Jeffrey Archer, Selger og gentleman

Jeffrey Archer, Selger og gentleman

Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

 

Jeffrey Archer er en forfatter jeg lenge har tenkt jeg skulle lese og nå var tiden inne. Denne så veldig spennende ut og han selger vel ikke 300 millioner bøker på verdensbasis hvis det er noe dritt.

875 sider

Bare tredje boken denne måneden, ja at jeg skal nå å lese 10 mursteiner, ja det gjør jeg ikke. Jeg leser det jeg gidder,rett og slett.

Selger og gentleman var derimot lettlest og fornøyelig. Jeg koste meg. Småhumoristisk, spennende til tider og god underholdning.

Det som forundret meg litt var at en del situasjoner blir fortalt flere ganger, noe jeg føler er unødvendig når boken er 875 sider. Det er ulike personer som forteller sin historie og derfor blir det gjentagelser. Men det er det eneste jeg har å ergre meg over, og såpass tåler jeg.

Og ja så undres jeg litt over hvor lett en tilsynelatende stor sorg rammer, uten at jeg skal røpe noe om det. Det er litt sånn pytt pytt, da går vi videre liksom.

Men det er en underholdningsbok, ikke en tung og trist historiebok, selv om vi er innom ulike historiske situasjoner, som første og andre verdenskrig.

Jeffrey Archer er en forfatter jeg skal lese mer av og jeg anbefaler gjerne Selger og gentleman til alle leseglade. Murstein men lettlest.

 

 

 

Historien om den fattige østkantgutten som skaper et av Englands største forretningsimperier. Charlie Trumper vokser opp i fattigstrøkene i London og følger ivrig i fotsporene til bestefaren, som har drevet en frukt- og grønnsakskjerre i Whitechapel. Med god hjelp av driftige Becky skaper han seg et navn som «Den ærlige selgeren». Og snart ser Charlie også andre muligheter – han vil starte butikk. Første verdenskrig setter en midlertidig stopper for planene. I skyttergravene møter Charlie mannen som gjennom femti år skal komme til å gjøre alt han kan for å ødelegge livet til Charlie og familien. Men Charlies vei ut av fattigdommen er staket ut, og pågangsmotet svikter ham aldri. Han holder fast ved ide- alene fra østkanten, og tar imot de slagene skjebnen har tildelt ham, uten å bli hevngjerrig. Sammen med Becky skaper han et av de største forretningsimperiene i England.
«Storslått fengende … en episk fortelling man bare må lese.» Mail on Sunday

 

Jeg har så vidt begynt på Paris. Jeg visste ikke helt hva jeg hadde lyst til å lese akkurat nå og da var det denne som fristet mest. Jeg har akkurat begynt. Mye historie, mange personer, ikke enkelt å komme inni i ,særlig fordi konsentrasjonen er litt dårlig disse dagene. Men håper det blir bra.

 

Edward Rutherfurd, Paris

For mange år siden, før jeg fikk leseeksemplarer fra forlagene, var jeg så heldig å vinne hele vårsleppet til Juritzen. Boken er gitt ut i 2014, så det var vel da jeg vant. En hel kasse bøker kom til meg, tror det var 17 og noen av de har jeg fortsatt ikke lest, slik som Paris. Den ser spennende ut og sammenlignes med Vindens skygge, en bok jeg likte godt. 1067 sider.

 

 

Edward Rutherfurd PARIS
Sammenlignes med Vindens skygge.
Romanen forteller historien til syv familier i Paris gjennom syv
hundre år, fra ferdigstillingen av Notre Dame rundt midten av 1200-tallet til studentoppgjøret i 1968. De Cygne-familien representerer aristokratiet, le Sourd-familien en side av underklassen med kriminelle tendenser, Gascon-familien
arbeiderklassen, og Blanchard-familien bourgeoisiet. Gjennom øynene til de ulike karakterene får vi innblikk i de historiske høydepunktene som har skapt det Paris vi kjenner i dag.
Et drama gjennomsyret av kunst, krig og kjærlighet som fanger denne europeiske verdensmetropolens storslagenhet.
Paris’ lukter, smaker, ja selve byens sjel, kommer til live i dette gjennomarbeidede verket. 90 000 i første opplag i USA.

 

 

Lesestabel mai

Lesestabel mai 2021, Tema mursteiner

 

 

Joyce Carol Oates, Natten. Søvnen. Døden. Stjernene

Nino Haratischwili,   Det åttende livet

 

 

Januar:

Bøker lest januar 2020, 22 bøker

Februar:

Bøker lest februar 2021, 17 bøker

Mars:

Bøker lest mars 2021, 17 bøker

April:

Bøker lest april 2021,19 leste, 2uleste, 3 halvferdig

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg