Ruta Sepetys, En spire av håp

Ruta Sepetys, En spire av håp

Leseeksemplar fra Cappelen Damm, Feelgoodbøker

 

Jeg sier jeg liker feelgood og lettlest og egentlig er det kanskje feil kategorinavn, for mange av disse bøkene har vonde og hjerteskjærende historier.

Jeg leste nettopp Taushetens pris av samme forfatter og det var en sterk historie fra Spania. En flott roman var det, ikke noe lett romantisk og overfladisk, men lærerik og gripende.

Ruta Sepetys, Taushetens pris

Et spire av håp, av samme forfatter, bringer meg igjen til Stalins regime og merkelig nok er vel dette fjerde boken i år, som omhandler fangeleirene i Sibir.

Simon Sebag Montefiore, Rød himmel 

Heather Morris, Cilkas reise

Lara Prescott, Alt vi holdt hemmelig

Denne gangen er vi ikke i Gulagfengslet. Litauere ble sendt i fangeleirer i Sibir og behandlet på det mest grusomme. Dette er en lettlest bok men ikke lett lest. Det er en trist historie, ikke noe feel good mens du leser. Jeg bil huske begge disse bøkene av Ruta Sepetys, Taushetens pris og En spire av håp, og anbefaler de varmt til de som liker gode romaner, basert  på virkelige hendelser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boken er solgt til 41 land og er oversatt til 25 språk.

En bevegende og uforglemmelig gripende roman for lesere av Boktyven

“sterk og hjerteskjærende (…) vanskelig å legge vekk. (…) Det er en bok som gjør et sterkt inntrykk, og som vil være med deg lenge etterpå. Men ikke les den på bussen eller et annet offentlig sted om du har lett for å bli rørt.”
Bokelskerinnen

Den morgenen var min brors liv ikke mer verdt enn et lommeur …

En spire av håp er lagt til 1941, og er en enestående og uforglemmelig fortelling basert på førstehånds familieberetninger og overlevendes minner.

Femten år gamle Lina er en litauisk jente som lever et vanlig liv – helt til sovjetiske offiserer trenger seg inn i hennes hjem og river familien hennes fra hverandre. Hun skilles fra sin far og tvinges om bord på et fullpakket tog, mens Lina, moren, og lillebroren sendes avgårde til en arbeidsleir i Sibir, der de tvinges til å kjempe for livet. Lina finner trøst i sin kunst, og dokumenterer hendelsene gjennom tegning. Hun risikerer alt ved å legge inn ledetråder i tegningene om hvor hun befinner seg, og gir dem videre i hemmelighet i håp om at tegningene vil finne veien til farens fangeleir. Men vil styrke, kjærlighet og håp være nok til å redde Lina og hennes familie?

Ruta Sepetys egen slekt ble rammet av Stalins utrenskninger på 1940-tallet. Forfatteren gir leseren et unikt innblikk i en av verdenshistoriens mer ukjente hendelser som rammet tusenvis av mennesker i Baltikum. Dette er en modig, hjerteskjærende, brutalt ærlig og viktig bok som ingen vil komme uberørt fra.

“Sepetys flytende skrivekunst bærer leserne varsomt gjennom de fryktelige tragediene i en historie som trenger å bli fortalt.”
Kirkus Review

“Hjerteskjærende (…) En fortelling om lidelse såvel som menneskelig triumf.
En spire av håp er en øyeåpnende gjenfortelling av en høyst virkelig tragedie, skrevet med ynde og hjerte.”

Los Angeles Times

“Få bøker er vakkert skrevet, enda færre er viktige; denne romanen er begge deler.”
Washington Post

”En rystende pageturner.”
Publishers Weekly

“Jeg er ikke blitt så rørt av en bok siden jeg leste Barnepiken.”
Deborah Sinclaire, redaksjonssjef, Book-of-the-Month Club

 

 

Juli

Emylia Hall, Hotellet med de tusen lys

 

Nå skal jeg lese:

Merete Junker, Tvillingen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tvillingen er Merete Junkers andre bok om NRK-journalisten Mette Minde.

Avgangsklassen ved medielinja på den videregående skolen rystes av voldsomme hendelser. Et selvmord, et drap og en ung jente som plutselig forsvinner fra hjemmet sitt.

Mennesker med tette bånd til hverandre. Ensomme mennesker uten nettverk. De knyttes sammen i en knute så stram at det kan koste liv å få trådene løsnet.

«Junker er dyktig til å skildre folk med svære behov de ikke klarer å håndtere. Der deler hun skjebne med krimsøstre Lindell og Fossum.»
Berit Kobro, VG

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil å dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg