Therese Lund Stathatos, Min ulydige mor

Therese Lund Stathatos, Min ulydige mor

Ja, det var boken sin det. Dette er en roman svært mange vil like, det er jeg sikker på. Vi følger hovedpersonen Helen fra hun er barn til hun er voksen.

Boken handler om at livet ikke er så enkelt å planlegge på forhånd. Å skulle gjøre alt så riktig, blir kanskje ikke riktig likevel. Jeg forundret meg litt over Helen, for hun tok noen merkelige valg, men livet er vel egentlig sånn, vi tar ikke bestandig de mest fornuftige valgene til enhver tid.
Noen ganger ble jeg rettelig irritert også, når hun er rasende på mannen sin, uten å tenke over at hun selv har noen svin på skogen som hun har hemmeligholdt.  Men det er jo bra det ikke er en roman om en glansbildefigur, for de finnes det få av her i verden og de ville da vært kjedelig å lese over 500 sider om.  Her skildres et liv rett og slett med alle de valg vi står overfor fra barn til voksen.  Anbefales alle som liker romaner av type Elstad og Vassmo.

Sitat:
Hvor godt kjenner vi våre venner? Hva vet vi om drømmer og lengsler? Hva  vet vi om traumer og skuffelser? Vi tror vi kan tolke bevegelser, blikk og ord, men vi er ikke skrudd sammen slik at vi kan se inn i menneskesjelen. Vi kan ikke en gang lese oss selv. Vet jeg hvem jeg er, hva jeg er, hvorfor jeg er som jeg er? Vet jeg hva jeg egentlig forventer av dette livet?

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Bokelskere.no men boken er sponset av Panta Forlag og den kan kjøpes hos de fleste bokhandlere.

https://www.facebook.com/pantaforlag/

Beathes Bokhjerte skriver mer omfattende om boken hvis du vil vite mer av handlingen

https://beathesbokhjerte.no/2018/06/06/min-ulydige-mor-av-therese-lund-stathatos/

Et gnistrende psykologisk familiedrama. En bok om livet, om illusjoner og misforståelser.
Helen er et vidunderbarn som vokser opp på Nordberg i Oslo. Hun spiller a-mollkonserten i en alder av tolv, er flink på skolen og løftes frem av familien. Som liten jente får Helen vite at moren angrer på livet sitt, at hun ikke gjorde noe med evnene sine. Helen bestemmer seg for at hun skal gjøre alt riktig. Men det viser seg å være vanskeligere enn hun hadde trodd. Helen får prestasjonsangst og bryter ut, går sine egne veier. Hun er trassig, sterk og svak, egenrådig og kreativ. Vi følger henne til Paris, Aten og New York, til de greske øyer og til havet. Vi følger henne gjennom et utsvevende bohemliv, som karrierekvinne og arbeidsledig, ektefelle og mor, gjennom gledesrus og bunnløs fortvilelse.

Min ulydige mor er en rik og dypt innsiktsfull roman om liv og død, om valg, samfunn og familieliv. En gripende roman om drivkreftene bak de livsvalg en kvinne tar, og prisen hun betaler for å leve på utsiden.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg