Amanda Prowse, Anna

Amanda Prowse, Anna

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Alle som følger mine omtaler, vet at jeg er veldig glad i Amanda Prowse sine bøker. Jeg har lest alle hun har gitt ut på norsk unntatt En juledrøm. Den må jeg få tak i.

Etter hva jeg har forstått er dette første bok i en serie på tre, der neste bok Theo, kommer i slutten av juli. Kitty kommer våren 2021

Prowse sine bøker blir gitt ut i pocket og det gjør at de er rimeligere i innkjøp når de er ny.

Det er noe med Amanda Prowse som er så folkelig. Det er vanskelig å sette fingeren akkurat på hva det er, men hun beskriver hverdagslivet så godt. Hun har med sånne små finurlige kommentarer som du nikker gjenkjennende til og smiler for deg selv.

Det var noen sider i boken at jeg tenkte, å nei, nå blir det hjerte, smerte, slik som alle andre, men Neida hun bringer inn nye elementer hele tiden, akkurat slik som livet gjør med oss.

Og nå kan jeg nesten ikke klare å vente til vi får historien om Theo.

 

Sitat:

De gikk inn i den overfylte stuen. Mangelen på plass skyldtes hovedsaklig en stor og uhåndterlig tredemølle, som stod på teppet foran gasskaminen.

Neimen, sjekk her! Har du begynt å trene? Anna smøg seg forbi den svære innretningen mens hun prøvde å unngå å søle ut teen.

Nei, jeg blir helt sprø av den jævla greia! Cheryl, kona til Ned, kjøpte den til meg, mente den kunne motivere meg til å slutte å røyke – ikke pokker! Jeg bruker den til å henge opp klesvasken på, og når Joan, hjemmefrisøren, kommer for å ordne håret mitt om torsdagsettermiddagene, så setter vi stolen min på den, sånn at jeg kommer høyere opp og Joan slipper lettere til, hun har litt plunder med ryggen.  Jeg har aldri skrudd den på engang, men det sier jeg ikke til Cheryl – hun er en grei jente, mener det godt. Men se på den fordømte greia! Sylvie huffet  mot den med ømhet i blikket.

 

Amanda Prowse, Hva har jeg gjort

Amanda Prowse, Den perfekte datteren

Amanda Prowse, Den andre kvinnen

Amanda Prowse, Kunsten å forsvinne

 

 

Det er minst to sider av enhver kjærlighetshistorie …

Anna vokste opp med en kjærlig, varm og vidunderlig mor og en tøff storebror. Det var lite med penger, men de hadde hverandre. Så raknet alt. Resten av oppveksten måtte Anna klare seg selv.
En dag blir Anna stående fast i heisen med Theo. Han kommer fra en rik og mektig familie – men vokste opp uten kjærlighet og nærhet. Anna drømmer om barn og familie. Theo sliter med minner fra barndommen og med en stor hemmelighet han ikke klarer å dele med Anna.
Løvetannbarnet Anna og rikmannssønnen Theo, to mennesker fra helt ulike verdener – kan de likevel bygge en felles framtid? Kan kjærlighetens deres overleve fortidens hemmeligheter?

 

 

 

Lesestabel for juni, helt uten dramatikk

Holly Ringland, Alice Harts fortapte blomster

Jan-Philipp Sendker, Kunsten å følge hjertet

Merete Junker, Jenta med ballongen

Toril Brekke, Klangen av frihet

 

Nå skal jeg lese:

 

Rita Hals Gentekos, Barbro

Boken har jeg fått i gave fra forfatteren

 

Å skulle lese og skrive omtale om bøker som er gitt av forfatteren, er bestandig nervepirrende. Man vet jo at dette betyr veldig mye for den som har skrevet boken og man har slett ikke lyst til å skuffe vedkommende. Samtidig må man være ærlig, hvis ikke er det ikke noe hensikt å skrive omtaler. Da kunne man jo bare kopiert fra nett og det ville jo bli kjedelig.

Rita har skrevet romanen basert på en sann historie om healeren Barbro. Hun sier:
Det viktigste for meg er at hun blir forstått og renvasket. Hun har virkelig levd, blitt misforstått og mobbet, bare fordi hun var klokere, hadde temperament og evner som de andre i bygda ikke hadde. Misunnelse kan forårsake mye vondt, og hun fikk et dårlig ettermæle. Den kontakten jeg følte med henne, påla meg å renvaske henne. Så det er det som er det primære med denne boken.

Jeg er visst inne i en “heksestim”, for dette blir tredje boka på kort tid, jeg leser om hekser og forfølgelse.

 

Elin Hansen, Ildtunger

Karin Bjørset Persen, Heksetriaden

 

Sagnet om Barbro i Poddeloptet, også kalt heksa fra Herad, har levd i mange år. Selv den dagen i dag snakkes det om henne. Gruppeturer opp til Poddeloptet og til hulene hun gjemte seg i, blir også arrangert hver sommer. Rita Hals Gentekos har valgt å fortelle Barbros historie fordi hun har ønsket å gi henne et bedre og mer rettferdig ettermæle. Hun har skildret henne slik hun har følt at hun var, slik hun tror at alle begivenhetene skjedde. For å gjøre boka så riktig og autentisk som mulig har ekteparet Gentekos lett i arkiver, historiebøker, avhandlinger og på internett etter sannheten om Barbro. Rita har også snakket med folk fra Barbros bygd, Herad, som har fortalt sin versjon av den berømte historien. Boken forteller om en av de aller mørkeste tidsepoker i vår historie. Da troen på trolldom og trollfolk var sterk og levende, og mange kvinner og noen menn, ble levende brent, utelukkende på mistanker om “hekseri”. Boka skildrer også hva sladder og bygdesnakk kan føre til. Hvilke fatale følger det kan få for den utsatte. Og hvor lite det skal til før det går galt, fryktelig galt.

 

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil å dele, både lesere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg