Bøker lest februar 2021, 17 bøker

Februarlesestabelen 2021 , tema Dramatiske romaner og feelgood, fra hele verden

 

 

Februar bestod av min desiderte yndlingssjanger, dramatiske romaner og feelgood, fra hele verden. Jeg skulle til Cuba, India, USA, Teheran, Polen, Sverige, Bratislava, blant annet, fra nåtid og helt tilbake til begynnelsen av 1900 tallet. Når man ikke får reise fysisk, får man reise i bøkene.

Noen synes jeg er tussete som lager disse stablene og stort sett følger de, men for meg er det lurt,  for det gir meg engasjement og stor glede. Når jeg ser på bøkene som venter, er det som gledesmedisin for meg.

Jeg er avhengig av “lykkepillene” mine

Det er ikke noe stress for meg. Hadde det vært stress, ville jeg ikke gjort det. Jeg er jo slett ikke nødt å lese alle. Men stabelen inspirerer meg nok til å lese mer enn jeg ellers ville gjort og det er bra, for jeg kjenner på kroppen hvor mye mer sliten jeg blir av å se tv fremfor å lese, så da er lesing å foretrekke.

Jeg leste mange denne måneden, men den siste dagen byttet jeg ut de to som stod på vent, med en annen og det er jeg glad for.  Etter slutten handler om sorg og jeg har lest to bøker om stor sorg i februar og følte ikke for å slutte måneden med enda en. Dessuten hadde Theo, som jeg har ventet lenge på å lese for jeg venter på den siste i trilogien Kitty.

Jeg oppdaget noe denne måneden som jeg ikke hadde tenkt på. Å bare skulle lese favorittbøker, det er ikke så lurt. Det styrker tanken min om at variasjon er det beste når jeg leser så mye som jeg gjør. Etter å ha vært lei av krim og spenning, tok jeg meg selv i å savne det litt. I mars vil derfor krimbøkene være på plass igjen, selv om det nok vil bli litt mindre krim dette året.

 

Da kommer en gjennomgang av månedens leste bøker. Teksten under bildene er fra omslaget, teksten over bildene er min mening om bøkene. Jeg legger ved link til omtaler, der omtalene er fyldigere enn det jeg ønsker å ta med her. Ofte har jeg med linker og bilder osv. Kun de bøkene jeg liker, har egen omtale.

I følge markedsføringsloven må jeg si fra når jeg har fått boken gratis, men jeg er ikke pålagt å lese noen, ei heller får jeg betalt for det.

 

Aschehoug har startet ny leseutfordring i gruppen, Det må du lese, og i og med at det denne gang  ikke er norske bøker, og jeg leste kun norske bøker i januar,  henger jeg litt etter.

https://www.facebook.com/groups/1048985358612432/?ref=share

 


Kiley Reid, Litt av en tid 

Leseeksemplar fra Aschehoug

De ser veldig spennende og varierte ut, bøkene første halvår og jeg gledet meg. Det er bestandig spennende synes jeg, å lese bøker jeg selv kanskje ikke ville valgt. Det er bra for hjernen min og det er inspirasjon siden jeg leser så mye. Det viser denne måneden når jeg stort sett har lest bare bøker jeg tenkte var min favorittsjanger.

Før ut var Litt av en tid. Jeg synes den var litt treg i starten men kom seg utover i boken. Føler språket i denne romanen er beregnet mer på yngre, enn på meg som “gammel ” dame. Av og til klødde jeg meg i hodet og forstod ikke teksten. Men kanskje nettopp det er viktig at det er en bok som de litt yngre voksne vil like, da raseproblematikken fortsatt dessverre er aktuell. Og litt ut i boken, ble jeg også dratt med og slutten likte jeg svært godt.

Kiley Reid, Litt av en tid 

 

 


En kveld den 25 år barnevakten Emira tar Briar på tre år med seg til et kjøpesenter, blir hun stanset av en vekter. Han mistenker den svarte kvinnen for å ha kidnappet den hvite jenta. Opptrinnet blir filmet av en forbipasserende, og Emira er rasende og ydmyket. Alix, moren til Briar, vil gjøre alt godt igjen. Hun er vant til å få det som hun vil, men nå går likevel ikke alt etter planen. Og etter hvert skjønner Emira mer og mer om hva det er hun vil.

 

Christy Lefteri, Birøkteren fra Aleppo

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Jeg har lest en bok av Lefteri før og den likte jeg godt.

En vannmelon, en fisk og en bibel

BØKER LEST I SEPTEMBER

I 2020 toppet jo en bok om flukt fra Irak favorittlista mi,Å samle solstråler fra Modul til Drammen,  så vi får se hvor høyt opp denne kommer på årets liste.

Mine 15 favorittbøker 2020

Andre bøker om det å måtte flykte på grunn av krig:

Alice Zeniter, Kunsten å miste

Jeanine Cummins, Amerikansk jord

Susan Abulhawa, Nahrs siste dans

Sara Omar, Skyggedanseren

Birøkteren fra Aleppo blir nok en av favorittene i 2021. Jeg er bokanbefaler på Bookis.com der jeg anbefaler 4 bøker hver måned, også ubetalt for de som lurer på det, og denne vil være blant de jeg anbefaler denne måneden. Hos Bookies kan du kjøpe både nye og brukte bøker og også selge dine egne. Da blir bøkene hentet i postkassa di og levert den som bestiller.

Birøkteren fra Aleppo var veldig bra skrevet om et trist og aktuelt tema, flyktingeproblematikken. Anbefales veldig varmt, en bok som nok vil gripe alle som leser den og gir forståelse for alle de som må forlate sine hjemland på grunn av krig.

Christy Lefteri, Birøkteren fra Aleppo

Lefteri er en forfatter jeg definitivt vil følge.

 

 

 

Birøkteren Nuri og kona hans, kunstneren Afra, har levd et lykkelig liv i den syriske byen Aleppo, men så endrer alt seg. Bombene treffer, vennene forlater landet, og de ser byen de elsker over alt falle i ruiner. Snart skjer det utenkelige, en tragedie så sterk at Afra mister synet. De ser ingen annen mulighet enn å flykte.

Nuri og Afra tar fatt på en farefylt reise gjennom Tyrkia og Hellas, gjennom en ødelagt verden, mot en høyst usikker framtid i Storbritannia. Samtidig bærer de på en sorg som virker umulig å leve med. Når de kommer fram, vil de få lov til å bli? Og, kanskje viktigst av alt, vil de finne tilbake til hverandre igjen?

 

 

Jesmyn Ward, Menn vi høstet

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Jesmyn Ward er en forfatter å se opp for. Jeg har lest to av henne.

Det som reddes kan, nådde ikke helt opp hos meg, selv om jeg likte deler av den.
Jesmyn Ward, Det som reddes kan

Syng, gravløse, syng, syntes jeg derimot var utrolig bra.

Jesmyn Ward, Syng, gravløse, syng

Menn vi høstet vil nok også komme opp på favorittstatistikken min i år. Veldig bra skrevet. Den grep meg nok mye mer og lærte meg mye mer også, om raseproblematikken enn Litt av en tid. Ha øynene opp for Jesmyn Ward, hun blir bare bedre og bedre. Dette er en oppvekstroman om forfatterens eget liv. Det er så langt fra min tilværelse her i fredelige Romsdal, som man kan komme nesten. Et samfunn der man vokser opp med menn uten jobb å gå til, skaper ikke noe godt og trygt oppvekstmiljø. Mye rus og vold i hverdagen og tydelig at hverdagsrasismen fortsatt er høyst aktuell. Det er bøker som dette som utdanner oss fredelige nordmenn til å forstå at ikke alle har det like bra som oss og vi vet jo at oppvekst former oss på godt og vondt, så vi må ikke være så snar å dømme. Og andre veien må man også forstå hvorfor vi har så vanskelig for å sette oss inn i deres utfordringer, for det blir så fjernt for oss.

Anbefales varmt hvis du liker oppvekstromaner.

Andre oppvekstromaner jeg har likt er

Tara Westover, Noe tapt og noe vunnet

Holly Ringland, Alice Harts fortapte blomster

Delia Owens, Der krepsene synger

 

 

 

 

I løpet av fem år mistet Jesmyn Ward fem unge menn i sin aller nærmeste krets – inkludert sin egen bror. Ward begynte å skrive Menn vi høstet som et sorgarbeid. Hvorfor måtte de unge mennene dø? Svaret hun kommer frem til slår henne i bakken: Broren og de fire andre unge mennene døde på grunn av hvem de var og hvor de kom fra. Rasisme, dop, fattigdom, arbeidsløshet, meningsløshet, oppløste relasjoner og familier rev dem fra henne. «Jeg fatter ikke at jeg ikke skjønte det før. Det gikk opp for meg at jeg måtte skrive om hvor jeg kommer fra, om historien til de jeg har mistet, og min egen historie. Jeg måtte gjøre det, for å klare å leve med all denne døden rundt meg.»
Jesmyn Ward er den første i sin familie som har tatt høyere utdannelse. Oppveksten i Mississippi, som eldst i en søskenflokk på fire, med en hardtarbeidende mor og en fraværende far, var ikke lett. Pengene strakk ikke til. «Menn vi høstet» gir et tydelig bilde av alle de systemiske problemene fattigdom og rasisme forårsaker i amerikaneres liv. Skyggesiden av den amerikanske drømmen slår brutalt imot oss: Vi så det lynte og det var våpnene, så hørte vi torden og det var de tunge våpnene, så hørte vi regnet falle og det var blodet som falt, og da vi kom for å berge inn avlingen, var det døde menn vi høstet. (Harriet Tubman)
Iona Grey, Den magiske timen
Leseeksemplar fra Strawberry publishing
Jeg har likt alle bøkene Anemoneredaksjonen i Strawberry publishing har gitt ut, og håpet denne også vil falle i smak. Det gjorde den til min skuffelse ikke. Dette er boken for de som elsker romantikk og glamor. En underholdningsbok som mange nok vil like, selv om det ikke var boken for meg.
Slik jeg kan gjenta til det kjedsommelige for mange har enda ikke fått det med seg. Feelgood er nemlig ikke bare romantiske kjærlighetsbøker. Veldig mange av de feelgoodbøkene jeg leser er sterke historier som er velskrevne. Men  det selges veldig mange lettleste bøker om romantikk, fordi veldig mange liker det. Men døm ikke feelgood og tro at det er bare suppete, det kan være du går glipp av store leseopplevelser. Og elsker du romantikk, ja da går du for denne.
Vær obs på at den bytter i tid uten at det står tydelig nok.
Men jeg har to nye Anemonebøker som skal lese i mars og de gleder jeg meg veldig til.
Tredje bok av Natasha Lester, Den hemmelige gaven. De to jeg har lest finner du her:
Og Lisa Wingate, Hannies bok
1925: Krigen er over og Selina Lennox vil bare ha det gøy og nyte livet. Hun går gå fest, drikker og sørger for akkurat å holde seg på den rette siden av skandalene. Lawrence Weston er kunstner og desperat etter å komme seg ut av fattigdommen han er oppvokst med, og bli til noe. Når deres to verdener møtes en sommerkveld, kan ingen av dem motstå spenningen ved det forbudte, fristelsen ved en kjærlighetsaffære de vet at ikke kan vare. Det er en høy pris å betale for å bryte reglene, og før sommeren er over er ingenting som før. Et tiår senere møter vi Alice, som bor på Blackwood Hall sammen med sine distanserte besteforeldre. Herforsøker hun å pusle sammen spor fra morens brev for å avsløre fortidens hemmeligheter, finne sannheten om nåtiden og nære et håp for framtiden.
Martha Hall Kelly, Syrinpikene 
Leseeksemplar fra Cappelen Damm, Feelgoodbøker
Jeg noterte meg i en av bokgruppene at det var kommet en oppfølger til Syrinpikene, en bok jeg har sett mange gode omtaler av. Nå skulle den leses, før jeg leser Villrosene, som kom nå i høst.
Det tok litt tid for meg å komme inn i Syrinpikene, før jeg ble kjent med de ulike personene, men dette ble en bra leseopplevelse for meg. To av personene, Caroline Ferriday og legen, Herta Uberheuser, er virkelige mennesker.
I omtalen har jeg med bilder  og youtubeklipp for de som vil lese mer om boken. Uten at jeg røper handlingen selvfølgelig.

Sosietetskvinnen Caroline Ferriday jobber på det franske konsulatet i New York, og hennes verden blir snudd på hodet når Hitlers hær invaderer Polen i september 1939 – og siden retter blikket mot Frankrike.

I Polen møter vi Kasia Kuzmerick, en tenåringsjente som etter hvert trekkes stadig dypere inn i rollen som kurer for undergrunnsbevegelsen. I denne spente atmosfæren kan én feilvurdering få fryktelige konsekvenser.

For den unge og ambisiøse tyske legen Herta Oberheuser blir en stilling i regjeringen muligheten for å komme bort fra et ensomt liv. Men når hun får jobben, blir hun fanget inn i en mannsdominert verden bestående av hemmeligheter og maktkamp.

Disse tre kvinnenes liv blir koblet sammen når Kasia blir sendt til Ravensbrück, den beryktede konsentrasjonsleiren for kvinner.

 

 

Sofia Lundberg, Eiketreet

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Jeg har lest to bøker av Lundberg og likt de begge, så jeg har store forventninger.

Sofia Lundberg, Den røde adresseboken

Sofia Lundberg, Et spørsmålstegn er et halvt hjerte

Enda en vakker vakker bok av Sofia Lundberg. En forfatter jeg også vil følge. Jeg gleder meg til den neste. Det er en varme i bøkene hennes som jeg liker godt. Anbefales og jeg ser i bokgruppene at det er ingen dårlige omtaler av Lundbergs bøker. De jeg har sett som har lest en, vil lese flere av henne, så dette er en forfatter å være obs på for de som liker å lese. Ikke overomantisert noen av hennes bøker, akkurat passe.

Sofia Lundberg, Eiketreet

Eiketreet av suksessforfatter Sofia Lundberg er en gripende roman om savn, skyldfølelse og sterke vennskap – men også om å finne tilbake til seg selv etter et destruktivt forhold.

Esther har mistet fotfestet etter en tøff skilsmisse, og helgene uten sønnen Adrian er fryktelig ensomme. Annenhver lørdag går hun tur til et gammelt eiketre som står på en eng ved vannet. En dag møter hun Rut der, en eldre kvinne med en fantastisk evne til å fokusere på det vakre i livet. Rut minnes sin egen ungdomstid, og Esther lar seg fascinere av fortellingene hennes.

Det utvikler seg et sterkt og uventet vennskap mellom de to kvinnene. Men det er noe som skurrer. Hvilke hemmeligheter er det Rut skjuler? Jakten på svar fører Esther til Como-sjøen i Italia, og hun forstår fort at Ruts livsskjebne er betydelig mer komplisert enn hun først ga inntrykk av.

 

Gabi Gleichmann, Aurelia

Leseeksemplar fra Kagge forlag

 

Historie fra Bratislava som starter på 1900- tallet, ja det høres interessant ut. Hvis jeg liker denne, vil jeg kjøpe Udødelighetens elexir, utgitt i 2012.

Jeg skal definitvt kjøpe Udødelighetens elexir når den dukker opp foran meg for jeg likte Aurelia.  Slik Aurelia selv sier så er det hennes historie fortalt uten de helt store følelsene og med alt hun har gjort i livet, av både det som var riktig og det som var feil.

Å vokse opp som kvinne på denne tiden, når det var kun menn som betydde noe, ja det var slett ikke enkelt og var man fattig i tillegg, ja da måtte man ofte ta beslutninger som ikke bestandig var av de beste.

En fin bok, men jeg forstår om noen finner den litt tung og kjedelig, for meg ble den ikke det. Jeg anbefaler den gjerne hvis du liker en annerledes historisk roman uten store følelser.

Gabi Gleichmann, Aurelia

 

 

En historie om en usynlig kvinne i et brutalt århundre. Etter farens død, finner Aron Kohn en koffert i leiligheten hans. Den inneholder et bokmanus, skrevet av en kvinne ved navn Aurelia. Manuset er Aurelias egen livshistorie, en historie som avslører store familiehemmeligheter. Fortellingen begynner i Bratislava tidlig på 1900-tallet og beveger seg gjennom et herjet Europa og over til krigens og etterkrigstidens USA.

“Aurelia” er en sterk fortelling om ikke å kunne velge sitt liv, om å leve uten noensinne å høre til. En storslagen og fengslende historie om en europeisk kvinne i et brutalt århundre, i skyggen av holocaust og atombomben.

 

 

Kristin Hannah, Søstre for alltid

Leseeksemplar fra Feelgoodbøker, Cappelen Damm

 

De som følger meg vet at jeg leser mye Feelgoodbøker, men er allergisk mot for mye hjerte og smerte. Kristin Hannah er en forfatter jeg har lest to bøker av og ønsker å lese alle, hvis de fortsetter å gi meg gode leseopplevelser.

Nattergalen er nok den beste

Kristin Hannah, Nattergalen

Men jeg likte også godt Det store ødet.

Kristin Hannah, Det store ødet

Søstre for alltid ble imidlertid veiet og funnet altfor lett for meg. Men igjen smak og behag. Kjærlighet ved første blikk, skilsmisser, sykdom, ja ingredienser til en bra bok, men for meg ble det for platt og lite velskrevet og skuffet ble jeg. Men husk at nå er jeg en pirkete leser. Mye av det som irriterer meg når jeg leser, vil mange ikke reagere på i det hele tatt. Mange vil nok derfor like den godt. Det vi i gamle dager vil kalle en typisk Stjerneroman, for de som husker de. Lett underholdning.

 

 

Ingen kjenner deg bedre enn din egen søster, selv om tid og avstand skiller dere. Meghann, en vellykket, men ensom skilsmisseadvokat, har mistet de fleste illusjoner i livet. Den kjølige fasaden skjuler arrene etter en vond barndom og et skjebnesvangert valg hun tok i oppveksten. Et valg som kostet henne alt, også forholdet til lillesøsteren Claire. Claire skal nå gifte seg og rett før bryllupet kontakter hun storesøsteren og venter seg kritikk. Da Meghann i stedet kommer for å hjelpe Claire med forberedelsene, er det første gang søstrene er sammen på mange år. For å finne tilbake til hverandre, må de ta et endelig oppgjør med fortiden som har gitt begge dype sår.

 

Chanel Cleeton, Da vi forlot Cuba

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Dette er også en oppfølger til en bok jeg likte godt.

Chanel Cleeton, Neste år i Havanna

Den første boken var utrolig spennende og lærerik og det håpet jeg denne vil være også.

Neste år i Havanna var utrolig bra synes jeg, Da vi forlot Cuba var hakket under, men fortsatt bra. Dette er en underholdende bok for de som liker feelgood. Den er ikke hjerteskjærende vond å lese og litt spennende.

Jeg ville nok ønsket meg mer spionasje enn kjærlighet. Den første boken ville jeg nok kunne anbefale til alle som liker historisk feelgood, denne vil jeg  anbefale mer til de som liker feelgood av den lettere typen.

Men for all del, det er en av de bedre i den sjangeren. Jeg vil nok også kaste meg over den neste fra Chanel Cleeton.

Chanel Cleeton, Da vi forlot Cuba

 

 

 

Florida, 1960: En ung og vakker cubaner i eksil er villig til å risikere livet for å få landet sitt tilbake.

Beatriz Perez mistet alt til den cubanske revolusjonen – familien, folket sitt, landet sitt. Hun blir rekruttert av CIA til å infiltrere Fidel Castros innerste sirkel, og blir dratt inn i en spionverden som er både fascinerende og farlig. Beatriz er oppslukt av hevntanker og trangen til å ta tilbake det livet hun har mistet.

Mens den kalde krigen strammer seg til rundt henne, fanges Beatriz mellom den cubansk-amerikanske politikken og en forbudt affære med en mektig mann. Én liten feil kan komme til å koste henne alt – ikke bare landet hun elsker, men også mannen som har stjålet hjertet hennes …

 

Kristin Hannah, Sommernatten

Leseeksemplar fra Feelgoodbøker, Cappelen Damm

 

Enda en Kristin Hannah bok. Tenk å kunne ligget på en solseng på Gran Canaria nå med sprudlende i glasset, gode venner, sol og varme og en Kristin Hannah bok. Sukk, godstolen hjemme får duge enn så lenge.

Ja, en bok for solstolen, ikke så mye for godstolen hjemme. Igjen var jeg noe skuffet men denne syntes jeg var bedre enn den Søster for alltid. Hadde den vært kortet litt ned, kunne den vært enda bedre for det ble mye dating og fester i første del og kunne med fordel vært skjerpet, men det er jo etter min smak. Som sagt dere vet jeg kan være litt vanskelig av meg. Men denne var såpass bra at den fikk egen omtale, det gjorde ikke den første

Kristin Hannah, Sommernatten

 

 

 

Jude er vant til å sette barnas behov foran sine egne, og tvillingene Mia og Zack er blitt oppvakte og fornøyde tenåringer. Da de blir kjent med foreldreløse Lexi, er ingen mer støttende til det enn Jude.
Lexi har hatt en vanskelig oppvekst, og vennskapet med Mia betyr alt for henne. Så forelsker hun seg i Zack, og de tre blir uadskillelige. Men det siste året på high school bringer med seg uventede farer, og en sommernatt blir Judes største frykt til virkelighet: Det skjer en ulykke.

Sommernatten er en levende, følelsesmessig sterk roman, som stiller viktige spørsmål om morsrollen, tap, identitet og tilgivelse. Det er en utsøkt, gripende roman som snakker til alle kvinner om det som betyr mest i livet.

 

Shilpi Somaya Gowda, Vi var en familie

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Jeg kjøpte i sin tid Indias datter, e-bok, av samme forfatter. Den var det en feil på, så den hoppet over sider med mere. Jeg prøvde å klage men fikk aldri svar, mange år siden. Så kjøpte jeg pocketboken, for jeg har jo sett alle de fine omtalene, men den står i hylla ulest. Jeg får lese denne først og så lese Indias datter senere.

Her gikk jeg rett i en reasearch tabbe, det vil si manglende research. Jeg trodde jeg skulle til India mange år tilbake i tid, men havnet mitt i stor sorg i London i dette århundret.

I likhet med Sommernatten er dette en bok om stor sorg og jeg syntes det var en bra roman som jeg gjerne anbefaler. Hva skjer når en liten familie på fire, blir til tre. Når sorgen blir så stor at man strever med å finne igjen seg selv og alle sørger på ulikt vis. Vi var en familie er en treffende tittel og dette var en fin leseopplevelse. Den ble bedre og bedre utover i boken. Anbefales egentlig til alle som liker gode romaner.

Shilpi Somaya Gowda, Vi var en familie

 

 

 

Fra forfatteren bak den internasjonale bestselgeren Indias datter

En uforglemmelig og gripende fortelling om en familie som går i oppløsning etter en tragedie.

Familien Olander er et premieeksempel på en lykkelig kjernefamilie i en globalisert verden. Indiske Jaya og amerikanske Keith møttes i London som unge, og sammen har de skapt et drømmehjem i solfylte California. Deres solide ekteskap bygger på trygge, felles verdier og en sterk kjærlighet for de to barna, Karina og Prem.

Men verken kjærlighet eller velstand kan beskytte dem mot tragedien som plutselig inntreffer. Snart går de hver sin vei i stedet for i samme retning. Jaya søker mot det spirituelle, Keith drukner seg i arbeid. Datteren Karina retter fokuset mot sin egen fremtid og selvstendighet, men vakler voldsomt på veien. Og lille Prem er et hjelpeløst vitne til at hans elskede familie er i ferd med å gå fullstendig til grunne.

Vi var en familie er en inderlig skildring av fire individer som desperat forsøker å finne veien fra en smertefull fortid til en håpefull fremtid.

 

Stephanie Marie Thorn, En amerikansk prinsesse 

Leseeksemplar fra Feelgoodbøker, Cappelen Damm

 

Boken om Alice Roosevelt sies å være veldig spennende og jeg gledet meg. I starten tenkte jeg å nei, ikke en bok med fester og glamor. Men det gikk ikke mange sidene før den ble mye mer enn det. Interessant å følge president Theodore Roosevelts datter Alice for hun var litt av en dame. Hun hadde bein i nesen, var politisk interessert og gikk  ikke av veien for en intrige. Hun vendte ikke det andre kinnet til men tok igjen så det sang rundt henne.

Dette ble til en utrolig bra historisk roman, veldig lærerik og omtalen inneholder mange bilder for de fleste personen i boken er ikke fiktive men virkelige mennesker. Litt av en dame det der. Anbefales alle som liker å lese. Ha litt tålmodighet i starten til Alice blir mer voksen, det er da historien starter for meg ihvertfall.

Og vil du se bilder, da åpner du linken

Stephanie Marie Thorn, En amerikansk prinsesse 

 

 

 

Alice Roosevelt er kan hende presidentens datter, men hun er ingen nikkedukke, og like kald som sin signaturfarge Alice Blue. Den sigarettrøykende, pokerspillende førstedatteren vet at den eneste måten en kvinne kan bli synlig i Washington på, er å skape bølger – store bølger. Hun er like skarpsindig og sofistikert som den mest erfarne politiker, og bruker sin kjendisstatus til å se hvor langt hun kan komme i den spennende og forførende verdenen av politiske intriger.

Men i Washington D.C. florerer det også av hjertesorg og svik, og da Alice faller hardt for en sjarmerende kongressmann, vil det kreve mye av henne å holde på den tøffe stilen. Likevel kjemper hun seg gjennom de politiske ettervirkningene av verdenskrigene, og havner i en bitende feide med sine berømte Roosevelt-slektninger.

“En fascinerende beretning om livet til den uredde og eventyrlystne Alice Roosevelt Longworth. Fylt til randen med politisk historie, skandaler og innsikt i noen av Amerikas mest inflytelsesrike. Dette er en bok alle som liker historiske romaner bør lese.” Chanel Cleeton, forfatter av Neste år i Havanna

 

 

Marjan Kamali, Den lille papirhandelen

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Ja en bok med dame med ryggen til, som jeg vet mange skyr unna fordi de tror det er dårlige bøker, men jeg vet at det er mange sterke historier som kan skjule seg bak et “lett” omslag så jeg krysset fingrene.

Her fikk jeg ut og reise igjen, til Teheran, og jeg likte godt denne reisen. En fin roman dette også og jeg anbefaler den gjerne. Så må jeg også notere meg at forfatteren har skrevet Te med Mr. Dashi og da må jeg vel fåt tak i den en dag og være obs når den neste boken kommer. Nesten samme navn som meg, vil jeg legger godviljen til, Marjan og Mariann er ikke så ulikt, det kan jeg bruke for å få hjernen til å huske forfatternavnet.

Jeg har ikke sett omtaler av denne, men den fortjener å bli lest for jeg vet at mange av de som følger mine bokblogger, vil like den godt.

Marjan Kamali, Den lille papirhandelen

 

 

Teheran, 1953. Det er urolige tider, men tenåringsjenta Roya føler seg alltid trygg i den støvete, lille papirhandelen til Mr. Fakhri, overfylt som den er med fyllepenner, skinnende blekkflasker og tykke bunker med mykt skrivepapir.

Når Mr. Fakhri introduserer Roya for den unge, vakre Bahman, forelsker hun seg med det samme. Bahman har en sterk rettferdighetssans og en brennende kjærlighet for Rumis poesi. Den lille papirbutikken blir deres faste møtested.

De forlover seg noen få måneder senere, men en dag bryter det ut opptøyer i Teheran, og i tumultene forsvinner Bahman. Roya leter desperat etter ham i dager og uker, men til ingen nytte. Etter hvert må hun innse at hun trolig aldri vil se ham igjen.

Mer enn seksti år senere treffer Roya tilfeldigvis Bahmans sønn, og han forteller henne hvor faren befinner seg. Endelig får hun anledning til å stille ham de spørsmålene hun har balet med i over et halvt århundre: Hvorfor forsvant han? Hvor har han vært i alle disse årene? Og hvordan klarte han å glemme henne så lett?

 

Julianne MacLean, En verden i flammer

Leseeksemplar fra Feelgoodbøker, Cappelen Damm

 

Andre verdenskrig igjen. Du verden hvor mange sterke bøker jeg har lest med krigen som  bakteppe. Dette er en feelgood som passer de fleste. Vil du ha spenning og romantikk og samtidig en historisk roman, uten at du bryter sammen av gråt fordi det er så hjerteskjærende, ja da er dette boken for deg. For meg ble det litt for mye reprise av spiondelen men det kan jeg jo ikke laste forfatteren for. For de som ikke har lest så mye fra andre verdenskrig eller ikke vil ha de mest grusomme detaljene, ja da er dette en perfekt bok og jeg kan gjerne anbefale den. Hadde jeg hatt den solsengen her, ja da ville nok jeg også sukket henført for det var en bra bok. Jeg likte godt at det var noen overaskende vendinger som jeg ikke forutså komme. Det tilførte litt ekstra spenning på slutten.

Julianne MacLean, En verden i flammer

Vil du ha litt mer virkelige mennesker og hendelser men også litt mer hjerteskjærende, anbefaler jeg

Imogen Kealey, Frigjøringen

Mark Sullivan, Under en brennende himmel

obs, veldig hjerteskjærende

Ruta Sepetys, En spire av håp

 

 

 

 

En gripende roman fra andre verdenskrig om kjærlighet, tap og mot.

Etter å ha blitt bedratt av mannen hun elsker flytter Gillian hjem til familien for å komme til hektene. Der finner hun et gammelt fotografi av sin bestemor – i armene på en nazi-soldat. Dette ryster henne så dypt at hun blir nødt til å finne ut mer om bestemorens fortid. På sin reise tilbake til fortiden, finner hun svar på noen spørsmål, men det dukker stadig opp nye. Sannheten viser seg å være noe helt annet enn det hun forventet …

Hjerteskjærende, men likevel håpefullt, om en kvinnes kamp for å overleve. En perfekt bok for alle som likte Nattergalen og Under en brennende himmel.

“Krigen setter familiebåndene på en prøve i Julianne MacLeans nyeste roman. (…) rørende om kjærlighetens mange sider, og et interessant plott som fikk meg til å lese i halsbrekkende fart.” Olivia Hawker, forfatter

 

 

Bok 2 i Aschougs leseutfordring.

 

David Ärlemalm, Litt død rundt øynene

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Dette var en bok der jeg holdt pusten hele boken igjennom for jeg ville så gjerne ha en happy ending. Arto som har mistet sin kone i en overdose og er alene med datteren Bodil. Skrevet uten de store følelsene men du senser dem likevel mellom linjene på en vis. Kjempebra skrevet av en debutant og jeg anbefaler den gjerne.

David Ärlemalm, Litt død rundt øynene

 

Når Sofia dør av en overdose, må Arto bli nykter. Han prøver hardt å skape et normalt liv for seg selv og den fem år gamle datteren Bodil. Så blir han beskyldt for å ha solgt narkotika til ungdommer og får sparken fra jobben på skolekjøkkenet. Arto prøver å redde Bodil og seg selv, men presses til å skaffe penger slik han gjorde før, slik han kan best, og tvinges stadig lengre inn i en verden av løgn, kriminalitet og vold.Fortellingen om Arto og Bodil er rå og øm. Artos kamp for å overleve som tidligere rusmisbruker og alenepappa viser et fordømmende og umenneskelig samfunn fra en skyggeside vi sjelden får lese om.

 

Martha Hall Kelly, Villrosene 

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Dette er en frittstående oppfølger av Syrinpikene. Den handler om Eliza Ferriday, moren til Caroline i Syrinpikene.

Vi følger mor Ferriday men for meg ble det altfor lite av hennes jobb med veldedighetsarbeid, jeg ville hatt mer av det. Å følge opp med en ny bok etter Syrinpikene var nok ikke enkelt.  I likhet med Cleetons, Da vi forlot Cuba ble det for meg en litt dårligere andrebok, men ikke en dårlig bok likevel. Skulle jeg gitt terningkast, ville jeg gått ned fra 5 til 4, på begge de to. Som feelgoodbok er den ganske bra, historie og spenning og noe romantikk, bedre enn mange andre. Som i Syrinpikene må man lese en del før man er inn i historien. Vi følger tre personer og det tar tid å bli kjent med dem.

Martha Hall Kelly, Villrosene 

 

En frittstående oppfølger til bestselgeren Syrinpikene.Året er 1914, og selv om verden har vært på randen av krig flere ganger, stiller mange newyorkere seg nærmest passive til hendelsene. Eliza Ferriday reiser opprømt til St. Petersburg sammen med venninnen Sofija, en russisk adelsdame. Men så bryter krigen løs for alvor, og Eliza reiser tilbake til Amerika, mens Sofija og familien hennes rømmer til eiendommen på landet. De ansetter den fattige bondejenta Varinka som hushjelp.

Fra den andre siden av Atlanterhavet gjør Eliza det hun kan for å hjelpe russiske adelsfamilier på flukt, og hun brevveksler tett med Sofija. Da brevene slutter å komme, frykter hun det verste for venninnen sin.

I Villrosene tar forfatteren leseren med på en utrolig reise gjennom en betydningsfull epoke i historien.

 

 

Amanda Prowse, Theo

Leseeksemplar fra Aschehoug.

 

Jeg var ferdig med Villrosene 27. februar og hadde derfor en dag igjen i måneden. Jeg ville ikke lese Etter slutten akkurat nå, for det ville bli enda en bok om sorg. Alltid åpent fristet, men det var en til som fristet mer og det var Amanda Prowse, Theo

Jeg har lest Anna og venter på tredje bok i trilogien, Kitty. Disse bøkene bør leses fortløpende. Anna og Theo er nemlig et ektepar og de har fått hver sin bok om sin oppvekst.  Theo var en bok jeg likte godt, i likhet med de aller fleste av Prowse bøker. Dette er bøker jeg er sikker på at mange vil like veldig godt. Fine lettleste romaner, med en hjertevarme i seg. Prowse er for meg en forfatter som er veldig flink til å vite hvordan vi mennesker blir påvirket av vår oppvekst. Det føles ekte når hun skriver og det tror jeg er fordi hun henter veldig mye fra sin egen barndom. Hun sa selv at hun hadde vokst opp uten penger og de hadde aldri råd til reiser og opplevelser, så hun tilbragte tiden på biblioteket med å lese og drømme. Hun ønsket sterkt å bli forfatter men tenkte at hun ikke hadde noe forutsetning til å bli det, hun som aldri opplevde noe, helt til hun kom på at hun kunne bruke nettopp det i bøkene sine. Flott forfatter og jeg er veldig glad i hennes bøker.

 

 

De to siste bøkene må bare finne seg i å vente litt tid. En måned skal temaet være De som har måtte vente lenge og da lover jeg de at de skal få bli med. (Av og til lover jeg for mye)

De får stå i hylla og være “lykkepiller” en stund til.

Jeg er avhengig av “lykkepillene” mine

Mars:

Marslesestabel, Nyheter 2021

 

Libby Page, Alltid åpent

Leseeksemplar fra Lesetid, Gyldendal

 

Jeg har lest en bok før av Page

Libby Page, Kunsten å holde seg flytende

 

 

På Stellas døgnåpne kafé lever håpet og drømmene i veggene. Mennesker møtes dag og natt, historier deles og liv forandres. Velkommen inn!

London er byen som aldri sover, og slik er det også på Stellas kafé. Bestevennene Hannah og Mona har akkurat bikket 30, de deler både jobb og bosted og forsøker å tjene til livets opphold mens de drømmer om det store gjennombruddet. En gang lå verden for deres føtter – hvor er den nå?
Libby Page skriver både morsomt og bevegende om lokalsamfunn og menneskene som bor der, om behovet for å høre til og verdien av å drømme.

 

 

Clare Mackintosh, Etter slutten

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Ny forfatter, ser spennende ut, men går ut fra at den må tilbake til hylla, stakkars liten. Den får leve i håpet, enn så lenge.

 

 

Etter slutten er en gripende utforsking av kjærlighet, ekteskap, det å være foreldre, og den veien man aldri gikk.

Max og Pip er det mest lykkelige og stabile paret du kan forestille deg. Men så blir sønnen deres alvorlig syk, og legene gir dem et umulig valg. Nå står de overfor den viktigste avgjørelsen i livet sitt – og for første gang er de helt uenige.

«Både hjerteskjærende og full av håp. Etter slutten er den mest rørende boken du kommer til å lese i år.» Lisa Jewell

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg