Marianns matkasse 5

Det ble litt morsomt med de matkassene så jeg tar noen til og som jeg har presisert før så er ikke dette noe kritikk av hverken Adam eller andres matkasser, for de kommer jeg nok til å prøve selv. Dette er kun ment som en inspirasjon til hva man kan lage til middag.

Lørdag:

Vi var på tapasaften, spleisefest, der hver av gjestene hadde med seg noen retter. Kjempesuksess. Selv dro jeg med meg mine berømte kyllingvinger og litt ost og kjeks.


Ost og kjeks, focaccia, salsa og kyllingspyd

skinke, melon og fetaost

Bruchetta med skinke og pestobrød og krepseklør

Kyllingvinger i djevelsaus, med tortillachips, gulrot, selleri og rømmedip.

Varme retter, småpoteter, gratinert sjøkreps, kjøttboller i tomatsaus med pasta.

Og nydelig dekket vinterbord.
For ordens skyld må jeg gjøre oppmerksom på at dette er ikke hos meg.
 

Søndag: Familerestauranten var åpen og da ble det servert hjemmelagd lasagne for det bruker å være populært for gjester i alle aldre.

http://lillasjel.blogg.no/1356257629_lasagne.html

Jeg tror at linken viser til den eneste gangen jeg har lagd platene selv. Denne gangen var de fra pakke, det er de som regel.

Mandag: Siste rest av potetball, kjøtt, bacon og pølse fra forrige søndag. I dag ble det stekt ball. Jeg kokte mer kålrotstappe for den var oppspist. Lager jeg stappe, spiser vi mer kålrot og kålrot er sunt, så da er stappe lurt.

Tirsdag : Kokt skrei med grønnsaker og potet.

Det er sesong for skrei og det er tredje uken jeg spiser kokt skrei med grønnsaker og nå kjenner jeg at det er nok for en stund, selv om det er godt. Denne gangen blandet jeg paprika sammen med grønnsakene og synes nesten det var bedre uten. Purreløk, gulrot, broccollistilk, litt selleri og paprika, surres i litt smør og dampes myke. Når jeg spiser de sånn til fisk, synes jeg de er best når de er helt myke. Jeg rørte og inn ei ss rømme for å få litt syre.

Onsdag:

Målet hver dag er å bruke varierte grønnsaker. Denne dagen brukte jeg tomat, selleri, paprika, gulrot, løk, et hvitløksfedd.

http://lillasjel.blogg.no/1423043781_torskeloin_leker_baca.html

Jeg surret grønnsakene litt myke i olje, hadde i en boks hermetisk tomat og lot det stå og putre en halv time mens poteten kokte.

Like før servering hadde jeg i fisken som var rester fra dagen før. Fin måte å bruke opp fiskerester på.

Det smaker litt som bacalao og er kjempegodt. Husk salt og pepper.

Torsdag: Det ble kun en grønnsak i dag og det er hodekål for på menyen stod fårikål


Fårikål må være noe av det enkleste man lager. Kjøtt, kål, lagvis med salt,pepper, mel mellom lagene. Mye helpepper er godt. Vil du ikke plukke pepper, kjøp en sånn liten pepperdings du kan ha i kjelen eller pakk pepperen inn i et lite stykke stoff, gassbind,kan brukes.

Stor kjele, mye fårikål, nok til ihvertfall en dag til.

Fredag: Marianns kjøttdeigrull

Jeg hadde en pk kjøttdeig i kjøleskapet som jeg ikke brukte søndag. Jeg hadde og en halv boks philadelfiaost. Jeg surret en halv papirka, et fedd hvitløk og en rødløk mykt og rørte inn osten.

Poteter, tomater, paprika, hvitløk og rødløk, kuttes, salt og pepper og litt olje og inn i ovnen, 200 grader, ca 40-45 minutt.

Jeg spedde kjøttdeigen i foodprocessoren, en ts salt, litt pepper, en ss potetmel, et egg, en skvett fløte. Jeg delte deigen i to. en klatt på hvert sitt bakepapir.

Jeg la et nytt bakepapir over, jeg bruker silikonbakepapir, for de slipper ganske godt og så kjevlet jeg kjøttdeigen flat.

Jeg kjevlet min litt for tynn så det ble hull i den, det bør unngås. Bre fyllet utover rullen men ikke helt ut i kantene. Så rullet jeg den sammen ved hjelp av bakepapiret og en skarp kniv som løsnet kjøttdeigen.


På den andre rullen la jeg litt gladpack under og da var det enda lettere å rulle den, så bruker man bakepapir av papir kan det være greit med plast mellom lagene. Kanskje går det med kun plast og ikke papir også.

Rullene stekes så på alle sider i litt olivenolje.

Deretter la jeg de på toppen av potetene og grønnsakene i ca 20 minutt.


Ferdig.

I tillegg lagde jeg hvit saus med en hønsebuljongterning og når den var kokt smeltet jeg inn parmesanost. Jeg tømte og kraften som var i ovnsformen i sausen.

Det var kjempegodt.
 

18 kommentarer

Siste innlegg