Marianns matkasse, nr 8

Denne uken handlet jeg for ca 900 kroner. Det er ikke bare middagsmat men ingredienser til brødbaking, toalettpapri, vaskemiddel, osv

Innleggene som heter Marianns matkasse er kun ment som inspirasjon til å lage hjemmelagd middag.

Å ha med seg hjertet når man lager mat er viktig.

Lørdag: Innbakt scampi med ris og sursøt saus.

Lørdager er det kosemat Innbakt scampi er en av livrettene mine. Jeg kjøper rå scampi som jeg renser selv. Husk i så fall å ta bort tarmen. Bruker man ferdigkokt scampi, kan de lett bli overkokt og seig.
http://lillasjel.blogg.no/1378917569_11092013.html

Jeg brukte sursøt saus fra flaske. Har funnet en veldig god en på Asiabutikken.

Pr person ca 45 kroner

Søndag: Lammefrikasse med grønnsaker og soppsaus

Lammekjøtt fra fryseren, 40 kr kg, 2,4 kg

Pastinakk, søtpotet, gulrot, kålrot og kål. Jeg brukte ikke alle grønnsakene.

Poteter og grønnsaker gjøres klar. Jeg er ikke så nøye på om det er litt skall på potetene, her går det fort i svingene.

Kjøttet får trekke 1 time alene, så legger jeg i potetene og etter 1,5 time får grønnsakene komme i gryten.

Kål på toppen.

Jeg surret litt saus i smør, strødde på litt mel og spedde med litt fløte og kjøttkraft.

Dette er nydelig mat. Tilsammen ca 160-180 kroner totalt. Da var det nok til 3 dager for oss to. I tillegg lagde jeg en suppe til lunsj,som og kunne blitt brukt til middag hvis man ønsket det. Hvem sier at hjemmelagd mat er dyrt.

Jeg kokte et par gulrøtter, litt kålrot, pastinakk, purre,kålrot i kjøttkraften.

Jeg hadde tre wienerpølser i fryseren.

Nam, nydelig god lunsjmat for den hjemmeværende som skal spise grønnsaker til alle måltid, noe hun ikke er så flink til.

Mandag: Lammefrikasse fra søndag

Tirsdag: Skinkegrateng og salat

http://lillasjel.blogg.no/1361271504_skinkegrateng.html
Jeg koker makaroni. Jeg lager og saus ved å smelte smør, røre inn litt mel og spe med fløte og vann og en hønsebuljongterning

Jeg brukte en boks picnicskinke og vanlig snarkokt makaroni.

Jeg hadde en liten bit chorizo som fikk være med denne dagen, vanligvis bruker jeg bare skinke

Jeg hadde en liten venn på besøk som er så glad i skinkegrateng så det ble ingen sure miner ved middagsbordet.

Onsdag: Lammefrikasse

Siste rest av søndagsmiddagen. Fortsatt like godt.

Torsdag: Panert torsk med gulrøtter, poteter og stekt løk

Samme lille vennen elsker også fiskepinner som vi så lurt kaller det. Denne uken ble det bare en fiskemiddag.

Masse stekt løk, hele tre løker og vi spiste opp alt, tre voksne personer.

http://lillasjel.blogg.no/1364304659_panert_torskefilet.html

Panert torsk, tre voksne og et barn, torskefiletside, utgått på dato kr 50, pluss en liten ekstra filet.

Ca 80-90 kroner for oss alle. Det var og igjen 2 fiskebiter som kokken spiser på brødskiva til lunsj.

Fredag: Karrimarinert kyllingfilet med spaghetti.

Jeg fant en liten boks med kyllingfilet i fryseren, ca 2,5 filet.

Jeg kuttet opp en halv hjertesalat, 3 tomater, resten av søtpoteten, 2 champignon, en hvitløksfedd, en halv paprika, en bitteliten pastinakkbit

Det er fredag og da bruker jeg av det som er igjen i  kjøleskapet.

Grønnsakene surres lett i olivenolje.

Kjøttet får varrmes sammen med grønnsakene når de har surret litt.

Servert med spaghetti, ble det kjempegodt. Pris ca 70 kroner for to personer.

Jeg lagde også blomkålsuppe igjen denne uken til lunsjmat. Som en variasjon, surret jeg først et par champignon og 6 cherrytomater (en rest som stod på benken og ropte til meg at de ville være med.). Jeg har aldri hatt tomat i blomkålsuppen men det ble faktisk ganske godt. Jeg kokte blomkålen først sammen med litt broccolii og spedde suppen med kraften og litt fløte og en hønsebuljongerning.

Blomkålsuppe toppet med litt valnøtter.

8 kommentarer

Siste innlegg