Agnes Matre, Uvigslet jord 

Agnes Matre, Uvigslet jord 

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Og så kom det i dag overaskende en ny krim. En jeg har gledet meg så mye til. Ja du vet der kom den, frisk og freidig og stolt, rett fra postkassa marsjerte den forbi de andre som hadde ligget der og ventet hele måneden og fortsatt ikke er sikker på om de vil bli lest. De som ikke blir lest nå i april får nemlig ikke noe tema som passer dem før til høsten.

Noen av de ble faktisk ganske så irritert. Ja til slutt måtte jeg love den høyest ropende Kristina Ohlsson, Syke sjeler, at den skulle jeg ta etterpå. Etter litt mumling ble det stille og jeg kunne begynne lesingen. Jeg forstår at de er sure da. Jeg har jo stablet de opp for å lese de i april og så kommer den ene etter den andre og går foran de. Da er det jo grenser for hvor tålmodig man kan være.

 

 

Jeg leste

Jeg leste

Lunsj

Jeg leste

Jeg leste

Ja dere skjønner tegninga.

Å kjære vene det er midnatt blitt ja.

Du fyker inn i handlingen fra første side og du nileser til siste side,  for du klarer ikke å legge den fra deg. Lettlest, velskrevet og spennende etterforskningskrim. Akkurat slik jeg liker de.

Den er allerede solgt til Tyskland.

Jeg har lest de to nyeste av Matre,  men må etterhvert anskaffe meg de første jeg ikke har fått lest enda.

Agnes Lovise Matre, Iskald

Skinnet bedrar, Agnes Lovise Matre

 

Agnes er gift med Geir Tangen som også skriver god krim. Han kom også ut med ny i år, Vargtimen. Den var også kjempebra.  Den ble solgt til Italia nå nettopp. Skulle likt å være liten mus under bordet og hørt hva de samtaler om ved middagsbordet. Jeg hadde vel blitt så redd at jeg sprang inn i et hull i veggen og gjemte meg sikkert. De diskuterer nok hvordan de skal ta livet av folk og komme seg unna med det. Huttetu.

Geir Tangen, Vargtimen

Anbefaler varmt både Agnes Matre og Geir Tangen. Eneste ektepar i verden som begge skriver hver sine krimbøker. Mange ektepar skriver bøker sammen, men de har ikke egne bøker slik som Matre og Tangen.

 

Under hagearbeid på Vavollen i Øystese blir levningene av en tenåring funnet i jorden, en ung gutt som aldri er blitt meldt savnet. Etterforskningen av drapet avdekker lag på lag av skyld, skam og unnfallenhet, og truer med å avsløre hemmeligheter som kan få voldsomme konsekvenser for mange i den lille bygda. 

Lensmann Bengt Alvsaker må grave dypt i bygdas ugjerninger og utbredte fordommer for å finne ut av sannheten om hva som skjedde, den gang for tretti år siden.

 

Fortsatt holder jeg på med disse to første. Guds beste barn er velskrevet men det er så sårt å lese for meg akkurat nå, samtidig vil jeg gjerne se hva som skjer, derfor noen sider hver dag.

Morten Pape, Guds beste barn

Leseeksemplar fra Aschehoug

Bok fire i Aschehougs leseutfordring må jeg også prøve å få lest.

Bok 1:

Kiley Reid, Litt av en tid 

Bok 2:

David Ärlemalm, Litt død rundt øynene

 

Bok nummer tre I godt selskap, har vunnet mange litteraturpriser, men hadde ikke så veldig bra selskap hos meg, omtale kommer i morgen i månedsoversikten.

Jeg håper at bok nummer fire, passer meg bedre.

Temaet kan ligne litt på bok 2, Litt død rundt øynene, en bok jeg likte svært godt.

 

 

Simon er løslatt fra fengsel og har flyttet fra København for å skape en ny og trygg tilværelse for den lille familien sin, selv om fortidens demoner konstant spøker i bakgrunnen.
Fetteren Mickey har planer om å flykte fra ungdomsfengselet der han driver de andre til vanvidd med den uberegnelige oppførselen sin.
På Amager i København prøver Jamil å få livet tilbake på sporet etter å ha vært innlagt på en psykiatrisk institusjon. Likevel klarer han ikke å la hevntankene ligge. For noen år siden drepte Mickey og Simon bestevennen hans, Zeki i en rus av avstumpet hat.
Guds beste barn er en medrivende og rørende fortelling om vold, rasisme, svik og vennskap.
Denne har jeg på sengekanten og denne koser jeg meg med, virkelig et mesterverk, om 12 kvinner i ulik alder. Jeg har nå lest om 8 av de. Gleder meg til denne hver kveld. Skal lese den ur i løpet av uka. Men i går ble det litt sent før jeg fikk lagt meg, for jeg bare måtte lese ut Uvigslet jord.
Bernardine Evaristo, Jente Kvinne Annet
Leseeksemplar fra Gyldendal

Denne så jeg en reklame på og ble nysgjerrig. Men jeg må si at omtalene under gjør meg litt undrende for de blir så høytflyvende for meg at jeg ikke forstår hva de egentlig mener. Så jeg er spent om jeg liker eller ikke liker.

 

 

Jente, kvinne, annet er tolv personlige historier fortalt gjennom blikket til tolv ulike kvinner. Alle søker de etter noe – en felles fortid, en meningsfylt framtid, noen å elske. Forståelse fra en mor, anerkjennelse fra en far. Et sted å høre til. Eller kanskje bare et glimt av håp.

Med varme, humor og tempo lar Bernardine Evaristo hver enkelt stemme tre fram på sin unike måte, og skaper en fortelling om identitet, feminisme, tilhørighet, rase og klassekamp. Dette er historien om England slik du aldri har lest den før.

Jente, kvinne, annet vant en hel rekke priser da den utkom i 2019, og lå i månedsvis på bestselgerlistene i Storbritannia, i tillegg til å være en av Barack Obamas anbefalte bøker.

 

Da leser jeg denne i dag, i tillegg til de to andre

Kristina Ohlsson, Syke sjeler

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Denne gleder jeg meg veldig til for jeg hører den skal være så sykt spennende at du må lese den i dagslys. Ja det står utenpå boken, men Anne Lise som har siden Hverdagsnett og gruppen Krimbøker, sa det samme, så da må jeg tro det. Jeg har lest alle bøkene til Ohlsson, om Alex Recht og Fredrika Bergman, men den neste serien hennes har jeg enda ikke lest. De står i  hylla og venter. Mios blues, Lotus blues og Henrys hemmelighet. Syke sjeler ser ut til å være en frittstående thriller.

 

 

Lukas forsvinner et par dager før han er ferdig med videregående. Tre uker senere blir han funnet bevisstløs med store skader. Ingen vet hva som har hendt ham. Ikke engang han selv. Han husker ingenting. Det eneste han og alle andre vet, er at ytterligere to personer er forsvunnet på samme måte, men Lukas er den eneste som er kommet tilbake. 

Ti år senere vender Lukas tilbake til foreldrenes hus i hjembygda plaget av uvissheten om hvem som en gang ødela livet hans. På den andre siden av gaten bor en far som aldri fikk vite hva som skjedde med datteren Fanny. Han tror at Lukas har svaret. 

Samtidig flytter Anna og David inn i den gamle prestegården. Her skal de begynne sitt nye liv. Men huset vekker en sterk uro i Anna. Når hun senere finner et jernkors gravd ned i hagen, forstår hun at noen vil dem vondt. Veldig vondt. Anna prøver vettskremt å redde både seg selv og David, men er det allerede for sent?

 

 

 

Leselisten for april:

 

Aprillesestabelen, Tema Nyheter 2021

Janet Skeslien Charles, Biblioteket i Paris

Douglas Stuart, Shuggie Bain

Sofie Sarenbrant, Syndebukken

Lene Julsen, Redd deg selv først

Yrsa Sigurdardottir, De tause

Gill Thompson, Et hav mellom oss

Helge Thime-Iversen, Offiseren

Catherine Isaac, Verden for mine føtter

Annie Ernaux, Far / En kvinne

Eddie Jaku, Verdens lykkeligste mann

Elin Anna Labba, Herrene sendte oss hit

Kristin Harmel. Boken med glemte navn

Amanda Prowse, Kitty

Erica James, Del det med skyene

Maren Uthaug, Ein lykkeleg slutt

 

 

 

Januar:

Bøker lest januar 2020, 22 bøker

Februar:

Bøker lest februar 2021, 17 bøker

Mars:

Bøker lest mars 2021, 17 bøker

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg