alle sinnstemninger.

Hun har forsøkt å få folk til å forstå hvorfor hun alltid er så sliten, men det er ingen som klarer å forestille seg hvordan det egentlig er. Å se alt. Høre alt. Ikke klare å skille det vesentlige fra det uviktige. I det som oppleves som et stille rom for andre, hører hun en måke som skriker utenfor vinduet. Ser et bilde som henger skeivt på veggen. Merker duringen fra oppvaskmaskinen. Lukter det brente støvet fra vifta i datamaskinen. Aner irritasjonen hos andre i rommet. Følger spyfluas ferd med øynene.

Slik er det. Hele tiden. Hvert. Eneste. Sekund. Døgnet rundt. Hjernen er en programvare som har hengt seg opp i en loop. En evighetsmaskin som bare går og går og går….. Hun får aldri fred.

 

Hjernevasking er et våpen. I boken Jeg er Malala, forklarer hun hvordan Taliban gikk inn i Pakistan. De henvendte seg til alle som følte seg utenfor, utestengt og sett ned på og lot de få makt. Når noe blir gjentatt ofte nok, tror vi på det. Dette er jo også noe jeg skriver mye om i bloggen min, hvordan vi kan bruke tankene riktig.

JEG ER MALALA

Når man er depressiv, er vi sårbare og dermed lette ofre, når vi møter de som da forstår oss.

Tangen skriver at tlf nummer til Hjelpetelefonen er 116 123. Nøl ikke med å ta kontakt hvis alt føles tungt.

Gå til fastlegen og sjekk  jod, D-vitamin og b12. Mangel på disse kan også føre til nedstemthet og depresjon. Også hvis stoffskiftet ditt er for høyt/lavt så be om å få sjekket dette.

Mange tror depresjon gjerne er verst når det går mot vinter, men like ofte sniker den seg innpå når det går mot lysere tider. Disse skiftende i energi, kan være vanskelig å takle.

Mange av oss strever nok med nedstemthet innimellom og det går over, men føler du at du synker lengre ned i motløshet og depresjon, ikke nøl med å ta kontakt med noen som kan hjelpe deg. Ikke strev alene, men søk hjelp

 


Vargtimen er første bok i en ny krimserie av Geir Tangen fra Haugesund. En selvmordsbølge blant ungdom i byen setter førstebetjent Gabriel Fjell på store prøver da ofrene viser seg å være knyttet opp mot en selvmordspakt som sprer seg på nettet.

Førstebetjent Gabriel Fjell er akkurat forfremmet til etterforskningsleder i Haugesund, og hans første sak gir han enorme utfordringer både privat og profesjonelt. En selvmordsbølge sprer seg blant ungdommene i byen, og Gabriel og hans team føler seg maktesløse i kampen mot de destruktive kreftene. Snart finner de ut at ungdommene er tilknyttet et internasjonalt nettverk som kaller seg “Blue Whale Challenge”. Et spill der ungdommene etter 57 ulike utfordringer til slutt ender med å ta livet av seg.

For Gabriel blir saken ekstra belastende i og med at hans egen storesøster begikk selvmord for atten år siden, og han sliter med ubearbeidede traumer etter det som skjedde den gangen.

 

Nå leser jeg i små porsjoner hver dag denne og kanskje var det ikke et tilfeldig valg.

 

Aili Kristina Hannisdal, Høy på deg sjæl

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

De som følger bloggen min,  vet at jeg er et følelsesmenneske, og jobber ofte hardt for å holde humør og motivasjon oppe. Jeg er derfor veldig spent på om jeg finner noen tips, som passer meg, i denne boken. Jeg krysser fingrene.

 

 

I Høy på deg sjæl – endorfin som medisin får du en rikholdig verktøykasse for å ta i bruk føl-bra-stoffene som den utrolige hjernen din stimulerer produksjonen av. Kom i god hjerneform og opplev en daglig endorfindusj.

Hodet kjennes som bomull og bena som gelé. Motivasjonen er fullstendig fraværende. Men ikke undervurder hjernen din, den er et fantastisk maskineri. Og nøkkelen til å gjenfinne balanse, motivasjon og lykkefølelse ligger i hvordan du bruker den.

Så bli med inn i hjernens og nevrotransmitternes forunderlige verden, hvor lydbølger blir musikk og lidenskap, og glede og sorg blir til. Fordi hver eneste følelse filtreres gjennom dine sildrende elektriske kretser og nevrologiske baner, skjer ikke livet med deg, men gjennom deg. Derfor kan det å endre en eneste ting forandre alt, nemlig ditt eget fokus.

Lær hvordan du kan gå fra å være umotivert til produktiv, opprørt til balansert, ukonsentrert til fokusert. Bli høy på endorfiner, og føl deg bedre når du trenger det!

Aili Kristina Hannisdal er lege, musiker, låtskriver, endorfinentusiast og hundeeier. Hun spesialiserer seg innen psykiatri.

 

Og jeg skal i kveld lese ut:

 

Anne Grete Preus, Stråets lengde

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Er det en ting jeg angrer på, så er det at jeg ikke gikk på konserten Anne Grete Preus hadde på kulturhuset her. Plutselig var hun ikke blant oss lenger og jeg hadde forspilt min sjanse til å høre live denne folkekjære artisten,  med de nydelige tekstene. Nå skal jeg Ihvertfall hedre henne ved å lese boken hennes.

 

 

Vi kommer vi tett på en søkende artist: den lykkelige oppveksten i Haugesund, årene som ung soloartist og gatesanger, og livet i egen leilighet på Manhattan der hun kunne puste ut og drømme om sine store idoler Bob Dylan og Patti Smith.
Anne Grete Preus har etterlatt oss noen vakre, ettertenksomme tekster der livets mange fasetter blir grundig undersøkt, og som berører leseren dypt.

Anne Grete Preus (1957-2019) var sanger, musiker og låtskriver. Hun hadde stor suksess i Veslefrikk og Can Can og ga ut ti soloalbum. Hun mottok flere priser, bl.a. tre Spellemannpriser for albumet Millimeter i 1994, Spellemannprisens hederspris i 2013 og Anders Jahres kulturpris i 2018. Hun skrev musikk for både teater og film.

 

Januar:

 

 

Arild Svendsen, Gresset på andre siden

Tore Renberg, Tollak til Ingeborg

Lars Mytting, Hekneveven 

Anniken Steinarsdottir, Sindmakteren

Lene Lauritsen Kjølner, Dakota rød 

 

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

Hva, sa jeg det, kan du plutselig si, når noe er omsnakket

 

Dette er personlige Lillasjelord, skrevet på bestilling. Hvis du ønsker å få skrevet dine egne personlige ord, ta kontakt på Lillasjel på Facebook eller sms 99467178

Hva, sa jeg det, kan du plutselig si, når noe er omsnakket

For det du sa og den du var for noen år siden, er helt annerledes enn den du er nå

Du har kastet mye gammel bagasje

Du bestemte deg bare for at nei, nå er dette over, nå vil jeg ikke at det skal påvirke meg mer

Og det har gjort deg veldig godt og det var veldig riktig

Etter det har du blitt mye flinkere til å kaste

Du legger ikke på lager lenger om noen kritiserer deg eller misforstår deg eller ikke er fornøyd med den du er

Du er den du er og det vil du fortsette med

Du merker at spenninger du før hadde i kroppen har minskes

Du slapper mer av og du er ikke redd for å synge ut

Er noe galt, skal det ordnes opp i og du er ikke redd for å ta i et tak der det trengs

Dette fikser vi sier du, så bretter du opp ermene og går i gang

Slik inspirerer du de du har rundt deg

 

Ny læring er på trappene

Det er en stund siden du har brynt deg på noe nytt og spennende

Ha derfor øynene oppe for hva som blir vist deg

Det kan være i en helt annen retning enn du har selv tenkt

Det må ikke være en hovedvei, men det kan være en stikkvei du skal innom for å hente erfaring

Det er ikke nødvendigvis et langtidsprosjekt

Det kan være et menneskemøte som blir viktig for deg

Man vet aldri hva man skal lære når man er ute på tokt

Det er derfor viktig å ikke stenge av når noen kommer til en, men være nysgjerrig spørrende

Hvis det er feil, vil veien stoppe opp, så det er ikke noe å ha otte for

Det har du heller ikke, men du liker å være litt grundig før du begynner med noe

Du vil være sikker på at det er dette som er det riktige

Men bry deg ikke om det, bare dur i vei og føler du at nå er det nok, kan du avslutte

Du må ikke gå veien helt til endes

 

Ikke alle liker å høre at du vet hvordan noe skal gjøres

Helst vil de bestandig gjøre det motsatte

La de bare det, la de lære av egne feil

Det var jo nettopp det du måtte selv

Ofte er det den eneste måten vi vil lære på

Så si hva du tror, men overlat det til de selv å bestemme

Innenfor rimelighetens grense selvfølgelig, hvis noen står i fare for å ødelegge eget eller andres liv, er det jo andre regler selvfølgelig

Det rare er at når en først får bestemme selv, er det lettere å følge den veien som er blitt vist en

Dette er ikke bare trass, men det er viktig for alle å lære seg å bestemme over eget liv

Da lærer man at ingen skal styre en eller trappe på en, man blir sterk

Og det er jo nettopp det samme som du selv har jobbet med i tidligere år

Ta tilbake kontroll på eget liv, bestemme retningen og styre skuta

Veldig, veldig viktig, lærerikt og utviklende

 

Læring kommer til deg i perioder

Det er noe du har begynt på, som vil komme mer av

Sansene dine utvikler seg og der er det mye å lære

En ting er viktig der og det går igjen på fornuften

Ikke la noen forlede deg

Ha dine meninger og en sunn skepsis, men vær åpen

Det er så mange ute der som mener å sitte på den absolutte sannhet

Skygg unna de som er mest påståelige og finn heller veien selv

Det er læringen og utviklingen som er det mest spennende

Alt du skal lære, kommer til deg, vær helt sikker på det

Men når du inni deg føler noe er riktig, ja da går du for det

Og skulle det bli feil, ja da får en erfaring rikere

Husk at læremestrene vet du ikke hvem det er

Det kan være de som kan lite like mye som de som kan mye

Man vet aldri hvem som er lærer og hvem som er elev

Det var våre ord til deg

 

Hold frem som du er på vei

Både bred vei og små stier åpnes for deg når du er klar

Sleng deg på en buss på vei ut i det ukjente

Ikke gruble på hvor veien går

Det er noe av spenningen å ikke vite hva som er bak neste sving

Ha det gøy, gjør ting du liker, det er god medisin

Vær deg selv på alle vis

Ta vare på de gode øyeblikkene, lær og legg bak deg de mindre gode

Du er et godt menneske, tvil aldri på det

 

 

Du må da vel være født glad og blid, sier kanskje noen til deg

 

 

Dette er personlige Lillasjelord, skrevet på bestilling. Hvis du ønsker å få skrevet dine egne personlige ord, ta kontakt på Lillasjel på Facebook eller sms 99467178

Du må da vel være født glad og blid, sier kanskje noen til deg

Ja, det kan de da få lov til å tro

Men sånn er det ikke

Du har hatt din del av tøffe tak, akkurat som de fleste andre

Men du har lært deg at du har valg i livet

Å gå rundt og sutre er ikke et av de valgene

Ja du innrømmer at det var noen år du ikke forstå dette

Du forstod ikke helt hvor mye du selv kunne skape

Men når det gikk opp for deg, da gikk alt mye lettere

 

Du er en utrolig følsom person

Du føler hvordan andre har det

Noen ganger lar du det komme litt langt inn

Da vil du bli nedstemt

Du har så stort et hjerte og ønsker at alle skal ha det godt

Når de da ikke har det, ja da lider du sammen med dem

Det må du passe deg for, lytt og forstå, men send ut kjærlighet fremfor å ta inn lidelsen

Å sende gode tanker og mye kjærlighet, hjelper dem mer enn at du lider sammen med dem

Dette har du egentlig oppdaget også, men du er så full av nestekjærlighet at det bare renner over innimellom

 

Du er kreativ og kan bruke det enda mer

Du er flink til å bruke farger som healing

Du merker at kreativiteten gir deg en indre ro og ballast

Det er en stor del av din personlighet

Utfordre gjerne deg selv litt, nye teknikker, andre farger

Koble deg til energiene og la de lede deg

Det er utrolig skapende for de som jobber i lett transe

Som skaper mens de er tilkoblet en høyere energifrekvens

Da slipper man også opp frustrasjon man kan bære på

Alle kan være frustrert og fortvilt innimellom, det må være lov

Du har kanskje litt lett for å arrestere deg selv, hvis du føler du  ikke er positiv nok

Men du må ha lov til å ventilere litt ut

 

Du er blitt flink til  være deg selv

Selv om du innimellom likevel ikke er fornøyd for du skulle mestret enda mer

Å det skulle jeg gjort mer av og det skulle jeg vel lært meg

Tenk heller at det spiller ingen rolle

La andre gjøre det de er god til, de tingene du ikke har lyst til eller mestrer helt

Medmennesker utfyller hverandre og ikke noe er så vakkert som samarbeid

Tenk at de som får hjelpe deg blir glade inni seg

Da bidrar du til at de føler seg vel, selv om du hører at de grynter og er misfornøyd

Det er bare en fasade, på innsiden gjør det godt å føle at noen trenger dem

Så bry deg ikke om at de klager

Det er bare ord, det stikker ikke så dypt

 

Ikke tenk at du kan redde verden

Det er ikke alle som kan reddes

De må selv lære å ta sine avgjørelser

Tar de feil, da lærer de av det

Det er ikke noe moro å se på når man ser at det kommer

Men sånn er det bare

Du kan råde men du kan ikke handle for andre

Og vil de ikke ha hjelp, ja da må du se på og ikke føle skyld

Hvert menneske må ta ansvar for seg selv, sånn er det bare

Så fortsett å være deg selv

Og vær deg selv på alle vis, også de sidene du irriterer deg over

De sidene er også en del av deg og kan brukes på sitt vis

Sansene dine er sterke og de er i utvikling og du vet det

Det skjer helt av seg selv men tenk tanken på å bli med i et felleskap med andre, når tiden er inne for det

Det er ikke noe du skal stresse med

Men hvem som er læremester og hvem som er elev, vet man aldri

Så med det i minnet, kan du delta på arrangement, gjerne litt utenfor det du vanligvis gjør

Men alt til sin tid, det er ikke noe som haster

Du er der du skal være , på riktig vei

Nå skal du bare stikke innom på stikkveier som ser spennende ut, når de åpner seg

Vi gleder oss på dine vegen

Det var våre ord til deg

 

For et vakkert menneske du er

Du stråler av livsglede, selv når du ikke føler det sånn

Tenk ikke at du må beskytte alle og bare være snill

Av og til er det bedre å si nei

Og når du gjør det, gjør du det uten dårlig samvittighet

Sier du nei til noe, sier du nemlig ja til noe annet

Av og til behøves det også at noen banker litt i bordet og sier fra

Selv om det tilsynelatende ikke virker momentant, vil det likevel gå inn når man tar tiden til hjelp

Det er viktig at du sier din mening, så får de heller lukke ørene så godt de kan

Men ikke alt skal ties med for å prøve å være snill

Du skaper din egen livets bok

Den er fargerik og fin og det blir en vakker bok, skapt av en vakker sjel på jorden

 

 

Du føler selv at du er i endring

 

Dette er personlige Lillasjelord, skrevet på bestilling. Hvis du ønsker å få skrevet dine egne personlige ord, ta kontakt på Lillasjel på Facebook eller sms 99467178

 

Du føler selv at du er i endring

Mye har forandret seg de siste årene

Av og til tenker du at du nesten er en annen person

Du er så mye roligere

Nei, det er da ikke noe å ta på vei for, tenker du ofte

Ting som før ville vært til bekymring, tar du nå med knusende ro

Du er flinkere til å ta alt som det kommer

 

Men det er mye mer som har endret seg hos deg

Du aner litt men ikke helt ut

Sansene dine er nemlig veldig mye sterkere

Du vet hvordan folk har det, før de åpner munnen

Du ser hva folk har opplevd, bare vet det inni deg

Du ser sammenhenger, hvordan ting kan løses og hvorfor de er blitt som de er

Du får også beskjeder du ikke helt klarer å plassere

Det er som om kroppen din av og til lever sitt eget liv, føler du

Nesten så du lurer på hva som skjer i hodet ditt

Hvor kom det fra, hvorfor tenkte jeg det

Det vi kan si, er at du kan slappe helt av

Alt er helt naturlig utvikling og en del av deg

Du er i læring og du utvikler deg og det skjer i et tempo du kan takle

Det som kan være lurt er å skrive ned ting du lurer på

Ofte kan du nemlig få bekreftelser på ting og så finner du ut senere at det stemmer

Da er det fint å ha skrevet det ned

Du vil også oppdage at du tiltrekker deg flere mennesker

I det du åpner opp, slipper du deg selv litt mer fri

Da vil du stråle mer og folk vil tiltrekkes deg

Samtidig vil du også møte motgang for det hører med

Det vil være de som føler for å kritisere

Det skal du ikke ta så tungt, ikke legg det innpå deg

Dette er ditt og dette styrer du akkurat som det passer deg

Dette er bare av det gode og ikke noe du skal engste deg for

Det er skattekisten din som åpnes

Den er nemlig full av fine egenskaper

Vær obs på kreativiteten din, for den er en del av pakka

Bruk naturen, bøkene, film, venner, alt som gir deg ro

Så tenker du at alt som skal skje, skjer uten at du må styre med noe som helst

Du vil finne svar på dine spørsmål hvis du bare er tålmodig

Ikke begynn å gruble, da kobler hjernen inn analyseapparatet

Det baserer seg på tidligere erfaringer og vil ikke være til hjelp

Smil, gi deg selv gleder og nyt livet så godt du kan

Det var våre ord til deg

 

Du er et fint, varmt og åpent menneske

De som har deg i sin nærhet er heldig

Øv deg litt på å se mennesker inn i øynene og ta inn de beskjeder du får

De beskjedene som er uten ord

Du vil da oppdage at du vet hva mennesker har opplevd

Ikke ta på deg deres lidelse, det hjelper dem ikke

Du kan lytte og forstå, men ikke føle, for det blir for tungt og du vil trekkes ned

Du er så på riktig vei nå

Gled deg over dagene du får der du kan utfolde deg og være deg selv

Det er meningen med livet

Hver dag er en gave, skap dagene dine så gode du kan

 

 

Jeg har et kredittkort jeg kan bruke så mye jeg vil Det er ingen øvre grense 

Jeg har et kredittkort jeg kan bruke så mye jeg vil

Det er ingen øvre grense

Det står ikke noe beløp noe sted

Men når du bruker det, må du jo betale tilbake

Dette er ikke et kort alle får

Det blir kun utdelt til noen utvalgte

Rentene er høye

De bruker å være det når du ikke betaler det du har brukt på forskudd

Når du bruker av det du ikke har

Du må betale tilbake mye mer enn det du tar ut

Til slutt kommer du på etterskudd

Du betaler og betaler men du når aldri å betale mer enn renter

Noen ganger får du ikke betalt de heller

Du kommer mer og mer på etterskudd

 

Det er ikke så enkelt når man ikke vet hvor mye man kan svi av

Man vet at hvis man bruker, ja da må man betale for det

Man må betale de skyhøye rentene

Men ingen sted står det med små skrift hvor mye

Noen ganger betaler man dyrt selv om man har brukt veldig lite

Ja det føles som om man nesten ikke har dratt kortet

Andre ganger drar man kort både her og der og får til og med betalt litt avdrag

Eller det er egentlig bare noe man tror

For plutselig smeller det

Kredittselskapet stopper plutselig all kreditt

Kortet ditt blir avvist

Det er ikke mer å hente

Kortet heter kronisk utmattelse

Det er ikke et kort du ønsker å ha

Men har du først åpnet konto, har du det for livstid

Så pass deg så du ikke får et du også

I dag

Ps. Tusen takk til min venn som ga meg sammenligningen mellom utmattelse og et kredittkort, der du bruker energi du ikke har og må svi for det i etterkant.

Min gamle telefon og jeg har visse likhetstrekk

Jeg har lenge hatt en gammel telefon, en Apple 6.

I det siste har den hatt problemer med å lade.

Det kunne se ut som den var full-ladet om kvelden.

Den lå på strøm om natten og var likevel død om morgenen.

Da måtte den skrus av og på noen ganger, før den tok lading igjen.

Noen dager oppførte den seg helt eksemplarisk.

 

Ja sa jeg til gubben, den er akkurat lik kjerringa som eier den.

Hun har en utmattet kropp, i tillegg til et stoffskifte som ikke fungerer.

Det er akkurat på samme måte.

Jeg lader og lader, men det hjelper liksom ikke.

Jeg kan ikke restartes da, kanskje det hadde vært en fordel.

Men noen ganger tar jeg litt lading, andre ganger ikke.

Og jeg vet aldri når jeg plutselig kan gå i “tom for energi”-modus.

Vi er ganske lik jeg og telefonen.

Et batteri som noen ganger tar litt lading, andre ganger mer.

 

Men nå har det seg sånn at jeg har kjøpt ny telefon jeg.

Du verden hvor den lader.

Og den blir ikke tom for energi.

Den gamle havner nok på,miljøstasjonen.

Da funderer jeg på hva som skjer med min kropp.

Sukk, jeg må vel bare fortsette å lade.

Og jeg må være takknemlig for at mitt batteri ikke er helt kaputt.

I dag

 

 

Det finnes de som går og bærer på store kister av diamanter inni seg men ikke er klar over det

 

 

Dette er personlige Lillasjelord, skrevet på bestilling. Hvis du ønsker å få skrevet dine egne personlige ord, ta kontakt på Lillasjel på Facebook eller sms 99467178

 

Det finnes de som går og bærer på store kister av diamanter inni seg, men ikke er klar over det

Når du ser de inn i øynene, skinner disse diamantene

Det er så inderlig vakkert

Men samtidig er det så trist at de ikke selv ser dette

Selv gir de seg selv juling for den minste ting

De suger til seg kritikk og legger den på lager

Så blir den kritikken til sement som stivner rundt den vakre kisten

Og kisten gjemmes og de skinnende øynene får et slør av matthet

Av tristhet, av en følelse av ikke å være bra nok

Slik kan det ikke fortsette

Du, min kjære, er altfor streng med deg selv

 

Alt det fine, og det er mye du bærer på, ser du ikke

Nestekjærligheten din, omsorgen for de du har rundt meg

Alle de små du passer på, så ingen kan skade dem

Du står opp for de svake, du liker ikke urettferdighet

Da kan du synge ut og ta de i forsvar

Du er til hjelp for så mange, bare ved at du er du

Men du ser det ikke

Det du ser, er alle de såkalte vellykkede

Men vær klar over at mange av de også gråter inni seg

Det er slett ikke alle som føler slik fasaden viser

Dessuten hvilken verden ville vi ha hvis alle fikk til alt

Da kunne vi ikke utfylle hverandre, ikke være til hjelp for hverandre

Da trengte vi ikke samarbeide om noe som helst

Det ville vært så trist

 

Nå skal betongen hakkes opp og kisten skal frem i lyset

Det må ikke skje over natten, men med små steg som er lette å mestre

Skriv deg oppmuntrende ord på små lapper

Legg merke til og skriv hver en ting du mestrer

Du må begynne å se hvor god du er

Du må senke skuldrene dine og nyte å være deg

Alle mennesker er unik

Du gir komplimenter og løfter så mange men ikke deg selv

Ja, det er en bagasje du har bært på i mange år

Det er ikke gjort over natten å endre dette

Men du må bare forstå at du er gull verd

 

Gi deg selv små gleder i hverdagen

Gi deg selv en klapp på skulderen

Sansene dine åpnes mer og mer opp

Du ser mer og mer hva andre sliter med

Og du er der for dem så godt du kan

Når du skal være der for andre, er det viktig at du også er der for deg selv

Trekker du deg selv ned, drar du med deg andre også

Og det vil du ihvertfall ikke og slik har du ikke tenkt på det

De negative tankene du tenker om deg selv, senker frekvensen din

Da vil du også lettere ta til deg det som er tungt

Greier du å ha det godt inni deg, da vil du ikke i så stor grad tynges av det som skjer rundt deg

På den måten vil du da også løfte de som sliter på en helt annen måte

Så start i dag med å si noe fint til deg selv

Det fortsetter du med hver dag hele året

Da vil diamantene pusses og du vil stråle mer og mer

Du er et svært fint og godt menneske, det skal du vite

Det var våre ord til deg

 

Ikke hør på andre som trekker deg ned

La kritikken deres prelle av

Når du ikke forventer mer negativt fra noen, vil det slutte å komme

Tenk det som godt er

Les en bok, se en film, møt en god venn, kos deg

Kjenn hjertet ditt banke inni deg

Se deg selv i speilet og snakk til deg selv som om det var din beste venn som stod der

Hver dag er en ny dag der du kan stråle

Nå er tiden inne

 

Det sies at øynene er sjelens speil

 

 

Dette er personlige Lillasjelord, skrevet på bestilling. Hvis du ønsker å få skrevet dine egne personlige ord, ta kontakt på Lillasjel på Facebook eller sms 99467178

 

Det sies at øynene er sjelens speil

Det er så sant som det er sagt

Selv om man smiler, selv om man stråler, så er det vanskelig å skjule vonde opplevelser man har lagret

Ihvertfall ikke hvis man fortsatt bærer på dem

Har man hatt vonde ting som har skjedd en, sorg og smerte, vil en alltid bære de med seg

Det er ikke bare å åpne ryggsekken og kaste de ut og være ferdig

Ting tar tid å bearbeide

Men like fullt er det viktig å ikke bare prøve å glemme dem

Da vil de nemlig lagres sånn i kroppen, gjemt inni sinnet.

De vil prege en i alt en gjør, innøvde handlingsmønstre og man er ikke klar over det

Når man møter lignende situasjoner, vil sårene åpnes

Man kjenner det ikke bestandig, men kroppen trår til for å forsvare en

Det skjer helt umerkelig, men sårskorpene pirkes opp, igjen og igjen

Skal man sette seg selv fri, må man ta sårene frem

De må stelles med omhu, blåses på, trøstes og plastres

Så må man fortelle barnet inni seg, at nå er dette over

Det er mange måter å gjøre dette på for å finne fred

Meditasjon er et fantastisk verktøy

Men kan se for seg at man sitter ved et bål

Man plukker frem hendelse for hendelse, sier at ok, dette har skjedd

Vondt her det vært, men det er over

Så kaster man det i bålet og ser at det forsvinner

Kanskje får man ikke tak i alt, men litt av det

Man er ikke nødt til å gjenoppleve alt, bare ta frem så små biter man greier

Dreier det seg om sorg, tar man minnene og putter lenger inn i hjertet

Der kan de ligge godt lagret til man en gang møtes igjen

De vi har mistet, er rundt oss, til evig tid, men savnet vil være der og det må vi slutte fred med

 

Du er så fint et menneske

Du er så rolig og har så mye omtanke for de du møter

Selv vil du være mest mulig usynlig og det er litt dumt

For er du synlig og ikke redd for å bli sett, kan du være der for enda flere

Ved at du prøver å være usynlig, lukker du hjertet ditt litt

Og når man lukker hjertet, klarer man heller ikke å ta inn det som blir gitt en

Du har nemlig mange rundt deg som har lyst til å være der for deg også, ikke bare du for dem

De vil gjerne hjelpe deg med ting, støtte deg og det er fint å se

Men du må tillate det

Tenk at du gleder dem ved at du åpner opp for dem

Slik kan dere utveksle kjærlighet og gode tanker

Ikke mye er finere enn det

 

Ikke tenk på alt du ikke greier, ikke får til, ikke mestrer

Du har dine oppgaver du skal konsentrere deg om

Det er de medmenneskelige tingene du skal konsentrer deg om

Av og til blir du lei deg når dine råd ikke blir fulgt, når du ser hvordan ting måtte gjøres og de gjør det motsatte

Tenk da at dette er likevel ikke feil

Ved å tenke selv, lærer de noe nytt, selv om de må feile for å lære

Nesten ikke noe er så god læring som når man går på trynet

Selv om det er vondt å se på at det skjer

Så tenk bare at du gir rådene og så får de bestemme selv om de vil følge dem

Da er det ikke lenger ditt ansvar

Senk også skuldrene dine i forhold til å bære andres byrder

Lytt til dem, hør hva de har opplevd, men det letter ikke for dem, at du føler det samme som dem

Du skal ikke gjenoppleve deres opplevelser i tillegg til det du bærer på selv

Ved å ha indre ro, hjelper du dem bedre

 

Ikke vær opptatt av alt du kan gjøre bedre

Gjør det du får til og vær så fornøyd med det

Det er ikke sånn at alt må være perfekt for å være bra

Hvis vi skulle vente på at vi mestrer alt fullkomment, ja da ville lite bli gjort

Kanskje kan du være med et stykke, så kan andre ta neste biten

Ikke noe er så fint som å samarbeide og utfylle hverandre

Du skal heller ikke bli noe bedre menneske, streve etter å bli en enda bedre versjon av deg selv

Hvorfor det, jo fordi du er gull verd når du er deg selv, akkurat som du er

Ikke pirk borti alt du kunne hele tiden gjort bedre

Det er så innmari slitsomt og det trekker deg bare ned

Bedre er det om du skryter av det du får til for det fører til en bedre selvtillit og du får det bedre inni deg

Og vet du hva som da skjer, jo da mestrer du enda mer

Det blir en vinn vinn situasjon

Du er et strålende, varmt og godt menneske

Du har veldig mange som er glad i deg

Så la sorgen og smerten forsvinne ut av bagasjen din, litt etter litt og finn fred inni deg med den du er

Et vakkert menneske er du, en rose som snart vil stå i full blomst

Du må bare tillate det

Det var våre ord til deg

 

Å se at en selv er et vakkert menneske, det er vanskelig for mange

Mange forbinder vakkert med perfekt og det blir feil

Det perfekte er nemlig ikke så vakkert

Så kast dine fordommer mot deg selv, vær ikke kritisk

Vær stolt over alt du har mestret i årenes løp

Sett gjerne opp en liste over alle du hjulpet, for da vil du bli forundret

Små og store du møter på din vei, som du er der for

Åpne nå opp for alle nye dager du får og gi deg selv glede på veien

Ta gjerne frem kreativiteten du har inni deg, bruk og vær oppmerksom på fargene

I farger er det god healing

Ta deg noen minutter og se for deg inni deg at du bader i den fargen som dukker opp

Det er nyttige minutter og hjelper deg til å stresse ned kroppen din

Vi ønsker deg all lykke til, du vakre sjel