Lesestabel februar 2022, tema Norske forfattere
Jeg har stablet mange bøker denne måneden, men flere av de har få sider.
Det er også noen barnebøker jeg skal lese og en diktbok.
Jeg satser på en god lesemåned, for det er så mye spennende.
Det er debutanter i stabelen og mange for meg, ukjente forfattere.
Det er merkelig, men det er som julaften hver måned når jeg starter på en ny stabel.
Det bygges opp en glede og forventning i meg, på en annen måte enn når jeg plukker bøker etterhvert som jeg leser de.
Hvorfor vet jeg ikke, men det føles som om jeg står foran et nytt eventyr på et vis.
De siste månedene har jeg lest mindre enn planlagt, men slik får det bare være.
Her er det ikke tvangslesing.
De jeg ikke får lest, få tilbake plassen sin i hylla og må vente litt til.
Det bruker ofte å være høylytt diskusjon når bøkene plukkes ut, men det har vært stille og fredelig denne gang.
Kanskje er det fordi det er norske forfattere.
Vi nordmenn er vel litt roligere av oss, er vi ikke?
De har tålmodig funnet seg i å bli flyttet både hit og dit, inn og ut av stabel og hyller.
Det kan se ut som de unner hverandre å bli lest.
Da er de litt mer hissig de som holder på å samle seg til neste måned, tema bøker i serie.
Der er det nemlig mange som har ventet svært lenge og de begynner å bli rimelig utålmodig.
Men bøkene i stabelen i februar, er bare snille og rolige.
Som alltid gjør jeg oppmerksom på at det er leseeksemplarer og jeg skriver hvem jeg har fått de med.
Jeg har ikke betalt eller er pålagt å lese de.
Tekst fra omslaget, under bildene.
Glenn Johansen, Sjeledød
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold
Måneden starter med en krim som jeg har sett mange fine omtaler av. Nominert i Bookis sin Ulestkonkurranse.
Etter flere år i London vender den erfarne antiterroretterforskeren Tom Tønder tilbake til Norge. Dagen før han skal starte i sin nye jobb eksploderer en bombe i en oppbevaringsboks på Oslo S. Mannen som satte den der blir raskt funnet, men det er noe ved ham som ikke stemmer. Omtrent samtidig blir en kvinne funnet drept i sitt hjem. Hennes ektemann og deres felles datter er forsvunnet, noe som peker mot at Kripos-etterforsker Silje Wiik står ovenfor nok et partnerdrap. Men er det virkelig så enkelt?
Ingvild Heimstad Iversen, Fiolmæle
Gave fra forfatteren
Jeg har lest flere bøker de siste årene om hekseprosessene som foregikk for flere hundre år siden og ville nok selv blitt brent, tenker jeg, hvis jeg levde på den tiden. Spennende tema som interesserer meg.
Vi befinner oss flere hundre år tilbake i en tid hvor en kvinnes kamp for å bli hørt ble ført med eget liv som innsats. Margrete lever som taus under harde kår, men kan likevel prise seg lykkelig, hun har et godt hjem og gode arbeidsgivere. Dramatiske hendelser snur opp-ned på tilværelsen og gjennom blodslit kjemper hun for retten til å bestemme over sitt eget liv. I denne dramatiserte fortellinga får leseren innblikk i et samfunn i Nord-Norge hvor trolldomsprosessene herjet og ingen visste hvem som ble neste offer.
Elisabeth Naustdal Stormark, Stemninger og følelser i den gylne årstid
Gave fra forfatteren
Jeg leser vanligvis like lite dikt som barnebøker, men gir også plass til en diktbok denne gangen.
Geir Jakobsen, Lyst mørke
Leseeksemplar fra Forlagshuset Vest
En roman om en ung gutt på 12 år som mister sin far. Jeg var selv knapt 12 når min far døde, så dette kan bli fint, tror jeg.
Lyst mørke ble stemt til topps i Bookis sin Ulest konkurranse, nå den 28. januar.
“Tresomheten hadde bare vart i tolv lyse timer og ingen netter. Jeg drømte allerede om å være tilbake til oss fire. Vi var nybegynnere i å miste, og finstemt balansekunst på fire minus ett bein virket så langt ikke å være noe for tre amatører som oss selv.” Året er 1986. Verden står i spenn. En familie blir rammet av en tragedie som snur tilværelsen opp ned. Gjennom våren og sommeren følger vi en tolvårings forsøk på å lime seg selv og familien sammen igjen. Fortid og nåtid blandes sammen med skjøre drømmer, i et famlende forsøk på å finne veien videre. Lyst mørke er en gripende og sår historie om barndom, familie, vennskap, savn og kjærlighet.
Bård Nannestad, Ingeborg
Leseeksemplar via Bookis
Ingeborg er forfatterens tredje bok, men det er min første. Den var også nominert i Bookis sin Ulest og har fått fine omtaler.
Det er mange norske, ukjente forfattere, som skriver bra bøker. Disse fortjener å bli lest og derfor prøver jeg også å ha med noen av de i lesestabelen.
Innkjøpt av kulturrådet.
Et uventet brev utløser en eksistensiell krise hos den gamle mannen. Brevet forstyrrer den vante tilværelsen som ellers består av kryssord, kabal og kaffe i vente på ukens besøk av hjemmehjelpen. Fra kjøkkenbordet i den gamle mannens barndomshjem, blir leseren med på en indre reise gjennom livet. Aldri før har mannen tatt seg tid til å reflektere over sin barndom, under og etter krigen, eller som pårørende for en alvorlig psykisk syk. Vi innvies i barndommens omsorgssvikt, samfunnets fordømmelser og et lite inkluderende møte med datidens helsevesen, skildret av en mann som aldri har stilt store krav til livet. Ut av refleksjonene stiger også en vakker historie om kjærlighet – mot alle odds. Ingeborg er en liten bok om et lite liv, men allikevel universell i sine eksistensielle refleksjoner.
Frode Eie Larsen og Jenny Lindquist, Tidsfikserne og Grunnloven
Leseeksemplar fra forfatteren
Første bok i en serie for barn. Blir spennende å se om det passer mine barnebarn som er i målgruppa.
Tidsfikserne. En bokserie for barn, 6 – 10 år.
Tidsfikserne er en splitter ny serie for barn, hvor første bok utgis høsten 2021. Vi møter Sigurd og Anne, som reiser tilbake i tid for å rette opp i noe tidstyven har rotet til. Her mikses en spennende historie, med faktisk informasjon rundt en historisk hendelse. Det er litt hemmelig agent, litt spion, tidsreiser og morsomme sprell. I den første boken er det Grunnloven som er tema, og i bok to blir det månelandingen.
Bøkene illustreres av svenske Jenny Lindqvist, og utgis på Zeppelin Forlag.
Om de ikke får ryddet opp i rotet til tidstyven, endres historien… 17. mai 1814 ble Norges Grunnlov undertegnet på Eidsvoll, men nå prøver Tidstyven å ødelegge alt sammen. Tidsfikserne Sigurd og Anne reiser tilbake i tid for å ordne opp, men klarer de å finne ut av ting, før det er for sent? Norges fremtid som en selvstendig nasjon står på spill!
Vibecke Groth, Ensom er den som ikke er nummer én for noen
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold
Groth har skrevet 5 krimbøker og jeg har lest en, Savnet
Dette er en roman og den har fått fine omtaler.
Nanna er nesten 60 år, bestemor, partner i et advokatfirma og lever et godt liv med villa på Oslos beste vestkant. En dag rakner alt; Christian, mannen hun har vært gift med i 30 år, forlater henne for en yngre kvinne. Nanna kjemper en intens kamp for å prøve å komme seg på bena igjen, samtidig som en av klientene hennes opplever et drama som Nanna tvinges til å ta del i. Dette er en intens og gripende roman om svik og svakhet, vennskap og styrke.
Tone Skillebæk Moe, Blyantskissen
Leseeksemplar fra forfatteren
Jeg er jo glad i historiske romaner og den har fått fine omtaler, så jeg gleder meg. Forfatterens debutbok.
Paris 2016. Mari befinner seg i foajeen på Moulin Rouge da et fotografi tiltrekker seg oppmerksomheten hennes. Det ser da virkelig ut som den samme kvinnen som besteforeldrene har bilde av på spisestueveggen? Funnet vekker en gnist i Mari som blusser opp da hun hjemme hos farmor og farfar i Drøbak finner et gammelt skrin. Oppdagelsen skal føre henne tilbake til Paris hvor hun nøster i sin tippoldemors dramatiske skjebne. Paris, 1894. Seks dager i uken skrubber Jeanine laken på dampfylte vaskeri Colbert i Latinerkvarteret, men det hun drømmer om er å få danse ballett på Opera Garnier. Tilværelsen lysner da hun en dag fanger blikket til en ung kunstmaler, og snart åpner også en uventet mulighet seg. Men finnes lykken der ute, utenfor vaskeriets klamme vegger? Og er kunstmaleren til å stole på?
Marit Reiersgård, Stolpesnø
Leseeksemplar fra forfatteren
Reiersgård er en forfatter jeg lenge har tenkt at jeg må lese og nå håper jeg å komme i gang denne måneden.
De tre neste står i hylla og venter, Jenta uten hjerte, Det de døde vet og Paradisbakken
Det er 25. januar, det snør tett. Brøytebilen dundrer langs de smale veiene i Lier utenfor Drammen. Fem år gamle Oda tar på seg den rosa parkdressen og går ut for å ake. Hun kommer ikke inn igjen til middag, hun er sporløst borte. I nabohuset tyvlåner unggutten Raimo morens bil for å kjøre til den kvinnelige tegnelæreren sin. Han finner henne kvalt, og tilsynelatende voldtatt. Likevel velger Raimo å holde munn om det han ser.
Hvilke hemmeligheter er det som skjuler seg i vintermørket?
Politietterforskerne Bitte Røed og Verner Jacobsen begynner det vanskelige arbeidet med å avhøre mennesker på et lite tettsted. Alle kjenner hverandre, alle vet noe. Og alle ønsker noe mer for livene sine.
Ella Marie Hætta Isaksen, Derfor må du vite at jeg er same
Boken er skrevet i samarbeid med Randi Helene Svendsen
Leseeksemplar fra Cappelen Damm
Det er interessant å lese bøker om samisk historie.
Denne har jeg lest :
Inger Selven Watts, De kom til oss, Tvangsevakueringen av Finnmark og Nord-Troms
I oppveksten tok Ella Marie Hætta Isaksen den samiske stoltheten sin som en selvfølge, men etter hvert opplevde hun at den slett ikke var like selvsagt for alle andre, og at den til og med kunne provosere enkelte. Gjennom å utforske sin egen historie fant hun ut at hennes nærmeste familie har kjent fornorskingen, skam og tap av identitet på kroppen. Og at hun selv var i ferd med å gjøre noen av de samme erfaringene.
Over natten fikk Ella Marie rollen som ambassadør for den samiske befolkningen da hun trollbandt publikum under NRKs Stjernekamp med bygda Mázes joik. Historiene publikum fortalte henne i etterkant, om hvordan det gjennom generasjoner har vært å vokse opp som same, ble nesten for mye å bære for 20-åringen. Men hun forsto at ved å fortelle om seg selv, forteller hun samtidig om dem – om motgang, skam og kamp, men også om samhold, glede, stolthet og håp. Og at hun selv er del av en ny bevegelse unge samer som kan forme en bedre fremtid.
Trude Teige, Mormor danset i regnet
Jeg har ikke tall på hvor mange fine omtaler jeg har sett av denne romanen. I høst kom en frittstående oppfølger, Morfar pustet med havet. Selv om de kan leses frittstående, ville jeg gjerne lese mormor først. Jeg har den på,e-bok og jeg liker ikke lese e-bøker, derfor har de to bøkene gått inn og ut av stablene, nesten hver måned. Nå kjøpte jeg mormor danset i regnet så den skal bli lest.
Tre generasjoner kvinner og én mørk hemmelighet.
Juni har arvet huset til besteforeldrene og drar tilbake til øya der hun vokste opp. Mens hun rydder i huset, kommer hun over et bilde av mormoren sammen med en tysk soldat og et brev hun skrev i 1946. Brevet har tysk poststempel. Det er helt ukjent for Juni at mormoren var i Tyskland like etter krigen, og hun bestemmer seg for å nøste opp hennes historie.
Jakten på sannheten fører Juni til Berlin og en liten by i det som ble den russiske sonen da Tyskland kapitulerte. Der blir hun konfrontert med en brutal og ukjent krigshistorie. Etter hvert forstår Juni at mormorens hemmelighet er noe mer enn at hun var tyskerjente, og oppdagelsen får betydning for hennes eget liv.
Mormor danset i regnet handler om en kvinnes fortielse og dens følger for datteren og barnebarnet. Men aller mest er dette en fortelling om kjærlighetens helbredende kraft. Romanen er basert på sanne historier og faktiske hendelser.
H.K. Fauskanger, Skorpionbrosjen
Leseeksemplar fra Gyldendal
Fauskanger er et nytt bekjentskap for meg, men jeg er glad i historisk krim.
Året er 1909, og Oskar Prods Brattenschlag har nylig blitt ansatt som assistent ved den norske ambassaden i London. På vei for å kjøpe fødselsdagspresang til sin kone Ada blir han tilsnakket av en mann han tilfeldig møter, som uoppfordret forteller om en antikvitetsbutikk like i nærheten, der det ligger en skorpionbrosje i vinduet. Denne bør Brattenschlag skynde seg å kjøpe, så ikke «verdens ondeste mann» kommer ham i forkjøpet. Brattenschlag tenker at smykket kunne passe til Ada, som er født i skorpionens tegn. Idet han er i ferd med å kjøpe brosjen og en sjelden tarotkortstokk, kommer en mann inn i butikken og krever å få kjøpe kortstokken. Mannen viser seg å være den beryktede okkultisten Aleister Crowley. Det blir opptakten til en serie mystiske hendelser, forsvinninger og uforklarlige dødsfall, som Brattenschlag uforvarende virvles inn i.
Som i sine tidligere romaner vever H.K. Fauskanger historiske skikkelser og faktiske hendelser inn i et intenst krimplott, der Brattenschlag og hans ledsager professor Lagergren stilles på de vanskeligste prøver.
H.K. Fauskanger (f. 1971) er bosatt på Askøy utenfor Bergen. Han har studert filologi og religionsvitenskap, og har kjennskap til klassisk hebraisk, gresk og koptisk. Han debuterte som kriminalforfatter med romanen Skrinet i 2012, en fortelling om saken Sherlock Holmes løste da han besøkte Norge i 1895. Fauskanger startet og driver nettsiden ‘Ardalambion’, viet til studiet av J.R.R. Tolkiens konstruerte språk.
Skjønnlitterære utgivelser
Skamtegnet. Kriminalroman 2015
Skarlagenssalen. Kriminalroman 2013
Skrinet. Kriminalroman 2012 (Baskerville)
Fullmåne over Uroba. Roman 2009 (Licentia Forlag)
Vibeke Koehler, Tankespinneren
Leseeksemplar lånt av Norli Åndalsnes
Jeg leste Harry Potter først for mine barn og så fortsatte jeg for meg selv. Fantasy kan være veldig gøy og nå vil jeg se om dette er en trilogi som kan passe for mine barnebarn.
Ny norsk fantasyserie, perfekt for deg som elsker Harry Potter!
Da Annas foreldrene plutselig må av gårde på en viktig jobb i utlandet blir hun plassert hos besteforeldrene. Hun oppdager at mormor leder et hemmelig forbund av hekser og trollmenn som i flere hundre år har skjult seg bak noe skikkelig kjedelig, som viser seg å faktisk være skikkelig magisk.
Det hemmelige forbundet har ikke gjort jobben sin godt nok de siste par hundre årene, og sammen med to nye venner må Anna lære seg å bruke evner som kan hjelpe dem – men for Anna kan evnene også være farlige.
Tankespinneren er en drivende fantasyfortelling som tar leseren med inn i en magisk verden full av norrøne myter der strikkepinner er tryllestaver og veggtepper er portaler til en annen dimensjon. Anna og vennene hennes løser hemmelige koder, de må stoppe miljøkriminalitet og kjemper mot skumle skurker. Denne boka passer for lesere mellom 9 og 12 år, og kanskje spesielt godt for alle der ute som liker bøkene om Harry Potter. Tankespinneren er første bok i en planlagt trilogi.
Tove Braathen, Marka
Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke
Marka har ligget på vent en stund så nå håper jeg å få lest den for den har fine omtaler. Jeg har ikke lest noe av Braathen tidligere.
Den siste, varme sensommerdagen forteller moren og faren til Lina at de skal skilles. Over natten blir det høst. Faren flytter ut og en ny mann inn. Moren er forelsket og har mer enn nok med sitt. Alt er i endring. Lina forsøker å holde fast i det hun pleide å like, men ingenting betyr det samme lenger. Verden slik hun kjenner den, er i ferd med å rase sammen.
Intenst og medrivende om en tolvåring som mister fotfestet og holder på å falle, uten at noen legger merke til det. Fortalt gjennom et bråmodent, men sårt og forvirret barneblikk.
Ane Barmen, Pappa var nesten på Woodstock
Leseeksemplar fra Gyldendal
Theis bur åleine og har ikkje mykje omgang med andre enn hunden Snuppa. Men Snuppa er gammal og må avlivast, og Theis tek kontakt med dottera Ruby etter fleire års stille. Ruby kvir seg for å ha noko å gjere med den tidvis alkoholiserte faren. Ho og sambuaren har dessutan lenge prøve å få barn saman, utan hell, og nye møte med faren minner henne om alt det dei ikkje får til, nokon av dei.
Pappa var nesten på Woodstock er ein roman om korleis oppveksten formar oss, om skam og tilgjeving. Det ei forteljing om om dei forventningane ein har til seg sjølv og til kvarandre, og om korleis det ein ønskjer seg aller mest, ofte er nærare enn ein skulle tru.
Tuva Tovslid, Å Galoppere på stranda
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold
Denne er også innkjøpt av kulturrådet. Aner ikke hva jeg går til og det er bestandig like spennende.
17-årige Mia er i Irland på ferie med familien, men alt hun vil er å ri hesten Hunter, bli kjent med Cody, jenta som skal arve stallen, og Aran, gutten som jobber der. Men Hunter er ikke lenger en trygg hest å ri. Eieren hans holder på å ødelegge ham, Cody har ikke lyst til å eie en stall, og Aran tror at han aldri kan bli noe mer enn en stallgutt. “Å galoppere på stranda” handler om å finne ut hva du vil, og å tørre å gjøre det, selv om det er skummelt.
TUVA TOVSLID (f. 1988) er oppvokst i Skien, hvor hun bor med sine to sønner og mann. Hun har en mastergrad i psykologi, og driver et personlig foretak som vever. Hun debuterte i 2018 med romanen Djevelhogget på Liv forlag. Å galoppere på stranda er hennes andre roman.
Carl Frode Tiller, Flukt
Leseeksemplar fra Aschehoug
Flukt har fått strålende kritikker så er spent på om jeg er enig. For en som meg som tar ned beskjeder fra de som har gått bort, så er temaet særs interessant og jeg er spent på hvordan det er fremstilt.
Det er julaftan. Elisabet og Sakarias har vore ved grava, sett lys, børsta snø av steinen – så køyrer han ho heim. Dei skal vere kvar for seg denne første jula utan sonen. Sorga over han har kome mellom dei. Dei har skilt lag. Men så blir det likevel til at dei er saman julaftan. Elisabet sett seg til pianoet og speler eit stykke sonen deira likte godt. Det skal kome til å bli ei heilt spesiell julenatt for dei begge. Romanen “Flukt” skildrar forholdet mellom dei levande og døde og strekk seg eit stykkje utover det vi til vanleg oppfattar som realisme. FLUKT er nominert til både Bokhandlerprisen og Ungdommens kritikerpris
Mari Ann Augestad, Hun reiste alene
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold
Denne er også innkjøpt av kulturrådet. Forfatter foreløpig ukjent for meg.
Jeg setter Dumas tilbake og finner en ny tittel. “Til mitt barnebarn”, står det utenpå med gullbokstaver. Mor fikk den av Rakel til jul ett år. – Den er tom, men meningen er at du skal skrive ned din historie, mormor, sa Rakel ivrig. Mor smilte til Rakel og holdt bokgaven inntil brystet. Hun kommer aldri til å skrive, tenkte jeg. Ikke ett eneste ord. Med sirlige bokstaver, har hun fylt boken. Side opp og side ned. Skjønnskriften hennes griper tak i meg med elegante linjer og fører meg inn i en historie jeg aldri visste hun bar på.
Trude Teige, Morfar pustet med havet
Leseeksemplar fra Aschehoug
Da håper jeg å nå å lese den nyeste boken til Teige, som får glimrende omtaler
Storslått roman om kjærlighet og overlevelse fra en ukjent del av norsk krigshistorie.
Et norsk skip blir torpedert i Det indiske hav i 1943. Konrad og Sverre, to brødre fra Sørlandet, er blant de få som overlever. Men de kommer bort fra hverandre, og Konrad ender opp på et sykehus på Java. Der forelsker han seg i den norske sykepleieren Sigrid.
Både Konrad og Sigrid havner i japanske fangeleirer, og brått handler livet kun om å overleve krigens grusomheter. Begge kjemper for å bevare håpet om en bedre framtid, men vil de noen gang treffes igjen? Hva skjedde med Konrads bror?
En gripende, opprørende og vakker fortelling som viser hvordan kjærlighet, mot og vennskap kan berge mennesker når livet faller fra hverandre.
Kjersti Anfinnsen, Øyeblikk for evigheten
Leseeksemplar fra Kolon forlag
Jeg har lest en av Anfinnsen før og likte den godt.
Kjersti Anfinnsen, De siste kjærtegn
Jeg er litt forvirret for etter hva jeg kan se, er hovedpersonen den samme
For den pensjonerte hjertekirurgen Birgitte Solheim går det meste i oppløsning mot slutten av livet. Det kroppslige forfallet fanger og isolerer. Selv om samlivet med kjæresten Javiér kan være krevende, er det først og fremst livsbejaende. Birgitte reflekterer kompromissløst, tidvis vittig, tidvis sårt, over livets vondeste øyeblikk og sine erfaringer med tap, sorg og savn i en verden som fremstår mer og mer fremmed for henne.
Øyeblikk for evigheten er en øm, bitter og morsom roman om kjærligheten, døden og tilværelsens ensomhet.
Wenche F. Spjelkavik, Verdens lengste skogsmonster
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold
Barnebøker leser jeg ikke mange av, men når jeg nå har tema norsk, syntes jeg det var moro å også ta med noen bøker til barn og ungdom.
Møt verdens høyeste jente med sceneskrekk. Anna er høyere enn alle på skolen. Lærerne også. På grunn av mobbing flytter hun og moren til Maursund. Da læreren tvinger Anna til å spille hovedrollen i klassens teaterstykke, begynner uhyggelige ting å skje. Hva er det som skjuler seg inne i skogen? Historien tar en uventet vending da skogsmonsteret redder et lite barn fra å drukne. Hva skjer hvis sannheten kommer frem? Vil Anna overvinne frykten eller blir hun kastet ut av skolen?
Cecilie Enger, Det hvite kartet
Leseeksemplar fra Gyldendal
Min første roman skrevet av Enger, så får vi se om jeg er enig med all den positive omtalen boken har fått.
De stakk seg ut som pionerer i sin samtid på slutten av 1800-tallet, men skjulte privatlivet sitt. Bertha Torgersen og Hanna Brummenæs er ukjente for de fleste, men historien om de to butikkpikene som traff hverandre i et hardt og maskulint gruvesamfunn på Karmøy, og – ikledd herrehatt og frakk – brøytet seg vei inn i mannsdominerte stillinger, er både fantastisk og vond. De to overskridende «mannedamene» holdt kjærligheten skjult for omverdenen, foretok en uvanlig klassereise, men opplevde også elendighet i kjølvannet av sine livsvalg.
Simen B. Hagerup, Jordverv
Leseeksemplar fra Kolon forlag
Dette er fantasy og omhandler blant annet ånder, så jeg krysser fingrene, for er det noe jeg er kritisk på, er det fantasy.
Mystiske krefter trekker pensjonisten Tatjana til en sær og fremmed verden, der menneskene lever i pakt med uforutsigbare åndevesener. Tatjana ankommer et samfunn i skyggen av et fallent storrike og allierer seg med en lokal fisker. Sammen legger de ut på en kontinentomspennende reise for å finne veien hjem.
Jordverv er fantasy for voksne og romandebuten til Simen B. Hagerup. Boka er en eventyrlig opprinnelseshistorie og en fortelling om tap – velskrevet, morsom og høytsvevende.
Du kan glede deg,både til Morfar og til Det hvite kartet! Kvalitet!
Ja gleder meg 🙂