Aili Kristina Hannisdal, Høy på deg sjæl

Aili Kristina Hannisdal, Høy på deg sjæl

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

De som følger bloggen min,  vet at jeg er et følelsesmenneske, og jobber ofte hardt for å holde humør og motivasjon oppe. Jeg var derfor veldig spent på om jeg fant noen tips, som passet meg, i denne boken. Jeg krysset fingrene.

Jeg likte godt denne boken. Det var veldig mye interessant her. Det er mye informasjon om hjernen, som jeg aldri kommer til å huske, men det tar jeg ikke så tungt. Det er det jeg forstod og som jeg kan dra nytte av, jeg vil ha fokus på.

Det som var interessant og også gledelig for meg, var at jeg fikk bekreftelse på at mye av det jeg skriver om i bloggen min, slett ikke er tull. Hvordan vi aktivt kan på ulike måter påvirke hjernen vår bevisst, for å gjøre dagene våre så god som mulig.

Hvordan vi lar andre mennesker påvirke oss på godt og vondt. Hvordan oppvekst og opplevelser preger oss ubevisst.

Sitat:

 

Jeg har dusinvis av eselører i boken, til avsnitt jeg kunne tenkt å ha med, men da ville det nesten bli hele boken. Om du er som meg og ikke greier å huske eller forstå alt, grip tak i det som er viktige tips til deg selv.

Ikke visste jeg foreksempel at musikk kan styrke immunforsvaret vårt og at dans kan være med å reparere hjernen din i visse tilfeller, at chili trigger endorfinproduksjonen din så du føler deg bedre eller for ikke å snakke om når du mestrer noe i et dataspill, ja for da hopper jo hjernen av glede og begeistring.

Det er jo alle de små gledene jeg skriver så mye om i Lillasjelbloggen min. Små gleder man ikke tenker over men som er så viktige for den mentale helsen vår.

Slik som jeg skrev om tidligere i uken:

Jeg er avhengig av “lykkepillene” mine

Jeg anbefaler varmt denne boken.

 

I Høy på deg sjæl – endorfin som medisin får du en rikholdig verktøykasse for å ta i bruk føl-bra-stoffene som den utrolige hjernen din stimulerer produksjonen av. Kom i god hjerneform og opplev en daglig endorfindusj.

Hodet kjennes som bomull og bena som gelé. Motivasjonen er fullstendig fraværende. Men ikke undervurder hjernen din, den er et fantastisk maskineri. Og nøkkelen til å gjenfinne balanse, motivasjon og lykkefølelse ligger i hvordan du bruker den.

Så bli med inn i hjernens og nevrotransmitternes forunderlige verden, hvor lydbølger blir musikk og lidenskap, og glede og sorg blir til. Fordi hver eneste følelse filtreres gjennom dine sildrende elektriske kretser og nevrologiske baner, skjer ikke livet med deg, men gjennom deg. Derfor kan det å endre en eneste ting forandre alt, nemlig ditt eget fokus.

Lær hvordan du kan gå fra å være umotivert til produktiv, opprørt til balansert, ukonsentrert til fokusert. Bli høy på endorfiner, og føl deg bedre når du trenger det!

Aili Kristina Hannisdal er lege, musiker, låtskriver, endorfinentusiast og hundeeier. Hun spesialiserer seg innen psykiatri.

 

Nå leser jeg!

Sven G. Simonsen, Risiko

Leseeksemplar fra forlaget Press

Risiko har ventet en stund på å bli lest, men nå blir den lest. Skal leses ferdig til i morgen. Bra bok

 

 

Liv Eriksson er psykolog, og har arbeidet i noen av verdens tøffeste konfliktområder. Men når kjæresten Olav faller i døden mens de er på klatreferie i Thailand, bryter hun sammen og isolerer seg.

Olav var spesialetterforsker i Økokrim, og en fremragende dataspesialist. På nettet ligger en film av fallet. Noen der ute vet hva som egentlig skjedde da Olav døde. Liv innser at Olav hadde hemmeligheter som verken hun eller hans kolleger visste om. Hun gjør oppdagelser som vekker en uro i henne: kjente hun egentlig Olav? Uroen vokser til en besettelse. Jakten på sannheten tar henne på en reise – til München, Kypros, Beirut – som blir stadig farligere etter hvert som hun nærmer seg sannheten om en finansoperasjon av spektakulære dimensjoner.

Nedtellingen har startet til det som skal bli en enestående forbrytelse.

Sven G. Simonsen er journalist, statsviter og bistandsarbeider. Han har jobbet som forsker ved PRIO (Institutt for fredsforskning) og har vært på oppdrag for UNICEF i land som Jemen, Kirgisistan og Sudan. På fritiden er Sven en ivrig klatrer, og han konkurrerer i styrkeløft. Risiko er hans thriller-debut.

 

Januar:

 

 

Arild Svendsen, Gresset på andre siden

Tore Renberg, Tollak til Ingeborg

Lars Mytting, Hekneveven 

Anniken Steinarsdottir, Sindmakteren

Lene Lauritsen Kjølner, Dakota rød 

Geir Tangen, Vargtimen

Anne Grete Preus, Stråets lengde

Ragna Dahl, Kamelonjenta

Marie Kvernmo, Møtet 

Eva B. Ragde og Trude Teige, På åstedet

Stein Sørensen, Brønnøya

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg