Hjorth og Rosenfeldt, Ikke bestått

Hjorth og Rosenfeldt, Ikke bestått

Ja, jeg fortsetter min kriminelle oppdatering med nå å være ajour med Hjorth og Rosenfeldts, serie om Sebastian Bergmann, Vanja, Ulrika og Torkel og Billy og de andre på rikskrim.

Igjen en heseblesende spenningsroman med et annerledes komplott. En morder som er dritalei av realitystjerner og bloggere og andre i mediaverden, som han mener har en lav iq.

Og igjen blir jeg så forundret over hvordan de greier å tråkle frem ene spenningsromanen etter den andre, men nå synes jeg de kan lage litt mer fred mellom etterforskerne. Det blir litt mye Vanja og Sebastian og frem og tilbake. Det gjør at nå venter jeg innmari spent på den nye boken som er på vei.

Om den nye boken, En høyere rettferdighet, skriver de så herre:

Kriminalpsykolog Sebastian Bergman har innsett at hans dager på Riksmord er over, nå holder han forelesninger og skrive bøker. Den eneste han har sporadisk kontakt med, er Ursula. Datteren Vanja har han ikke hørt fra på fire måneder.
Vanja har en midlertidig jobb som etterforsker i Uppsala. Nå jobber hun med en serie overfallsvoldtekter, der gjerningsmannen smyger seg på ofrene bakfra, bedøver dem med en sprøyte og trekker en sekk over hodet før han fullbyrder overgrepet. Når et av ofrene dør, kobles Riksmord inn. Og snart også Sebastian Bergman.

Den skal være på lager fra 01. mars og det er jo bare noen dager til, hurra, bare å glede seg.  Fint å lese de etterhverandre for man glemmer jo underveis.

Hjort og Rosenfeldt, Den stumme jenta

Fjellgraven, Hjorth og Rosenfeldt

Jeg søker for å finne ut om serien går på tv og finner denne artikkelen om nye prosjekter, planlagt av Hans Rosenfeldt.

https://www.nrk.no/kultur/hans-rosenfeldt-med-_en-satsing-pa-niva-med-millenniumsserien_-1.14333782

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Aschehoug men boken har jeg kjøpt på mammutsalget i fjor

En realitykjendis blir funnet drept i en nedlagt skole, skutt i hodet med slaktepistol.

Han sitter fastbundet til stolen i et klasserom, med ansiktet inn mot hjørnet og en skammekrokhatt på hodet. Et omfattende spørreskjema er festet på ryggen med stiftepistol. Prøven tester allmennkunnskap, og den drepte har tydeligvis ikke klart kravene. Det første offeret følges av flere, alle er mediekjendiser.

“Ikke bestått” er femte bok i serien om den sexmisbrukende og traumatiserte kriminalpsykologen og profileringseksperten Sebastian Bergman. Denne gang blir han og kollegaene fra Rikspolitikommisjonen stilt overfor en kompleks og avansert seriemorder som til slutt truer hele teamets eksistens.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg