Årets grillfest i strålende vær

 

 

Årets grillfest i strålende vær. Slik har det ikke bestandig vært.

Grillparty

GRILLPARTY ELLER PUTT I OVNEN PARTY

GRILLPARTY

Denne feriegrillen her husker jeg ikke, så det var et morsomt gjensyn

FERIEGRILL

Samle venner til festlig lag – Grillaften


Da ble det grillfest i 2018 også.

Menyen er stort sett lik fra år til år med litt variasjon. Rådyrspyd var nytt av året og de syntes jeg ble veldig god, så det skal gjentas.

Meny 2020
Ventepølse
Marinert laksefilet
Scampipakker
Rådyrspyd
Kyllingspyd
Spareribs
Ytrefilet av lam
Småpoteter med kryddersmør
Grønnsaker
Evas salat
Mettes focaccia

 

Når jeg skal lage mye mat, begynner jeg dagen før.

Først må jeg lage huskeliste.

Huskeliste

Laks, hvitløk, chili, olje, sitron,persille

Scampi, paprika,mango,hvitløk,Chili,avocado, Tomat,sitron,olje,rødløk,persille

Lam
Kylling,paprika, cherrytomater, sopp, rødløk
Spareribs, ferdigmarinert Rema, den er god.
Rådyrfarse
Kryddersmør
Poteter
Grønnsaker. Paprika, rødløk, chili, hvitløk, eple, tomat, fetaost,sopp

Jeg startet med å lage de ulike marinadene.

 

Jeg kutter chili og hvitløk til alle marinadene på en gang, for det er mye raskere enn å stå og dille med det, til hver enkelt marinade,

 

 

 

Scampipakker.
Det kjedeligste er å rense scampiene for jeg liker å bruke de rå med skall.

Scampi, paprika,mango,hvitløk,Chili,avocado,Tomat,sitron,olje,rødløk,persille

Dette blander jeg og lar stå i kjøleskapet til dagen etter. Fordeles i pakker eller tømmes i en form. Er også veldig god rett å putte i ovnen. Vi spiser gjerne Scampi en lørdagskveld med hvitløksbrød til.

 

 

Grønnsaker. Paprika, rødløk, chili, hvitløk, eple, fetaost,sopp.

Det vanskelige med grill for meg er at det er lett å oversteke og grønnsakene ble litt for mye stekt, ikke brent heldigvis, men veldig myke.
Ytrefilet lam, var bare saltet og pepret, og også den ble litt for mye stekt. Kokken er derfor ikke helt fornøyd med gjennomkjøringen.

 

Laks, hvitløk, chili, olje, sitron,persille

 

 

Grønnsaker til kyllingspyd ble også kuttet dagen. Kyllingen ble kuttet i biter og marinert. Tredd på spyd dagen etter, men ikke noe problem om de lages ferdig, pakkes inn, settes kaldt og kan legges rett på grillen.

Slik mat er mye prikleri som hver for seg ikke tar lang tid, men når det er mye forskjellig, tar det mye tid likevel.

 

 

Rådyrspyd. 400 GR Rådyrkjøttdeig, kjøres i foodprocessor sammen med 1 god Ts salt og litt pepper, 5 min, spes så med et egg og fløte til passende deig. Pass på så den ikke blir for løs.

Alle typer kjøttdeig kan brukes. Veldig lettvint, tar jo bare få minutter.

 

 

Potetene stod klar og ventet i ovnen. Når vi var klar til å spise, husket jeg at jeg ikke hadde satt på ovnen, veldig morsomt. Maten stod jo klar på bordet. På med ovnen, et glass vin og maten ble litt ettervarmen på grillen og 30 min etterpå, ble det endelig mat.

Jeg prikket potetene med en gaffel og saltet med salt med chilismak. Mens jeg gjorde dette, så jeg en halv pakke cherrytomater på benken og derfor ble de impulsivt kuttet og lagt på toppen.
Neste gang skal jeg ha potetalarn på telefon så vi slipper å vente.

Omgivelsene kan man ikke klage på

 

Pynting av bord er ikke min spesialitet så det tar jeg lettvint, men sendte gubben ut for å plukke noen blader av lønnetreet i bakgrunnen

 

 

 

Gjestene var blide og tålmodige.

 

Og kake ble det også til jubilantene. Dajmkake hadde Mette med seg og den var nydelig. Vi spiste nesten hele kaka, men er igjen en liten bit  til vi skal spise rester i dag

 

Når vi er i syden, har jeg oppdrag med å skrive dagsrapport. Da tar jeg med ord som blir sagt i løpet av dagen og ablegøyer vi finner på. Ingen tar seg selv høytidlig og alle tåler å bli ertet litt. Jeg bruker å lese opp rapporten etter middagen om kvelden, men denne gangen fikk de en liten miniversjon som invitasjon dagen før.

 

Kjære gode venner
I dag kommer rapporten på forhånd
Dette skjer i et anfall av pur glede og forventning
Igjen skal vi samles til festlig lag
En samling venner som kommer nærmere og nærmere hverandre
For en glede det er
For et privilegium
La oss aldri glemme hvor heldige vi er

Så nå er vi klar for feiring
Sprudlende ligger på kjøl
Vi skal feire Fruen på Osphaugens store dag, som var i mai
Vi skal feire Kitchdama, som om ikke mange dagene også fyller år
Dommeren har allerede passert det magiske tall, men det må vi skåle for.
Det er de tre, men vi andre vil også feires

Vi skal feire hun som fylte rundt for en stund tilbake, som vi ikke helt har fått feiret, hun som er sprek og sunn og lett til beins.
Vi skal feire henne som enda er i femtiårene, og er blitt bobilbærte
Vi skal også feire han som stort sett lurer seg unna feiring i juli, fordi han innimellom tror han er nordlending
Vi skal feire han som fylte dag nå nettopp og ble lovt en feiring
Vi skal feire verten som snart fyller halvrundt og er den gamle i flokken.
Han skal også feires for å være ferdig med å legge nytt tak på huset.
Arbeider fra morgen til kvelden og fortjener feiring
Vertinnen vil også ha en skål denne gangen, ja hun er jo fortsatt ung men hun vil feire at hun har funnet litt igjen sitt sprudlende jeg, i og med at kroppen spiller mye mer på lag.

Ja slik skal vi feires
Med knirkende knær og hofter som skrangler
Med føtter som må mykes opp i det vi prøver å reise oss fra stolen
Vi har fulgt hverandres liv nå i en mannsalder, stadig mer knyttet sammen
I gode og i vonde dager har vi hverandre
Og med et glimt i øyet, fra hun som skriver, så vet hun at sånn vil det bli helt inn i evigheten
Derfor skåler vi også og minnes også han som allerede har gått før oss.
Vi holder sammen og det feirer vi
Alle gode minner som beriker hjertene våre, minnes vi med glede og takknemlighet
Lørdag 20. Juni klokka 18.00
Skål

 

 

Til og med fuglene hviler på fjorden etter en vellykket aften Takk <3

4 kommentarer
    1. Så koselig med en sånn tradisjon og hyggelig lag 🙂 Og maten så god ut den også, selv om den måtte vente litt på potetene 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg