Jan-Philipp Sendker, Hviskende skygger

Reklame |

Jan-Philipp Sendker, Hviskende skygger

Jeg er en av de som elsket de første bøkene hans. Kunsten å høre hjerteslag og Kunsten å være den man er.

Jeg leste de begge på ferie i Torrevieja, i oktober 2014.

Her er bloggen jeg skrev etter den turen:

Kunsten å være den man er:
http://lillasjel.blogg.no/1414405246_kunsten__vre_den_man_.html

Jeg var derfor veldig spent når jeg begynte på Hviskende skygger. Jeg oppdaget raskt at disse bøkene kan ikke sammenlignes. Hviskende skygger er den første i en trilogi og handlingen er lagt til Kina.

Det er en godt fortalt historie, det er en roman men også et drap. Det er likevel ikke en gruelig spennende krim, men det er en god roman, der vi får høre om Kinas utvikling gjennom de siste 30 årene. Den blir fortalt via de personene vi møter i boken når vi får høre deres historie. Sendker forteller også så fint om det såre ved sorgen over hovedpersonen Pauls sønn. Han døde av leukemi.

Litt skuffet er jeg nok likevel, selv om jeg likte boken godt. De to første bøkene er bøker jeg ikke glemmer, men denne er ikke av den kategori. Denne går inn i rekken av bøker, som nok kan bli mer glemt. Ikke fordi den var dårlig, men fordi jeg hadde så store forventninger. Men jeg er snart klar for å begynne på nummer to, Ensomhetens språk og gleder meg til det. Det er en frittstående oppfølger til Hviskende skygger.

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Cappelen Damm sine sider, men den er kjøpt av meg.

Klikker du på linken under, kan du bla i boka:
https://www.cappelendamm.no/_hviskende-skygger-jan-philipp-sendker-9788202488314

Om forfatteren:
https://www.cappelendamm.no/forfattere/Jan-Philipp%20Sendker-scid:36396

Hviskende skygger er første bok i en spennende ny trilogi fra Jan-Philipp Sendker, forfatteren av Kunsten å høre hjerteslag. Romanen gir en unik innsikt i Kinas nære historie.

Amerikanske Paul Leibovitz har bodd nærmere tretti år i Hong Kong da han blir rammet av en personlig tragedie som også fører til at ekteskapet havarerer. Nå lever han et tilbaketrukket liv på en øy utenfor Hong Kong.

Da han ved en tilfeldighet treffer Elizabeth, en amerikansk kvinne på desperat jakte etter sin forsvunne sønn, blir livet hans snudd på hodet. Mindre enn et døgn senere blir Elizabeths sønn funnet død og Paul bestemmer seg for å finne ut hva som har skjedd.

Etter hvert som Paul og en venn av ham som er politimann, beveger seg ned i underverdenen i Hong Kong, oppdager de mørke hemmeligheter gjemt under Kinas nye velstand. I et land der rike forretningsmenn kan bestikke de juridiske myndighetene, er det nok av muligheter for de som har onde hensikter.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg