Marianns matkasse, nr 9

Nå har det vært mange åndelige blogger fra meg en stund. Tid for litt mat. Vi kan jo ikke leve av kun åndelig føde, en matkasse må vi ha.

Lørdag: lefseruller med røykalaks og spekeskinke

Lørdager i det siste har jeg gjort lettvint. Denne lørdagen spiste vi noen rester midt på dagen og så lagde jeg lefseruller til kvelds.


Rester av grillmat fra Kristi Himmelfartsdagen som var på torsdag

Tortillalomper, snøfrisk, rødløk, soltørket tomat, sylteagurk, spekeskinke

Tortillalomper, snøfrisk, paprika, purreløk, persille røykalaks


Jeg lagde de tidlig på dag, rullet de sammen og lot de ligge i kjøleskapet og godgjøre seg.

Servert foran tv-en

Rema 1000 har lansert en rekke dipsauser denne sommeren. De koster kr 10,- for en boks. Spennende å prøve.

Dette er urtemajones og Chipotle majones. De er gode begge to, den første er mild, den andre er hot.

Oppskriftene på alle sausene til Rema 1000 finner du her:

https://www.rema.no/the-burger-lab

Finner man en favoritt,kan man jo lage den selv.

Søndag: Innbakt svinefilet med sursøt saus

Tempurarøre kjøpte jeg i pose på Asiabutikken. Svinefilet duppes først i hvetemel og så i røren og stekes så i olje som tåler høy varme, som rapsolje eller solsikkeolje eller soyaolje.

Jeg lagde sursøt saus av to rødløk, en paprika, et fedd hvitløk, en stang selleri, en boks ananas, ei pk cherrytomater.

Jeg surret først løk, hvitløk, paprika og selleri, noen minutter så de ble blanke og myke. Så hadde jeg i ananas og tomater, litt chilipulver, salt og pepper, bittelitt sukker, litt sitronsaft og kraften fra ananasboksen.

Tidligere innlegg med sursøt svinefilet:

http://lillasjel.blogg.no/1359107761_innbakt_svinefilet_i_.html

Mandag Aubergineruller med kjøttdeig
Jeg har funnet en spennende matblogg fra Midt-Østen og denne retten har jeg stjålet derfra.

Han forklarer veldig godt hvordan han går frem, så jeg legger ved linken til hans blogg.

http://alibabasmat.blogg.no/1460624709_fylte_aubergineruller.html

Her ruller jeg spent auberginrullene sammen i formen.

Granateplesirup kjøpte jeg i Asiabutikk.

Servert med ris og salat og det var kjempegodt og skal gjentas.

Samtidg med at jeg lagde auberginrullene, fikk jeg litt aubergine til overs. Jeg suste derfor ned i fryseren og hentet en pk strimlet svinekjøtt.

Så la jeg kjøtt og diverse grønnsaker lagvis i en form og tømte litt av granateplesausen mellom lagene, sammen med salt og pepper og strødde ost på toppen.

Så stekte jeg formen mens vi spiste auberginrullene.

Jeg hadde tatt opp fisk til dagen etter, hadde det ikke vært for det, ville jeg stekt formen den dagen, men fisken måtte gå først.

Tirsdag torsk i karrisaus

Jeg synes karrisaus på hvit fisk er veldig godt. Jeg surret løk og gulrøtter og karri blankt og mykt i en kasserolle.

Jeg spedde så med fløte og vann, krydret med salt og pepper og lot sausen koke ca 8-10 min før jeg la fisken i biter i sausen. Jeg surret litt baconstrimler og kokte broccoli.

Kjempegodt. Nam

Onsdag: Hjemmelagd kjøttsuppe

Jeg har hatt en fenalårsknoke liggende i kjøleskapet siden jul. Nå måtte jeg bruke den før den ble ødelagt. Den ble lagt i vann to dager før. Kvelden før vannet jeg ut salt lammekjøtt som jeg hadde i fryseren. Jeg salter bestandig lammekjøtt når det er på tilbud om høsten så jeg har det tilgjengelig i fryseren.

Kjøttet fra fenalåret fikk koke et par timer, det andre kjøttet la jeg i etter en halv time.

Når kjøttet er ferdig kokt, tar jeg det ut og renser det mens grønnsakene koker. Kjøttet kan tilberedes dagen før.

Gulrøtter, kålrabi, sommerkål, stangselleri løk, deles i biter og koker noen minutter. Jeg bruker også makaroni i suppen som får koke sammen med grønnsakene. Så har jeg i kjøttet og et par middagspølser.

obs: Jeg brukte kål i suppa og derfor delte jeg den opp i mindre porsjoner så den ble fort kald. Når jeg så varmer opp igjen, varmer jeg  kun så mye i gangen som vi spiser, for med kål skal man være litt forsiktig.

http://lillasjel.blogg.no/1384435268_hjemmelagd_kjttsuppe.html

God mat

Torsdag. Form med strimlet svinekjøtt og grønnsaker og stekte poteter

Torsdag varmet jeg så opp igjen formen jeg hadde stekt på torsdag. Jeg stekte noen potetbåter samtidig.

Fredag Kjøttsuppe

Det fine med sånn mat er jo at man har mange dager og den blir bare bedre når den varmes opp igjen.

14 kommentarer

Siste innlegg