Edward Rutherfurd, Paris

 

Edward Rutherfurd, Paris

For mange år siden, før jeg fikk leseeksemplarer fra forlagene, var jeg så heldig å vinne hele vårsleppet til Juritzen. Boken er gitt ut i 2014, så det var vel da jeg vant. En hel kasse bøker kom til meg, tror det var 17 og noen av de har jeg fortsatt ikke lest, slik som Paris. Den så spennende ut og sammenlignes med Vindens skygge, en bok jeg likte godt. 1067 sider.

Det tok tid å komme gjennom denne romanen. Den er veldig forvirrende oppbygd for det handler om mange personer og den hopper frem og tilbake i tid og jeg hadde store utfordringer med å forstå sammenhengen. Det hadde vært mye bedre om vi kunne fulgt personene i en naturlig tidslinje.
Det er nemlig så mange personer å holde styr på, mange familier. I tillegg er man innom alle historiske hendelser i Paris, i løpet sv 700 år, kunstnere, forfattere, herskere og andre betydningsfulle mennesker. Og vi hører om hvordan Paris er oppbygd og alle historiske bygninger. Ja spør meg ikke om noen faktaopplysninger for jeg har ikke evner, hjerne og konsentrasjon til å ta inn alt.

Jeg funderte på om jeg skulle gi meg, for det føltes jo som jeg aldri ble ferdig men det var interessant også, så jeg hadde ikke lyst til å legge den bort.
Dette er ingen roman jeg anbefaler til alle, men er du glad i historiske romaner, da kan dette være en skatt.

Jeg savner den gode fortellingen. Jeg nådde liksom ikke å bli skikkelig glad i noen av de som var med. Det var blant annet noen kjærlighetshistorier der som godt kunne vært kortet ned.

Så ja er glad jeg leste den ferdig men ikke en roman jeg vil huske for alltid.

 

 

Edward Rutherfurd PARIS
Sammenlignes med Vindens skygge.
Romanen forteller historien til syv familier i Paris gjennom syv
hundre år, fra ferdigstillingen av Notre Dame rundt midten av 1200-tallet til studentoppgjøret i 1968. De Cygne-familien representerer aristokratiet, le Sourd-familien en side av underklassen med kriminelle tendenser, Gascon-familien
arbeiderklassen, og Blanchard-familien bourgeoisiet. Gjennom øynene til de ulike karakterene får vi innblikk i de historiske høydepunktene som har skapt det Paris vi kjenner i dag.
Et drama gjennomsyret av kunst, krig og kjærlighet som fanger denne europeiske verdensmetropolens storslagenhet.
Paris’ lukter, smaker, ja selve byens sjel, kommer til live i dette gjennomarbeidede verket. 90 000 i første opplag i USA.

 

Ildefonso Falcones, Barfotdronningen

Kjøpt selv

 

Falcones er en forfatter jeg liker svært godt og det er vel kun denne jeg ikke har lest og den har stått i hylla og ventet og ventet. 704 sider

Ildefonso Falcones, Jordens arvinger

Jeg har bare lest 100 sider så den blir nok ikke ferdig lest til i morgen, men den passer til neste måneds tema, så jeg skal lese den ut.

 

 

 

Spania på 1700-tallet. Slavinnen Caridad er på vei over havet fra Cuba sammen med sin herre som dør under overfarten. I sitt testamente gir han Caridad fribrev. Hun går i land i Càdiz – fri, men med ytterst få muligheter til å brødfø seg selv. Hun ender i Sevilla der hun etter dramatiske hendelser finner veien til sigøynerstrøket og med ukuelig pågangsmot får innpass og arbeid. Hun blir kjent med sigøynerkvinnen Milagros og de blir etter hvert uatskillelige venner. Flamencoen vokser frem som noe mer enn sang og dans sigøynere imellom, men også som noe spanjoler er fascinert av. Dansen fører kvinnene til Madrid. Falconesbelyser de historiske og psykologiske prosessene som gjør det mulig for kvinnene – tross fordommer og ussel fattigdom – å tro på livet, forelske seg, tåle motgang og lidelser, og kjempe for det de mener er rettferdig.

 

 

Lesestabel mai

Lesestabel mai 2021, Tema mursteiner

Jeg har lest bare noen få av alle jeg hadde planlagt, så jeg får ikke frigjort mye plass i hyllene.

 

 

Joyce Carol Oates, Natten. Søvnen. Døden. Stjernene

Nino Haratischwili,   Det åttende livet

Jeffrey Archer, Selger og gentleman

Lucinda Riley, Den savnede søsteren

 

 

Januar:

Bøker lest januar 2020, 22 bøker

Februar:

Bøker lest februar 2021, 17 bøker

Mars:

Bøker lest mars 2021, 17 bøker

April:

Bøker lest april 2021,19 leste, 2uleste, 3 halvferdig

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg