Bøker lest mai 2023, 16,3 bøker lest, mest krim

Mai er over

Temaet var bøker i serie,

Det temaet må jeg prøve å dytte inn to måneder til i år.

Jeg henger så grenseløst etter med mange serier.

Det gjør jeg fortsatt etter denne måneden, selv om det ble lest mye.

Det kom også nye til og trengte seg inn, blant annet Atlas, som ikke er noen tynn bok akkurat.

Men jeg er fornøyd med måneden.

Stort sett har jeg likt de jeg har fått lest.

Noen må igjen vente og det er særlig noen jeg irriterer meg over at jeg ikke har fått lest.

Men sånn er det, de må bare vente og jeg må lage nye seriestabler.

Ja, hva tror du, de er allerede stablet opp. August er planen.

Da skal jeg prioritere de som ikke ble lest nå…………tror jeg.

 

Dette er leseeksemplarer.

Jeg har ikke betalt eller er pålagt å lese dem.

Jeg skriver alltid ærlig min mening.

Bilder og tekst i kursiv, under bildene, er hentet fra forlag og nettbokhandler.

Tekst over bildene er min.

 

Sven Petter Ness, Passasjeren

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Sven Petter Næss, Den stille uke

Sven Petter Næss, Skjebnesteinen

Sven Petter Næss, Skyldig

Sven Petter Næss, Passasjeren

 

Jeg liker veldig godt bøkene til Sven Petter Ness og denne nyeste, Passasjeren,  fikk jeg med meg i kofferten hjem, når jeg var på besøk hos Aschehoug denne uken.

Nok en solid god krim fra Næss. Ikke fullt så spennende som de tre første synes jeg, men nok til at jeg likte den godt.

Jeg var nok litt ukonsentrert, for gikk litt i surr med navnene, alle er stort sett involvert i hverandre familiært og de har mye de ikke har lyst til skal komme frem i lyset.

Har du enda ikke oppdaget Sven Petter Næss og liker politikrim, ja da anbefaler jeg han varmt.

Det er ikke makabert eller groteskt på noe vis, men et mysterie der du selv er med og funderer på hvordan i all verden henger dette sammen og i Passasjeren, er det ganske så komplisert.

 


Fra omslaget:Et offer med en suspekt fortid. En politimann med noe å bevise.

Karl Kolstad er gangsteren som ble forretningsmann og startet sitt eget taxiselskap. En kontroversiell mann som stadig har vært i politiets søkelys. En morgen plukker han opp en passasjer i drosjen og legger ut på sin aller siste tur.

Førstebetjent Harinder Singh er tilbake i Oslo-politiet etter å ha falt i unåde hos Kripos. Nå får han ansvaret for å etterforske drosjedrapet, og alle forlanger resultater. Men den egenrådige etterforskeren verken kan eller vil gå stille i dørene. Når Harinder graver i Kolstads ulike affærer, skal alt fram i lyset. Og drapet er bare begynnelsen.

 

Lene Lauritsen Kjølner, Den siste olje

Leseeksemplar fra Fagervik forlag

 

Bok 9 i serien om privatdetektiv Olivia Henriksen.

Bøkene til Kjølner finner du hvis du åpner linken her:

Lene Lauritsen Kjølner, Den siste olje

Jeg skjønner ikke hva det er med den Kjølner-dama, men hun spyr ut ene koseboken etter den andre. Nok en gang har jeg storkost meg med privatdetektiv Olivia Henriksen. Det er et drap ja, men blodig og makabert nei. Dette er ikke en bok å få mareritt av.

I kjent Agatha Christie stil, samles alle de mistenkte til slutt og en morder ringes inn. Hele boken igjennom kan du fundere på hvordan det hele henger sammen mens du humrer over alle de humoristiske utsagnene. Du blir jo så glad i de som er med. Du bør lese historien fra første bok, selv om de også kan leses frittstående. Vi får jo følge hovedpersonene i deres hverdag, det er litt av sjarmen.
Samarbeidet med Olivia og  politikjæresten Torstein går som hånd i hanske denne gang, hmmmm, er hun blitt forsiktigere eller? Hun har det jo med å sikre litt bevis med metoder som kanskje ikke helt er etter regelboka. Det er morsomt, for jeg ser det jo for meg.

Dette er feelgood romaner med et krim-mysterie på kjøpet. Anbefales varmt hvis du liker avslappende underholdning.

 

 

På ferie i Spania møter Olivia den pensjonerte politimannen Kalle. Det er omveltende nok, men det er først da hun kommer hjem og treffer på utbygger Bjerkvik at ting begynner å skje.
For det finnes andre måter å møtes på enn nede i en bunker, ute på Essos gamle tomt på Vallø og det som en gang fikk navnet Prinds Christians batteri. Og det er upraktisk når Bjerkvik er død. Men hvordan havnet han der? Han .oljet” seg ikke neppe nedi av seg selv. Olivias nysgjerrighet bobler mens det dukker opp mystiske tatoveringer, diskrete kappekledde og høner som løper uten hoder.
Nok en gang beveger Olivia seg på merkelig vis inn i det som egentlig er Torsteins domene. Og hun nøster opp i drapssaken, ved hjelp av Monas skarpe blikk og en svært behjelpelig Kalle.

 

 

 

Lucinda Riley, Atlas
 Leseeksemplar  fra Cappelen Damm
Fyldigere omtale med linker til de tidligere bøkene:
Så har vi fått slutten på historien om de syv søstre.
Jeg synes dette var sensasjonelt bra. Det ligger mange timers research bak denne serien. Det er helt sikkert. 5200 sider.

I Atlas følger vi historien til faren. Særlig den første delen når vi hører om oppveksten hans, synes jeg er fascinerende, selv om jeg synes han er utrolig fremmelig til å være så liten, så er det morsomt. Vi drar så fra land til land  og får høre om mennesker han møtte der. De samme som vi har lest om i de første bøkene om søstrene. Til slutt får vi høre hva plottet dreide seg om i starten og akkurat den biten ble kanskje litt too much, men det er ok.

Men alt i alt er det en fantastisk serie. Og jeg kan jo ikke røpe noe av handlingen. Gled dere.

 

Lucinda Riley døde i 2021, før hun fikk avsluttet serien, men hun hadde skrevet ned 30 sider med hovedtrekk om hva som skulle skje. I tillegg hadde hun en tidslinje med notater.

Sønnen Harry lovte sin mor å skrive den ferdig selv om han sa at det nok var en umulig oppgave.

Etter å ha lest 40 sider, tenker jeg at sønnen skriver bedre enn sin mor, så dette er lovende. Jeg syntes det var glimrende og det synes jeg om nesten hele boken.

Men……….Jeg tror faktisk ikke at Harry har skrevet hele boken, jeg tror han har brukt en ghostwriter, men det er bare noe jeg tenker.  Jeg har ikke belegg for å si det.

 

Fra omslaget!Atlas – Historien om Pa Salt er den åttende og siste boken i Lucinda Rileys serie De syv søstre, og endelig blir seriens store spørsmål besvart: Hvem var Pa Salt, og hvorfor adopterte han de syv søstre? Atlas – historien om Pa Saltspenner over et helt liv med kjærlighet og tap, den krysser grenser og hav og fører serien De syv søstre til frem til en fantastisk, uforglemmelig avslutning.Paris, 1928 En gutt blir funnet, forkommen og døden nær, og en vennlig familie tar seg av ham. Den stille, talentfulle gutten blomstrer i sitt nye hjem, og familien gir ham et bedre liv enn han noen gang kunne ha drømt om. Etter hvert som han vokser opp til en ung mann, som forelsker seg og blir student ved det prestisjetunge Conservatoire de Paris, hender det at han iblant glemmer fortidens redsler og trusselen som henger over ham. Men i sitt hjerte vet han at den dagen vil komme hvor han må flykte igjen. Egeerhavet, 2008 For første gang er alle de syv søstrene samlet. De er om bord på Titanen for å ta et siste farvel med den gåtefulle faren de elsket så høyt. Til alles overraskelse har Pa Salt valgt å gi ledetråden til fortiden deres til Merry, den savnede søsteren, i form av en dagbok. Men for hver detalj som avsløres, dukker det opp nye spørsmål. Hvem var denne mannen som adopterte barn fra alle verdenshjørner? Søstrene må etter hvert innse at deres elskede far var en mann de knapt kjente. Og enda mer sjokkerende: Alle hans hemmeligheter kan få konsekvenser for dem den dag i dag.

 

Thomas Bagger, Mannen i tre deler

Leseeksrmplar fra Vigmostad og Bjørke

 

Hun som ikke er ajour med en haug serier, begynner også på nye. Egentlig hadde jeg tenkt å la denne ligge og vente litt, men så blir jeg så innmari nysgjerrig når jeg ser begeistrede omtaler.

Jeg hadde store ambisjoner men nådde ikke å begynne på denne.

 

 

Fra omslaget:Ny, spennende serie om de to spesialagentene i Task Force 14: den eksentriske Lucas Stage og den gåtefulle David Flugt. På en forblåst ås på Sønderjylland finner politiet liket av en naken mann. Det viser seg etter hvert at mannen egentlig døde tre dager tidligere og ble stjålet fra det lokale likhuset. Den nakne mannen er ikke forbrytelsen. Han er budskapet. Vollen på Smøl har i årtier skjult en langt mer gruoppvekkende hemmelighet. Og den tiltrekker seg raskt oppmerksomhet fra internasjonal presse. To spesialagenter fra Task Force 14 tilkalles fra København: Den gåtefulle David Flugt og den eksentriske Lucas Stage. Agentene blir kjølig mottatt av de lokale politifolkene, og den samme motstanden opplever de også ellers i samfunnet. Dette er en landsdel hvor folk holder seg for seg selv, og hvor skogsmarkene kaster fra seg lange skygger. David og Lucas kommer raskt på sporet av en skremmende seriemorder.

 

Ingrid Berglund, En skygge på min grav.

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Jeg likte svært godt Den svarte svanen og håper at denne blir like bra.

Ingrid Berglund, Den svarte svanen

Ingrid Berglund, En skygge på min grav.

Jeg koser meg når jeg leser Ingrid Berglunds bøker. Hun har en letthet når hun skriver, som jeg liker godt.

Det er litt sånn Agatha Christie at vi får utlevert et knippe personer og så må vi prøve å lukte oss frem til den rette. Selv fant jeg ikke hvem som hadde gjort det. Jo, jeg hadde jo mistanke, men jeg vaklet mellom et par på slutten. Og jeg byttet også mening underveis, når hun stadig kaster inn nye vendinger. Morsomt.
Det er ikke makabert eller groteskt, for de som ikke liker det.

Plottet er også helt annerledes og gøy. Et maleri som skal senkes i havet og Oda har fått oppgaven.

Jeg er også blitt glad i kombinasjonen Oda og Reidar som prøver å beskytte hverandre med ikke bestandig like god suksess.Det er en varme mellom dem som jeg liker godt

 

Fra omslaget:

Dødsboadvokat Oda Krohgs oppdrag er like enkelt som det er prestisjefullt: Å følge klare instrukser i en fremtidsfullmakt og fordele boet til en anerkjent advokat og tidligere krigshelt.

Jobben er en gavepakke til Oda og Reidars skrantende advokatpraksis, og vil kunne gi dem både respekt og økt kundemasse. Og lenge ser alt ut til å gå bra – hadde det ikke vært for Odas aldri hvilende nysgjerrighet. Den som får henne til å gjøre noen undersøkelser rundt et maleri som dukker opp på merkelig vis. Maleriet har en hemmelig historie som har ligget begravd på Rjukan siden krigens dager, noe det viser seg å være gode grunner til. Og der hvor det er dype hemmeligheter, er det også løgn og livsfarlig bedrag. 

Oda og Reidar vikles til slutt så langt inn i dramaet at de selv blir en del av det. Og kanskje var det nettopp det som var intensjonen helt fra starten av

 

 

Ingrid Berglund har en mastergrad i økonomi og finans. Hennes bakgrunn spenner fra jobb som bartender i London og hjelpepleier i Australia til finansanalytiker i Chase Manhattan Bank og Norsk Hydro. Hun vokste opp i Sørreisa og Svelvik, og bor nå på Høvik. Ingrid er søsteren til krimforfatter Anita Berglund.

 

Utgivelser: 

Det svakeste ledd. Kriminalroman 2006. (Kagge forlag)
Lykkeformelen. Kriminalroman 2007. (Kagge forlag)
Hun som ingen unnslipper. Kriminalroman 2008. (Kagge forlag)
Ingen sak for en kvinne. Dokumentar om Norges første kvinnelige privatdetektiv Mary Reklev 2010. (Kagge forlag)
Tiden leger ingen sår. Kriminalroman 2012. (Kagge forlag)
Den svarte svanen. Kriminalroman 2022.
En skygge på min grav. Kriminalroman 2023.

 

Ellen G. Simensen, Den navnløse arven.

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Ellen G. Simensen, Tro meg når jeg lyver

Ellen G. Simensen, Den navnløse arven.

Tro meg når jeg lyver,  var også en fulltreffer for meg og den er allerede solgt til utlandet. Nå er det kommet en ny, med et svært spennende tema, nemlig sæd-donasjon. Nordiske krimforfattere er flinke til å ta opp samfunnsaktuelle temaer.

Den navnløse arven er en svært spennende og bra skrevet bok, med et kjempeaktuelt tema, veldig tankevekkende.

Igjen en topp bok fra Ellen G. Simensen.

 

 

 

Fra omslaget:En DNA-test har potensiale til å forandre ditt liv – og andres. En junikveld i år 2000 samles en ungdomsgjeng ved et tjern utenfor byen for å feire overgangen til videregående skole. Stemningen er høy, men når morgenen gryr snus gleden. En jente har blitt utsatt for en voldtekt, og hevnen hennes ender i en nådeløs tragedie for de involverte. En hendelse som skal prege dem alle inn i voksenlivet. 16 år senere blir en lege ved en fertilitetsklinikk på Ringerike brutalt myrdet. Etterforsker Lars Lukassen kobles på saken. Politiet forstår raskt at den vil bli utfordrende å løse, og de dras inn i en sak som skal vise seg å ha dype forgreininger i Norges sæddonorsystem og menneskers liv, men også Lukassens egen livshistorie. Dette er en krimfortelling i Liza Marklunds ånd, slik vi kjenner den fra for eksempel Polarsirkelen. Jakten på identitet, og konsekvenser av et offentlig donorsystem som rakner, setter rammene for krimromanen i denne andre boken i Lars Lukassen- serien til en av våre mest lovende krimforfattere.

 

Pernilla Ericson, Spor

Leseeksemplar fra Harper Collins/gave fra Liv Gade

 

Pernilla Ericson, Spor

Dette var utrolig bra. Sidene fauk avgårde i rasende fart. Vanskelig å legge fra seg.
Spennende hovedpersoner i Erla-gruppen, med helt ulik bakgrunn. Uortodokse arbeidsmetoder, kanskje ikke bestandig helt realistisk hvor enkelt ting er, men det er jo gøy.
Litt brutalt er det når overgrepene skjer, men ikke mer enn de fleste tåler tror jeg. Og en annerledes vending jeg ikke så komme.

Er du glad i krim-bøker, da må du få med deg serien om Erla-gruppen, helt klart.

Ericson har også gitt ut en annen serie. Der er det kommet to bøker, 300 grader og Slukke liv, og i den siste møtes hovedpersonene i begge serier.

 

 

Fra omslaget:”Vet du hvem som følger med på deg på nettet? Langs den grønne linjen på Stockholms undergrunnsbane skjer det brutale overfall mot kvinner, og frykten sprer seg. Politibetjent Liv Kaspi tvinges til å ta ut ferie mens hun venter på resultatet etter en internutredning. Samtidig rekrutteres hun til et hemmelig, lite privatteam, Erlagruppen, som har som oppdrag å løse saken før politiet. Etterforskningen leder dem inn i nettets mørkeste kroker, der gjerningsmennenes metoder for å velge ut ofre viser seg å være djevelsk godt planlagt. Volden eskalerer, og da kvinner begynner å forsvinne sporløst, forstår Erlagruppen at det er en kamp mot klokken. Det er kun et spørsmål om tid før mennene på Grønn linje innser at noen er på sporet av dem … Spor er den frittstående, første boken i serien Erlagruppen.

 

Kim Faber & Janni Pedersen, Satans sommer

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

En av de jeg håpte å få lest, blir flyttet til august

Jeg likte godt Vinterland og bok to har ventet en stund. Nå har jeg fjerde bok kommet, så jeg ivrer etter å få lest neste.

Faber og Pedersen, Vinterland

Bok tre heter Kveleren og bok fire, Skyggeriket

 

 

 

Fra omslaget:Martin Junckers kone, Charlotte, får et anonymt tips: Det forferdelige terrorangrepet i København for seks måneder siden kunne ha vært avverget. Charlotte er gravejournalist og konfronterer Juncker, som etterforsker forbrytelsen, men han frykter for både sitt eget og Charlottes liv hvis hun går inn i saken.
Junckers gamle partner Signe er mer tilbøyelig til å hjelpe journalisten, men hun har sine egne utfordringer. Når det viser seg å være en forbindelse mellom terrorsaken og et lik som er funnet i Kongelunden, slipper Signe alle personlige problemer og gir alt i jakten på sannheten.
Juncker er fremdeles i Sandsted, plaget av mareritt etter farens død. Når en lokal advokat blir funnet drept i byparken, kastes han inn i en omfattende etterforskning som også trekker tråder til hans egen fortid.

Satans sommer er andre bok i serien om Martin Juncker. Første bind, Vinterland, utkom på norsk i 2020.

 

 

Samuel Bjørk, Hitra

Leseeksemplar fra Bonnier norsk forlag

 

For fyldigere omtale og linker til tidligere bøker:

Samuel Bjørk, Hitra

 

Hitra har handling lagt til øya Hitra. Boken fenger fra første side og den er lettlest for det er mange dialoger og korte setninger. Jeg liker det. Jeg er ikke så glad i bøker som er veldig tettskrevne og har små bokstaver. Dette fordi det krever konsentrasjon.

Hitra var derfor en fryd for meg å lese.

Det er mange fargerike personer involvert og mye å gruble på, hvis man vil finne svar. Jeg greide det ikke. Jeg satt og forberedte meg på en litt klisjeslutt, men plutselig tok alt en helt annen vending og jeg ble tatt på senga.

 


Fra omslaget:En åtte år gammel gutt forsvinner sporløst fra øya Hitra utenfor trøndelagskysten. Tre år senere er drapetterforsker Mia Krüger tilbake på øya, hvor hun tidligere forsøkte å ta sitt eget liv. En lokal jente ber henne innstendig om hjelp til å finne den forsvunne gutten, og Mia, som egentlig er ferdig som politi, klarer ikke annet enn å begynne jakten. Holger Munchs gamle enhet i Oslo er nedlagt, og da en seksten år gammel jente blir funnet brutalt drept på øya, med guttens navn skrevet i blodet, blir han tilkalt for å le-de etterforskningen. Sammen går Mia og Munch løs på en sak som å viser seg å være mer intrikat enn noen kunne forestille seg. Samuel Bjørks thrillere utgis av forlag over hele verden, og er en internasjonal suksess uten sidestykke. SAMUEL BJØRK er pseudonymet Frode Sander Øien bruker som krimforfatter. Hans krimdebut, Det henger en engel alene i skogen (2013), vakte stor oppsikt internasjonalt, og er solgt til 35 land. Boken var nummer én i Tyskland, vant prisen for beste nykommer i Frankrike, og ble kåret til årets krimbok i Nederland. Også oppfølgerne Uglen, Gutten som elsket rådyr og Ulven ble bestselgere i flere land. De tre første bøkene i serien om Mia Krüger og Holger Munch er alle nominert til Bokhandlerprisen.

 

Max Seeck, Jenta under isen

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Max Seeck, Heksejakt

Bok 2 i serien til Max Seeck

 

Jeg nådde heller ikke lese bok 2 i denne serien, skyld på Atlas.

 

 

 

Fra omslaget:Seks måneder har gått siden Jessica Niemis møte med den mystiske seriemorderen som drepte hennes mentor. Marerittene om moren har blitt verre, men Jessica gjør det hun kan for å holde fokus. Drapsavdelingen, nå under ny ledelse, har fått en ny sak. Liket av en ung kvinne har skylt opp på en iskald strand. Samtidig har to berømte influensere forsvunnet.
Under etterforskningen finner Jessica et skremmende maleri – av et fyrtårn på en avsidesliggende øy, og under bildet et grusomt dikt som beskriver et drap. Og mens Jessica jobber febrilsk med å løse saken, og forhindre flere drap, innhenter den forferdelige fortida henne, og truer med å ødelegge henne.

«Anbefales! Max Seeck skriver lekent og sabla godt. (…) Forfatteren fletter flere språklige fine ting inn på en elegant og naturlig måte uten at det virker konstruert eller påfallende.» Artemisias Verden (bokblogg) (Terningkast 5)

 

Garry Disher, Dragemannen

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Denne serien tenkte jeg å lese før jeg drar til Australia i januar, så nå må jeg komme i gang.
Bok to heter Hittyhawk savnet, bok tre heter Snapshot.

Denne har ikke fått egen omtale for jeg ble ikke overbegeistret, selv om jeg ser at både Dagbladet og Vg likte den svært godt. Det ble for mange personer involvert for meg. Det ble mer om dem privat enn om etterforskingen og jeg likte ikke hovedpersonene, noe som for meg er viktig, selv om jeg forstår at det kan høres dumt ut.

Likevel vil jeg prøve meg på nummer to, nå når jeg er mer kjent med personene, men litt skuffet er jeg for det er spennende med en serie fra Australia. Det er gode beskrivelser om miljø og landskap, så den biten likte jeg.

 


Fra omslaget:En seriemorder herjer på en liten halvøy utenfor Melbourne, Australia. Førstebetjent Hal Challis i kriminalpolitiet, kollega Ellen Destry og resten av teamet, kjemper mot klokka for å pågripe ham før han slår til igjen. Samtidig må Challis håndtere den ivrige lokalavisredaktøren Tessa Kane, som undergraver etterforskningen. Dessuten har han stadig kona si på tråden. Hun sitter inne på åttende året, for medvirkning til drap.

 

Johanna Mo, Skyggeliljen

Leseeksemplar fra Aschehoug

Johanna Mo, Nattsangeren

 

Jeg ser mange fine omtaler av bøkene til Johanna Mo. Selv var jeg ikke overbegeistret over første boken, for jeg syntes det ble mange unødvendige detaljer, men jeg skal fortsette på serien for å se om det passer meg bedre,  etterhvert som man blir kjent med personene.

Bok tre heter Mittlandet.

Denne stod for tur, men så var måneden plutselig over, vil bli prioritert neste gang. Mange liker godt serien til Mo.

 

 

 

Fra omslaget:Jenny kommer hjem til Öland og oppdager at huset er tomt. Har ektemannen Thomas og deres 14 måneder gamle sønn Hugo forsvunnet frivillig eller ikke? Hanna Duncker og Kalmarpolitiet kastes inn i en etterforskning som avdekker mange hemmeligheter. En voksen datter er ikke det eneste Thomas har skjult for kona. Da Thomas blir funnet død stiller hele øya opp for å finne lille Hugo, før det er for sent.
Hanna strever samtidig med ubesvarte spørsmål fra fortiden. Hva skjedde egentlig for 16 år siden, da faren ble dømt for drap? Noen gjør alt for at hun ikke skal finne sannheten.
Skyggeliljen er andre del i Öland-serien, en serie om å leve i skyggen av forbrytelser og om de ubrytelige båndene til hjemstedet.

 

 

Dina Jefferies, Krigens døtre

Leseeksemplar fra Vigmostad og Bjørke

 

Dina Jefferies, Krigens døtre

Dette er en bok veldig mange vil like svært godt. For meg er den ikke perfekt, men ganske bra. Men nå leser jeg mange bøker fra andre verdenskrig og jeg er kresen. For meg gjør det ikke noe om det er grusomme ting det handler om. Men jeg vet at mange ikke orker at det blir for tragisk og da kan Krigens døtre være et godt alternativ. Jeg synes nemlig det innimellom er litt banalt. Man fortalte nok ikke så lett hemmeligheter, når man drev med motstandsarbeid blant annet, men boken har 500 sider og jevnt over er det ganske så bra. Jeg vet nemlig at jeg ofte pirker i ting som andre ikke reagerer på. Det blir også tragiske og vonde ting som skjer, men Jefferies utbroderer ikke det vonde.

På slutten av boken, går krigen mot slutten og de tre søstrene skilles. Jeg gleder meg faktisk til bok 2 og tror mange vil ha glede av disse historiske romanene. Bok to heter Det glemte palasset.

 

 

Fra omslaget: Første bok i Dinah Jefferies’ storslåtte trilogi om søstre, hemmeligheter og mot under andre verdenskrig i Frankrike. 1944. I en gammel steinhytte i det innerste av Dordogne, i utkanten av en liten landsby, lengter de tre søstrene Hélène, Elise og Florence etter en slutt på krigen. Hélène som er eldst, forsøker å holde familien samlet under den tyske okkupasjonen. Den mer rebelske Elise er oppsatt på å hjelpe motstandsbevegelsen, koste hva det koste vil. Og Florence, den mest drømmende av de tre, ønsker seg bare friheten tilbake. En mørk kveld banker de allierte på døren deres. Tiden er kommet for å engasjere seg. Men beslutningen medfører også at hemmeligheter fra deres egen fortid vil komme for en dag

 

Tonny Gulløv, Bastarden

Leseeksemplar fra Vigmostad og Bjørke

 

Bok tre i vikingserien til Gulløv, en serie som har moret meg stort, selv om det er rått og brutalt, for det er det jo på den tiden. Bok nummer 4 heter Jernbyrd og bok 5, Ravnehugg.  Liker du bøker fra Vikingetiden, er dette en av de jeg anbefaler varmt.

Tony Gulløv, En konges ætt

Tonny Gulløv, Tusenårsriket

Enda en gang hoppet jeg over Bastarden, tror jeg har flyttet på den 5 ganger og irriterer meg hver gang at jeg ikke får lest, men det har litt med tema å gjøre, ikke alltid jeg er klar for vikinger og så er den tykk og tar litt tid og jeg er en utålmodig leser. Men nå flyttes den til august for leses skal den, for jeg liker denne serien veldig godt.

 

 

Fra omslaget:

Del tre av et storslått, frodig og forrykende leseeventyr. 

Året er 955 og Harald Blåtanns forsøk på å samle Danmark later til å være mislykket helt fra starten av. Otto den store vil tvangskristne eller drepe sine hedenske og uregjerlige naboer i nord, og sender derfor en hær til Jylland. Nå er det opp til Ulv Palnatoke å stoppe ham.
Harald Blåtann sender Ulv Palnatoke og krigerne hans til Dane- virke for å bistå Håkon jarl i forsvaret av Danmark. Men som alltid er Ulv Palnatoke egenrådig. Han utkjemper det største sjøslaget danskene noensinne har vært involvert i, og han gjør det på sin måte, og Harald Blåtann kan ikke stille seg bak. Er Palnatokes trass og galskap tilstrekkelig for å beseire den mek- tigste herskeren i Midgard?
Bastarden er tredje bok i fortellingen om Ulv Palnatoke. Det er en fascinerende, humoristisk og barsk historie om en tid hvor danskene lå i stadig krig både med hverandre og med utallige andre folkeslag i jakten på rikdom og evig ære.
Cynthia Harrod-Eagles, Den mørke rosen
Leseeksemplar fra Aschehoug
Bok 2 i Morland-serien, en serie jeg er sikker på mange vil like. Historiske bøker fra England, litt ala Ken Follett, men sett fra et kvinneperspektiv. Det var sterke kvinner den gangen også.
Bok 1 Begynnelsen var siste bok ut for meg i 2022. Jeg likte den godt. Den unge prinsen er bok 3 er også utgitt i papir,  men bok 4 og 5 har kommet som lydbok, foreløpig.
Her må jeg innrømme at jeg falt av. Jeg elsker historiske serier men det blir for detaljert for meg, for mye om giftemål og hoffet og dill og dall. Jeg blir utålmodig. Det er mange sider. Dette er nok en serie som jeg ville elsket som tv-serie. Den er velskrevet og jeg tror mange som liker underholdningsbøker vil trykke disse til sitt bryst, men akkurat nå ble det litt for mye for meg.
Fra omslaget:Nanette Morland har blitt sendt til det berømte hoffet til Henrik den åttende. Hennes oppgave er å være dronningens personlige hoffdame. I kretsen omkring Henrik er det mange som ønsker hans gunst, og som har ulike agendaer. Den karismatiske kongen har mange venner, men også grunn til å være forsiktig. Hans rådgivere spiller også en stor rolle. Mane i hoffet lever farlig, og flere dronninger må bøte med livet. De dramatiske hendelsene får store konsekvenser for dem alle- også for Nannette, som er Anne Boleyns nære venninne. Deres liv og fortellinger vikles inn i hverandre. Nanettes store hemmelighet er den store kjærligheten hun går og tenker på. Hun har sterke følelser for en mann som ikke kan bli hennes. Hvertfall ikke uten pavens godkjenning. Nannette er oldebarnet til Eleanor Morland, fra forrige bok.
Denne måneden har jeg også en stabel feriebøker. Disse fikk være med i kofferten
Elisabeth Strout, Jeg heter Lucy Barton
Leseeksemplar fra forlaget Press
Jeg har lest bok 3 i serien om Lucy og da savnet jeg å ha lest bok 1 og 2, selv om de kan leses frittstående.
Når jeg var på forlagsbesøk nå i april, fikk jeg bok 1 og 2. Jeg har lagt bok 1 i stabelen, men lurer på om jeg også skal ta med bok 2. Når jeg ikke lese de, har de ihvertfall fått luftet seg litt.

De første bøkene kan kjøpes nå billig som pocket, ser jeg og nå har bok 4 kommet, Lucy ved havet. Nå fikk jeg lest begge to i ferien så jeg kan lese den siste i juni. Nydelige, velskrevne romaner av Elisabeth Strout. Jeg liker henne svært godt.
Første boken handler om oppveksten til Lucy Barton. Den legger grunnlaget for de andre bøkene, forståelsen for Lucy Barton, hva hun har opplevd.
Sårt og vakkert, om savn og vond oppvekst, men også kjærlighet på tross av det vonde.
Og det geniale med bok 2, Hva som helst er mulig, er at her får man enda mer forklaring på hva som ligger mellom linjene i bok 1.
Det er helt genialt, for her forteller mennesker Lucy har møtt, sine historier. Tror ikke jeg har lest en lignende roman der mange som har møttes i ulike situasjoner, forteller sin historie, fra sitt ståsted.

Strout er rett og slett en fantastisk forfatter, som skildrer så fint det som slett ikke er så enkelt i menneskers liv. Her er det ikke bare solskinn og glede.
Dette er bøker jeg likte svært godt og nå gleder jeg meg til å lese den nyeste, Lucy ved havet.

Fra omslaget:Lucy ligger på sykehus. Det er lenge siden hun har fått komme hjem, hun savner barna sine, de er redde og anspente når de besøker henne. Hun snakker med mannen på telefonen. En dag sitter moren hennes ved vinduet på sykehusværelset, hun ser ut over New York. Det er lenge siden de to har sett hverandre – etter at Lucy giftet seg har hun knapt hatt kontakt med foreldrene. For å få datteren til å roe seg begynner moren å fortelle, historier om menneskene i småbyen de kommer fra, skikkelser de begge en gang kjente. Samtidig forteller Lucy sin egen historie, til oss som leser – om en oppvekst i fattigdom og ensomhet, om ekteskapet og familien, om den langsomme oppvåkningen mot det hun drømmer om: om å bli forfatter, en som forteller, en som gir mening til verden med ord.

Elizabeth Strout vant mange venner blant norske lesere og litteraturanmeldere i fjor med sin Pulitzer-vinnende storsuksess OIive Kitteridge. Få forfattere skildrer vanlige folks følelsesliv og erfaringer med samme varme, dybde og kompleksitet som Strout gjør det. Jeg heter Lucy Barton er en klok og vakker utforsking av familieliv og kjærlighet, av fortidens og minnenes makt, og av fortellingen som et middel til innsikt og frihet – skrevet av en av USAs fremste nålevende forfattere.

Elisabeth Strout, Hva som helst er mulig 
Leseeksemplar fra forlaget Press
I bok 2 møter vi ulike mennesker i småbyen der Lucy Barton vokste opp. Ulike historier satt sammen.
Jo, jeg kjenner at også denne må få være med til Rhodos.

Fra omslaget:Én by, mange skjebner – én felles virkelighet. Hva som helst er mulig tar oss med til småbyen Amgash i Illinois, hvor vanlige mennesker hver på sitt vis forsøker å finne fellesskap, forsoning og en slags fred. I denne småbyen vokste forfatteren Lucy Barton opp, og hit vender hun nå tilbake, for å møte søsknene sine igjen for første gang på sytten år.

Vi treffer to søstre, den ene har sagt farvel til all selvrespekt i bytte med en rik ektemann, den andre har funnet sin sjelevenn mellom sidene i en bok. Vaktmesteren på skolen får testet sin tro i møte med en mann han forsøker å hjelpe. En voksen kvinne lengter etter omsorg, samtidig som hun gradvis forsones med at moren søkte lykken langt borte i et annet land.

Hva som helst er mulig er et rørende portrett av småbyen Amgash – fortalt gjennom en håndfull uforglemmelige personer som strever med å forstå seg selv og andre, og håndtere lengsel, kjærlighet, sorg og svik.

 

 

Simon Häggstrøm, Jentene som sprang

Leseeksemplar fra Harper Collins

 

Simon Häggstrøm, Jentene som sprang

 

Jeg så Häggstrøm, streamet fra krimfestivalen 2022 og følte at hans bøker skal jeg lese. Han jobber med menneskehandel, som politi i Stockholm. Temaet prostitusjon, overgrep og menneskehandel er vondt å lese om og i tillegg er det basert på virkelige hendelser.

Man føler sterkt når man leser at det er basert på virkelige hendelser. Det er så grusomt å tenke på at jeg innimellom måtte legge den bort. Det finnes to bøker til i samme serie, om menneskehandel. Jeg vil gjerne lese dem, men de må vente for jeg blir så rystet. Og det skal man faktisk bli. Man skal bli rystet inn i sjela over at det finnes så mange grusomme mennesker, for det gjør det faktisk, det er ikke bare fiksjon.

Så kan man si at man orker ikke å lese slikt og jeg har forståelse for det, men samtidig er det så viktig at vi vet hva som skjer rundt oss.

Vi må spre budskapet om at blir du utsatt for noe, må du tørre å si fra. Derfor må vi også vite, vi må ha kunnskap. Selv om det føles at hjertet rives ut.

 

 

Fra omslaget:Simon Häggström er kriminalinspektør ved Sveriges nasjonale menneskehandelgruppe, og har mange års erfaring som politi med fokus på menneskehandel og prostitusjon. Simon bruker erfaringene sine i skrivingen, og har flere ganger vært i svensk media for å snakke om en verden de fleste av oss skulle ønske ikke eksisterte.

Jentene som sprang er en hyperrealistisk politikrim basert på virkelige hendelser, og er første bok i en trilogi om Markus og Natalia som jobber som politi i en menneskehandelgruppe. Boka vitner om sjokkerende hendelser som skjer midt blant oss, men som svært få ser, hvor mindreårige selges til sexkjøpere, havner på dopkjøret, og hvor tilsynelatende uskyldige dating-apper brukes til grooming, og kan bli en inngang til elendigheten. Jentene som sprang følger blant annet historien til 15-årige Jennifer og Malvina, som rømmer fra en behandlingsinstitusjon og havner på gaten i Stockholm hvor de sakte men sikkert dras inn i en mørk verden full av dop og prostitusjon.

 

Victoria Larm, Den niende kretsen

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Jeg var litt spent på denne, for rikdom og glamor er ikke helt meg, men den så spennende ut.

Dette var ingen lett feelgood som jeg innbilte meg, nei, det er faktisk krim. Fra Stockholm i 1930-årene og jeg syntes det var så gøy.

Det er helt annerledes enn alt annet jeg har lest, for jeg aner ikke hva som venter meg på neste side. Det er ingen høyspenningsbok, men spennende likevel for man blir så nysgjerrig på hva som skjer.

Livia er for det første noe for seg selv, ikke en helt alminnelig 17-åring kan du si. Hun er ekstremt intelligent og hun er ganske så utspekulert.

 

 

Fra omslaget:

Livia Seigel er sytten år, født inn i en av Sveriges rikeste rederfamilier. Etter at moren døde, ser faren på henne som et håpløst tilfelle. Det var Livias onkel som skulle redde bedriften, men nå er han sporløst forsvunnet.

I Stockholm skal det holdes en fest til satirisk ære for Ivar Kreugers selvmord. En mann som har klart å lure og ruinere flere av landets ledende familier, blant annet Livias. Men en bombetrussel setter en stopper for festlighetene og skaper panikk blant gjestene, og en verdifull maske forsvinner.

Masken, en pestmaske, er nøkkelen til den store, uløste gåten som preger Livias familie. Hvem stjal masken, og hva symboliserer den?

Den niende kretsen er den første boken i en trilogi, et spenningsdrama som følger familien Seigels kamp om formue og makt, kjærlighet og svik, hevn og ondskap.

 

 

Muna Shehadi, Eves sannhet.

Leseeksemplar fra Aschehoug.

Bøker lest juli 2021, 14 bøker

 

Jeg leste bok en, Rosalinds løgner  og var ikke overbegeistret. Det er så mange forfattere som higer etter suksessen Riley og Montefiore har hatt med sine serier. Jeg har kun lest Rileys og jeg synes Rosalinds løgner ikke kan sammenlignes med Rileys, siden Riley har med den historiske biten i sine bøker.
Men siden jeg har lest den første, prøver jeg meg på nummer to, for den tredje venter i hylla. Og jeg vet at dette er en type bøker mange elsker å lese. Lett, avslappende underholdning.

Dette var en av de som nok en gang måtte vente.

 

Eve og de to søstrene hennes forsøker fortsatt å fordøye nyheten om at moren, den berømte filmskuespilleren Jill Croft, umulig kunne være deres biologiske mor. Det har gått et år og Eve strever med det meste. Forholdet går dårlig, hun føler seg forbigått på jobben. Hun trenger en ny start. Da stemoren Lauren tipser om en jobbmulighet i en annen by, griper Eve sjansen.

Eve bærer på en stor og vond hemmelighet fra barndommen. Den gang betrodde hun seg til moren, men ble avfeide. Etter dette har hun alltid følt seg utenfor. Tør hun nå å fortelle hemmeligheten til noen? Hvordan kommer de to søstrene hennes til å reagere?

Eves sannhet er bok to i trilogien «Fortunas døtre» og er en roman for alle som liker å lese Lucinda Riley og Santa Montefiore. Historien om de tre søstrene startet med Rosalinds løgner (2020) og fullføres med Olivias sannhet. (2022).

 

 

Elly Griffith, Huset på klippen

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Elly Griffiths, Jenta under jorden og Løgnens hus

Elly Griffith, bok 3, Huset på klippen Og bok 4, En følelse av død.

Bok 3 i Ruth Galloway serien.En ekstra glede i ferien var det å ha med to nye bøker om Ruth Galloway. Jeg vet ikke hva det er, men etter de to første bøkene var jeg frelst.

Dette er ikke høyspenning gjennom hele bøkene. Noen vil kanskje savne det. Det er krim, god engelsk krim. Det er ikke groteskt eller makabert.

Men jeg liker de fargerike hovedpersonene. Jeg liker at Ruth er 80 kg og ikke superwoman på noe vis.

Jeg liker de ihvertfall svært godt og jeg gleder meg til de to neste kommer. Dette er paperback som selges i kiosker og matbutikker rundt om, så det er ikke kostbare bøker. Herlig ferielesing synes jeg. Anbefales varmt.

Det er herlige skildringer av landskapet og de gir meg også ny kunnskap. Heia Ruth sier jeg, gleder meg til å høre hvordan det går videre med deg og …….  Ja, nå kan du lure nå

 

 

 

Fra omslaget:Ruth Galloway er tilbake på jobb etter mammapermisjon da det blir gjort makabre likfunn i en grotte på stranden. Ruth er straks på plass og daterer levningene etter seks personer til tiden rundt andre verdenskrig. Mens hun og politioverbetjent Harry Nelson må samarbeide for å komme til bunns i hemmeligheter fra krigstidens Norfolk, begynner den nybakte moren Ruth å innse hvor lite hun vet om områdets nyere historie. Og hvor utfordrende det kan være å ha barn med politioverbetjent Nelson. Samtidig som Ruth og Nelson nøster i mørke hemmeligheter fra krigens dager, er det liten tvil om at en lyssky skikkelse er fast bestemt på å holde fortidens synder skjult for alltid. Koste hva det koste vil …

Huset på klippen er tredje bok i den spennende krimserien med arkeologen Ruth Galloway og hennes krets i Norfolk.

 

Elly Griffith, En følelse av død

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

 

 

Du kan begrave kisten, men du kan ikke begrave hemmeligheten

Det er Halloween, og Ruth deltar på en litt merkelig begivenhet på et museum i Kings Lynn. Hun er der i embeds medfør som arkeolog for å overvåke åpningen av en kiste som skal inneholde levningene etter en middelalderbiskop. Ting tar imidlertid en uhyggelig vending da man oppdagelser museumskuratorens døde kropp ved siden av kisten. Et nytt dødsfall med tilknytning til museet setter snart både Ruth og politiet i høy beredskap, og etter hvert som etterforskningen skrider frem, blir Ruth satt på prøvelse, på mer enn én måte…

Dette er 4. bok i den spennende krimserien med arkeologen Ruth Galloway.

 

 

Marit Reiersgård, Det de døde vet

Leseeksemplar fra forfatteren

 

Marit Reiersgård, Jenta uten hjerte

Marit Reiersgård, Stolpesnø

Reiersgård er nå med oss på ferie for tredje gang. Eller fjerde er det vel, for den første boken ble med hjem igjen og så på tur igjen, før vi nådde å lese den. Vi har det veldig fint på ferie sammen. Neste gang får hun ikke være med, for bok 4 er innbundet og da er det hjemme eller “kort tur uten fly” bok.

Dette er gode krim-bøker synes vi begge to, både jeg og gubben.

Her hadde jeg gjort en tabbe, jeg hadde tatt med bok 4, ikke bok 3, derfor måtte den vike, men bok tre Paradisbakken, skal leses i august og så skal jeg lese Det de døde vet.

 

Fra omslaget:

Legen Tom Ross melder sin kone Marion savnet mens de besøker hennes barndomsvenn i Spania. Han er misfornøyd med det spanske politiets etterforskning og reiser hjem til Lier for å få norsk politi på saken.

Ekteparet trengte å reise bort etter at deres sønn ble funnet død i russedrakten på 17. mai tidligere samme år. Under etterforskningen finner politietterforsker Bitte Røed raskt ut at sønnen ikke døde en naturlig død. Og når politiet oppdager at paret også tidligere har mistet et barn, i noe som synes som krybbedød, vekkes mistenksomheten mot foreldrene.

Tom Ross virker lammet av sorg og Marions barndomsvenn trer støttende til, men det later til at begge har noe å skjule.

Bitte Røeds etterforskning bringer henne tett innpå et familiedrama, og hun frykter etter hvert at det står om livet til den forsvunne Marion.

 

 

Emilie Schepp, Skjult Agenda

Kjøpt selv

 

Schepp var også med for tredje gang, men hun skal få være med flere ganger. Jeg har flere pocket av henne i hylla, bare de to siste er innbundet. Dette er innmari spennende bøker og både jeg og gubben liker de godt.

Gubben har begynt på denne, så nå blir jeg hengende etter han her også, for jeg nådde ikke lese den, jeg liker ikke å bli hengende etter. Det skaper forviklinger når jeg skal pakke feriebøker for jeg kan ikke lese bare krim og nå kan jo han begynne på nummer fire.

Skitt au, sånn kan det gå, jeg får lese på spreng for å nå han igjen.

 

 

Fra omslaget:

Ambulansesykepleieren Philip får det ene utrykningsoppdraget etter det andre der han kjenner de alvorlig sårede personene. Når ytterligere en person blir funnet svært skadet, begynner sannheten å gå opp for ham. Det virker som om han er fellesnevneren for det hele. Hvordan kan han finne sammenhengen før flere blir drept eller skadet?

Når statsadvokat Jana Berzelius kobles på saken sammen med politiet, begynner også hun å ane et ubehagelig mønster. Det som først ser ut til å være en engangshendelse, vokser til noe betydelig større. Hvem står bak de grusomme drapene?

Sammen med politiinspektør Henrik Levin og betjent Mia Bolander er Jana fast bestemt på å komme til bunns i den fryktelige saken. Samtidig blir hun oppsøkt av en person fra sin egen fortid, som tvinger henne å gå langt utenfor lovens grenser.

Skjult agenda er Emelie Schepps tredje bok om statsadvokat Jana Berzelius.

 

 

Geir Tangen, Hundedager

!eseeksemplar fra Gyldendal

 

Siste bok ut i presentasjonen er Geir Tangen. Det betyr ikke at den blir lest sist. Denne skal jeg glede gubben med,  at han skal få lese den først i ferien, for han liker Geir Tangens bøker veldig godt. Når jeg nå fikk et forhåndseksemplar som ikke er innbundet, passer det supert i feriekofferten. Gubben bruker nemlig å spørre meg hvilke han skal lese. Hvis jeg sier, ta den du vil,  får jeg til svar at nei, du må finne en som passer til meg. Og hvis noen spør han om han har lest en bok, spør han meg om han har lest den. Han er veldig glad i å lese men titler og forfattere, nei, det er det min jobb å holde styr på,😁 Bra for hjernen min.

Geir Tangen, Vargtimen

Enda en gubben har lest og ikke jeg. Dette blir vanskelig når jeg nå skal pakke feriebøker neste gang. I juni har jeg ingen krim med nemlig, det ble ganske så kriminelt i mai og igjen i august. Den får komme med der, tenker jeg.

 

Hundedager er bok 2 i Gabriel Fjell-serien

 

Fra omslaget:En liten gutt blir funnet drept i et turområde i Haugesund. Han er slått i hjel med en stein og kastet nedfor en bratt skråning. Den brutale volden mot det forsvarsløse barnet sjokkerer selv erfarne politifolk. Overbetjent Gabriel Fjell og hans team må ha hjelp, og Kripos-etterforskeren Aida Ibrahim kommer fra Oslo for å bistå arbeidet. Timer og dager går uten at noen melder gutten savnet, og til tross for at Gabriel Fjell og teamet hans arbeider døgnet rundt, klarer de ikke å identifisere gutten.
Samtidig vikler en lokal frilansjournalist seg inn i garnet, og velter med det den første dominobrikken i dette dystre mysteriet.
Etter hvert avdekkes en historie, mørkere og farligere enn noen kunne ane.

Hundedager er en dyptpløyende kriminalroman om makt og avmakt i nære relasjoner, om hvordan selve vår menneskelighet står på spill når bunnen i tilværelsen faller bort under føttene våre.

 

Vent nå litt. Her er det noe jeg glemmer. Jeg holder nemlig på med en annen bok, frittstående,  men likevel nummer tre i en serie. Den når jeg ikke å lese ferdig i dag, for jeg leser også Natasha Lester, Tre liv og den skal jeg kose meg med i dag, før jeg leser den ferdig i juni. Jeg har nemlig 380 sider igjen og blir ikke ferdig i dag, Men jeg liker den svært godt. Alle Lesters bøker er bra.

 

Jenny Colgan, En evighet for deg

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Omtale med linker til alle de andre jeg har lest av Colgan

Jenny Colgan, En evighet for deg

 

Det er ulike historier om forskjellige mennesker i hver bok, i denne serien,  men samtidig møtes disse menneskene, så det er kjekt å lese de fra starten.

Jeg synes det var veldig morsomt med rollebyttet. Å sette en fra landsbygda i byen og et stresset bymenneske til et lite tettsted på landet.

Jeg storkoste meg med denne romanen. Det er underholdning, litt romantikk, men også avslappende, lun humor og en god porsjon varme.

Forutsigbart, ja, men herlig. Jeg håper inderlig vi får flere bøker fra dette lille tettstedet i Skottland. Nå vil vi jo vite hvordan det går med alle de vi er blitt kjent med så langt.

Liker du feelgood og enda ikke har oppdaget Jenny Colgan, ja da har du mange timer koselig lesing foran deg.

 

Fra omslaget:Lissie jobber som sykepleier i en hektisk del av London. Etter en traumatisk hendelse blir hun diagnostisert med PTSD, så når hun får mulighet til å bytte jobb med en sykepleier i en liten by på det skotske høylandet, griper hun sjansen.

Den som tar Lissies plass i London, er Cormac – en yrkesmilitær som bosatte seg i Skottland i søken etter ro og fred. Men i det siste har han begynt å føle seg rastløs, så kanskje er et miljøskifte akkurat det han trenger?

Lissie og Cormac mailer fram og tilbake om stort og smått, og endelig begynner ting å falle på plass for dem begge. Men fortsatt er det en bit av puslespillet som mangler. Hva – eller hvem – kan det være?

En evighet fra deg er en sjarmerende roman, satt i samme miljø som bøkene Den lille bokhandelen på hjørnet og Den lille bokhandelen på stranden.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg