Jeg har hatt noen innlegg som jeg kalte Marianns Matkasse, inspirert av matkassene man får levert på døren.
Det er en stund siden nå, så jeg fikk lyst til å lage en ny.
Jeg er svært inspirert av Berit Nordstrand og hennes matfilosofi og jeg lærer mye av å se de programmene.
Likevel er jeg på langt nær så flink som henne.
Det er ikke noe mål for meg heller, jeg gjør så godt jeg kan uten å stresse og det får være nok.
For tiden har jeg noen å lage middag til hver dag, det gjør det lettere å planlegge middager.
I dag er det lørdag og shoppingdag.
Vanligvis handler jeg for ca tusen kr uka, inkl alt som kan kjøpes på dagligvarebutikken.
vaskemidler, toalettpapir, innpakning, osv
Denne gangen var det ekstra tomt i grønnsakskuffen, så da ble det kr 1400,-
Jeg prøver å handle en gang i uken, og har hjelp av fryseren.
Jeg baker brød og når gubben er hjemme går det mer brød for han har niste. I morgen blir det derfor brødbaking her. Det hender seg at ett av tre brød forsvinner ut av døren, så det går unna. Når jeg er mer alene, deler jeg brødene i tre før jeg fryser dem, for jeg spiser bare en til to skiver om dagen. Nettopp derfor bryr jeg meg ikke så mye om jeg bruker litt hvetemel, for det blir ikke store mengden hver dag og jeg har ikke intoleranse som jeg vet om. Men jeg har grovmalt, havrekli, fullkornsmel og frø i brødene så de blir grovere.
Jeg tror vi trenger melkeprodukter, mange gode byggeklosser i de, men som med alt, variert. I dag er det mange som mangler jod, så da er meieriprodukter en god kilde.
Her er meieriproduktboksen i kjøleskapet. Fantastisk med slike kasser. Blir så ryddig og lett å finne frem i kjøleskapet.
i dag hadde de calamaris, det liker jeg godt, men har ikke kjøpt det på Rema før, kr 79,- for 2 kg.
Jeg hadde planlagt en litt usunn lørdagsmiddag med innbakt scampi, sursøt saus og ris, men nå blir det en annen usunn isteden.
calamaris med pommes frites og salat.
Ut fra det jeg har handlet i dag, planlegges uken.
I morgen blir det andebryst, servert i hjertesalatblader med diverse rå grønnsaker.
https://lillasjel.blogg.no/1337330049_gammeldags_hjemmelage.html
Lunsj i dag var hjemmelagd blomkålsuppe med sprøstekt bacon og strø av hjemmebakte havreknekkebrød.
Mandag har jeg tenkt en ovnsform med lammekjøttdeig, tomater, auberginer, og litt mer
Tirsdag og torsdag må det bli noe med fisk.
Jeg spiser en del fisk på brødskiva for å få i meg litt mer fisk.
Mer har jeg Foreløbig ikke planlagt men kikker litt i en kokebok jeg har, Lavkarbo, husmannskost, for å finne litt mer inspirasjon
Jeg skal også bla litt i en annen bok, med retter med bønner og linser.
Det er sjelden jeg bruker oppskrifter, jeg lager som regel mine egne versjoner.
Jeg er i grunnen aldri matlei heller, så jeg finner bestandig på noe til middag.
Nå er jo jeg hjemmeværende uten barn, men det er ikke noe annerledes her i huset nå, enn da barna bodde hjemme og jeg var ute i jobb.
Jeg lager nemlig sjelden mat som man trenger lang tid på å forberede.
Men jeg er enda mer bevisst på å spise variert og mer grønnsaker enn jeg gjorde før når jeg hadde liker ikke medlemmer i husholdningen.
I dag skal jeg kose meg med å titte litt i disse bøkene
Matkasse nummer ni
https://lillasjel.blogg.no/1464780301_marianns_matkasse_nr_.html
Matkasse nummer åtte:
https://lillasjel.blogg.no/1461416144_marianns_matkasse_nr_.html
Matkasse nummer 7:
https://lillasjel.blogg.no/1460807952_marianns_matkasse_nr_.html
Matkasse nummer 6:
https://lillasjel.blogg.no/1460283044_marianns_matkasse_nr_.html
Matkasse nummer 5:
https://lillasjel.blogg.no/1457108617_marianns_matkasse_5.html
Matkasse nummer 4:
https://lillasjel.blogg.no/1456076995_21022016.html
Matkasse nummer 3:
https://lillasjel.blogg.no/1455979885_marianns_matkasse_3.html
Matkasse nummer 2
https://lillasjel.blogg.no/1455358095_marianns_matkasse_2.html
Matkasse nummer 1:
https://lillasjel.blogg.no/1480251995_marianns_ukemeny_nr_1.html
Matkasse :
https://lillasjel.blogg.no/1454763072_marianns_matkasse.html
Fusjon Mariann og Adam
https://lillasjel.blogg.no/1462786230_adams_matkasse_og_mar.html