Jan-Philipp Sendker, Ensomhetens språk

Reklame |

Jan-Philipp Sendker, Ensomhetens språk

Sendker er forfatteren bak Kunsten å høre hjerteslag og Kunsten å være den man er.

De to bøkene er blant mine favoritter.

Han har også gitt ut to bøker som er de første i en trilogi der handlingen er lagt til Kina.

Den første het Hviskende skygger. Anmeldelsen av den finner dere her:
http://lillasjel.blogg.no/1526926083_janphilip_sendker_hviskende_skygger.html

Jeg har nå lest bok to, Ensomhetens språk.

Bøkene kan leses frittstående men jeg anbefaler å lese de i rekkefølge da vi følger historien til den amerikanske journalisten Paul og hans kjæreste Christine, i tillegg får vi i Ensomhetens språk, høre historien til Christines bror og hans familie.

Hadde jeg ikke vært så veldig forgapt i de første bøkene til Sendker, ville jeg sagt at de to bøkene fra Kina er kjempebra, men det henger igjen en liten skuffelse inni meg. For meg er det en vesensforskjell, Jeg er en som trekkes mot bøker der forfatteren skriver fra hjertet, der det føles som om historien er en del av dem på et vis og jeg får ikke denne følelsen i disse to bøkene.

Nå er det mange som ikke liker bøker typen, Kunsten å høre hjerteslag, så de vil nok bedømme bøkene fra Kina på en helt annen måte. Da vil de si at bøkene er godt skrevet og de er spennende og lærerik og tankevekkende.

Så for all del, bra romaner og jeg anbefaler dem gjerne, men bittelitt skuffet er jeg likevel. Og jeg ser fortsatt frem til den tredje i trilogien. Og det sies at han skriver på en ny bok fra Burma, så den skal også leses når den kommer ut.

 

 

Bilde og tekst under bildet er hentet fra Cappelen Damm og de har også sponset boken.

http://www.cappelendamm.no/_ensomhetens-sprak-jan-philipp-sendker-9788202578534

Ensomhetens språk er en frittstående oppfølger til Hviskende skygger, og vi møter igjen den amerikanske journalisten Paul Leibovitz. Kjærligheten til den kinesiske kjæresten Christine har fått ham til å glemme sorgen over den døde sønnen, og han trives bedre med livet i Hongkong. Men en dag får Christine et brev fra broren sin som leder dem inn på farlige veier. Broren forteller at landsbyen utenfor Shanghai har blitt rammet av en mystisk sykdom, og ber om hjelp.

Når Paul og Christine kommer dit, oppdager de en miljøkatastrofe ingen vil ta ansvar for. Det kinesiske samfunnet preges av kynisme, maktmisbruk og korrupsjon, men Paul er fast bestemt på å ta opp kampen for rettferdighet – til tross for at både forholdet til Christine og hans eget liv er i fare.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg