Stein Sørensen, Brønnøya

Stein Sørensen, Brønnøya
Leseeksemplar fra Kolon forlag
Denne dukket opp i postkassa og jeg ante ikke hva som ventet meg. Jeg har sett at anmeldelsene spriker litt i alle retninger, så det var spennende.
Det starter med et drap, men det er ingen vanlig krim. Alt handler om livet til hovedpersonen Jon og hans venner. I starten var jeg litt skeptisk om dette var noe for meg, men så ble jeg mer og mer fascinert. Vi får høre om oppveksten til Jon, og Sørensen bringer inn mange filosofiske spørsmål som satte i gang tankene her. Det er noe jeg liker godt. Noe går over hodet på meg, mens andre ting leste jeg, uten helt å få tak i meningen. Det er ok for meg, for jeg liker å fundere litt. Det er også mange fotnoter, blant annet bakerst i boken, der han oppsummerer hvordan han løste farens mysterie, men de hoppet jeg over.
De som har lest mye klassisk litteratur vil kanskje synes det er spennende.
Dette er ikke en roman jeg vil anbefale til alle og enhver. Er du derimot på jakt etter en annerledes historie, der du ikke aner hvor forfatteren vil føre deg, ja da kan dette være et scoop.
Selv om det ikke er en vanlig krim, blir det likevel etterforsking av et mord som ble ganske spennende.
Jeg likte boken. Den var forfriskende annerledes og den er velskrevet. En leseopplevelse jeg satte pris på å få.

Realitystjernen Maria Ruge myrdes under en fest på Brønnøya utenfor Oslo, og øyelege og milliardarving Jon Holm Matsen blir tilsynelatende et tilfeldig vitne til mordet. Matsen mistenker straks at motivet for drapet ligger i hans egen fortid og i de hemmelighetene han i 19 år har holdt skjult for familie og venner. Slik begynner en eventyrlig etterforskning av egen hukommelse, oppvekst, studietid og identitet, på jakt etter hvordan Jon Holm Matsen kunne ende opp ved Maria Ruges døde kropp.

Brønnøya er en bok om skyldfølelse, samvittighetsgjeld, om arv og hvitvaskede formuer, og om forsøket på å skjule egne motiver for seg selv og andre.

 

Nå leser jeg!

Sven G. Simonsen, Risiko

Leseeksemplar fra forlaget Press

Risiko har ventet en stund på å bli lest, så nå vil jeg prøve å få den med.

 

 

Liv Eriksson er psykolog, og har arbeidet i noen av verdens tøffeste konfliktområder. Men når kjæresten Olav faller i døden mens de er på klatreferie i Thailand, bryter hun sammen og isolerer seg.

Olav var spesialetterforsker i Økokrim, og en fremragende dataspesialist. På nettet ligger en film av fallet. Noen der ute vet hva som egentlig skjedde da Olav døde. Liv innser at Olav hadde hemmeligheter som verken hun eller hans kolleger visste om. Hun gjør oppdagelser som vekker en uro i henne: kjente hun egentlig Olav? Uroen vokser til en besettelse. Jakten på sannheten tar henne på en reise – til München, Kypros, Beirut – som blir stadig farligere etter hvert som hun nærmer seg sannheten om en finansoperasjon av spektakulære dimensjoner.

Nedtellingen har startet til det som skal bli en enestående forbrytelse.

Sven G. Simonsen er journalist, statsviter og bistandsarbeider. Han har jobbet som forsker ved PRIO (Institutt for fredsforskning) og har vært på oppdrag for UNICEF i land som Jemen, Kirgisistan og Sudan. På fritiden er Sven en ivrig klatrer, og han konkurrerer i styrkeløft. Risiko er hans thriller-debut.

 

Januar:

 

 

Arild Svendsen, Gresset på andre siden

Tore Renberg, Tollak til Ingeborg

Lars Mytting, Hekneveven 

Anniken Steinarsdottir, Sindmakteren

Lene Lauritsen Kjølner, Dakota rød 

Geir Tangen, Vargtimen

Anne Grete Preus, Stråets lengde

Ragna Dahl, Kamelonjenta

Marie Kvernmo, Møtet 

Eva B. Ragde og Trude Teige, På åstedet

 

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg