EGGESALAT MED SKINKE OG PURRELØK
Eggesalat er godt til all slags julepålegg
300 gr skinke
1 purreløk
5 egg
2 pk majones
en halv boks rømme
salt og pepper
Alle mine oppskrifter er jo ca, så juster etter hva du synes selv er best
Jeg lagde av 20 egg, ca 1 kg skinke og 8 pk majones og 2 rømmebokser:))
Hardkok eggene og legg dem i kaldt vann til kjøling
Åpne purren på langs men ikke skjær helt igjennom og skyll ut eventuelle rester av jord
Del den så på langs flere ganger, del så igjen alle strimlene samtidig
På denne måten hakker du opp en purre på et minutt
Gjør likedan med skinken. Jeg brukte denne gangen kokt festskinke fra Rema.
Bruk det du har tilgjengelig. Bokser eller pk, alt er ok
De kokte eggene bruker du eggdeler på ,først ene veien så andre veien og vips er de hakket
Så rører du inn majones og rømme, salt og pepper
Nystekte brød eller rundstykker og hvis du ønsker det, litt salt pålegg til, nam nam
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
Yummi…. kommer en tur jeg 🙂
julianogmamma: Døren er åpen, jeg skal ta opp litt mer brød jeg, så er jeg klar:))
Ikke nok med isen først, men dette gjorde suse… nå ble jeg sulten gitt…:))
Hihi ikke sant. Guttungen “skriker” etter mat her, men i dag streiker jeg:) Blir noe kjøpergreier ettehvert.
julianogmamma: Det viktigste er at man koser seg. Det blir ikke middag her i dag, kun godt brød og julepålegg for i kveld skal vi på fest og der er det spekemat tallerken, det får være middag nok i dag.
Liljema: hehe,:)
Nam.. Det skal jeg lage også.. Takk for fint tips
tanjaravn: Lykke til:)
Sukk det der både så og hørtes godt ut. Den oppskriften vil jeg så absolutt prøve en dag 🙂
moonbeamscorner: jepp, godt og enkelt:)