Lene Lauritsen Kjølner, Hvorfor spurte de ikke Evensen

Lene Lauritsen Kjølner, Hvorfor spurte de ikke Evensen

Arvegods fra en venn

Målet var egentlig å lese Kjølners bøker etter hverandre i full fart, men så kommer det stadig nye bøker seilende inn og Olivia blir rett og slett skubbet litt til siden og jeg venter egentlig på at hun skal ta til motmæle for den dama er jo ikke redd for å si fra. Men foreløbig har hun ventet tålmodig og stoler på at jeg vil komme til henne når jeg er klar.
Olivia var hyggelig nå også hun, avslappende, lun, et mysteri og rolig underholdning. Gleder meg til neste.

Kjølner kommer med julebok nå i oktober, det er ikke om Olivia men om Petra, så da får vi ønske Petra velkommen også. Jeg holder på å lage meg en liten stabel med julebøker her og tenker at det får bli mine juleforberedelser, da andre forberedelser mer har dabbet av.

 

 

Bli med inn i Olivia Henriksens spennende og svært underholdende verden. Dette er bok to i serien om den fargerike privatdetektiven.

Som privatdetektiv sysler Olivia Henriksen mest med utro ektefeller og overvåkning. Da den beryktede SV-politikeren Arne Gustavsen blir funnet død i vannkanten ved Ankerholmens seilerforening, dras hun imidlertid inn i en sak som omfatter både miljøpolitikk, kyniske forretningsmenn og skitne affærer.

 

Nå står jeg i den heldige situasjon, at jeg har nesten tre dager igjen av måneden og jeg har lest ut hele stabelen, pluss at jeg er ferdig med Jurybøkene i Bookis sin Ulestkonkurranse. Jeg har fått beskjed om at det blir ny konkurranse neste år der det igjen kan nomineres ukjente, norske forfattere som fortjener å bli lest. Og er svært glad jeg får fortsette i juryen for det er givende å få være med og fremme de litt mer ukjente.

Jeg gikk i “kjøpt selv”-reolen min for å se hva som fristet. Jeg ville ikke ha en tykk bok, men kanskje når jeg å lese to tynne.

 

 

Jeg plukket frem disse og luktet litt på de, klappet og strøk litt og valget falt på Min venn Pingvinen.
Den ble egentlig kjøpt ved en feiltagelse. Liv Gade, Norges bokinspirator nummer 1, hadde anbefalt meg Pinnsvinets eleganse. Ja, det er jo nesten samme navn, haha.

 


I 1975 reiser Tom Michell på eventyr til Argentina. En dag kommer han til en strand som er dekket av svart olje og døde pingviner. Plutselig ser han en bevegelse i alt det svarte – en liten pingvin som fortsatt lever og kjemper med å komme seg på beina. Tom bestemmer seg for å redde den, og tar pingvinen med seg hjem. Den får navnet Juan Salvador. Dette blir begynnelsen på et helt usedvanlig vennskap, og snart skal Juan Salvador også få en stor plass i mange andres hjerter.
Dette er en unik og rørende historie som både får deg til å le og til å ta til tårene.

 

Oktober:

Lars Petter Sveen, Nordriket

Jeanine Cummins, Amerikansk jord

Anne Nyheim, Enkepalasset

Merete Junker, Lillemann, Ildebrann

Gaute Heivoll, Drøm om de levende

Iben Mondrup, Tabita

Pauline Östgård, Melkeveien

Helga Flatland, Et liv forbi

Joanna Cannon, Tre ting om Elsie

Kristin Harmel, Vingårdens hemmelighet

Jón Kalman Stefánsson, Stjernenes knitring

Natasha Lester, Syersken fra Paris

Gry Strømme, Under samme sol

 

 

September:

Bøker lest september 20, 19 bøker, pluss 2 hemmelige fra forrige måned

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg