Skinnet bedrar, Agnes Lovise Matre

Skinnet bedrar, Agnes Lovise Matre. Jeg avsluttet året med en krim, norsk sådan og et nytt bekjentskap. Agnes Lovise Matre. Det ble et fint bekjentskap og jeg kommer nok til å lese mer av henne. Hun kommer med en ny bok i 2018.

Det er visst moderne å skrive om barn i krimbøker for tiden og nettopp forsvinningen av barn er jo noe som griper oss ekstra sterkt.

Handlingen er lagt til vakre Hardanger der den seksårige Anders en dag forsvinner. Anders og søsteren Ina bor hos den alkoliserte faren og har et tøft og vanskelig liv. Jeg forundres dog over at ikke noen fra barnevernet tar tak i saken etter at Anders forsvinner. Ina, som bare er 12 år, ville vel automatisk blitt tatt under vingene av fagpersonell når broren forsvinner, psykologhjelp, osv, men slik er det visst ikke bestandig. Moren til barna er også lite involvert etter at hun  mistet omsorgen for dem på grunn av løgner.  Akkurat den saken virket lite troverdig for meg, for man mister vel ikke omsorg kun på grunn av en løgn, men hvis alle ledd svikter, så kan det nok også det skje. Og at skole og barnevern ikke griper inn før noe skjer, ja det hører vi jo om og det er veldig trist.

Lensmann Bengt Alvsaker får hjelp av kripos til etterforskningen og han har også en litt personlig krise, i og med at han får sønnen på besøk, som han ikke har møtt før. En vanskelig kombinasjon midt oppi en etterforsking av et forsvunnet barn. Så hva har skjedd med Anders, ja da må du lese boken for å finne ut det, for det røper ikke jeg.

Men boken er spennende nok den, så den anbefales og jeg venter på den neste utgivlesen.

Boken er sponset av Gyldendal og bilde og tekst under bildet er hentet fra deres sider.

Klikker du på linken kan du lese litt fra boken:
http://www.gyldendal.no/Skjoennlitteratur/Krim-og-spenning/Skinnet-bedrar

Det er varm sommer ved den blikkstille Hardangerfjorden, Folgefonna lyser hvit i det fjerne, morellene er i ferd med å modnes. En tidlig søndag formiddag blir seksårige Anders observert gående i pysjbukse langs hovedveien. Det er det siste noen ser av ham.

Likevel meldes ikke Anders savnet før dagen etter, og da er det storesøsteren, 12-årige Ina, som ringer lensmannskontoret.

Den forsvunne lille gutten setter hele Hardanger-bygda Øystese på hodet, og lensmann Bengt Alvsaker må utsette sin egen ferie ? den ferieuka han skulle bruke på å møte sin egen sønn for første gang. I den gigantiske leteaksjonen og etterforskningen som følger, avdekkes bygdas skyggesider og hemmeligheter. Hemmeligheter som altfor mange har grunn til å holde skjult.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg