John Boyne, Hjertets usynlige stormer

 

 

John Boyne, Hjertets usynlige stormer

Kjøpt

 

Jeg har flere bøker av Boyne. De har vært med på ferie og hjem igjen. Nå skulle denne prioriteres og det er jeg glad jeg gjorde.

Dette var en stor overaskelse. Jeg ante ikke hva jeg gikk til. De første hundre sidene må jeg innrømme at jeg funderte på hva i all verden dette var. Jeg har jo sett så mange fantastiske omtaler og her handler det mye om begjær og onani, og ikke av all verdens interesse for meg. Men vi følger en gutts liv og  en ung gutt som finner ut at han er bare interessert i gutter, noe som på denne tiden i Irland var både tabu og forbudt.

630 sider og den boken med mest sider denne måneden og det tok litt tid.

Men jo mer man leser, jo mer faller man for denne historien, som er så innmari velskrevet. Som jeg så det stod, så blir man grepet til tårer på en side, for så å le igjen på neste, for humoren er aldri langt unna, selv om alvoret hele tiden er tilstede. Det er rett og slett en fantastisk historie, en manns liv, fra fødsel til død. Dette var en slik leseopplevelse som får meg til å glemme hvor jeg er eller hvilken tid det er på døgnet, alt rundt meg forsvinner.

Anbefales varmt, men du må ikke være prippen, men det roer seg når tenåringsgutten blir voksen, slik det er med de fleste.

 

 

 

Hjertets usynlige stormer er en roman om én manns kamp for å finne sin plass i livet, om et Irland i rivende forandring fra et samfunn der den katolske kirken bestemmer nær sagt alt, til et moderne europeisk land.

Cyril Avery er ikke en ekte Avery, det er i hvert fall hva adoptivforeldrene hans sier. Men hvis han ikke er en ekte Avery, hvem er han da?

Cyrils mor blir gravid utenfor ekteskap som 16-åring og bortvist fra landsbyen sin, en katolsk liten flekk på den irske vestkysten. Hun slår seg ned i Dublin og adopterer barnet bort til et velhavende, lettere eksentrisk ektepar: Den kjederøykende forfatteren Maude, som ikke vil bli for populær, og bankmannen Charles. Men Cyril føler seg ikke som noen Avery, og han føler seg overhodet ikke hjemme i etterkrigstidens katolske Irland. Det er først da han møter den karismatiske skjørtejegeren Julian Woodbead at han tør ta de første skrittene i jakten på hvem han er – en søken som fører ham til Amsterdam og New York i et forsøk på å finne lykken og kjærligheten.

John Boyne forførte en hel verden med ungdomsromanen Gutten i den stripete pyjamasen. Nå er han tilbake med Hjertets usynlige stormer, en rørende og viltvoksende historie som strekker seg gjennom mer enn 70 år.

 

 

Nå skal jeg lese en til som har ventet lenge og er den andre av de som får prioritet denne måneden.

 

Joyce Carol Oates, Fordi det er bittert og fordi det er mitt hjerte

Kjøpt

 

Denne skal også prioriteres.

Joyce Carol Oates, Mitt liv som rotte

Joyce Carol Oates, Natten. Søvnen. Døden. Stjernene

Etter å ha lest Mitt liv som rotte, ble jeg Oates fan og jeg tror jeg har alle hennes bøker nå.

Jeg sukker litt, for det er umulig å få lest alle jeg vil lese.

 

 

En viktig roman om vold og kjærlighet fra en av USAs mest betydelige forfattere.

Raseskillet står sterkt i 1950-årenes USA, og fører ofte til eksplosive episoder – også i den lille industribyen Hammond i staten New York, der den hvite jenta Iris Courtney og det svarte basketballtalentet Jinx Fairchild vokser opp.

En sen kveld, i forsøket på å beskytte Iris mot et overfall, dreper Jinx en hvit mann – med Iris som eneste vitne. Den tragiske hendelsen knytter et hemmelig bånd mellom de to, som bygger på like deler tiltrekning, frykt og skam. Det vil følge dem gjennom livet og endre den veien de velger å gå.

Fordi det er bittert og fordi det er mitt hjerte er blitt kalt et mesterverk innen den realistiske samtidslitteraturen, og er en av de aller beste fra Joyce Carol Oates’ rikholdige rekke med romaner.

 

 

Lesestabel juli 22. Tema Pocketsommer

 

Januar:

Bøker lest januar 2022, 14 bøker, herav 5 krim/spenning

Februar:

Bøker lest februar 2022, 24 bøker

Mars:

Bøker lest mars 2022, 15 bøker, herav 14 krim

April:

Bøker lest april 2022, 17 bøker

Mai:

Bøker lest mai 22, 14 bøker, mest krim

Juni:

Bøker lest juni 22, 16 bøker

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta:

#marianntokle

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=

Det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet, proppfull av forfatterintervjuer og mye mer, blant annet Bokidioten funderer litt på om det er mulig å kvitte seg med bøker.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg