Lene Lauritsen Kjølner, Damen i Proseccotåken 

 

Lene Lauritsen Kjølner, Damen i Proseccotåken 

Leseeksemplar fra Fagervik forlag

 

Jeg er veldig god venn med Olivia. Jeg trives i hennes selskap. Underholdende er de, bøkene om privatdetektiv Olivia.

Damen i proseccotåken (Jeg lurte på om hun skriver om meg, for jeg er av og til i den tåken, men det var ikke om meg denne gang). Det er den 8. boken i serien om Olivia. Den var jeg veldig nysgjerrig på.
Derfor var det tre Oliviabøker i oktoberstabelen. Men nå er jeg jo litt trist, for nå har jeg lest alle Olivia-bøkene.

Man blir jo så glad i dama og vennene hennes, så jeg advarer deg kjære forfatter. Du må aldri ta livet av hovedpersonene vi er blitt glad i, slik det kan se ut som det er blitt en trend hos noen krimforfattere. Da blir jeg grenseløst sur og kan gå til streik.

Ja jeg er egentlig ikke en person som skriver under på klagebrev eller går i demonstrasjonstog, men forsvinner noen av de jeg koser meg med å ha der, ja da kan det hende jeg har et lite opptog rundt huset her i protest. Jeg bare mååååå ha dem der alle sammen, både kjæreste og bror og venninner.

Flere og flere får sansen for det vi kaller kosekrim. Et mysterie med en detektiv, slik vi har elsket Agatha Christie, lar vi nå Olivia ta over. Tenk om vi kunne fått film av henne også, der hun snuser omkring. Særlig en episode der hun klatrer i et tre og……..,haha, nei det får du ikke vite noe om. Les boken og le like høyt som jeg gjorde. Jeg ser jo disse scenene for meg.
Har du ikke begynt på bøkene, start fra begynnelsen. De kan leses frittstående men kjekt å følge Olivia på privaten også.

 

Lene Lauritsen Kjølner, Høyt henger de

Lene Lauritsen Kjølner, Hvorfor spurte de ikke Evensen

Lene Lauritsen Kjølner, Dakota rød 

Lene Lauritsen Kjølner, Ingen til bords

Lene Lauritsen Kjølner, I de beste sirkler

Lene Lauritsen Kjølner, Mord på Kilen

Lene Lauritsen Kjølner, Sort gryte

 

Julebok i fjor

Lene Lauritsen Kjølner, Petra Pettersens perfekte plan

 

Dessuten har jeg hørt rykter om en julebok som er på vei. Faktisk er den her snart. Lagd som en julekalender. Et kapittel hver dag. Jeg glefser nok over alle kapitlene så snart den er i hus, tenker jeg.


Fra omslaget:Sofie elsker livet som bokhandler og kaféeier på brygga i Sandøsund, der venninnen Linn hjelper til når hun ikke oversetter bøker.
Da tante Agathe flytter til Spania og et kollektiv for kulturelle damer, gir hun bort den knirkete, gamle villaen sin i gave til Sofie. Hun kaster seg over julepynt, sylte, fattigmann og jule-yuccaer med god hjelp av faren og Marcel, som driver verdens hyggeligste hotell.
Men hotellets nye kokk, Francois, får Sofies julehjerte til å banke i takt med Linns mandelhakking. Litt synd at Sofies raffe søster, Tilde, også liker ham. Francois har en fortid, men den mest spennende fortiden – og framtiden – kan ligge i plankene på Sofies nye hus.

 

Vigdis Svingen finner knokler og en mystisk ring under graving ved hagehekken sin, og tilkaller privatdetektiv Olivia. Hvem er denne “Din Gro” – navnet som er gravert inn i ringen? Førstebetjent Evert blir tilkalt, mens Olivia bestemmer seg for å snoke i nabolaget. På runden sin finner hun seriebokforfatter Fie Frantzen død, knust under sine egne bokhyller … Fie surret ofte rundt i proseccorus, men hadde også både fiender og turbulente kjærlighetsforhold. Men var det kanskje en ulykke? Olivia kaster seg rundt under påskudd av å skulle finne Gro, og oppsøker bokbad, bokfestivaler, deltar på poesikurs, får avtaler hos agenter og forleggere . .. Ingen går trygge i Olivias søken etter Gro…eller den eventuelle morderen.”

 

Nå leser jeg:

Arnaldur Indridason, Mørket vet

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Jeg har lest mange av Arnaldur Indridasons bøker, men de siste årene har jeg falt av og jeg husker faktisk ikke hvor mange jeg har lest. Det passet derfor fint at han nå har kommet med en helt ny serie og jeg har de to første, Mørket vet og Jenta ved broen.

 

 

Mørket vet er første bok i en ny kritikerrost serie om den pensjonerte politimannen Konrad. Den islandske mesteren har skrevet en sterk og gåtefull historie om fortidige løgner og synder som til slutt kommer for dagen.

En turgruppe oppdager et lik dypt nede i isbreen Langjökull, trolig en forretningsmann som forsvant i området tretti år tidligere. Den gangen ble det gjort omfattende søk, men etter en langvarig politietterforskning sto de igjen uten svar. En av mannens forretningsforbindelser satt kort i varetekt, men politiet hadde ingen fellende bevis.

Nå blir den samme mannen arrestert, og Konrad, den pensjonerte politimannen som ledet saken den gang, blir tilkalt for å gjenoppta etterforskningen. Da en kvinne kommer med ny informasjon, kan det se ut som de endelig har funnet løsningen på den langstrakte gåten.

 

Oktober:

 

 

Lesestabel, oktober 2021, Kjente og kjære

Lene Lauritsen Kjølner, Mord på Kilen

Agnes Matre, Til døden

Lene Lauritsen Kjølner, Sort gryte

Alyson Richman, Den lange reisen

Camilla Grebe, Alle lyver

Lucy Dillon, Leksjoner i kjærlighet

 

Januar:

Bøker lest januar 2020, 22 bøker

Februar:

Bøker lest februar 2021, 17 bøker

Mars:

Bøker lest mars 2021, 17 bøker

April:

Bøker lest april 2021,19 leste, 2uleste, 3 halvferdig

Mai:

Bøker lest mai 2021. 5,5 murstein og 1 roman

Juni:

Bøker lest juni 2021, tema før år 1900, 12 bøker

Juli:

Bøker lest juli 2021, 14 bøker

August:

Bøker lest august, 2021, 12 bøker lest, av de 4 krim

September:

Bøker lest september 2021, 13 bøker

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg