Ana Johns, Kvinnen i den hvite kimonoen

Ana Johns, Kvinnen i den hvite kimonoen

Leseeksemplar fra Anemone forlag

 

Enda en fantastisk bok fra Anemone forlag. Midt i blinken for meg. Litt kjærlighet, men også historie og en gripende historie. Da amerikanerne kriget mot Japan, ble det født mange barn av japansk mor og amerikansk far. Dette var ikke godtatt hverken i Amerika eller i Japan, og disse mødrene og barna gikk en usikker fremtid i møte, da de ble utstøtt av begge land. Giftermål var heller ikke tillatt.

Anbefales varmt. Og det falt noen tårer mot slutten som ble en helt annen enn man kanskje forventet.

Da er mai i gang, dog med en litt treg start, så om jeg kommer til å lese alle jeg har planlagt, da det får vi se.

Enighet for mai, uten mye krangling, mailesestabelen er klar

Jeg har begynt på bok nummer to i stabelen og det tror jeg blir en ny gripende historie som er basert på faktiske hendelser.

Mark Sullivan,Under en brennende himmel. En ung mann hjelper jøder ut av Italia under krigen.

 

 

Inspirert av sin egen fars historie, tar forfatteren oss med på en spennende reise gjennom Japans historie og kultur. Japan, 1957: Sytten år gamle Naoko er på vei inn i et arrangert ekteskap som skal sikre familiens status i det tradisjonelle japanske samfunnet. Men Naoko har falt for en amerikansk soldat, en gaijin – og bringer skam over familien. Når det kommer for en dag at hun er blitt gravid, blir hun utstøtt og tvunget til å foreta et valg som får konsekvenser som vil skape bølger også i de neste generasjonene. USA, nåtid: Tori steller sin døende far og finner et brev som inneholder et fotografi av en kvinne i en hvit kimono. Hun bestemmer seg for å undersøke det som står i brevet, og legger ut på en reise som fører henne til en avsidesliggende landsby i Japan. Ana Johns har studert journalistikk og jobbet i reklamebransjen i mange år før hun bestemte seg for å bli forfatter. Kvinnen i den hvite kimonoen er under oversettelse til 17 språk, og den har ligget lenge på bestselgerlistene i Canada. Ana Johns bor i Indianapolis, USA.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg