Marianns matkasse 2

Det var mange som likte Marianns matkasse så jeg prøver en til. Dette er ikke noe kritikk av de som kjøper matkasser levert på døren, for det synes jeg er en fortreffelig ide. Man får nye ideer til hva man skal lage, for det er jo ofte den vanskeligste biten, hver dag finne på noe å lage til middag. MIn matkasse er vel mer ment som tips og inspirasjon til de som velger egen kasse, eller poser.

http://lillasjel.blogg.no/1454763072_marianns_matkasse.html

Denne uken handlet jeg for 690 kroner, men i tillegg fikk jeg en bestilling til restauranten på pizza lørdagskvelden, så da fikk jeg en pose, faktisk levert på døren, med 2 pk kjøttdeig og en pk ost. Inkludert i de 690 var innkjøpet til en waldorfsalat som skulle lages til barnedåp søndag. Jeg hadde også igjen ganske mye grønnsaker fra uken før. Og ingen varer på utgått dato denne lørdagen. Jeg kjøpte også inn til å lage hjemmelagd pesto, noe som er innmari godt.

Jeg hadde tenkte å spise opp kyllingsuppen fra tidligere i uken, og så skulle jeg ha ostesmørbrød med brie på til kvelds, men så kom altså denne pizzabestillingen.


Lunsj. Kyllingsuppe

 

Lørdag: Pizza: http://lillasjel.blogg.no/1367152667_28042013.html

Jeg jukset litt denne gangen og brukte Dolmio pizzasaus istedetfor hjemmelagd og det ble ingen kålsalat.

 

Søndag

Barnedåp av vårt yngste barnebarn og derfor ingen middag hjemme, men nydelig spekemat med godt tilbehør

Bestandig hvis jeg har igjen noen skiver loff, fryser jeg de så jeg har til ostesmørbrød. Til kvelds søndagskvelden fant jeg frem noen av disse og lagde ostesmørbrød med pesto og brie. Nam

http://lillasjel.blogg.no/1360409119_ostesmrbrd_med_brie.html

Salchiccon, som er brukt på bildet,  var det tomt for i fryseren så denne gangen brukte vi Stranda spekeskinke.

Mandag: Ørret fra fryseren,  kr 30

Kjærligheten blomstrer i potetsekken

salt og pepper og en klatt smør og inn i ovnen, ca 20 min

http://lillasjel.blogg.no/1364313195_laksevariasjoner.html

Denne gangen servert med champingnonstuing, broccoli og gulrot for det kom en liten en på besøk som liker disse grønnsakene. Det er jo nesten alt som passer til laks og ørret. I tillegg surret jeg litt avocado i pannen og serverte med poteter til.

Tirsdag: Lammefrikasse. I høst kjøpte jeg mange poser fårikålkjøtt til 39,90 pr kg. Disse ble lagt i fryseren. Jeg kokte opp 2 poser. Dette kan jo gjøres kvelden før hvis man vil ha raskere middag. Gulrot, løk, kål, kålrot, pastinakk ble delt opp grovt og lagt i gryten oppå kjøttet siste del av koketiden. Jeg kokte også poteter til.

Jeg surret et par champignon, strødde mel på de og spedde med kraften fra kjøtt/grønnsaker og litt fløte. Nam, god mat.

Onsdag : Snitzel med bacon inni fra Rema, utgått på dato, kr 20 for 7 snitzler. Av og til vil vi ha det lettvint. Servert med ovnsstekte poteter og salat og bernaisesaus. De fire siste snitzlene får hvile i fryseren til en annen uke.

Torsdag: Vi fikk en stor og en liten gjest, men det var nok lammefrikasse igjen til oss alle.

Fredag: Fredag kom det enda flere gjester og en av de hadde bestilt pannekaker og tomatsuppe. Noen liker bedre ertesuppe så da serverte jeg begge deler. Ertesuppen var fra Toro. Hjemmelagd tomatsuppe trodde jeg at jeg hadde blogget før, men den fant jeg ikke, så det får komme senere. Veldig enkelt og veldig godt. Jeg lager jevning, har i en boks tomatpure og sper med fløte og vann. Jeg har i to hønsebuljonterninger og smaker til med salt og pepper. Den blir best når den får koke minst en halv time.

Siden det ikke ble grønnsaker til middagen, serverte jeg grønnsaker med rømmedip til kvelden sammen med litt frukt. Og Sørlandschips 🙂

http://lillasjel.blogg.no/1338824057_kyllingvinger_i_djeve.html


Da var vi kommet til lørdag igjen og i dag har jeg vært på storhandel 🙂

12 kommentarer

Siste innlegg