Carl Frode Tiller, Flukt

Carl Frode Tiller, Flukt

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Flukt har fått strålende kritikker så jeg var spent på om jeg er enig. For en som meg som tar ned beskjeder fra de som har gått bort, så er temaet særs interessant og jeg var spent på hvordan det er fremstilt, for jeg visste at både levende og døde, hadde en stemme i denne romanen.

Jeg begynte på denne romanen og ble så forvirret at jeg måtte lese meg opp. Jeg måtte se igjennom noen omtaler for å forstå gangen i handlingen. Det hopper nemlig hele tiden i tid og personer og det skifter midt i setningene. Etter å ha forstått dette, begynte jeg på nytt.

Hele boken igjennom tenkte jeg, rørende og trist historie om familierelasjoner som ikke fungerer og menneskelig smerte, men boken ville blitt mye bedre hvis det ikke var det tullet med skifte av personer.

Det var min mening helt til siste sidene, da jeg forstod at det jo var helt genialt. Jeg vil ikke røpe hvorfor, men vær tålmodig og se at det blir helt riktig. Til og med mediumet i meg, som formidler budskap, er fornøyd.

Og lykkelig over at flere og flere forstår at vi blir ikke borte den dagen vi går herfra.

Anbefales varmt til alle som vil ha en særdeles bra roman om familierelasjoner og oppvekst og er åpen for at det er mer mellom himmel og jord, enn det de fleste tror.

 

 

 

Det er julaftan. Elisabet og Sakarias har vore ved grava, sett lys, børsta snø av steinen – så køyrer han ho heim. Dei skal vere kvar for seg denne første jula utan sonen. Sorga over han har kome mellom dei. Dei har skilt lag. Men så blir det likevel til at dei er saman julaftan. Elisabet sett seg til pianoet og speler eit stykke sonen deira likte godt. Det skal kome til å bli ei heilt spesiell julenatt for dei begge. Romanen “Flukt” skildrar forholdet mellom dei levande og døde og strekk seg eit stykkje utover det vi til vanleg oppfattar som realisme. FLUKT er nominert til både Bokhandlerprisen og Ungdommens kritikerpris

 

I dag leser jeg tre tynne bøker.

 

 

Kjersti Anfinnsen, Øyeblikk for evigheten

Leseeksemplar fra Kolon forlag

 

Jeg har lest en av Anfinnsen før og likte den godt.

Kjersti Anfinnsen, De siste kjærtegn

Jeg er litt forvirret for etter hva jeg kan se, er hovedpersonen den samme

 

 

 

For den pensjonerte hjertekirurgen Birgitte Solheim går det meste i oppløsning mot slutten av livet. Det kroppslige forfallet fanger og isolerer. Selv om samlivet med kjæresten Javiér kan være krevende, er det først og fremst livsbejaende. Birgitte reflekterer kompromissløst, tidvis vittig, tidvis sårt, over livets vondeste øyeblikk og sine erfaringer med tap, sorg og savn i en verden som fremstår mer og mer fremmed for henne.

Øyeblikk for evigheten er en øm, bitter og morsom roman om kjærligheten, døden og tilværelsens ensomhet.

 

Wenche F. Spjelkavik, Verdens lengste skogsmonster

Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

 

Barnebøker leser jeg ikke mange av, men når jeg nå har tema norsk, syntes jeg det var moro å også ta med noen bøker til barn og ungdom.

 

 

Møt verdens høyeste jente med sceneskrekk. Anna er høyere enn alle på skolen. Lærerne også. På grunn av mobbing flytter hun og moren til Maursund. Da læreren tvinger Anna til å spille hovedrollen i klassens teaterstykke, begynner uhyggelige ting å skje. Hva er det som skjuler seg inne i skogen? Historien tar en uventet vending da skogsmonsteret redder et lite barn fra å drukne. Hva skjer hvis sannheten kommer frem? Vil Anna overvinne frykten eller blir hun kastet ut av skolen?

 

Frode Eie Larsen og Jenny Lindquist, Tidsfikserne og månelandingen

Leseeksemplar fra Zeppelin forlag

 

Bok 2 i serien. Bok en heter Tidsfikserne og grunnloven. Bok 3, Tidsfikserne og Vikingene, kommer i 2022.

 

 

 

 

OM DE IKKE FÅR RYDDET OPP I ROTET TIL TIDSTYVEN, ENDRES HISTORIEN … 20. juli 1969 ble Neil Armstrong det første mennesket som satte en fot på månen, men om Tidstyven lykkes med sine skumle planer, vil det ikke bli noen månelanding. Eller kanskje astronautene må bli værende igjen på månen, og aldri noen gang komme tilbake på jorda. Det er opp til Tidsfikserne Sigurd og Anne, å stoppe Tidstyven!

 

På senga 

 

Cecilie Enger, Det hvite kartet

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Min første roman skrevet av Enger, så får vi se om jeg er enig med all den positive omtalen boken har fått.

 

 

De stakk seg ut som pionerer i sin samtid på slutten av 1800-tallet, men skjulte privatlivet sitt. Bertha Torgersen og Hanna Brummenæs er ukjente for de fleste, men historien om de to butikkpikene som traff hverandre i et hardt og maskulint gruvesamfunn på Karmøy, og – ikledd herrehatt og frakk – brøytet seg vei inn i mannsdominerte stillinger, er både fantastisk og vond. De to overskridende «mannedamene» holdt kjærligheten skjult for omverdenen, foretok en uvanlig klassereise, men opplevde også elendighet i kjølvannet av sine livsvalg.

 

 

Februar

Lesestabel februar 2022, tema Norske forfattere

Geir Jacobsen, Lyst mørke

Glenn Johansen, Sjeledød

Bård Nannestad, Ingeborg

Ingvild Heimstad Iversen, Fiolmæle

Marit Reiersgård, Stolpesnø

Tone Skillebæk Moe, Blyantskissen

Ella Marie Hætta Isaksen, Derfor må du vite at jeg er same

Vibecke Groth, Ensom er den som ikke er nummer én for noen

Trude Teige, Mormor danset i regnet

Tove Braathen, Marka

H.K. Fauskanger, Skorpionbrosjen

Mari Ann Augestad, Hun reiste alene

Ane Barmen, Pappa var nesten på Woodstock

 

Det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet, proppfull av forfatterintervjuer og mye mer, blant annet Bokidioten som denne gang funderer på hva som foregår i hodet på alle forfatterne:

https://issuu.com/hverdagsnett/docs/hverdagsnett1_22

 

Bøker lest januar 2022, 14 bøker, herav 5 krim/spenning

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta:

#marianntokle

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg