Kjære vene, allerede skriver vi april.
Jeg forstår ikke hvor dagene blir av.
Det blir mindre lest for tiden, virker det som, men stablene er like høye.
Det betyr at her er det uendelige diskusjoner om hvem som skal inn og hvem som skal ut.
Det tutres på alle språk.
Derfor er det litt fint når jeg hadde norsk i februar for de kunne jeg jo krangle med.
Nordisk i mars var verre.
Har du hørt når svenske og finske og danske og islandske, tutrer i kor?
Og hva tror du når jeg ikke når å lese de?
For et leven det er.
Noen av de hadde ventet lenge, faktisk flere år og så får de komme frem for så å bli satt tilbake i hylla.
Ikke alle er like blide skal jeg si deg.
Nå er det april og tema er Nyheter 2023.
Nye bøker er ofte litt mer kjepphøye og brautete enn eldre bøker, som har nådd å bli litt mer tålmodige.
Jeg sagt klart og tydelig at jeg blir mye på reisefot og hele stabelen blir ikke lest.
Likevel insisterer de på å være med og sier at de har mer sjanse hvis de er i stabelen enn om de står i hylla.
Ja, det er jo sant, men da må de takle når måneden er over og de må flyttes igjen.
Da vil jeg ikke ha gråt og sutring og sure miner.
Det er stor variasjon i stabelen denne måneden også.
Og det er som julaften hver gang jeg begynner på en ny stabel, merkelige greier.
Men det er jo derfor jeg stabler.
Hadde jeg ikke sett stabelen foran meg når jeg sitter der i godstolen, ville jeg lest mindre.
Det inspirerer å se bøkene, så la de ligge fremme så du ser de.
Dette er leseeksemplarer som jeg har fått fra forlagene, men jeg har ikke betalt for å lese og er heller ikke pålagt å lese de.
Teksten over bildene, som er hentet fra internett, er min, under bildet poster jeg teksten fra omslaget.
Noen får egne omtaler, alle blir omtalt i en samleinnlegg den 1. i neste måned.
Jeg håper du finner noen du kan tenke deg å lese.
Myriam Bjerkli, Elskede Emilie
Leseeksemplar fra Bonnier Norsk forlag
Jeg har lest mange av Bjerkli og likt de godt. Den eneste jeg ikke har lest, er den hun er nominert til Rivertonprisen for, nemlig Grønnøyd monster. Jeg skulle nok skaffet meg den ja.
Myriam H. Bjerkli, Djevelens yngel
Myriam Bjerkli, Stella Polaris
Lille Linerle, Myriam H. Bjerkli
Elskede Emilie har fått gode kritikker og jeg grugleder meg for den skal visst være gripende.
Elskede Emilie er en medrivende politikrim om hvordan løgnene kan være både ødeleggende og limet i en familie, om familiebånd som er skåret over, og om de mørkeste krokene av samfunnet og i menneskesinnet. Boken er den sjette i serien om Håkon Haakonsen, som Myriam H. Bjerkli har høstet gode kritikker og fått tre nominasjoner til Sølvkniven for. En sensommerdag i Sandefjord bryter noen ungdommer seg inn i en container utenfor en matbutikk. Mens de ser etter mat de kan redde fra en unødig søppeldød, finner de et avhugget hode. Lokalavisene rapporterer sjokkert om hendelsen, men ingen er mer opprørt enn politioverbetjent Håkon Haakonsen: Han kjenner mannen. Frank Skår, enkemann og faren til Emilie Skår, en jente som fikk en tragisk fireårsdag da moren døde i en bilulykke. Når han nå skal overbringe nyheten om at hun har mistet faren også, oppdager de at den nå attenårige Emilie har forsvunnet. Da den dødssyke Dagny får vite om sønnens død, kan hun ikke fortelle noe om hvor verken Emilie, eller resten av Franks kropp, befinner seg.
Jojo Moyes, I dine sko
Leseeksemplar fra Bonnier Norsk forlag
Denne gleder jeg meg veldig til, for den nyeste boken av Moyes har fått gode omtaler. Nå har vi de siste årene fått mange av hennes eldre utgivelser, av ulik kvalitet, så nå ser jeg fram til en nyskrevet.
Jojo Moyes, Når hvalene synger
Jojo Moyes, Det siste brevet fra deg
Jojo Moyes, Jenta som ble igjen
“I dine sko” er en usedvanlig engasjerende historie om hvordan en liten tilfeldighet kan forandre alt – full av Jojo Moyes’ humor, kløkt og varme. Hvem er du, når du blir tvunget til å gå i noen andres sko? Nisha Cantor lever et liv i luksus. Helt til ektemannen hennes brått og brutalt kaster henne på dør. Nisha er fast bestemt på å ta tilbake sin glamorøse tilværelse, men må kjempe sitt livs kamp bare for å holde seg på beina. Og hun har ikke engang skoene sine i behold. Skoene er borte fordi Sam Kemp ved et uhell har tatt Nishas treningsveske. Men Sam på sin side har knapt tid til å bekymre seg over en forvekslet gymbag – hun sliter med å holde både seg selv og familien flytende. Når Sam må gå i Nishas knallrøde designsko, får hun en ny selvtillit som gjør at hun innser at noe må endres – og at det er henne selv.
Annie Ernaux, Jeg er fortsatt her inne i mørket
Fått av en venn
Ernaux er høyt hyllet. Selv har jeg lest kun en og ble ikke så fanget, men denne ser interessant ut.
Nobelprismottaker Annie Ernaux’ dagbok om morens siste år. Da moren får alzheimer, begynner Annie Ernaux å skrive dagbok: om møtene med moren, om de uforståelige tingene hun gjør, om hvordan hun forandrer seg fra dag til dag. Gradvis endrer forholdet deres seg. Moren blir som et barn, og Annie må innta omsorgsrollen – en rolle hun verken makter eller ønsker å ha. Jeg er fortsatt her inne i mørket er en umiddelbar og rå tekst om sorg, tap og kjærlighet. I en skarp, ufiltrert prosa skildrer Annie Ernaux en av vår tids mest ubarmhjertige sykdommer, og viser hvor vondt det kan være å miste en mor selv som voksen.
Ernaux katalogiserer forvitringen av denne en gang så kraftige, nesten totemiske skikkelsen. Et fall så katastrofalt at det ikke kan analyseres eller kontekstualiseres, bare rapporteres. I Jeg er fortsatt her inne i mørket … forlater Ernaux sin søken et I denne sjokkerende ærlige og intime teksten skildrer Ernaux morens siste år, da hun levde og døde med demens … Ernaux skriver om minnet, kjærlighet, om vemmelse, om avsky, om ømhet; hun skriver om den skrøpelige, lekkende, hjelpeløse, grufulle kroppen,
Louise Erdrich, Hjemsøkelsen
Leseeksemplar fra Gursli Berg forlag
Nå er jeg skeptisk til spøkelseshistorier, men den ser litt morsom ut.
«Hjemsøkelsen» er en skarp og morsom spøkelseshistorie, og et svært relevant tidsbilde av det amerikanske samfunnet mellom november 2019 og 2020. En liten bokhandel i Minneapolis blir hjemsøkt av spøkelset Flora, som inntil nylig var butikkens mest irriterende kunde. Tookie har klart å få seg jobb i bokhandelen etter flere år bak murene, og må finne ut hvorfor Flora hjemsøker butikken. Samtidig prøver hun å forstå alt som skjer i løpet av dette året som blir hjemsøkt av sorg, forbløffelse, isolasjon og voldsomme demonstrasjoner. Spøkelseshistoriene er de drivende kreftene i denne frodige og rørende fortellingen fra en av USAs største nålevende forfattere. «Hjemsøkelsen er blant Louise Erdrichs mest magiske romaner.» – Washington Post
Grethe Bøe, Snøleoparden
Leseeksemplar fra Cappelen Damm
Jeg er klar for bok to om Ylva, men er usikker på om det blir april eller mai. Mai blir nemlig tema Bøker i serie, og det blir ihvertfall to måneder i år med seriebøker, for det er mange som venter der.
Mange norske blant annet, som jeg gleder meg til, men siden jeg leser veldig variert, er det vanskelig å nå over alle jeg ønsker å lese.
Jagerpiloten Ylva Nordahl er tilbake. Snøleoparden plukker opp tråden der den suksessrike debutromanen Mayday slapp. Det er planlagt et terrorangrep mot en av NATOs atomdrevne ubåter på Svalbard. Attentatet er planlagt av en uhellig allianse med våpen- og forsvarsindustrien, islamistiske fundamentalister og kinesisk etterretning. Den eneste som kan stoppe terrorangrepet, er Ylva Nordahl.
Jenny Fagerlund, Begynnelsen på noe nytt
Leseeksemplar fra Gyldendal
Jenny Fagerlund, Mitt hemmelige liv
Jenny Fagerlund, 24 gode gjerninger
Dette er feelgood. Jeg liker godt varmen i Fagerlunds bøker. Jeg må nok ha en måned med feelgood, tror det blir juni, så vi får se om jeg når å lese denne eller om den må inn i en ny stabel. Det er litt krig her både mellom titler og stabler. Året har ikke nok måneder.
Når et flyktig møte kan vise seg å bli begynnelsen på noe nytt. Johanna har akkurat flyttet med familien til den svenske småbyen Båstad. Endelig skal hun realisere seg selv og skrive en roman. Men hun finner seg ikke til rette, romanen er vanskeligere å skrive enn først antatt, og snart begynner hun å lure på om hele flytteprosessen var et feiltrinn. Alex har gjort karriere som influenser, mens vennene har slått seg til ro og fått barn. Etter et brått samlivsbrudd flykter hun til familiens sommerhus i Båstad. Langt unna den sedvanlige støyen hun er omgitt av, innser hun hvor ensom hun er. Hvem skal hun lene seg mot når det stormer som verst? Mona har motvillig gått av med pensjon etter førti år som flyvertinne. Men det som burde blitt en herlig tid, føles tvert imot som et fengsel. Hun aner ikke hva hun skal gjøre med all tiden hun har fått til rådighet. Og hvordan kan hun håndtere sorg og smerte når hun ikke har en jobb å gå til? Disse tre kvinnene møtes helt tilfeldig, og bestemmer seg for å delta i en konkurranse sammen. Og det som først fremstår som et flyktig møte, viser seg å bli begynnelsen på noe nytt.
Maren Uthaug, 11 %
Leseeksemplar fra Samlaget
Jeg digger Maren Uthaug. Hun er den eneste av sitt slag, hun skriver så annerledes. Dette er en fremtidsvisjon og det liker jeg egentlig ikke, men likevel høres den innmari morsom ut, og med Uthaug vet man aldri hva man kan forvente, så jeg er spent.
Maren Uthaug, Og sånn blei det
Maren Uthaug, Ein lykkeleg slutt
Jeg har en i hylla som jeg enda ikke har fått lest også, Der det fins fuglar. Den skal visstnok også være både makaber og morsom på samme tid.
Fra omslaget:Velkommen til matriarkatets tidsalder! «Du kan jo fundere på korfor det er så mange ord som aldri har blitt danna i feminin form. Som drapsmann og valdtektsmann. Eller krigsherre.» Det er ei ny tid, heilt utan menn. Med unntak av nokre få hannar som blir forvara i eit avlssenter på Lolland. Fire kvinneliv blir motvillig vikla inn i kvarandre, men dei blir tvinga til å samarbeide då det dukkar opp ein gut i det fri. Spørsmålet er på kva tidspunkt guten inneheld så mykje testosteron at han blir eit trugsmål mot dei alle. Romanen er omsett av Ingvild Holvik.
Tommy Ueland, Sofienbergmysteriet
Leseeksemplar fra Liv forlag, Forlagshuset i Vestfold
Denne ble jeg fristet til å lese, fordi det var så mange fine omtaler, men så er det meg og humor da. Jeg er jo gørr kjedelig og ler ikke av det andre ler av, så det blir spennende å se hvordan det går.
Den pensjonerte drapsetterforskeren Edgar har endelig funnet roen på Sofienberg eldresenter. Hver dag får han besøk av barnebarnet Elliot, som sitter i rullestol. De to har et nært forhold og tilbringer tid sammen ved å se på gamle TV-serier og spise middag i kantinen med Berit og Alma. Berit er eldresenterets hypokonder og konspirasjonsteoretiker, og Alma er Norges første FBI-utdannede profilskaper. På en av sine daglige rusleturer kommer Edgar over en åpen dør. På innsiden, i godstolen, sitter et lik i en merkelig posisjon. Hva har skjedd? Det som begynner som en morsom adspredelse fra hverdagens kjedsommelighet for de fire amatørdetektivene, ender fort opp i en ekte jakt. Et sted der ute finnes en virkelig morder … *** «Sofienbergmysteriet» er den første boken i det som skal bli en humoristisk «feelgood» krimserie.
Natasha Lester, Tre liv
Leseeksemplar fra Bonnier Norsk forlag
Jeg har lest og likt veldig godt alle Lesters bøker og jeg gleder meg sykt til denne. Hun skriver feelgooddrama, basert på virkelige hendelser.
Natasha Lester, Huset på Rivieraen
Natasha Lester, Den hemmelige gaven
Natasha Lester, Syersken fra Paris
Natasha Lester, Den franske fotografen
Fra omslaget:En usedvanlig medrivende og smart historie om kjærlighet og krigens offer. Fra den internasjonalt bestselgende forfatteren Natasha Lester som har solgt over 55 000 bøker i Norge. En skjult identitet og en hemmelighet som venter på å bli fortalt … 1943: Krigen raser, og unge Alix St. Pierre blir vervet som spion for de allierte. På oppdrag i Frankrike kommer hun nær en kilde som er villig til å hjelpe henne med informasjon, men det er også en mulighet for at han er dobbeltagent. Så går noe forferdelig galt … 1946: Fast bestemt på å unnslippe sin hemmelige fortid, flytter Alix til Paris for å jobbe for motehuset Christian Dior. Men når en skikkelse fra hennes gamle liv plutselig dukker opp igjen og truer med å sette fremtiden hennes i fare, innser Alix at hun må gjøre noe drastisk for å rette opp i fortidens urett.
Peter Strassegger, Kvil i fred
Leseeksemplar fra Samlaget
Ukjent forfatter for meg, ser interessant ut.
Fra omslaget:Per og kameraten Oskar går i tiande klasse og stel øl, taggar og slåst. Heime slit Per og faren med sorga etter at mora døydde. Kvifor klarar dei ikkje å snakka om det som har skjedd? Og kvifor er Per sint på faren? Per og Oskar røyker hasj og køyrer bil ulovleg. Så ein dag blir dei tekne av politiet, som ber dei om å ta eit oppgjer med det livet dei har levd til no. Men Per er ikkje klar for å leggja alt bak seg enno. Han må ta eit anna oppgjer først. Eit oppgjer som han kanskje vil angra på. Men han må. Noko driv han, han får ikkje fred. Kven er det som ikkje kviler i fred? Peter F. Strassegger blei nominert til Nordisk råds litteraturpris og Uprisen for sin førre ungdomsroman, Aleksander den store. Den nye romanen hans tek utgangspunkt i same tematikk og landskap: gutar som fell utanfor i ei lita vestlandsk bygd. Kan ein forstå utagerende åtferd hos ungdom på ein annan måte enn gjennom fordømming?
Valérie Perrin, De tre
Leseeksemplar fra Cappelen Damm
Den forrige boken, Vanne blomster om kvelden, fikk utrolig mange fine omtaler, men også noen som ikke synes den nådde opp. Slik er det med bøker og slik skal det være. Jeg likte den og jeg er spent på denne. Jeg gleder meg.
Valérie Perrin, Å vanne blomster om kvelden
Fra omslaget:Fra forfatteren av den internasjonale bestselgeren Å vanne blomster om kvelden – velskrevet fortelling om vennskap og alle valgene som gjør oss til dem vi er. 1986: Adrien, Etienne og Nina er bare ti år gamle første gang de møtes, og de blir raskt nære venner. De lover hverandre at de en dag skal forlate småbyen de bor i, flytte sammen til Paris og aldri miste kontakten med hverandre. 2017: Et bilvrak trekkes opp fra dypet av en innsjø, med en død person inni. En lokal journalist begynner å grave i saken. Sakte, men sikkert avdekker hun det usedvanlig sterke båndet mellom de tre vennene. Hvordan er deres fortid knyttet til personen i bilen? Og hvorfor har de ikke lenger noen kontakt? Valérie Perrin har en nesten magisk evne til å dykke ned i livets dypeste alvor. I denne boken følger hun en lang tråd av hjerteskjærende, uunngåelige hendelser i løpet av tre tiår, og trekker leseren inn i en sterk historie om kjærlighet og tap, håp og sorg, og om avstanden som følger med tidens gang.
John Boyne, Alt som er ødelagt
Leseeksemplar fra Cappelen Damm
Gutten i den stripede pyjamas er en bestselger. Jeg trodde jeg hadde lest den men når jeg leste om den, ble jeg usikker. Jeg vet at jeg har lest Boyne for noen år siden, men finner ikke ut hvilken det var, og jeg leste en i fjor, som jeg likte svært godt. Dette er en forfatter jeg skal lese alle bøker han gir ut. Og nå skal jeg på feelgood festival hos Aschehoug og dit kommer John Boyne og gjett om jeg gleder meg. To dager med bokfestival. Det er julaften med stor J det.
John Boyne, Hjertets usynlige stormer
Den hvite fjæren og Hendelsenes hus, står i hylla og venter. De må jeg snart få lest. De har vært med på flere ferier men blitt med hjem igjen. Og jeg må skaffe meg Gutten i den stripete pyjamas og Gutten på toppen av fjellet.
Fra omslaget:En frittstående, etterlengtet oppfølger til verdenssuksessen Gutten i den stripete pyjamasen. 91 år gamle Gretel Fernsby har bodd i den samme leiligheten i London i flere tiår. Hun lever et stille, tilbaketrukket og behagelig liv, til tross for hennes dystre bakgrunn. Flukten fra Nazi-Tyskland for over 70 år siden snakker hun aldri om. Hun snakket heller ikke om etterkrigsårene i Paris sammen med moren. Og minst av alt snakker hun om sin far, som var sjefen for en av de mest beryktede og fryktede konsentrasjonsleirene i Polen. En dag flytter det inn en ung familie i leiligheten under Gretel. Nærmest mot sin vilje blir Gretel kjent med den lille gutten, Henry, selv om synet av ham vekker minner hos Gretel som hun helst vil glemme. Da hun blir vitne til en voldsom krangel mellom Henrys foreldre, forstår Gretel at noe må gjøres. Men for å hjelpe gutten må hun fortelle verden hvem hun er. Alt som er ødelagt er en knusende, men nydelig fortelling om en kvinne som må se sin egen fortid i øynene for å innse at det aldri er for sent å være modig.
Maggie O’Farrell, Portrett av en brud
Leseeksemplar fra Gursli Berg forlag
Jeg spurte etter denne romanen, for jeg trodde jeg hadde lest en bok av forfatteren før, men jeg har visst blandet henne sammen med en annen. Men jeg har sett fine omtaler og for meg, nye forfattere, er spennende. Og jeg har visst en i hylla fra før ser jeg, kjøpt for kr 10,-
Fra omslaget:I 1560 forlater femten år gamle Lucrezia de’ Medici hjembyen Firenze for å starte sitt ekteskapelige samliv med hertugen av Ferrara. Under et år senere er hun død. Dødsårsaken var offisielt «flekkfeber», men ryktene om at hun var blitt myrdet av sin ektemann, var vanskelige å slukke. Få skriver historiske romaner som Maggie O’Farrell. Med «Portrett av en brud» gir hun et fascinerende innblikk i livet ved et italiensk renessansehoff – og i datidens kvinneliv. Som datter i en adelig familie blir Lucrezia nærmest solgt inn i ekteskapet for å knytte strategiske og politiske bånd. O’Farrell skriver glitrende litterært og lar menneskelige tanker og følelser krysse århundrer på en svært engasjerende måte
John Irving, Den siste stolheisen
Leseeksemplar fra Gyldendal
Irving er i likhet med Uthaug, noe for seg selv. Det er flere år siden jeg leste en bok av han sist og jeg ser frem til denne, utenom at det er 960 sider. Det er tungt å holde i hendene det. Kanskje jeg må dele det opp over litt tid, noen lettere bøker innimellom.
Fra omslaget:
Adam blir unnfanget på det berømte Hotel Jerome i Aspen på 1940-tallet. Moren er en av USAs første kvinnelige slalåmkjørere, og faren er en skuespiller som Adam aldri får bli kjent med. Siden moren er mye bortreist, vokser Adam opp hos besteforeldrene, et solid par av den gamle sorten. Men resten av familien er et fargerikt galleri av tanter og onkler, kusiner og venner som alle setter sitt preg på Adam. Selv slutter han aldri å lete etter faren, noe som fører ham tilbake til Hotel Jerome og spøkelsene som henger igjen der.
I klassisk Irving-stil inviterer Den siste stolheisen oss inn i et univers av varme, humor og originale skikkelser. Et univers der normer om kjønn og seksualitet stadig utfordres, og der kjærligheten alltid seirer til slutt.
Lea Ypi, Fri
Leseeksemplar fra Gyldendal forlag
Ukjent forfatter for meg , ser interessant ut.
Fra omslaget:”Minneverdig og kraftfull.” – Tara Westover. Elleve år gamle Lea elsker hjemlandet Albania. For henne er sosialismen ensbetydende med trygghet, sikkerhet og en lys fremtid blant likesinnede kamerater. Men en dag på vei hjem fra skolen blir hun skremt av et opptog protesterende studenter. I neste øyeblikk klamrer hun seg gråtende til en halshugget statue av Josef Stalin. I løpet av noen få dager raser hele hennes verden sammen. Foreldrene har løyet for henne og snakket i koder hele livet. Familiebakgrunnen er ikke hva Lea trodde den var. Alt som før var trygt, er brått ukjent og uforståelig. Fri handler om hva som skjedde da Europas siste sosialistiske fyrtårn sluknet: hvordan overgangen fra en sosialistisk stat til et fritt marked førte til korrupsjon, kaos og kriminalitet. Den handler om hva frihet er, og om hva som skjer når et ungt menneske får hele sitt verdigrunnlag, sin identitet og sannhet revet vekk under føttene. Denne prisvinnende boken er under utgivelse i 25 land.
Jenny Colgan, En evighet fra deg
Leseeksemplar fra Gyldendal forlag
Jenny skriver med varme, slik den andre Jenny, Fagerlund, gjør og det gjør at jeg koser meg veldig med deres bøker.
Jeg leser to serier:
Bok 1 til 4, fra øya Mure, bok 5, Bryllup på øya blir også utgitt nå i år.
Jenny Colgan, Velkommen til Floras kafé
Jenny Colgan, Den endeløse stranden
Jenny Colgan, Jul på øyas hotell
En evighet fra deg er fra samme miljø som denne serien:
Jenny Colgan, Den lille bokhandelen på hjørnet
Jenny Colgan, Den lille bokhandelen på stranden
Fra omslaget:Lissie jobber som sykepleier i en hektisk del av London. Etter en traumatisk hendelse blir hun diagnostisert med PTSD, så når hun får mulighet til å bytte jobb med en sykepleier i en liten by på det skotske høylandet, griper hun sjansen.
Den som tar Lissies plass i London, er Cormac – en yrkesmilitær som bosatte seg i Skottland i søken etter ro og fred. Men i det siste har han begynt å føle seg rastløs, så kanskje er et miljøskifte akkurat det han trenger?
Lissie og Cormac mailer fram og tilbake om stort og smått, og endelig begynner ting å falle på plass for dem begge. Men fortsatt er det en bit av puslespillet som mangler. Hva – eller hvem – kan det være?
En evighet fra deg er en sjarmerende roman, satt i samme miljø som bøkene Den lille bokhandelen på hjørnet og Den lille bokhandelen på stranden.
Kjell-Vidar ÅhmanTeig, En kamp mot demoner
Leseeksemplar fra forfatteren
Jeg sa ja til å lese denne romanen, men er svært usikker på om det er helt i min gate, så det blir spennende.
Fra omslaget:En kamp mot demoner byr på skrekk, magisk realisme og en liten touch av krim. Mimrefaktoren er skyhøy da vi møter Robert Baastad fra Øyerstad, i Indre Østfold, på midten av 80-tallet. Grensene mellom fantasi, galskap og virkelighet er syltynne i Roberts reise fra ung til voksen.
Joyce Carrol Oates, Barnevakten
Leseeksemplar fra Pax forlag
Joyce Carol Oates, Natten. Søvnen. Døden. Stjernene
Joyce Carol Oates, Mitt liv som rotte
Oates er en fantastisk forfatter og jeg har skaffet meg stort sett alle bøkene hennes. Dette er en spenningsroman, så det blir en ny side for meg.
Fra omslaget:
På dørhåndtaket til rom nummer 6183 på Renaissance Grand Hotel henger skiltet: «OPPTATT! IKKE FORSTYRR». Hannah vet at det å ignorere advarselen og tre inn i rommet ugjenkallelig vil endre livet hennes.
I kjølvannet av en rekke uløste barnedrap i Detroit på 1970-tallet, vikles livene til flere personer sammen – og med tragiske konsekvenser: Hannah, en velstående forstadsfrue og mor, gift med en fremstående lokal forretningsmann, har dratt til hotellet for å innlede en affære med en mystisk mann hun møtte på en veldedighetsgalla. Den tidligere barnehjemsgutten Mikey, en gatesmart småkjeltring, er ute på oppdrag for å gjøre opp for urett. I periferien av Detroit-eliten opererer seriemorderen, kjent som Barnevakten.
Barnevakten er en bitende anklage mot korrupte politikere, et oppgjør med fordekt rasisme og seksuell rovdyrmentalitet – en psykologisk spenningsroman som tar pulsen på det moderne USA slik bare Joyce Carol Oates kan.
Lucy Diamond, Alt kan skje
Leseeksemplar fra Aschehoug
Jeg skal lese alt av Diamond, men er ikke ajour enda. Lett og koselig feelgood.
Lucy Diamond, Julekort fra strandkafeen
Lucy Diamond, En italiensk affære
Fra omslaget:For Lara og datteren Eliza har det alltid bare vært de to. Men, den dagen Eliza fyller 18, vil hun ha kontakt med faren sin. Lara blir tvunget til å avsløre hemmeligheten hun har hold skjult fra datteren hele hennes liv, og hun må også selv gå tilbake i sin egen historie.
Eliza vil ha svar, og Lara har selv mange spørsmål. Jakten på sannheten fører dem ut på en roadtrip gjennom hele England, og til slutt fører det dem til New York, der hvor alt starten den gangen. Noen drømmer har blitt knust på veien, og med det er mange muligheter gått tapt. Men det ser ut til at livet likevel har noen overraskelser liggende.
Dette er en varm og klok – og oppløftende roman, om kjærlighet, nye sjanser og om de uventede og ekstraordinære veiene livet kan føre oss ut på.