Bøker lest oktober 2019, 14 bøker

 

Oktober ble en fin lesemåned.

Det ble litt mindre lest enn september, men det er slett ikke noe mål å pløye igjennom mest mulig.

Bøker lest september 2019, 17 + 1 bøker

Jeg leser når jeg har lyst til det.

Denne måneden ble det også en tur på bokmøte hos Aschehoug, noe som var veldig inspirerende.

Bokmøte Aschehoug 2019

 

Therese Lund Stathatos, Det vi ikke sier

Reklame: Et leseeksemplar fra Panta forlag

Jeg likte godt den første boken til Stathatos, Min ulydige mor. Jeg likte enda bedre Det vi ikke sier.

De som er glad i å lese og enda ikke har oppdaget Therese Lund Stathatos, har to gode romaner å se frem til.

Jeg anbefaler de varmt.

Omtalene finner du her

Therese Lund Stathatos, Min ulydige mor

Therese Lund Stathatos, Det vi ikke sier

Morsomt var det når jeg midt ute i boken fant ut at jeg var sitert på omslaget også.

Men jeg er ærlig når jeg skriver omtaler, så hadde jeg ikke likt den, ville jeg skrevet det.

Jeg er ikke betalt  for eller pålagt hverken å lese eller like.

I følge markedsføringsloven må vi nå skrive at det er reklame når vi mottar en bok gratis.

Hvis vi kjøper den selv, trenger vi ikke det.

 

Panta forlag er et lite forlag som har gode bøker.

De har gitt ut den boken jeg har likt aller best i år, nemlig Der krepsene synger

Delia Owens, Der krepsene synger

 

 

Vi følger Helen gjennom et liv fullt av kontraster. Hun er tilbake på den greske øya Kefalonia. Hun kjemper for å gå inn i rollen som mor til lille Christina. Christina er datteren til ektemannen, Georg, og Helens avdøde venninne Greta. Et produkt av utroskap. Helen ønsker å elske Christina, men vet ikke hvordan. Christina er et vanskelig barn. Helen er en vanskelig mor. Georg er usikker på hvordan han skal takle situasjonen. Angelika, den kloke nabokvinnen med en smertefull fortid, blir til tider skytsengelen til en familie som sliter, men reiser seg igjen, gang på gang. De blir også kjent med den sprudlende malerinnen, Katharina, og den melankolske gitaristen, Carlo. Familien blir hardt rammet av den greske gjeldskrisen. Det fører dem til Norge og Helens foreldre. Her kan de gi Christina et trygt hjem, men klarer de å finne sammen som familie? Helen forsøker å navigere mellom de viktigste personene i livet sitt, mellom stolthet og ydmykelse, hun forsøker å tie i hjel alt som er ubehagelig. Direkte og engasjerende, med et imponerende persongalleri. Det er umulig å ikke la seg berøre.

 

Etter roman, kommer som regel krim, det er slik jeg liker å variere lesingen.

Jonas Moström, Til døden skiller oss

Reklame: Leseeksemplar fra Goliat forlag.

Til døden skiller oss er fjerde bok om Natalie Svensson.

Jeg liker Moströms bøker. De er jevnt over spennende uten at de er makabre.

Jeg likte nok aller best den tredje boken, Midnattspiker, men dette er jo smak og behag. Spennende er de alle sammen.

Anbefales krimelskere.

 

Bok 1:

Jonas Moström, Den du ikke ser

Bok 2:

Jonas Moström, Dominodøden

Bok 3:

Jonas Moström, Midnattspiker

 

 

En augustmorgen blir den tjuefemårige landslagsstjernen i fotball, Henrik Borg, funnet død i sengen i sin sommerstue utenfor Ystad i Skåne län. Det meste tyder på at det er et naturlig dødsfall, men en detalj forvirrer politiet: på Henrik Borgs bryst, under hans foldede hender, ligger en blå rose. I løpet av en uke, men på helt andre steder i Sverige, skjer det to lignende dødsfall: en førtisju år gammel pilot i Kiruna og en ung kvinnelig danser i Gøteborg. Rikskriminalens gjerningsmannprofileringsgruppe, GMP, kalles inn, og psykiateren Nathalie Svensson avbryter ferien sin for å bidra i saken. Hennes kollega, politioverbetjent Johan Axberg, nøler først – han har nok med sitt eget privatliv. Men en telefonsamtale får ham til slutt til å endre mening. En intens jakt på en uforutsigbar seriemorder begynner. Hvordan begås mordene? Hva er motivet? Og fremfor alt: hvor kommer han eller hun til å slå til neste gang? Til døden skiller oss er Jonas Moströms fjerde bok i serien om Nathalie Svensson og Johan Axberg.

 

Ellen Vahr, Miss Marie

Reklame: Leseeksemplar fra Aschehoug.

Miss Marie er første bok i en planlagt triologi om Thea som drar til Amerika for å være tjenestepike hos den rikeste familien der borte. Hun har litt utfordring den godeste Thea med å holde seg til reglene som er for tjenerne. Hun deltar på suffragettemøter og tar de andre tjenestepikene i forsvar, noe som slett ikke er populært.

Jeg synes romanen begynner litt forsiktig, men så tar den seg opp etterhvert og det blir spennende å se hva som skjer med Thea, eller Miss Marie, som de kaller henne der, i neste bok.

Jeg er sikker på at veldig mange som liker underholdningsbøker, vil glede seg over bøkene til Vahr.

Jeg likte også den første boken jeg leste av Ellen Vahr, Gaven

Ellen Vahr, Gaven

 

 

Første verdenskrig raser i Europa og bakerfamilien Thoresen i Kristiania mangler mel. En dag kommer en invitasjon fra de to tantene i Amerika til eldstedatteren Thea. Hun kan hjelpe familien økonomisk om hun drar i tjeneste for den velstående Vanderbilt-familien i Amerika. Takker hun ja, må hun si farvel til kjæresten Hans, som snakker om forlovelse.
Thea reiser over Atlanterhavet til et liv hun ikke har kunnet forestille seg. Som tjenestepike ved landstedet Idle Hour på Long Island blir de forskjellene hun har sett hjemme små. Her i dette landet hvor det skulle være frihet for alle, er det forskjell på alt. Og Thea er en av de usynlige.
Hun støtter seg til tantene, men de har en hemmelighet som Thea etter hvert må bære sammen med dem, om ikke alt skal rase. Og når urettferdighetene i Vanderbilt-systemet begynner å få konsekvenser også blant tjenerne, må Thea stille spørsmål ikke bare om hva hun mener er rett, men også om hvem hun selv er og hva hun står for.

Miss Marie er første roman i en planlagt trilogi om Thea.

 

Neste bok ble ikke krim, men den nyeste romanen av  Maja Lunde.

Maja Lunde, Przewalskis hest

Reklame: Leseeksemplar fra Aschehoug.

Jeg har lest de to forrige bøkene i Maja Lundes klimakvartett, Bienes historie og Blå.

Det er ingen tvil om at Lunde er en flink forfatter. Hun bringer også noe nytt inn i disse bøkene hennes som favner fortid og fremtid.

Przewalskis hest, handler om urhester. Første historie er fra slutten av 1800 tallet, den neste er fra 1992 før vi så hopper inn i 2064.

ps uttales pre skje walskis hest

 

Bienes historie. Maja Lunde

Blå, Maja Lunde

For bredere omtale:

https://lillasjel.blogg.no/maja-lunde-przewalskis-hest.html

 

 

St Petersburg 1881: Et skjelett av en nylig drept villhest bringes hele veien fra Mongolia til zoologen Mikhail. Han har aldri tidligere sett noe lignende. Skjelettet må stamme fra selve urhesten, som alle har trodd var utryddet. Mikhail begynner å planlegge en storstilt ekspedisjon til de mongolske steppene. Planen virker umulig, helt til eventyreren Wolff en dag står på døren. Mikhail tvinges til å forlate alt som er trygt, også det trygge i ham selv.
Mongolia, 1992: Veterinæren Karin har i mange år arbeidet for å tilbakeføre den utryddede Przewalski-hesten fra Europa til Mongolia. Nå er hun endelig nær ved å lykkes. Hun reiser til naturområdet Hustai med sønnen Mathias, som trenger å komme seg vekk fra Berlin. Siden barndommen ved Görings Carinhall, der villhestene levde i fangenskap, har disse hestene betydd noe spesielt for Karin. Men det har hatt sin pris, både den gangen og nå.
Norge, 2064: Eva tviholder på gården sin i et Europa som er i oppløsning. De fleste rundt henne har for lengst forlatt sine hjem og tenåringsdatteren Isa vil at også de skal flykte. Strømmen forsvinner, maten minker. Det er bare et spørsmål om tid før de ikke lenger vil klarer seg. Men Eva vil ikke dra, villhoppa i innhegningen venter et føll, og en dag dukker det en ukjent kvinne opp som trenger et sted å være: Louise.
Dette er en roman om mennesker og dyr, og menneskedyret. Hvordan har vi mennesker påvirket andre arter på jorda? Hva er forskjellene på oss og dyrene? Har vi noen mulighet til å rette opp våre feil? Og hva skal til for at vi alle skal overleve?

 

Da er det klart for krim igjen.

Monika N. Yndestad, Ulmebrann

Reklame: Leseeksemplar fra Cappelen Damm.

Jeg oppdaget Monika N. Yndestad når jeg fikk hennes forrige bok, Graven.

Jeg likte den svært godt og Ulmebrann er ikke noe dårligere. Dette er en av de beste jeg har lest i år, kjempespennende fra første til siste side og et svært originalt plott.

En bussbrann i en tunnel utenfor Bergen, både aktuelt og skremmende.Alice Bratt får tips om at det er en mordbrann, men det dementeres og hun blir tatt av saken og blir satt til å etterforske gamle mordsaker.

Jeg har enda ikke fått tak i de to første bøkene Yndestad har skrevet om Alice Bratt, Jentene fra Balletten og Gapestokk, men det skal jeg når jeg kommer over de.

Anbefales varmt for de som vil ha spennende krim men ikke makabert.

Graven, Monika N. Yndestad

 

 

En buss står i full brann i en tunnel i Bergen. Alice Bratt, journalist i BA, skjønner raskt at dette ikke er en vanlig trafikkulykke. Hva er det som skjuler seg i det utbrente vraket? For Alice blir saken dypt personlig. I bussen var en av hennes gode venner, Hassan. Mens han ligger kritisk skadet på sykehuset, begynner Alice å få e-poster. Det er ni dager til byens nye ordfører skal velges.

 

Alyson Richman, Skyenes hemmelighet

Reklame: leseeksemplar fra CappelenDamm,

En fin historie igjen av Richman og en bok svært mange vil like, i likhet med hennes tidligere bøker, Hele livet på en dag, En himmel av brev, Et hav av minner og Timer av fløyel.
Favorittene mine er En himmel av brev og Et hav av minner.

Jeg likte Skyenes hemmelighet også, men kunne tenkt meg litt mindre ekteskapstrøbbel, det ble litt forutsigbart og jeg har jo romantikkallergi.

Nytt ord, skapt av meg og brukes når det blir litt mye hjerte, smerte, forutsigbart, men heng deg ikke opp i det, bare jeg som er litt hyper på akkurat det. Jeg liker best de alvorlige temaene og kunne tenkt meg mer om historien til Katja og Sasja, fra Ukraina.

 

Før har jeg omtalt

En himmel av brev. Her har bildene blitt borte, i det blogg.no gikk over til wordpress, men teksten er der.

Bøker lest oktober 2016

Timer av fløyel, Alyson Richman

Alyson Richman, Et hav av minner

 

 

Skyenes hemmelighet er en kjærlighetserklæring til alle lærere som har gjort en forskjell.

Katja er en lovende ballerina og Sasja en vellykket student, de er unge og forelsket når en tragedie rammer hjembyen Kiev i Ukraina. Noen år senere, etter at paret har emigrert til USA, viser konsekvensene seg av det som hendte. Sønnen Jurij blir født med en hjertefeil som gjør at han må isoleres og ikke kan gå på skolen sammen med andre barn.

Maggie, en ambisiøs og dedikert lærer går med på å undervise Jurij hjemme, selv om det vekker til live vonde minner fra hennes egen barndom. Det utvikler seg et spesielt forhold mellom dem, og Jurijs store nysgjerrighet og spesielle evner inspirerer Maggie til å ta avgjørende valg i sitt eget liv. Men hun innser ikke hvor sterk Jurij har gjort henne før hun trenger styrken aller mest …

En roman om hva det vil si å leve fullt og helt.

 

Ninni Schulman, Jenta med snø i håret

Boken har jeg kjøpt selv.

Bak i boken forteller forfatteren at historien har sitt utspring i en virkelig historie, fra det stedet der historien finner sted, også i boken, Hagfors i Sverige.

Jeg ser at Schulman har etter dette gitt ut flere bøker, 5 på norsk og den sjette har kommet på svensk, og jeg skal etterhvert få tak i den også, for jeg likte godt å lese Schulman og vil gjerne vite hvordan det går videre med hovedpersonene i boken.

For fyldigere omtale:

Ninni Schulman, Jenta med snø i håret

 

Journalisten Magdalena har flyttet med sønnen sin fra Stockholm og til hjembygda i Nordsverige og fått ny jobb i lokalavisen. Bygda er sterkt rystet etter at den pliktoppfyllende jenta Hedda som alle kjenner, er forsvunnet. Magdalena engasjerer seg og begynner sine egne undersøkelser, men må snart innse at den lille bygda gjemmer på hemmeligheter som en eller annen gjør hva som helst for å skjule.

 

Jan-Philipp Sendker, Ved nattens ende

 

Reklame: Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Tredje bok i trilogien til Sendker fra Kina og Hongkong.

Dette er definitivt den beste av de tre synes jeg. Den var  kjempespennende.

Hviskende skygger, Ensomhetens pris og nå, den tredje, Ved nattens ende.

Sendker har reist rundt i Kina i 20 år, først som journalist, deretter som forfatter.

Sendker er en forfatter jeg liker svært godt.

De kan nok leses frittstående men jeg anbefaler å lese de kronologisk.

Jan-Philipp Sendker, Hviskende skygger

Jan-Philipp Sendker, Ensomhetens språk

Jan-Philipp Sendker, Ved nattens ende

 

 

På en reise til Kina blir den amerikanske journalisten Paul Leibovitz og hans samboer Christine rammet av alle foreldres verste mareritt: Den fire år gamle sønnen deres forsvinner. Han blir funnet etter mindre enn et døgn, men familien blir advart om at de som har bortført sønnen kommer til å gjøre et nytt forsøk. Det eneste sikre stedet er den amerikanske ambassaden i Beijing, flere tusen kilometer unna.

Men hvordan skal de klare å komme seg dit når det militære og politiet er på jakt etter dem og kontrollerer alle fluktveier? På den farefulle ferden må de ta imot hjelp fra fremmede, men hvordan skal de vite hvem de kan stole på?

 

Eirik Husby Sæther, Sett av den døde

Reklame: Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Mitt første møte med Erik Husby Sæther og den tredje boka om etterforsker Mikael Wulf.

Handlingen er lagt til rus og prostitusjonsmiljøet i Oslo.

Dette var ikke noe bok for meg. Jeg synes boken er dårlig skrevet og jeg kjøper ikke historien.

Jeg elsker etterforskningen som fører til avsløring men her følger vi historien hele veien så for meg finnes det ikke spennende dessverre.

Jeg har vondt for å tro at etterforskning av krimsaker i Oslo foregår så lettvint og med så mange svin på skogen som her.

Husk at selv om jeg ikke liker, kan boken være midt i blinken for deg.

 

 

 

I Sett av den døde av Eirik Husby Sæther møter vi politietterforsker Mikael Wulf.

En kvinne sitter på kne i skinnegangen ved Oslo S. Når toget treffer, blir hodet kuttet av. Mikael Wulf finner til slutt hodet under vognene. Øynene hennes røper at det ikke var selvmord.

Kvinnen bærer de prostituertes merke, en kul på foten etter å ha gått for langt i trange stiletter. Mikael er sikker på at morderen må ha vært en kunde. For å komme til gjerningspersonen, må han finne ut hvem hun var. Men han vet ikke en gang navnet hennes.

Hun blir det ene liket som han ikke kan glemme.

 

Gard Sveen, Bjørnen

Lesseksemplar lånt av Norli Åndalsnes

Dette er en spionbok og mange forstår vel koblingen mellom Arvid Storholt i boken og Arne Treholt. Jeg leste bare 100 sider av romanen og den fenget meg ikke. Jeg la den bort. Det er slett ikke noe dårlig skrevet bok, men temaet var uinteressant for meg og jeg ble ikke dratt inn i handlingen.

Jeg vet om flere andre som har likt den, så liker du spionromaner, så er dette kanskje boken for deg.

 

 

Høsten 2016: Den spiondømte Arvid Storholt blir drept hjemme i huset sitt. Storholt var kjent som Norges største spion og ble arrestert i 1987. Storholt ble tilbudt betydelig strafferabatt om han hjalp den norske sikkerhetstjenesten med opplysninger om en annen sovjetisk spion som ble kalt Bjørnen. Politietterforsker Tommy Bergmann blir sendt på en labyrintisk jakt i sporene etter den kalde krigen – en som vil lede ham til den største spionen Norge har hatt, mannen som kom seg unna: Bjørnen

Jenny Colgan, Velkommen til Floras kafé

Leseeksemplar fra Gyldendal

Dere som leser mine omtaler vet at jeg er veldig glad i underholdningsbøker, men også veldig kritisk.
Akkurat hva som gjør at jeg liker noen og ikke kan fordra andre, kan jeg ikke bestandig sette fingeren på.

Når det gjelder Floras kafé, er det rett og slett en følelse av varme.

I starten følte jeg litt sånn “uff, enda en intetsigende, platt kjærlighetsroman”, men så skjer det noe med meg, så når jeg kommer lenger inn i boken, er jeg solgt, rett og slett forelsket.

Ja det er lett og det er forutsigbart, men likevel faller jeg pladask.

Det er en varme i den og det er humor og jeg ser for meg lille Agot, som stamper beina i bakken og snakker med høy stemme, uten R.

Jeg ser for meg bikkja som renner folk over ende med glede og kjenner nesten smaken av de gode, hjemmelagde rettene.

Honnør også til oversetteren som klarer å holde på varmen og kosen.

Dette var en virkelig koselig bok fra en liten oppfunnet øy, Mure, øverst oppe i Skottland.

Anbefales varmt til alle som liker koselige, litt romantiske bøker

Her snakkes det igjen om Fair Isle strikk, som jeg leste om i boken En sommer ved havet.

Katie Fforde, En sommer ved havet

 

 

Flora MacKenzie har aldri sett seg tilbake etter at hun forlot den lille, stille byen hun vokste opp i. Der vet alle hvem hun er, og ingen ser ut til å ville la fortiden være fortid. I det pulserende bylivet i London kan hun derimot være helt anonym – og gi etter for den håpløse forelskelsen i den kjekke, men arrogante sjefen Joel. Da en viktig arbeidsoppgave likevel tvinger Flora tilbake til øya, innser hun at hun må ta et oppgjør med fortidens feil før hun kan finne ut hvor fremtiden finnes.

 

Kjersti Anfinnsen, De siste kjærtegn

Reklame: Leseeksemplar fra Kolon, Gyldendal

En fin liten bok, 143 sider om det å være aktiv i jobb, hodedpersonen er hjertekirurg, vant til å hevde sin plass i et mannsdominert miljø, til det å bli gammel og ensom.

Jeg liker at boken er humoristisk skrevet, samtidig som alvoret og ensomheten skinner igjennom.

Boken er lettlest, med et kapittel nesten på hver side.

 

Sitat

Små hender

Før kunne hendene mine redde liv. De kunne redde et lite barn. Det var en sann glede å møte foreldrene etter slike vellykkede operasjoner og si: “Vi har lukket igjen hullet i hjertet. Alt ser ut til å gå fint.”

Nå kan jeg ikke engang skjenke i en kopp kaffe uten å søle. Frisøren min forteller meg at leiligheten er full av flekker og smuler. Han har sannsynligvis rett i at jeg trenger enda mer hjelp. Helst vil jeg klare alt selv. “Du er som et trassig barn, Birgitte”, sier frisøren min til meg. Folk sier at livet er en syklus, men sammenligningen føles feil.,det er noe som mangler.

Hver gang jeg ser meg i speilet, er det noe som mangler.

Hver gang jeg ser på hendene mine, er det noe som mangler.

Jeg vet godt at det er fremtiden som mangler

Omtalen med mer sitat finner du her:

Kjersti Anfinnsen, De siste kjærtegn

 

Birgitte har blitt så gammel at alle vennene hennes er døde. Ensom og skrøpelig tilbringer hun det meste av tiden i leiligheten sin i Paris, hvor er hun fanget av kroppslig forfall og minner fra et langt liv. Hun har hatt en krevende karriere som hjertekirurg i et mannsdominert miljø, og har aldri prioritert å skaffe seg en familie. Birgitte er en vittig og skarp karakter, som forsøker å forsones med livet sitt, mens hun tar sine siste blikk på menneskene og verden. Til tross for sin livsvisdom og sine erfaringer, gir hun ikke opp å realisere drømmen om kjærligheten.

 

Jens Henrik Jensen. Oxen, Frosne flammer

Reklame, leseeksemplar fra Aschehoug

Da er jeg lest tredje bind i Jens Henrik Jensens serie om Den sagnomsuste Niels Oxen.
Jeg er blåst av banen av forundring at det går an å skrive noe sånt. Hvordan holde styr på alle detaljer og for ikke å snakke om, klare å gjøre det spennende på hver eneste side.

Til tider så spennende at jeg nesten ikke holdt ut. Det var som om ordene plystret rundt meg, i det jeg måtte lese i rasende fart, fordi jeg var så utålmodig etter å vite hvordan alt hang sammen.

Og om Axel Mosmann virkelig er til å stole på.

Liker du halsbrekkende spenning fra første til siste siden, men uten altfor mye bloddryppende utgreiinger, ja da må du bare lese Oxen serien.

For mer fyldig omtale:
Jens Henrik Jensen. Oxen, Frosne flammer

 

 

Etter en dramatisk slutt i Mørke menn, antas det at Oxen har omkommet på havet. I virkeligheten har han på mirakuløst vis kommet seg etter store skader, og holder til på en øy i den svenske skjærgården. Her står han i sitt livs dilemma. Mot alle odds bestemmer Oxen seg for å ta opp kampen mot overmakten. Hvis han ikke gjør det er han dømt til evig flukt.

 

Maja Lunde, Snøsøsteren

Reklame. Leseeksemplar fra Kagge forlag.

Snøsøsteren må være en av de vakreste bøker jeg har sett. Den som ikke feller en tåre her, må være steinhard. Nydelig skrevet.

Og så skal vi også huske de vakre tegningene av Lisa Aisato.

Nydelig er boken og har du den ikke i hus fra i fjor, så løp og kjøp.

Maja Lunde, Snøsøsteren

 

Snøsøsteren. En julefortelling

En rørende historie fra suksessforfatteren Maja Lunde med illustrasjoner av Lisa Aisato.

Snøsøsteren er en julefortelling i 24 deler som tryller frem den magiske julestemningen du kjenner fra Charles Dickens’ A Christmas Carol, H. C. Andersens fortellinger og barne-tv-serier som Snøfall.

Det er snart julaften, som også er dagen Julian blir 11 år. Vanligvis er det årets beste dag, når juletreet står pyntet og lysene er tent, luften er fylt av lukten fra klementiner og pepperkaker, og det knitrer i peisen. Men i år er ingenting som det pleier. Julian og familien bærer på en stor sorg etter at storesøsteren Juni døde og Julian tenker at jula rett og slett er avlyst.

Så en dag møter Julian den livsglade juleelskeren Hedvig og han begynner å tro det kan bli jul likevel.

Men det er noe mystisk med huset som Hedvig bor i, og hvem er den underlige gamle mannen som stadig dukker opp?

 

 

Göran Tunström, Juleoratoriet

Jeg har kjøpt denne selv.

Jeg kjøpte den fordi jeg så i bokgruppene at dette skulle være en svært vakker bok.

Ja jeg forstår at litteratur forstår jeg meg ikke på, for det er den merkeligste bok jeg har lest.

Tunström fikk Nordisk råds litteraturpris for denne romanen i 1984.

Handlingen er lagt til Sverige, fra 1920-1950 sånn ca.

Litt likte jeg, noe syntes jeg var teit og flere avsnitt var helt uforståelige for meg. Jeg tror nå jeg har en helt vanlig intelligens, men her måtte jeg melde pass innimellom.

Lange avhandlinger, der setningene spriker i alle retninger.

Sitat:

Jeg trodde jeg kunne gjøre litt nytte, fortsatte han og strøk av seg helgenglorien, rev av seg håret, huden, så kaldt det var å være skjelett!

Et barn sto i døren og kikket på ham, han gjemte hodet i hendene for ikke å skremme barnet.

 

Dette er sikkert “stor” litteratur, for stor for min forstand, men morsomt å ha lest den.

Jeg hadde ikke før lagt ut omtalen, så haglet det med kommentarer fra de som elsket den, så det er noe her jeg ikke har forstått.

 

 

Det er en sommerdag i juni i tredveårene. Solveig Nordensson setter seg på sykkelen og sykler til Sunne for å snakke med kantoren om høstens store konsert, som endelig etter ti år skal bli virkelighet. På verandaen står sveivegrammofonen på. Vinden blåser i det lyse håret hennes. Støvet fra grusveien henger som en hale etter sykkelen. Hun

Men bak en sving kjører hun rett inn i en kuflokk og dør. Tilbake står ektemannen Aaron og barna Eva-Liisa og Sidner. De er knust av sorg. De er lammet. Og det er Sidner som er hovedpersonen i denne boka. Vi følger ham fra den grusomme dagen, og videre.

 

Da er jeg klar for november

Nå starter november – Her er de heldige utvalgte

Der røyk planen min

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg