Natasha Lester, Den franske fotografen

Natasha Lester, Den franske fotografen

Leseeksemplar fra Anemone forlag, Strawberry publishing

Anemone forlag:

Anemone skal gi ut bøker som berører; fortellinger som kaller på både tårer og latter, gjerne i kombinasjon. Hovedvekten vil ligge på det vi med et samlebegrep kan kalle feelgood, en sjanger som spenner bredt og har et stort og entusiastisk publikum som det er et privilegium å få lov til å dele nye leseropplevelser med.

Enda en bra bok fra Anemone og en bok som er akkurat det de vil gi oss, feelgood, men samtidig alvor og historie. For meg som er allergisk mot for mye romantikk, fikk jeg akkurat passe dose, et par elskovsscener hoppet jeg elegant over, men heldigvis var de ikke så mange, for de kjeder meg. Men det er meg, jeg vet mange elsker romantikk i bøkene.

For meg er den alvorlige biten viktigst, den som omhandler kvinnelige fotografer under andre verdenskrig og hvordan de ble behandlet i forhold til de mannlige. Jeg blir skikkelig oppgitt og irritert over at det går an og er takknemlig for at vi har kommet lenger i dag, selv om vi når vi ser meetoo rapporter, forstår at vi er slett ikke i mål der vi skal være, enda.

En bok jeg anbefaler. Skal du på ferie, putt den i kofferten og du vil ha en perfekt feriebok.

Underholdende og engasjerende og tankevekkende, anbefales og jeg er sikker på at veldig mange vil like denne. For de som ikke liker det forutsigbare, så er den slett ikke det heller. Slutten blir kanskje helt annerledes enn det du tror.

Mye av handlingen i boken er inspirert av virkelige personer og hendelser.

 

En uforglemmelig historie om kjærlighet, mot og tilgivelse – fra et glamorøst New York til et krigsherjet Europa 1942. Når Jessica Mays modellkarriere får en brå slutt, sender Vogue henne til Paris for å dekke krigshandlingene. Hun er modig, men soldatene gjør tilværelsen så vanskelig som mulig for henne. Tre nye venner skal imidlertid komme til å endre alt: Journalisten Martha Gellhorn, fallskjermhopperen Dan Hallworth og en liten jente med det symboltunge navnet Victorine. 2005. Kunstkuratoren D’Arcy Hallworth kommer til et vakkert fransk slott for å gjennomgå en berømt samling med fotografier. Det som starter som et helt vanlig oppdrag, viser seg å bli langt mer utfordrende når det blir klart hvem den mystiske franske fotografen egentlig er.

4 kommentarer
  1. Denne boken har jeg absolutt lyst å lese ja 🙂 Helt i min gate høres den ut til å være. Jeg liker romantikk av og til, men historie er det som fenger mest ♥

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg