Lucinda Riley, Den savnede søsteren

Lucinda Riley, Den savnede søsteren

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Det er vel ikke få omtaler av denne serien av Riley som florerer i bokgruppene. Noen kan ikke fordra de, men de selger tusen på tusen, og jeg vet at mange elsker de.

Den savnede søsteren har ikke vokst opp sammen med de andre søstrene og de vet derfor ikke noe om henne.

Denne gangen er historien lagt til New Zealand og Irland.

Boken har 760 sider. Den første delen tenkte jeg at hvorfor må hun ha så mange sider, da det er veldig mange intetsigende dialoger som ikke tilfører historien noe. Mange setninger kunne vært kuttet. Vi er ikke så interessert i om sandwichene ble smurt av daghjelpen før hun gikk fra jobb, om de har ost eller skinke og alle de whiskyglassene, hvor mye det er på flasken osv. Dette er noe jeg henger meg ofte opp i, jeg kan ikke noe for det. Selv om jeg synes kanskje det var litt bedre i denne, enn noen av de andre bøkene hennes.

Når vi så kommer inn i historien, når Mary kommer til Irland, da tar det seg opp og historien blir spennende, interessant og lærerik. Nå er det flyt i historien og man blir mer dratt inn i det som skjer. Først er det krigen England fører mot Irland første halvdel av 1900- tallet.Krig mellom protestanter og katolikker har det jo vært mye av i Europa opp gjennom årene. Deretter Kampen  motstandsbevegelsen, IRA og de britiske myndighetene kjempet i en borgerkrig som varte i over tre tiår. Konflikten gikk under navnet The Troubles.

En annen ting jeg reagerer på er at de må nå være litt korttenkt alle sammen for den ringen…………….., nei det kan jeg jo ikke si. Jeg prøver nå å la være å røpe noe av historien i mine omtaler. Du må lese den selv og se om du tenker som meg.

Dette er underholdningsbøker men det er også interessant å lese historie fra de ulike landene søstrene er hentet fra. Den savnede søsteren er en av de beste i serien synes jeg, men jeg innbiller meg at hver gang jeg leser den nyeste synes jeg den er best. Merkelige greier det der.

Nå har også Riley sluppet nyheten om at det kommer enda en bok, der vi får høre historien til Pa Salt, adoptivfaren til jentene. Vi får derfor ikke den slutten i denne boken som vi nok har ventet på. Riley sier selv at det ble for mye å ta med både historien til den savnede søsteren og historien til faren deres, i en og samme bok, derfor måtte hun ha en bok til.

Det beste er å lese de kronologisk for man får små hint underveis, blant annet om faren. Vi som følger serien er spent på om han fortsatt er i live og det får vi vel vite da når den åttende boken kommer neste år.

Jeg liker godt disse bøkene og jeg må si at jeg allerede gleder meg til den åttende boken. Det er jo også sagt at bokserien skal filmes.

https://bok365.no/artikkel/syv-sostre-tv-serie/

 

De syv søstre, Lucinda Riley

Lucinda Riley, Stormens søster

Lucinda Riley, Skyggesøsteren

Lucinda Riley, Perlesøsteren

Lucinda Riley, Månesøsteren

Lucinda Riley, Solsøsteren

 

 

Den savnede søsteren er syvende bok i serien De syv søstre. Familien D’Apliése er omsider på sporet av søster nummer syv, den savnede søsteren. Maia og Ally oppdager at det bare finnes to ledetråder: adressen til en vingård på New Zealand, samt en tegning av en stjerneformet smaragdring. De ber CeCe, som bor i Australia, om å oppsøke vingården. Nå begynner et kappløp med tiden, og jakten fører søstrene til flere land, både New Zealand, Australia, Canada, Frankrike, England og Irland. Men den siste søsteren forsvinner stadig like før de nærmer seg, og det kan virke som hun ikke ønsker å bli funnet. Serien De syv søstre handler om syv adoptivsøstre og deres jakt etter hvor de kommer fra. Hver søster får en roman. Serien er inspirert av legendene rundt stjernebildet De syv søstre. De første fire bøkene, De syv søstre (2015), Stormens søster (2016), Skyggesøsteren (2017) og Perlesøsteren (2018), har alle vært på toppen av europeiske bestselgerlister, og rettighetene til å lage TV-serie er solgt til et produksjonsselskap i Hollywood. Månesøsteren kom i 2019 og Solsøsteren i januar 2020. Den siste søsterens historie, Den savnede søsteren, har verdenslansering 7.mai 2021.

 

 

Jeg leser fortsatt på denne

Edward Rutherfurd, Paris

For mange år siden, før jeg fikk leseeksemplarer fra forlagene, var jeg så heldig å vinne hele vårsleppet til Juritzen. Boken er gitt ut i 2014, så det var vel da jeg vant. En hel kasse bøker kom til meg, tror det var 17 og noen av de har jeg fortsatt ikke lest, slik som Paris. Den ser spennende ut og sammenlignes med Vindens skygge, en bok jeg likte godt. 1067 sider.

 

 

Edward Rutherfurd PARIS
Sammenlignes med Vindens skygge.
Romanen forteller historien til syv familier i Paris gjennom syv
hundre år, fra ferdigstillingen av Notre Dame rundt midten av 1200-tallet til studentoppgjøret i 1968. De Cygne-familien representerer aristokratiet, le Sourd-familien en side av underklassen med kriminelle tendenser, Gascon-familien
arbeiderklassen, og Blanchard-familien bourgeoisiet. Gjennom øynene til de ulike karakterene får vi innblikk i de historiske høydepunktene som har skapt det Paris vi kjenner i dag.
Et drama gjennomsyret av kunst, krig og kjærlighet som fanger denne europeiske verdensmetropolens storslagenhet.
Paris’ lukter, smaker, ja selve byens sjel, kommer til live i dette gjennomarbeidede verket. 90 000 i første opplag i USA.

 

 

Lesestabel mai

Lesestabel mai 2021, Tema mursteiner

 

 

Joyce Carol Oates, Natten. Søvnen. Døden. Stjernene

Nino Haratischwili,   Det åttende livet

 

 

Januar:

Bøker lest januar 2020, 22 bøker

Februar:

Bøker lest februar 2021, 17 bøker

Mars:

Bøker lest mars 2021, 17 bøker

April:

Bøker lest april 2021,19 leste, 2uleste, 3 halvferdig

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg