Heine Bakkeid, Vi skal ikke våkne

Heine Bakkeid, Vi skal ikke våkne

Et leseeksemplar fra Aschehoug.

I tredje boken drar Aske tilbake til sine røtter og faren, på Island. Jeg må berømme Bakkeid for å klare å konstruere spennende komplott som ingen har gjort før han.

Hvordan det hele henger sammen og hvem som står bak, ja det får vi ikke vite,  før helt på slutten og klare å gjennomskue hele dette komplottet, ja det er umulig. Man skal ha tunga beint i munnen, også etter oppklaringen for å forstå hele historien.

Spennende er det også at han har lagt handlingen til Island denne gangen.

Ja, da er jeg ajour med Thorkild Aske, så da er det bare å vente på neste bok. Ukrutt overlever det meste og Aske er en hardhaus.

Heine Bakkeid, Jeg skal savne deg i morgen

Heine Bakkeid, Møt meg i paradis

Jeg anbefaler å lese bøkene kronlogisk da Askes historie er fremtredende i bøkene.

 

 

Den tidligere avhørslederen Thorkild Aske blir tvunget til å vende tilbake til sine røtter på Island. Faren, den karismatiske miljøaktivisten Ulfur, er uhelbredelig kreftsyk. I tillegg sitter han i fengsel, dømt for drapet på sin unge kjæreste. Thorkild og søsteren Liz tar turen til sagaøya for et siste farvel. Faren hevder han er uskyldig dømt, og Thorkild og Liz vikles raskt inn i saken, som avdekker nye sannheter om deres egen familiehistorie og klimaforkjempernes mørke hemmeligheter. Den dramatiske reisen rundt på øya setter både Thorkild og de rundt ham i stadig større fare.

Kriminalromanene om Thorkild Aske er solgt til 18 land, og har mottatt strålende kritikker. Vi skal ikke våkne er den tredje boken i serien og tar Bakkeids gotisk-uhyggelige stil og lakoniske humor til nye høyder.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg