Myriam H. Bjerkli, Djevelens yngel

Myriam H. Bjerkli, Djevelens yngel

Leseeksemplar sendt meg fra forfatteren

 

Lille Linerle, var første bok i det Bjerkli kaller Kodaltrilogien. Bok to er Stella Polaris. De kan leses frittstående, men i siste bok nøstes personenes historier sammen, så det er fint å ha lest de sammenhengende.

Bjerkli skriver uten mye utenomsnakk, ikke side på side med detaljer som ikke er nødvendig for historien. Det liker jeg. Den er lettlest og den har et fint driv i seg, spenning gjennom hele boken.

Hun skriver også om vanlige mennesker, som kanskje tar feil valg i livet. Kanskje det er det som blir mest gripende med hennes bøker, det at vi kan tenke: Hva ville vi selv gjort hvis vi stod i denne situasjonen. Hvordan ville vi handlet. Det handler dessuten om barn, og ikke noe blir så sårt som når det er barn som står i fokus.

Nå må det sies at det var veldig til tragedier det skulle bli på en gang i Sandefjordsområdet. Jeg har et par invitasjoner dit av hyggelige mennesker, men nå lurer jeg på om jeg skal ligge unna.

Det ene barnet  forsvinner etter det andre og mennesker blir tatt livet av.

De som ikke kan fordra makabre detaljer, kan slappe av, men spenning må dere tåle, for det er høyt tempo gjennom hele boken og den er vanskelig å legge fra seg, når du først har kommet i gang.

Bittelitt av spenningen ble borte for meg når det gjelder Tobias sin forsvinning, i og med at vi får vite med en gang hva som skjer med han. Jeg kunne kanskje tenkt meg at forklaringen kom i små deler,  litt lenger ut i boken, men skulle vi fundert på det også, ville det kanskje blitt ulidelig å komme seg gjennom. Djevelens yngel anbefales alle krimelskere.

 

 

Ni år gamle Eivind blir kidnappet av en kvinne midt i Sandefjord sentrum, samme dag som 17 år gamle Tobias forsvinner under en sykkeltur i Kodal.
Politiførstebetjent Håkon Haakonsen fokuserer først og fremst på Eivinds forsvinning. Hvem vil kidnappe en ni år gammel gutt? Da han etter hvert får mistanke om at kidnapperen er guttens
halvsøster, Mari, som forsvant for mange år siden, blir det enda mer uforståelig. Hvorfor har hun kommet tilbake og tatt med seg lillebroren sin?
Da sykkelen til Tobias blir funnet, skjønner Håkon at heller ikke Tobias har forsvunnet frivillig. Noe har skjedd ham, men det finnes ingen spor. Midt i kaoset får Håkon også en drapssak i hendene. Har de tre sakene noen sammenheng?

Dette er den siste boka i Kodal-trilogien. Hver bok kan lese frittstående, men vi møter de samme menneskene i ulike roller gjennom bøkene. Og i denne siste dras trådene tilbake til Mari, som forsvant i Lille Linerle.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg