Ellen Vahr, Gaven

Ellen Vahr, Gaven

Gaven er Ellen Vahrs første roman. Historien er basert på livet til hennes tipp tipp oldemor, Anne fra Vardal.

Anne forstod ganske tidlig at hun skulle hjelpe andre mennesker, men så kom livet i veien for henne, så det tok sin tid før hun tok fatt på livsoppgave.

Etterhvert kom det folk fra hele landet for å få hjelp av henne.

En fin historie om Anne, men også om hvordan livet var på attenhundretallet, både på landsbygda og i Kristiania.

Det var hårda bud og særlig hvis du i tillegg blir gravid, som Anne blir.

En fin historie er dette og en roman veldig mange vil like å lese.

Ellen Vahr er nå aktuell med en ny roman, Miss Marie, som er planlagt som en trilogi. Den har fått fine omtaler og jeg skal lese den i oktober. Den handler om Thea som reiser over Atlanteren for å være tjenestepike.

Et leseeksemplar fra Aschehoug, som jeg leste som e-bok

 

 

Gaven er en roman basert på livet til Anne Brannfjell, husmannsdatteren som ble Norges mest kjente kloke kone. Den er en fortelling om frykt og fortielse, men også om kjærligheten og tillitens plass i våre liv, og om mulighetene som åpner seg når vi våger å stå ved oss selv.

Siden hun var liten, har husmannsjenta Anne visst at hun er født med en gave, en evne til å se, og et kall til å hjelpe syke og lidende. I stedet for å være stolt over denne gaven, gjemmer hun den bort. Hun vil ikke være annerledes.

Vinteren 1841 reiser Anne fra Vardal til Christiania for å tjene hos byens mest berømte gullsmed og hans unge, vakre kone. Hun har valgt den veien hun tror er den rette. Det eneste hun har med seg er noen tørkede planter, en sort bok og en hemmelighet. Livet i Christiania er ikke som hun hadde trodd, og det er først da hun tror at hun har mistet alt, at Anne finner kraften til å stole på hvem hun er.

Gaven handler om Annes kamp for å finne sin egen vei – og å våge å gå den. Det er en historie om dyp fattigdom, svik og krenkelser, men det er også en kjærlighetshistorie om mot, håp og om å finne veien hjem.

Ellen Vahr er Anne Brannfjells tipp-tipp-oldebarn, og Gaven er hennes første roman.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg