I dag er vi kriminell:)

Jeg er glad i å lese og en av mine nyoppdagede krimfavoritter er:

Jussi Adler-Olsen

I dag gis bøkene ut i flere forskjellige formater så de er tilgjengjelig for flere.

Har du problemer med å lese eller ikke har tid, kan man få lydbøker som man kan høre på i bilen, mp3 spilleren ,når det måtte passe en.

Jeg kjøper de fleste av mine bøker for jeg er ikke så forsiktig med dem, så jeg liker ikke å låne.

Jeg kjøper veldig sjelden bøker til full pris, men venter til et år etter at de er gitt ut, for da kommer de som regel på salg.

Jeg kjøper og masse pocketbøker.

Alle bøker i dag kommer i pocketformat en stund etter at de er gitt ut innbundet

Jeg betaler mellom 80 og 150 kroner pr bok. Ny pris er ca 300 kroner innbundet.

For de som ikke vil kjøpe er jo biblioteket en flott mulighet.

På biblioteket kan du og låne lydbøker.

Jeg anbefaler alle å lese, det er den morsomste og mest lærerike hobby du kan ha:)

Jussi Adler-Olsen sine bøker er så spennende at du vil bare ha mer og mer


Alfabethuset - Jussi Adler-Olsen Kirsti Øvergaard

Denne er den første han har skrevet og handler ikke om etterforskeren Carl Mørck og avdeling  Q som de neste bøkene hans gjør.

Jeg har ikke lest den enda, men den venter i bokhyllen

Det er andre verdenskrig, og de to engelske jagerpilotene James og Bryan blir under et oppdrag skutt ned over Tyskland. I flukten fra tyske forfølgere hopper de på et tog og tar plassen til to soldater på vei hjem fra Østfronten med granatsjokk. De havner på Alfabet-huset, et militært psykiatrisk sykehus, hvor de må simulere sinnssyke for å overleve. Fluktplanene blir vanskelige å gjennomføre fordi de er sløvet ned av medikamenter og i tillegg deler sykesal med noen med skumle hensikter…

 

Carl Mørcks skakke, mørke univers
Etterforsker Carl Mørck forsøker stadig å nyte sin noe tilbaketrukne stilling nede i kjelleren i politihuset i København. Her nede forsøker han å glemme sjongleringen mellom sin krevende ekshustru, den skadeskutte tidligere makkeren Hardy, som han nå har omsorg for – og, ikke minst, sin egen rolle i dramaet som utspant seg da Hardy ble skutt. Omgitt av sin personlige assistent Assad, med høyst tvilsom irakisk bakgrunn, og av sekretæren Rose, som heller ikke er helt i vater, tilbringer Carl dagene mellom gamle saksmapper, og prøver å la være å finne en som de bør se nærmere på. Til tross for det beroligende mørket og stillheten nede i kjelleren har virkeligheten det med å trenge seg på – og det gjør den også

 

Den første jeg leste av han var Kvinnen i buret

Kvinnen i buret - Jussi Adler-Olsen Erik Krogstad

Den unge folketingspolitikeren Merete Lynggaard er forsvunnet. Politiet setter i gang en etterforskning – men uten resultat. Først da kriminalinspektøren Carl Mørck får ansvar for Avdeling Q, politiets nye avdeling for uløste saker av særlig grov karakter, skjer et gjennombrudd i etterforskningen. Dette er første bok om Avdeling Q.

Jeg liker hans måte å skrive på veldig godt for i tillegg til at det er spennende har han en litt morsom vinkling på persongalleriet som jobber i avdeling Q og jeg ser dem for meg når jeg leser, riktig fornøyelig:)

 

Fasandreperne - Jussi Adler-Olsen Kirsti Øvergaard

I 1987 blir et søskenpar myrdet. Etterforskningen peker mot en gruppe kostskoleelever, men saken henlegges inntil en av de mistenkte tilstår ni år senere. Kriminalinspektør Carl Mørck begynner å grave i materialet og oppdager at noe er galt. Dette er andre bok om Avdeling Q.

 

Flaskepost fra P - Jussi Adler-Olsen Erik Johannes Krogstad

Jussi Adler-Olsen tok Europa med storm med sin første roman. I Flaskepost fra P følger vi den litt skakkjørte avdelingen for gamle uoppklarte saker, Avdeling Q, i København. Både den hardtslående sekretæren Rose og assistenten Assad har stadig overraskelser å by på. Sammen med grinebiteren og avdelingslederen Carl Mørck utgjør de et av de underligste og mest underholdende etterforskningslagene i nordisk krim.

Carl Mørck i åpent lende
Etter beste evne turnerer Carl Mørck en mer enn gjennomsnittlig gæren ekskone, tenåringssønnen Jesper og den hardt skadde kollegaen Hardy, som har flyttet inn hos Mørck. I Flaskepost fra P er det nesten så man kan ane konturene av en småtilfreds mann under alle de sure faktene. Det er lett å skjønne hvorfor jobben er et fristed for Carl Mørck, og det er ikke til å undres over at han nyter tilværelsen nede i kjelleren hos Avdeling Q, godt skjermet fra verden og alle dens urimelige krav og betingelser. Av og til trenger den seg riktignok på, som når arbeidstilsynet stenger kjelleren fordi det blir funnet asbest på noen rør.

Skremt ut i åpent lende oppsøker Mørck en kollega oppe i etasjene. I vindusposten på kontoret hans finner Mørck en flaskepost. Flasken har stått der i et par år, men ingen har sjekket hva som egentlig er i den. Plutselig trenger ikke Carl lenger å lure på hvilken mappe han skal begynne med, for flaskeposten har endelig nådd en leser.

Journal 64 - Jussi Adler-Olsen Erik Johannes Krogstad

I Journal 64 henter Adler-Olsen fram et annet svart kapittel i moderne dansk historie. Så sent som på sekstitallet ble kvinner som ble ansett som «upassende» deportert til øya Sprogø. Der ble de internert i en fengselsliknende institusjon, utsatt for grove overgrep og gjerne sterilisert, for å forhindre at dårlige gener skulle spre seg. Men hva om en av disse kvinnene klarte å komme seg vekk fra øya? Man kan lett forestille seg at det ville ha vært mye å hevne…

Hevneren
Unge Nete Hermansen vokste opp i et hjem ingen ville misunt henne, og ble tidlig sendt ut i tjeneste for å klare seg selv. Nederst på samfunnets rangstige, og uten noen til å passe på seg, gikk det som det måtte gå. Nete ble gravid, og med det ble hun også ansett som upassende, og veien til Sprogø ble kort. Men utrolig nok klarte Nete å unnslippe – trodde hun, i hvert fall. Den dagen fortiden innhenter henne, blir også starten på en av Avdeling Qs mest kompliserte saker. Hva skjuler seg i Netes fortid? Og hvor ble det av menneskene omkring henne? Flere av dem blir sporløst borte. Hvem sto bak forsvinningene? Netes sak skal vise seg å handle om mer enn grove overgrep. En kaldblodig morder er igjen på banen, og samtidig som den 23 år gamle saken gjenåpnes, befinner Carl Mørck seg i en svært vanskelig situasjon i forbindelse med en drapssak som involverer ham personlig. Har du fremdeles ikke stiftet bekjentskap med Carl Mørck og resten av Avdeling Q, så er det på tide å la seg oppsluke av Jussi Adler-Olsens univers av mørk humor og ladet spenning. God lesning!

Informasjon er hentet fra Bokklubben sine sider

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20179110)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20191980)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Den dagen kroppen holdt på å gå fra hjernen:)

I dag gikk jeg mine 5 km så fort at hjernen protesterte høylytt.

Den ropte til kroppen at nå måtte den ta det med ro, men kroppen bare lo.

Nå kan du ha det så godt sa den, er det ikke dette du har bedt om kanskje?

Jo men nå går du så fort at jeg får ikke tid til å tenke på hva jeg skal blogge om.

Haha, du får skrive at jeg går fra deg da.

Ja, jeg får vel det da

 

Jeg får vel skrive om den dagen da kroppen gikk så fort at hjernen ikke hang med.

Nå begynner virkelig kroppen å fungere og det føles aldeles herlig ut.

Sist tirsdag når jeg sleit meg rundt km for km, så sa stemmen inni meg at nå er det tyngste over Mariann.

Det skal bli lettere for deg nå.

Det har det blitt.

Forrige uke var den beste jeg har hatt siden november:)

 

Når jeg startet denne bloggen, sa jeg at jeg ikke skulle være personlig.

Den skulle ikke omhandle meg, og hva jeg gjør på.

Jeg ser at det er vanskelig å unngå.

For at man skal kunne skrive ærlig om ting, og fra hjertet, må man ha smakt på følelsene.

Det er vanskelig å skrive om slit, hvis man aldri har slitt med noe.

Det er vanskelig å skrive om en kropp som er tom for krefter,  hvis man aldri har vært utslitt.

Det er vanskelig å skrive om noe som helst, hvis man ikke har smakt på det.

Derfor blir det og personlig til tider.

 

Jeg nærmer meg nå streken for et normalt stoffskifte.

Jeg har snart gjort det umulige mulig.

Jeg vet at jeg har mange andre ting å ta tak i når jeg har kommet i mål med denne utfordringen.

Det er mange tanker som skal snus.

 

I dag vil jeg derfor skrive litt om vekt.

Jeg har 35 kg for tung ryggsekk å bære på.

Jeg er vant til at å gå ned i vekt er umulig.

Jeg har hatt lavt stoffskifte,da har man lav forbrenning.

I tillegg får man rørt seg mindre, for man tåler ofte mindre før man er utslitt.

Dette gjelder ikke alle, mange fungerer helt utmerket.

Med et stoffskifte som fungerer,har du stressmestring

Erstatter du det kjemisk ,mister du den biten, og mange får høye stresshormoner.

Høyt stressnivå  øker insulinproduksjonen.

Høy insulin lager fett. Legger du på deg fra magen og opp, og det er vanskellg å gå ned i vekt uansett hva du gjør, så få sjekket fastende insulin. Ikke bare blodsukkeret som legen vanligvis gjør. Langtidsblodsukkeret mitt er bra.

Sånn er rundgangen, og den medfører at selv om man er flink med trim og kosthold så godt man bare greier, går man ikke ned i vekt.

Man legger på seg.

Etter 4 uker på rehabilitering med trim 2-3 ganger pr dag, 6 måltider for dag,sunn mat med lite fett og sukker gikk de fleste ned mellom 3-5 kg,jeg gikk opp 3 kg.

Jeg er derfor så vant til at jeg ikke går ned at hjernen tror det er umulig.

Hele kroppen min roper til meg at det er umulig.

Nå blir stoffskiftet i orden, stresshormonene er allerede ok, insulinen skal ned og jeg skal ned i vekt.

Nå må jeg overbevise hjernen om at den kan gå ned i vekt.’

Alle tanker om at det er umulig må snus.

Jeg må se for meg at det går an

Jeg er frisk,slank og energisk er en positiv setning som må gå om og om igjen i hodet mitt til jeg når målet mitt.

 

Jo, det er nok av utfordringer å ta tak i, nok av tanker vi har i hodet som forkludrer det hele så vi ikke får til det vi vil.

Jeg har to vonde kne som skal tenkes frisk. Det skal jeg få til

 

Jeg vil ha et ryddig hus men hvordan forventer jeg at jeg skal få til det når jeg hele tiden sier at jeg ikke liker husarbeid og ikke er noe flink til det heller?:)

Det siste kommer vi tilbake til.

Så sterk er ikke tankens kraft enda:)

 

 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20304002)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Vil dere se hva Mette Marit og Haakon får se på lørdag?

Lørdag 26.mai 2012 kommer Kronprinsparet på besøk til vakre Rauma kommune i Romsdalen

 

Her har vi det så fint at vi kommer på fjellet i løpet av et kvarters til 20 minutters gange, og vi har mange fjell å ta av

Kronprinsparet har valgt å gå  på fjelltur i Isfjorden

Haakon og Mette Marit skal til Vengedalen og opp på Litlefjellet

Det er fra Vengedalen man starter å gå Romsdalseggen

Mange så nok 71 grader nord i 2011 når de gikk Romsdalseggen og for ikke å snakke om når de kastet seg ut fra Trollveggen i line

 

 

På denne turen det er bilde fra her, har man ikke gått så langt

På en runde på 5 km fra mitt hus og hjem igjen tok jeg disse bildene

 

  Romsdalseggen

utsikt mot Vengedalen

    

  Vi skimterJuratind i det fjerne

Kirketaket

  Vengetindene , store og Lillehesten. Det er her Romsdalseggen går

Over Romsdalseggen og ned Aksla til Åndalsnes

 

Ja, her er det mange muligheter

Vil du komme fort ned igjen fra fjellet kan du jo sette på deg vinger

Her fra Trollstigen

 

Velkommen hit:)

 

Alle disse vakre sjelene – Kan dere sjelespråket?

25.des.2013

Jeg har tenkt at i julen skal jeg se litt tilbake på det jeg har blogget før

Det er mange innlegg som tåler et gjensyn og jeg har mange nye lesere som nok ikke har sett de

Blogginnlegget under er veldig kjært for meg, for det er det første innlegget der ordene kom dalende ned i fingrene, fra hjertet, som jeg bruker å si

Det ble publisert 23.05.12 og jeg hadde blogget kun en måned.

Det øverste bildet er tatt av Inger m. Lefstad men jeg har lagt på min tekst

Det å ha egne bilder er jo ganske nytt, i starten hadde jeg jo heller ikke Lillasjelsiden min på facebook

www.facebook.com/Lillasjel

Alle disse vakre sjelene- Kan  dere sjelespråket

 

I dag hadde jeg egentlig ikke tenkt å være dyp

Men det er så rart med disse ordene

De bare kommer dalende ned i hodet ditt

De trenger seg på så du får ikke fred

De sprenger seg ut

 

De sier: Alle dissse vakre sjelene

Det er så vakkert at det nesten ikke er til å tro at det kan være sant

Snakker dere sjelespråket

Vet dere hva jeg snakker om

 

De kommer til deg disse vakre sjelene

Du kan se dem overalt

På trikken, på flyplassen,ukjente, kjente

Til og med på facebook møter du dem

Med ordene

Du får møte sjelene deres gjennom ordene

Menneskemøter

Ser dere dem

 

Jeg følger med på Trinny og Susannahs program “What not to wear”

Du ser disse fortapte sjelene som gjemmer seg bak posete klær

De ber om unnskylding fordi de er til

De liker ikke kroppen sin

De liker ikke noe ved seg selv

De ser bare feil ved egen person

Så får de en makeover

Da kommer sjelens lys fram

Har dere sett det

Ser dere hvor det lyser av dem

Plutselig trår de fram i all sin stråleglans

Åh, hvor vakkert det er

 

Du kan sitte på en flyplass og se på menneskene som haster forbi

Noen ganger møter du blikk

Noen er flyktige, fester seg ikke ved deg

Men noen møter blikket ditt og du ser lyset i dem

De smiler

Smiler til meg, en helt ukjent

Du kjenner hvordan du liksom kjenner dem selv om de er ukjent

 

Jeg er så takknemlig for alle menneskemøtene

De siste årene har de strømmet på

Kanskje fordi jeg holder på å lære språket

De har jo vært der hele tiden men jeg har ikke sett dem

De gjør meg så ydmyk, så takknemlig

Disse sjelene som blir gitt meg i form av mennesker

 

Når de snakker så kjenner du hvordan varmen brer seg i kroppen din

Du tenker : Å ja, nå er jeg hjemme

Det er her jeg hører til

Det er så vakkert

 

Man kjenner man blir så engasjert

Man vil så gjerne dele

Man greier nesten ikke å være stille og lytte, for man blir så utålmodig

Man vil suge til seg alt

Ordene, varmen i stemmen, kilden bak ordene

Sjelen

Åh, det er så vakkert

 

Menneskemøtene

Hjertet mitt fylles opp av disse sjelene

Det blir ikke fullt, hele tiden er det plass til flere

Jo flere som kommer, jo mer lykkelig føler du deg

De hjelper deg få finne hjem

Finne deg selv inni din egen kropp

Kjenne din egen sjel

De beriker livet ditt på en helt uforklarlig måte

De fyller deg med kjærlighet

 

Ser du dem?

      
  

Dårlig dag?

Ja, dårlige dager har vi alle

Det finnes noen ordentlige drittdager der vi bare vil dra dyna over hodet og ikke stå opp
Livet består jo mye av store sorger og tøffe tak

Det er mange som tror at vi som prøver å ha en positiv innstilling innbiller oss at alt er bare solskinn og glede
De blir lei av at vi rosemaler livet, for det er så langt fra rosenrødt
De som er våre nærmeste kan nok skrive under på at det ikke er glamour bestandig i heimene våre heller
Vi som alle andre er sure, deprimerte, syke ,leie av hverdager og tøffe tak

I november 2011 går jeg til legen og ber om å få slippe mer medisiner. Jeg er så lei av nedturer, flere ganger måtte gi opp gode arbeidsplasser, ikke ha energi til ting jeg har lyst til.

Ikke stressmestring, fordi den kjemiske thyroksinen ikke gir deg verktøyene for å regulere stresset i kroppen, som den naturlige thyroksinen gjør
Jeg vil gå fjellturer, ha energi til barnebarn, få litt mer orden i heimen, være med i revyplanlegging, synge i kor,
Jeg er lei av begrensninger

Å jo da, jeg vet at ikke alle er så heldig som meg

Jeg har ingenting som stopper meg, så alt er innenfor rekkevidde
Legen har ikke hørt at det går an å slutte med stoffskiftemedisiner

Men jeg vil, jeg vil så sterkt

Jeg vil tenke meg frisk

Jeg har ikke operert bort kjertelen, det er en forutsetning for å kunne slutte
Jeg trapper ned en tredjedel
Hele vinteren går jeg  med lite energi i kroppen fordi alle organer er som i sirup

Tror dere at det er bare solskinn og glede i heimen
Jeg er sliten, orker ingenting, 5 pauser for å måke av trappen
Jeg er nedfor
Jeg har angst i magen som en stor klump
Redsel for å ende mine dager i forsøket, fordi det blir for tungt for hjertet
Kiloene siger innpå omtrent som om jeg ikke var tjukk nok fra før
Prøve etter prøve med ingen bedring

Positiv? Tja
Jeg spør meg selv: Hva i himmelens navn holder du på med
Er det på tide å krype til korset og godta en gang for alle at jeg er splitter pine gal
Langt der inne sitter det en kime som sier; Mariann, ikke gi opp, tenk positivt, du har ikke lov å gi deg nå

 I februar var jeg mm fra å gi opp

Da ble prøvene bedre Da fikk jeg tatt prøver som tydet på at kjertelen er i orden

Nå kunne jeg kutte resten av medisinene

Kroppen fikk  et så stort sjokk da den ble fratatt sin daglige dose med kjemikalier, at den grov seg enda dypere ned

Nå kravler jeg meg opp igjen spadetak for spadetak

Noen dager har jeg ikke orket å løfte spaden

Nå bedrer prøvene seg litt etter litt, jeg er på vei

Stresshormoner normale,langtidsblodsukker fint

Jeg har kommet meg ut for å gå tur,hurra

 

Tror dere at jeg kunne ha klart dette, hvis jeg ikke hadde prøvd ved hver en anledning jeg greide, å tenke positivt

Hvis jeg sytte og klagde over været, hodepine, kjeder meg, greier ikke, orker ikke

Tror dere Dagfinn Einerly hadde fått igjen noe som helst bevegelse i kroppen hvis han ikke brukte positiv tenking

Cato Zahl Pederesen, du og du ,for et forbilde, han ser mulighetene, ikke begrensningene

Tror dere Ole Einar Bjørndalen fokuserer mye på at det er drittvær ute

La oss inspireres av disse fantastiske menneskene som viser oss at alt går an

 

Alle dere som blir lei av at alt ser rosenrødt ut

Som morer dere over de som skriver  positive fake statuser på Facebook når det egentlig er bare rævva

Vær klar over at de er med og beriker livene deres og gjør at kroppen deres har det bedre.

Mange synes det er for positivt

Det skal være balanse

Hvorfor det

Hvem har innbilt dere det

Jeg vil ikke ha balanse mellom positivt og negativt

Jeg vil ha mer av det gode

Mer glede, mer smil, mer gode ord, mer av alt som er godt for kroppen

Det er sunnere enn alt annet i verden og tilgjengelig for alle

Positiv tenking er et hjelpemiddel som er helt gratis, og som jeg fortsatt kommer til å bruke så mye jeg bare klarer

Jeg skal nemlig bli FRISK

Så det så:)

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18622700)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Gammeldags hjemmelaget blomkålsuppe

Gammeldags kremet blomkålsuppe-hjemmelagd, 15-20 min

I dag gjør vi det enkelt

Her er det grått og kaldt og jeg er glad i supper

Nesten så jeg kan melde meg inn i supperådet med Harald Heide Steen

Vi trenger 1-2 blomkålhoder

1 boks fløte

1,2-1,5 l vann

smør

mel

2 hønsebuljongterninger

salt og pepper

 

 

Har du det travelt koker du blomkålen i en kasserolle mens du samtidig lager jevning i en annen

Blomkålen deles i buketter og  kokes 5-10 min

Ha fløten i sammen med blomkålkraften så alt er varmt

Ha i buljongterningene samtidig så de får løse seg opp

Smelt smør, rør inn melet til det blir glatt

Spe med væsken forsiktig og rør glatt mellom hver speing

Smak til med salt og pepper, vær obs på at det er mye salt i buljongterningene

Kok 5 minutter for å koke ut melsmaken

Ha i blomkålbukettene og spis:)

Dette er slik jeg bestandig har lagd den, fra jeg var ung.

Selvfølgelig finnes det enklere måter og andre måter.

Du kan lage jevning først, spe med væsken, lar det koke litt først, før du koker blomkålene i suppen.

Eller hvis du ikke vil ha hvetemel kan du mose suppen med stavmikser.

Eller kanskje du vil bruke noe annet enn hvetemel å jevne den med.

Er du vegetarianer, ligger du unna hønsebuljongterning.

Er du veganer, ja da blir det ikke fløte og smør heller.

Her er mulighetene mange, godt blir det uansett.

Godt med brød eller flatbrød til

 

 

 

Hverdagskjærlighet

 

Da har vi feiret 17.mai 2012
Verden har fortsatt ikke kommet til dommedag
Vi skal ikke dit heller
Frykten for at verden går under er vel snart over
Jeg håper ihvert fall det at de fleste nå har skjønt at det er ikke det vi skal bruke energi på å frykte

Hele tiden er det noe vi kan frykte
Er det ikke dommedag, er det askeskyer
Når vulkanen blåste ut sin vrede på Island, hørte jeg en dame på nyhetene som hadde avlyst alle sine avtaler fordi monsterskyen skulle komme. Da skulle asken legge seg i tykke lag og vi ville ikke få puste
Den kom ikke

Vi hadde ikke før avsluttet fugleinfluensapanikken før svineinfluensahysteriet kom. For all del, det er veldig trist at noen mistet livet pga influensa, det synes vi jo alle, men det hysteriet media og myndigheter la opp til skaper nok mer sykdom på lang sikt enn selve influensaen. De presterte å si på radio at halve Norges befolkning kunne dø. Alle sprang som gale for å få vaksinert seg med det til følge at mange har fått store plager i ettertid

Hele tiden er det noe å frykte
Tsunamier, jordskjelv,tornadoer,snøras, flått,osv

Etter 22.juli forandret verden seg for oss. Jo, vi hadde jo vært redd terror før og, med 11.09.01 friskt i minne, men nå kom det oss så nære.
Det ble så brutalt, og så mange ble rammet, og så mange unge liv.

Så skjedde da det merkelige som gjorde at lille Norge greide å vise verden at vi kunne snu hatet til en grusom mann til kjærlighet og samhold. Vi hånet ham med røde roser og barn av regnbuen. Det betyr slett ikke at vi ikke skal være sinte. selvfølgelig skal vi være rasende over sånne handlinger. vi må få gråte ut vår sorg. Men samtidig klarer vi å vise kjærlighet
Av og til i hvertfall
Når vi blir oppfordret til det 
Når media er med på det

Frykt gagner oss ikke.
Ja, klart vi skal være forsiktige
Men la oss ikke fokusere på frykten, det hjelper nemlig ikke å være redd
Det skjer ikke mindre vonde ting fordi om vi er redde
Frykten tapper oss for energi
Skulle det hende oss noe kunne vi ha bruk for den energien vi mister til frykten

Fokuserer vi derimot på kjærlighet og glede er det bare fordeler

Jeg har en bønn
Hva om vi klarte det i hverdagen, vise kjærlighet og glede og samhold
Ja,selvfølgelig klarer vi det ikke hele tiden
Men hadde vi kunne klart det bitte litt mer enn vi gjør
Kan vi koste på oss et ekstra smil til noen-selv om vi ikke liker vedkommende så godt. Vi vet jo ikke hvordan denne har det inni seg
Kunne vi snakke litt mindre stygt om andre bak deres rygg
Er vi nødt til å bli uvenner selv om vi har hver vår mening eller noen er litt dumme mot oss
Kan vi forstå at ingen av oss klarer å gjøre alt perfekt
Greier vi å se at kanskje vi selv ikke er så enkel bestandig heller
Kunne vi bytte bort litt hverdagsirritasjoner og skape litt mer hverdagsglede isteden.
Hvis alle hver dag skapte en god følelse inni seg, gledet seg over noe, der de ellers ville irritere seg
Enten det nå er 70kjøreren foran oss,eller sjefen som er teit, mor som ikke skjønner noe eller en sur ekspeditør på butikken. 
Hva om vi alle klarte en gang for dag å snu oss litt rundt og smile og tenke at det er bagateller
Være glad for å leve, glad for det vi har

Hvis vi alle klarte å gjøre det bare en gang mer enn før

Ja, da har vi startet med å gjøre verden bedre

For å forandre verden må vi greie å begynne i et lite hjørne og det er oss selv

Greier vi det

Bittelitt hver

I dag

En himmel full av stjerner.
Blått hav så langt du ser.
En jord der blomster gror.
Kan du ønske mer?

Sammen skal vi leve
hver søster og hver bror,
små barn av regnbuen
og en frodig jord.

 

På T-banen fra Smestad i dag hadde jeg en opplevelse jeg vil dele med dere: En liten pakke ble liggende igjen i setet etter en ung jente med barnevogn. Jeg løp etter henne og lurte på om hum hadde mistet den. “Nei, jeg har lagt den der” sa hun med et stort smil! Bildet viser teksten utenpå esken, lappen som lå nedi samt gaven. Ord blir fattige…..Stjålet fra Jorunn Berland

CRUISE I MIDDELHAVET- deilig,deilig

Jeg elsker å reise, og cruise er favoritten

I sommer er vi klar for vårt 10.cruise, 9 av dem i Middelhavet

1.Cruset vårt var med SS Norway fra Oslo i 1998, 12 dagers Se og Hør jubileumscruise med masse norsk underholdning

Guttene våre var da 10 og 12 gamle og de fikk fort sansen for cruise

Det er en suveren ferie med barn, for det er så masse aktiviteter hele tiden

Hvis jeg skulle reise med barn, hadde jeg valgt RCCL, de har masse aktiviteter for unger i alle aldre, sklier i bassengene,surfebølge, bowling, ishall, klatrevegg, bordtennis pluss klubbene for de forskjellige aldrene

Blant annet disco der voksne ikke har lov inn, det er jo populært:)

   SS NORWAY, en legende som nå er hugget opp

Det er mange som har vrangforestillinger om hva  cruise er

Noen spør hva vi gjør på når vi er på et skip hele dagen, de tror vi er innesperret på en båt døgnet rundt

Det er jo helt feil.

På turen vi skal i år på 12 dager, har vi en dag i sjøen, resten av dagene kan vi tilbringe i land

Hvis vi vil

Det er det som er så fantastisk med cruise

Du pakker ut klærne dine i skapene og blir fraktet avgårde og  våkner i en ny by hver morgen, og du er innom flere land

Skipene i dag har stabilisatorer så man blir ikke sjøsyk, dessuten er Middelhavet rolig

Man merker ikke hverken at båten går fra land eller legger til kai

Du kan la alle andre gå i land og ha båten for deg selv, bare nyte basseng og sol og varme og deilig mat og drikke

Du kan utforske plassene du er på egenhånd, Som regel ligger man i land fra tidlig morgen til ca 17-19.00 om ettermiddagen

Du kan bestille utflukter der du setter deg på en buss, får guiding og blir geleidet dit du skal

Jeg elsker å browse utflukter på forhånd på internett for da ligger billettene og venter på meg når jeg kommer på lugaren

Man kan besttille utflukter underveis og på tv-en på lugaren kan man se filmer der de promoterer de forskjellige utfluktene

  Santorini Hellas

På et cruise på 12 dager bestiller jeg vanligvis 2 eller 3 utflukter, for utfluktene er travle

Tar du en heldagstur, starter den gjerne klokka 08.00 om morgenen og du er tilbake ca 17.00

Har du utflukter hver dag, får du liten tid til å nyte cruiset,og man kan bli sliten i varmen, men her er det og selvfølgelig ettersom hva man liker

I år skal vi se Ferrarimuseum og butikk i Ravenna i Italia(er vel en annen i reisefølget som er mer begeistret over den turen enn meg)

Vi skal være med på en rundtur både på beina og i båt på elven i hovedstaden i Slovenia, Ljubljana

En halv dags tur for å se Trullihusene i Alberobella i Italia, vi legger til i Bari

Og for ikke å snakke om en tur opp til vulkanen Etna, noe som jeg gleder meg veldig til

I opp til 40 varmegrader er det viktig med mye drikke og beskyttelse for solen, caps eller hatt og solbriller er veldig viktig,

Ihvert fall for oss som reiser på den varmeste tiden

Utfluktene må du betale utenom, de koster fra 160 kroner for en tur på stranda, ca 300 for en halv og 5-600 for en heldag med lunsj.

Du kan og leie private biler med sjåfør hvis det er ønskelig og lommeboken liker det

Mykonos, Hellas

Spaavdelingen er en ypperlig plass for de som liker det

De har alle mulig slags behandlinger fra akupunktur, til massage og behandlinger for kropp og ansikt

Til og med botox kan du få hvis solrynkene blir for dype:)

Du kan bli frisert og sminket og dullet med på alle måter du vil, men billig er det ikke

Har du lyst å bevege deg er det trimrom med alle mulige apparater

Det er er dansekurs, salsa og tango og linedans mer mer

På de nyeste Celebrity skipene er det tom golf bane med ordentlig gress

Hele dagen er spekket av aktiviteter hvis man ønsker det, det er vinsmaking, kokkekurs, omvisning på båten, konkurranser, bingo, nesten hva du måtte ønske

Og stort casino for de som vil spille bort noen kroner

    Malta

Alt av mat er inkludert i prisen. Det er mat hele tiden.

Det er valgfrihet hele veien om hvor og når du skal spise

Om dagen er det buffeter, men du kan og gå i restauranten, men da kan du ikke spise i badetøy:)

Maten vil variere fra rederi til rederi

Siste tre årene har vi reist med

www.celebritycruises.no

 

Santorini, Hellas

På lunsjbuffeten kan du velge mellom flere seksjoner. Salater, vanlilg varm og kald buffeter, indisk, meksikansk, asiatisk, grill, pasta, pizza og i tillegg er det en grillseksjon ute hvor du får burgere,pølser, nachos og annet snacks

Om kvelden er det sushi på buffeten, det får du ikke i restauranten

Man kan og bestille spesialdietter

Vi liker å pynte oss og gå i restauranten til fast tid hver kveld, men du kan velge buffeten, og da kan du komme som du er og spise når du vil

Du kan og hvis du ønsker det velge tidspunkt selv i restauranten  eller gå på en av flere spesialrestauranter

Der  må du betale covercharge mellom 10 og 40 dollar pr person

 

Når det gjelder drikke varierer dette fra selskap til selskap

Hos Celebrity, som er et av RCCL sine selskap, står det kaffe og juice fremme hele tiden

Jeg vet at hos det italienske selskapet MSC, må man betale ekstra for det utenom måltidene

Brus og alkohol kommer utenom

En boks cola koster litt over en dollar, en drink mellom 6 og 12 dollar, en stor øl tror jeg var 5-6 dollar pluss da 15%

Hos Celebrity selger de drikkepakker både med og uten alkohol men du skal drikke en del alkohol i løpet av dagen før det lønner seg

Men det er jo behagelg selvfølgelig når alt er betalt på forhånd og man bare drikker det man vil, men altså valgfritt

Særlig når man har med barn, er bruspakker fint. da fyller de på så mye de vil

På drikkevarer må man legge til 15% service på prisene, de blilr lagt til regningen

Celebrity Solstice

Det er høyere gjennomsnittsalder på Celebrity, roligere, for oss som reiser uten unger nå, så er det litt godt

Både RCCL og Celebrity har et innendørs solarium med basseng, der er det en rolig atmostfære og 16 års grense

Hver kveld er det show i teatersalen, det kan være danseshow, tryllekunstnere, sjonglører, klassisk musikk osv,

Det er bra kvalitet på showene

I tillegg er det live musikk flere plasser i båten etter som hva du liker

Vi som kommer fra kalde nord synes det er deilig å sitte ute om kveldene bak på dekk, ta en drink og bare slappe av

 

Når du sjekker inn får du et kort med navnet ditt, seapass, og det bruker du hele cruiset og regningen blir trukket fra kontoen din når du drar kortet siste gang du forlater båten

Det kortet må du ha med når du går i land og skal ombord igjen

Du kan hele tiden få en oversikt over hvor mye du har brukt, all info får du via tv-en på lugaren

Hos RCCL og Celebrity betaler du tips når du bestiller turen

Hos NCL(Norwegian Cruise Line) og MSC blir det belastet kortet ditt mens du er ombord

Vi betaler 832,- pr person i tips for 12 dager

Vi kjøper hele turen hos www.rccl.no

Hvis man bestiller fly og transport og cruise som en pakke får man reisepakkegaranti. Det betyr at hvis det er tull med flyavganger og du ikke når cruiset, må de få deg til neste havn.

Bestiller du fly på egenhånd må du selv sørge for å komme tidsnok

I år skal vi gå fra Venezia

Vi skal være i Venesia første natten ,deretter  til Ravenna i Italia, Koper i Slovenia, Split og Dubrovnik i Kroatia, Kotor i Montenegro, Bari i Italia, en dag i sjøen før Valetta på Malta, Catania på Sicilia og Napoli i Italia før vi går til Roma og fly hjem

Vi betaleri 13300 pr person med fly, transport og all mat for 12 dager i juli. Da har vi uspesifisert balkonglugar på 6. dekk

Det er masse gode tilbud nå på cruise for grunnet tøffe økonomiske tider har mye av det amerikanske og engelske markedet sviktet, og det er mange skip som skal fylles opp.

Du kan få 7-10 dagers cruise for ca 10000 pr person, inkl fly

 

Bon Voyage:)

 

Harde forhandlinger mellom en overaktiv hjerne og en motvillig kropp

                                                

 Hjernen= H

Kroppen =K

 

H: Kom nå, vi må ut og gå tur i dag og.

K: Nei, vil ikke.Jeg er sliten etter i går

H: Jo, vi er nødt til det skjønner du, vi må røre oss.

K: Nei, jeg vil ikke røre meg.

H: Du husker da vel hvor fint det gikk i går. Vi gikk 5 km.

K: Fint du liksom. Har du allerede glemt hvor mange ganger du var våken i natt fordi kneet ditt var vondt?

H: Vondt i kneet ja, såpass må vi da tåle. Litt smerter gjør da vel ikke noe.

K: Det kan du si det. Du tenker aldri på meg.  Tenker du noe på hvor mye jeg har slitt de siste 20 årene. Høy insulin, lavt stoffskifte, vondt her og vondt der, og for ikke snakke om alle kiloene. Er du klar over hvor tung du er, flere og flere kg hvert eneste år. Ikke en eneste takk har jeg fått fordi jeg har holdt ut. Du tar det bare som en selvfølge du at jeg skal finne meg i alt.

H: Jo da , jeg er klar over at du har hatt det tøft

K: Ja, ikke bare det, men plutselig  får du en fiks ide om at du skal bli frisk og tar fra meg igjen alle medisinene. I 10 uker nå, har jeg ikke fått annet enn en allergitablett og noen vitaminer. Jeg gikk rett i kjelleren jeg, og før jeg har fått stablet meg opp trappa igjen, så begynner du å mase om å gå tur.

H: Vi må ikke gi opp, du har godt av å få beveget deg litt. Det er ikke sunt å sitte på en stol hele dagen, slik du har gjort hele vinteren

K: Har jeg hatt noe valg da? Jeg vet da vel at det er ikke sunt, men hva skal en stakkars kropp gjøre da, når den ikke har krefter? Og bare pass deg, du vet hva jeg gjør hvis du presser meg? Da går jeg til streik, og du får ikke rikket på meg på dagesvis.

H: I dag er du kranglete. Jeg vet at du har det ikke lett, men vi må tenke positivt

K: Tenke positivt ja, det er det eneste du tyter om. Du tyter så fælt om den positive tenkingen, at folk blir dritt lei. Noen sletter deg til og med som facebookvenn fordi du ser for lyst på tilværelsen.

Stikk fingeren i jorda da , og skjønn at folk prater om deg,og det er ikke bare positivt, skal jeg si deg

H:Jeg har sagt deg 1000 ganger, at etter lange samtaler med sjelen har jeg  kommet frem til at så lenge jeg er snill med folk, må jeg få være som jeg er. Det ikke så nøye om folk prater om meg, det betyr ikke noe. Vil de slarve og prate bak ryggen min eller slette meg fra facebook, så la de det. Hva spiller det for rolle? De som er glade i meg, er det uansett de skjønner du. De som blir lei av meg, eller ikke liker meg, de må få lov til å kvitte seg med meg, og jeg har faktisk ikke bruk for dem, for de gir meg ikke det jeg har behov for. Det er ikke noe mål å bli likt av alle. Målet er å kunne slappe av og være meg selv. Det er best for deg og det, for da blir du friskere

H: Det gikk da så fint i går?

K: Jooo, det gikk ikke så verst i går, men jeg ble så irritert på den Endomondodamen du absolutt skulle dra med på turen. Hun kalte meg en skilpadde.

H: Nå fokuserer du negativt igjen. Det var bare på den ene runden at du fikk skilpadde, har du glemt at du fikk hare på den runden du gikk fortest? Og tenk på hvor deilig det er med frisk luft, solstråler, alle de vakre blomstene og utsikten til fjellene og elven som suser

K: Når har du tid til å se alt dette da, du er jo langt borte i tanker om hva du skal skrive i bloggen din. Det er aldri fred på deg

H: Vi kan stoppe og meditere litt underveis. Det er satt opp en fin hvit benk  oppi Heinålia. Der kan vi sitte og hvile og meditere litt. Da roer jeg meg så fint ned vet du

K: Ja, det er nå den eneste gangen det er noenlunde stille oppe i topplokket ditt det, meditasjon liker jeg. Jeg får sitte i ro, og du er stille. Da er det fredelig du. Da får jeg faktisk den roen jeg trenger for å bli frisk. Jeg er faktisk litt friskere nå, stoffskifteprøvene blir jo sakte men sikkert bedre. Kanskje du ikke er så dum likevel?

H: Du skal få et varmt boblebad når vi er hjemme igjen så du får myket opp igjen de stive musklene dine

K: Det hørtes litt godt ut da.

H: Og du skal få mat.

K: Mat, ja nå snakker vi et språk jeg liker. Hva får jeg da?

H: Hva med et smørbrød med stekt haloumi(gresk grillost), tomat og skinke

K: Vi har ikke tomat for jeg nektet deg å gå på butikken i går.

H: Hva med hjemmebakt brød, stekt bacon og haloumi, litt purre, spinat, soltørkede tomater på glass, jo da, det har jeg, og litt av den deilige basilikumen som ligger i olje og hvitløk, på toppen?

K: Nam, nå frister du meg

H: Og hva med en kopp kaffe og 4 twist til dessert?

K: Okey, vi går

K: Men jeg bestemmer farten

 

 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20271508)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Ovnsbakte Amadinepoteter med pølser og makaronistuing

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Vanlig tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Jeg er glad i å lage mat og leser gjerne kokebøker

MEN jeg bruker sjelden oppskrifter

Jeg bruker  oppskrifter til inspirasjon, Ihvert fall når det gjelder middagsmat

Til bakverk og dessert er man mer avhengig av oppskrifter

Når jeg skriver om mat blir det derfor ikke bestandig korrekt mengde

Jeg vil gjerne oppfordre og inspirere til å lage mat etter inspirasjon og hjerte

Ikke bare være avhengig av oppskrifter

Prøv dere fram og lær

Til alle dere unge som ikke har lagd så mye mat før

Hiv dere uti det, ikke vær redde for å prøve

Det er kjempegøy og om det ikke blir perfekt første gangen så lærer dere etter hvert

Den som aldri har gjort feil, har ikke gjort noe i det hele tatt

La hjemmelagd mat bli like enkelt å lage som en ferdig rett

Det tar ikke så lang tid og er ikke mer vanskelig enn man vil ha det til

Men smaker mye bedre, har mye mer næringsstoffer og man vet hva som er i den

Når det er dere selv som lager maten kan dere jo ha i det dere liker:)

Gjør det enklest mulig

Jeg likte veldig godt programmene Hellstrøm rydder opp hjemme

Han viste oss hvordan man kan lage gode retter enkelt og raskt

Go for it:)

 

Ovnsbakte Amadinepoteter med pølser og makaronistuing

40 min inkl tilberedning

Ingredienser: Poteter i form: Poteter, grønnsaker etter eget ønske, olje, sitron, salt og pepper

Makaronistuing: Makaroni, smør, mel og fløte/melk,hønsebuljong

Pølser eller annet

 

Jeg er veldig glad i de franske Amadine potetene

De kan spises med skallet på(er helt rene og smaker ikke jord)

De kan kokes, bakes, stekes, dvs hva du vil på kort tid og man slipper bruke tid å skrelle dem

Denne gangen skal jeg steke dem i båter

Du kan ha oppi det du selv liker av grønnsaker

alle typer løk, tomater både ferske og tørkede, hvitløk, chili,paprika, søtpotet, ja nesten hva det måtte være

 I dag fant jeg en pakke wienerpølser i fryseren så da bruker vi det og så har jeg lyst på makaronistuing til

Sett på ovnen,180-200 grader så ordner du potetene mens ovnen blir varm

Jeg bruker det jeg har i kjøleskapet og i dag er det en rødløk, en halv søtpotet, en kvart paprika, hvitløk og noen jalapenos

Jeg kutter disse i biter og kaster opp i en ovnsbakt form

Clas Olson selger noen bakepapir i silikon som er innmari fin å bruke, de brukes igjen og igjen og da slipper du fastbrent mat i formen

Lett å rengjøre både bakepapir og form etterpå

Potetene deles i poter og has i formen

Et av mine hemmelige knep er flytende sitron i flasker, det bruker jeg nesten i alle retter

Ikke mye, bare en liten dash,men det fremhever smakene i mat

Poteten i formen sammen med grønnsakene, olivenolje, litt sitron, salt og pepper

inn i ovnen 25-30 min, du kjenner bare på en potetbit om den er ferdig

Mens potetene står i ovnen lager du makaronistuing hvis du ønsker det

Kok makaroni etter anvisning på pakken, smelt en klump smør, rør inn ca 2-3 ss smør og rør det jevnt

spe med vann og en skvett fløte, eller ha i melk

Jeg liker best å bruke de “ekte varene” så jeg bruker heller litt fløte blandet med vann istedenfor melk, for jeg synes smaken blir bedre

I og med at mengden fløte jeg bruker blir  mye mindre, enn  om jeg bruker melk, blir det ikke mer kalorier eller fett

Spe med litt væske i gangen og rør det glatt hver gang så blir sausen uten klumper

Så snart det er glatt sper du med litt mer væske til passe litt tykk saus

Så har jeg et hemmelig knep til og det heter Hønsebuljong

Ha i en terning med hønsebuljong og det er alt du trenger av krydder

Den er salt så du trenger ikke ekstra salt i

Kokes ca 5 min så man koker ut melsmaken

Denne sausen kan man bruke som grunnlag for en masse ting, ha i ost og ha den på pasta

Rør inn tomatpure og spe den tynnere og det blir tomatsuppe

Kok blomkål og spe med blomkålkraft så blir det blomkålsuppe

Masse muligheter og innmari raskt

Surr litt pølser i panna eller hiv dem med i ovnen sammen med potetene siste 10 minuttene

Du kan bruke hva du har til disse potetene,

karbonader, kjøttdeilg, koteletter,,strimlet kjøtt, rester av steik, baon osv


t

Da er det bare å gafle innpå:)

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20265718)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>