Ildefonso Falcones, Barfotdronningen

Ildefonso Falcones, Barfotdronningen

Kjøpt selv

 

Falcones er en forfatter jeg liker svært godt og det er vel kun denne jeg ikke hadde lest og den har stått i hylla og ventet og ventet. 704 sider. Denne begynte jeg på i mai, for den var med i mursteinsstabelen. Jeg ble ikke ferdig men siden den passer inni temaet, får den bli med videre. Vi beiser hus her for tiden, derfor er det lite lesing.

 

Falcones er en fantastisk forfatter. Barfotdronningen handler om sigøynerne i Spania på 1700 tallet som ble jaget som ville dyr, ja behandlet verre enn dyr. Fengslet, pisket, sultet, tvangsarbeid og aller verst for kvinnene.  Ble du voldtatt, ble du arrestert for prostitusjon og var mannen din lei av deg, ja da var det bare å få kastet deg i fengsel. Ingen rettigheter. Unntatt de adelige der kvinnene kunne ha elskere som oppvartet dem.
Heldigvis har verden gått fremover. Kjempebra bok igjen av Falcones og nå har jeg lest alle så jeg må vente på en ny.
Liker du historiske romaner og enda ikke oppdaget denne forfatteren, ja da har du mye bra tilgode.
Det er så lenge siden jeg har lest de forrige at jeg har ingen omtaler.

Havets katedral, boken før Jordens arvinger er filmet og serien er også veldig bra.

Ildefonso Falcones, Jordens arvinger

 

Vi har vært i mange av de byene som er omtalt i boken, men det er nok nye endret på 300 år.

Cadiz er en fantastisk by.

https://lillasjel.blogg.no/1505554497_independence_of_the_seas_cadiz_sevilla_juli_2017_del_2.

Independence of the seas, Cadiz, Sevilla, juli 2017

 

 

 

Cadiz var en stor handelsby og disse husene er hus eid av kjøpmennene i byen.

Nederste etasjen var butikken, 2.etasje er kontorene, 3.etasje er boligen til kjøpmannen, 4.etasje er for de ansatte og så er det vakttårn på toppen som var bevoktet for å følge med hvilke skip som kom inn til byen, handelsskip eller fiendeskip.

Cartagena

https://lillasjel.blogg.no/1531835347_cartagena_spania_celebrity_reflection.html

Malaga:

https://lillasjel.blogg.no/1531747003_malaga_celebrity_reflection.html

 

Sukk. Nå ble jeg reisesyk igjen.

 

 

Spania på 1700-tallet. Slavinnen Caridad er på vei over havet fra Cuba sammen med sin herre som dør under overfarten. I sitt testamente gir han Caridad fribrev. Hun går i land i Càdiz – fri, men med ytterst få muligheter til å brødfø seg selv. Hun ender i Sevilla der hun etter dramatiske hendelser finner veien til sigøynerstrøket og med ukuelig pågangsmot får innpass og arbeid. Hun blir kjent med sigøynerkvinnen Milagros og de blir etter hvert uatskillelige venner. Flamencoen vokser frem som noe mer enn sang og dans sigøynere imellom, men også som noe spanjoler er fascinert av. Dansen fører kvinnene til Madrid. Falconesbelyser de historiske og psykologiske prosessene som gjør det mulig for kvinnene – tross fordommer og ussel fattigdom – å tro på livet, forelske seg, tåle motgang og lidelser, og kjempe for det de mener er rettferdig.

 

 

Isabel Allende, En lykkens datter

Nå skal jeg lese denne, etter mursteinslesing er jo dette bare et lite hefte, 342 sider.

Jeg har bestemt meg for å prøve å lese alle av Isabel Allende og har planlagt tre av henne denne måneden. Hun er en av mine favorittforfattere og jeg kjøper alle bøker jeg kommer over av henne, som jeg ikke har lest. Denne fikk jeg av en bokvenn.

 

 

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen handler om den foreldreløse Eliza Sommers og adoptivfamilien hennes. Historia tar utgangspunkt i Valparaíso, Chile i midten av forrige århundre. Eliza vokser opp hos en engelsk handelsfamilie og må lære seg å oppføre seg som om hun ikke hadde noen indianske trekk. Familien er stor og sammensatt, alle har fargerike historier, kjærligheten blomstrer og avblomstrer i dramatiske og humoristiske episoder. Romanen forteller først og fremst historiene til tre kvinner, Miss Rose, Paulina og Eliza og foregår i Chile, California, i Ville Vesten-miljøer og til sjøs.

Omtale fra forlaget

En lykkens datter er en stor, fortellende roman om den foreldreløse Eliza Sommers og adoptivfamilien hennes. Historien tar utgangspunkt i Valparaíso, Chile, rundt midten av forrige århundre. Eliza . som har ekstremt god luktesans og hukommelse . vokser opp hos en engelsk handelsfamilie og må lære seg å spille piano, kle seg pent og oppføre seg som om hun ikke hadde noen indianske trekk. Familien er stor og sammensatt; alle bærer på fargerike historier; kjærligheten blomstrer . og avblomstrer . i dramatiske og humoristiske episoder. En lykkens datter er en både fantastisk og realistisk roman, som bobler over av fortellerglede. Det er en bok full av mirakuløse sammentreff, spennende beretninger og munter erotikk, på nivå med Åndenes hus. «Det damper av boka, en røverroman i særklasse.» Harriet Eide, Dagbladet«Fortellergleden og frodigheten er til stede, her som i alle Allendes bøker, og det er bare å gi seg over til innfallene, skjebnene, humoren og ikke minst kjærligheten. Dette er underholdning på sitt beste.» Ingeborg Dybvig, Kvinner og Klær

 

 

 

Juni:

 

Januar:

Bøker lest januar 2020, 22 bøker

Februar:

Bøker lest februar 2021, 17 bøker

Mars:

Bøker lest mars 2021, 17 bøker

April:

Bøker lest april 2021,19 leste, 2uleste, 3 halvferdig

Mai:

Bøker lest mai 2021. 5,5 murstein og 1 roman

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg