Delia Owens, Der krepsene synger

Delia Owens, Der krepsene synger

Jeg fikk boken av Panta Forlag som et leseeksemplar, men er ikke pålagt å skrive om den.

Noen dager har jeg lite energi og sitter i ro hele dagen og i dag passet det svært godt, for Der krepsene synger var umulig å legge fra seg.

Når man leser en bok og er så fenglet av og glad i hovedpersonen, at man tror det er virkelighet, ja da er det skrevet med stor innlevelse.

For en historie og så vakkert skrevet, og til og med grusomt spennende etterhvert. Jeg var rettelig livredd jeg, for jeg ble jo så glad i hovedpersonen Kya, som fra hun er bitteliten jente, må greie seg alene.Man vil bare ta henne inntil seg og passe på henne, men hun er så sky at man har ikke fått lov til å klemme henne.

Hun lærer seg å gjemme seg når hun hører det kommer noen til huset der hun bor, hun er redd de skal komme og hente henne og sende henne til skole eller forsterhjem. Jo eldre hun blir, jo mer sky blir hun, for hele landsbyen ser jo på henne som et utskudd. Hun selger blåskjell og fisk for å få penger til drivstoff til båten og mat.

Det er første boken til Delia Owens og hun har jobbet med den i 10 år. Ensomhet er inspirasjonen hennes og hun har basert det på opplevelser i barndommen og egen kunnskap om naturen.

For de som likte Noe tapt og noe vunnet av Tara Westover, så sier jeg les denne. Ja egentlig bør alle som elsker gode leseopplevelser, lese denne romanen og du glemmer den aldri, det kan jeg love deg. Selv om ikke alt er selvopplevd, slik som Westovers bok, så føles det som om det skulle vært det.

En av de bøkene som må gjemmes i hyllen så jeg kan glede meg over å se den og minnes opplevelsen det var å lese den.

Og filmatisering planlegges allerede og gjett om den skal sees, da helst på kino så man får naturscenene i storformat.

Det ligger mange intervjuer på youtube og når jeg begynner å søke opp forfatteren på youtube, ja da er boken bra.

Her får dere høre Owens forteller om romanen og se litt av omgivelsene der hun lever og om inspirasjonen til å skrive boken, selvsagt uten å røpe noe av historien

 

 

Her kan du lese litt i boken

https://issuu.com/pantaforlag/docs/derkrepsenesynger_lesepr_ve

Om Der krepsene synger

Hvor lenge kan hun beskytte hjertet sitt? Ryktene om «Marsklandsjenta» har hjemsøkt Barkley Cove, en stille småby på kysten av North Carolina. Så da kjekke Chase Andrews blir funnet død høsten 1969, retter lokalbefolkningen øyeblikkelig mistanken mot Kya Clark, den forlatte jenta som bor alene i villmarken. Men Kya er ikke slik de tror. Hun er følsom og intelligent, og har overlevd i årevis alene ute i marsklandskapet hun har gjort til sitt hjem. Der har hun funnet vennskap hos måkene og lært om livet av sandens bevegelser. Men det kommer en tid da Kya lengter etter å elske og bli elsket. Da to gutter fra byen blir fengslet av hennes ville skjønnhet, åpner Kya seg for et nytt kapittel i livet, helt til det utenkelige skjer. Der krepsene synger er en ode til det naturlige liv, en hjerteskjærende oppvekstroman og en overraskende fortelling om et mulig drap. Owens minner oss om at vi alltid vil være formet av det barnet vi engang var, og at vi alle er offer for de vakre og voldsomme hemmelighetene naturen skjuler.

«Jeg klarer ikke uttrykke i ord hvor mye jeg elsket denne boken! Jeg ville at den aldri skulle ta slutt!» REESE WITHERSPOON «Owens beskriver her det øde marsklandet langs kysten av North Carolina sett gjennom øynene til et forlatt barn. Og gjennom sin ensomhet får barnet oss til å åpne øynene for de hemmelige undere . og farer . skjult i hennes egen verden.» The New York Times Book Review «En original og stemningsfull roman om såre familierelasjoner, kjærlighet og overlevelse. Jeg klarte ikke å legge den fra meg!» @ rebella_reads «En intens og uforglemmelig roman, fylt av rytmene og skyggene i kystmarsklandet i North Carolinas Outer Banks . En hjerteskjærende historie om hvordan Kya lærer seg å stole på andre mennesker, kombinert med et gripende drapsmysterium og avsløringer om naturens sannheter. En forbløffende debut.» PEOPLE MAGAZINE «Den nye sørstatsromanen. En lyrisk debut.» SOUTHERN LIVING

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg