Bård Nannestad, Ingeborg

Bård Nannestad, Ingeborg

Leseeksemplar fra Måltrost forlag

 

Ingeborg er forfatterens tredje bok, men det er min første. Den var også nominert i Bookis sin Ulest og har fått fine omtaler.
Det er mange norske, ukjente forfattere, som skriver bra bøker. Disse fortjener å bli lest og derfor prøver jeg også å ha med noen av de i lesestabelen.

Innkjøpt av kulturrådet.

Dette var en fin, varm, men også trist roman. Et gammel mann som minnes sin oppvekst og sin kone og venter på å bli gjenforent de henne. Høydepunktet er når hjemmehjelpen kommer på besøk.

Han har en litt vond historie å fortelle. Ikke noen enkel oppvekst. Han hadde en kone han var glad i, men dessverre ble hun psykisk syk og etterhvert dør hun og han blir alene. De hadde ingen barn. Et brev fra kirkekontoret om fornyet festekontrakt av konas grav, gjør at han nå begynner å se tilbake på livet sitt.

Kun 140 sider, men en fin skildring av et menneskes liv. Anbefales

 

 

Fra omslaget: Et uventet brev utløser en eksistensiell krise hos den gamle mannen. Brevet forstyrrer den vante tilværelsen som ellers består av kryssord, kabal og kaffe i vente på ukens besøk av hjemmehjelpen. Fra kjøkkenbordet i den gamle mannens barndomshjem, blir leseren med på en indre reise gjennom livet. Aldri før har mannen tatt seg tid til å reflektere over sin barndom, under og etter krigen, eller som pårørende for en alvorlig psykisk syk. Vi innvies i barndommens omsorgssvikt, samfunnets fordømmelser og et lite inkluderende møte med datidens helsevesen, skildret av en mann som aldri har stilt store krav til livet. Ut av refleksjonene stiger også en vakker historie om kjærlighet – mot alle odds. Ingeborg er en liten bok om et lite liv, men allikevel universell i sine eksistensielle refleksjoner.

 

Nå leser jeg!

Ingvild Heimstad Iversen, Fiolmæle

Gave fra forfatteren

 

Jeg har lest flere bøker de siste årene om hekseprosessene som foregikk for flere hundre år siden og ville nok selv blitt brent, tenker jeg, hvis jeg levde på den tiden. Spennende tema som interesserer meg.

 

 

Vi befinner oss flere hundre år tilbake i en tid hvor en kvinnes kamp for å bli hørt ble ført med eget liv som innsats. Margrete lever som taus under harde kår, men kan likevel prise seg lykkelig, hun har et godt hjem og gode arbeidsgivere. Dramatiske hendelser snur opp-ned på tilværelsen og gjennom blodslit kjemper hun for retten til å bestemme over sitt eget liv. I denne dramatiserte fortellinga får leseren innblikk i et samfunn i Nord-Norge hvor trolldomsprosessene herjet og ingen visste hvem som ble neste offer.

 

Februar:

Lesestabel februar 2022, tema Norske forfattere

Geir Jacobsen, Lyst mørke

Glenn Johansen, Sjeledød

Bård Nannestad, Ingeborg

 

Det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet, proppfull av forfatterintervjuer og mye mer, blant annet Bokidioten som denne gang funderer på hva som foregår i hodet på alle forfatterne:

https://issuu.com/hverdagsnett/docs/hverdagsnett1_22

 

Bøker lest januar 2022, 14 bøker, herav 5 krim/spenning

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta:

#marianntokle

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg