Kristin Hannah, Sommernatten

Kristin Hannah, Sommernatten

Leseeksemplar fra Feelgoodbøker, Cappelen Damm

 

Enda en Kristin Hannah bok. Tenk å kunne ligget på en solseng på Gran Canaria nå med sprudlende i glasset, gode venner, sol og varme og en Kristin Hannah nok. Sukk, godstolen hjemme får duge enn så lenge.

Dette er roman nummer to av Hannah denne måned. Den første, Søstre for alltid, fikk ikke egen omtale. Jeg er egentlig skuffet fordi de første Kristin Hannah bøkene jeg leste, traff midt i blinken for meg.

Kristin Hannah, Nattergalen

Kristin Hannah, Det store ødet

 

De to her føler jeg kunne vært veldig gode romaner, men det blir for mye pjatt. Hvorfor skal jeg vite hvor mange spisestuestoler hovedpersonen har eller hvilket kjøleskap og hvordan det ser ut på en kafé der de spiser lunsj. Det er som om de må opp i et visst sideantall, ca 450. Det gjør faktisk ikke bøkene bedre for meg at de må ha med en masse detaljer og samme situasjon om og om igjen, for å fylle ut sidene. De beste forfatterene er de som holder oss på tå hev hele boken.

Når så jeg har fått liret ut av meg den klagen, over til Sommernatten. De første sidene, yes dette er en bok for meg. Så kom 150 sider med dating og forelskelser og det jeg kaller pjatt. Selvfølgelig må en del være med for historien sin skyld, men denne delen kunne vært kortere.

Så skjer det noe og plutselig kommer vi til den egentlige historien. Dette er også noe jeg innbiller meg. En forfatter har en ide og skriver glimrende den delen,men så må noe fylles inn for å få en hel historie og det er da det butter i og for meg.

For resten av romanen var veldig bra. Jeg sippet og grein litt og snytte ut lommetørkleet og måtte bare lese ferdig, selv om jeg egentlig skulle sovet.

Hvis bare første del hadde vært skjerpet, hadde dette vært en topp bok for meg.

Men husk, dette er min mening. Jeg vet at mange elsker romantikk og ikke vil ha så mye drama, så det kan være at de da liker godt den første delen.

 

 

 

Jude er vant til å sette barnas behov foran sine egne, og tvillingene Mia og Zack er blitt oppvakte og fornøyde tenåringer. Da de blir kjent med foreldreløse Lexi, er ingen mer støttende til det enn Jude.
Lexi har hatt en vanskelig oppvekst, og vennskapet med Mia betyr alt for henne. Så forelsker hun seg i Zack, og de tre blir uadskillelige. Men det siste året på high school bringer med seg uventede farer, og en sommernatt blir Judes største frykt til virkelighet: Det skjer en ulykke.

Sommernatten er en levende, følelsesmessig sterk roman, som stiller viktige spørsmål om morsrollen, tap, identitet og tilgivelse. Det er en utsøkt, gripende roman som snakker til alle kvinner om det som betyr mest i livet.

 

Shilpi Somaya Gowda, Vi var en familie

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Jeg kjøpte i sin tid Indias datter, e-bok, av samme forfatter. Den var det en feil på, så den hoppet over sider med mere. Jeg prøvde å klage men fikk aldri svar, mange år siden. Så kjøpte jeg pocketboken,  for jeg har jo sett alle de fine omtalene, men den står i hylla ulest. Jeg får lese denne først og så lese Indias datter senere.

 

 

Fra forfatteren bak den internasjonale bestselgeren Indias datter

En uforglemmelig og gripende fortelling om en familie som går i oppløsning etter en tragedie.

Familien Olander er et premieeksempel på en lykkelig kjernefamilie i en globalisert verden. Indiske Jaya og amerikanske Keith møttes i London som unge, og sammen har de skapt et drømmehjem i solfylte California. Deres solide ekteskap bygger på trygge, felles verdier og en sterk kjærlighet for de to barna, Karina og Prem.

Men verken kjærlighet eller velstand kan beskytte dem mot tragedien som plutselig inntreffer. Snart går de hver sin vei i stedet for i samme retning. Jaya søker mot det spirituelle, Keith drukner seg i arbeid. Datteren Karina retter fokuset mot sin egen fremtid og selvstendighet, men vakler voldsomt på veien. Og lille Prem er et hjelpeløst vitne til at hans elskede familie er i ferd med å gå fullstendig til grunne.

Vi var en familie er en inderlig skildring av fire individer som desperat forsøker å finne veien fra en smertefull fortid til en håpefull fremtid.

 

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

 

Februar:

 

 

2021 er klar, tema Dramatiske romaner og feelgood, fra hele verden

Kiley Reid, Litt av en tid 

Christy Lefteri, Birøkteren fra Aleppo

Jesmyn Ward, Menn vi høstet

Martha Hall Kelly, Syrinpikene 

Sofia Lundberg, Eiketreet

David Ärlemalm, Litt død rundt øynene

Gabi Gleichmann, Aurelia

Chanel Cleeton, Da vi forlot Cuba

 


Januar:

Bøker lest januar 2020, 22 bøker

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg