Natasha Lester, Alix St. Pierres Tre liv

Natasha Lester, Alix St. Pierres Tre liv

Leseeksemplar fra Bonnier Norsk forlag

 

Jeg har lest og likt veldig godt alle Lesters bøker og jeg gleder meg sykt til denne. Hun skriver feelgooddrama, basert på virkelige hendelser.

Natasha Lester, Huset på Rivieraen

Natasha Lester, Den hemmelige gaven

Natasha Lester, Syersken fra Paris

Natasha Lester, Den franske fotografen

 

Natasha Lester seiler opp som en av mine favoritter når det gjelder historiske feelgooddrama, basert på virkelige hendelser. Har du ikke lest noe av henne enda, anbefaler jeg de veldig varmt. Det er gode romaner, ikke enkel feelgood.

En blanding av mote og motstandsarbeid, under krigen, flere av motehusene jobbet jo i motstandsbevegelsen i skjul, og senere etter krigen når hovedpersonen leter etter en som slapp unna straff. Men hun oppdager at vedkommende også er ute etter henne, og ikke enkelt når hun kun kjenner han på stemmen, hun vet ikke hvordan han ser ut.

 

Det som er gøy med bøkene til Lester, er at mye av det hun skriver har rot i virkeligheten og det er også mennesker som har levd, men det er blandet med en god del fiksjon. Hun skriver hva hun har endret og hva som er det korrekte, i etterordet.

Alle kjolene som er nevnt foreksempel, er kjoler designet av Dior. Googler du navnene på de, vil du se bilder av de.

Man kan også Google personer som er med i handlingen, som Allen Dulles.

https://www.britannica.com/biography/Allen-W-Dulles.

Nok en fulltreffer av Lester, eller nesten, må jeg si.

Det skal vel treffe målgruppen, de som liker kjærlighetsromaner. For meg ble det litt for mye hjerte/smerte men vet at veldig mange liker det. Jeg ble lei av setningen: Han tente en sigarett og ga henne. Av og til lurer jeg på om de er sponset. Det gjentas til det kjedsommelige……synes jeg. Andre vil nok ikke tenke over det, men repetisjoner kjeder meg.
I tillegg ble motstandsarbeidet for lett for meg. Det høres ut som om Alix fikser alt ved hjelp av noen telegrammer. Det virker som om Lester har slitt litt med historiefortellingen denne gang.

Samtidig vet jeg at det er en sjanger som selger godt og tusener vil ha kjærlighet og litt spenning, men ikke for vondt, så for alle de vil dette være en innertier.

En annen ting jeg undres over er at forsidepiken er mørk, når Alix beskrives flere ganger med hennes karakteristiske røde hår, men det er vel ikke Lesters feil og ganske så uvesentlig for handlingen.

Spennende er det også å gruble på hvorfor oppdraget som er omtalt, gikk galt. Hvem var det egentlig som sviktet? Her bringer hun inn nye overraskende vendinger. Og jeg røper ikke noe om det, at et oppdrag gikk galt, det vet vi.

 

Men alt i alt en svært bra bok, men for meg ikke hennes beste.

 

 

 

Fra omslaget:En usedvanlig medrivende og smart historie om kjærlighet og krigens offer. Fra den internasjonalt bestselgende forfatteren Natasha Lester som har solgt over 55 000 bøker i Norge. En skjult identitet og en hemmelighet som venter på å bli fortalt … 1943: Krigen raser, og unge Alix St. Pierre blir vervet som spion for de allierte. På oppdrag i Frankrike kommer hun nær en kilde som er villig til å hjelpe henne med informasjon, men det er også en mulighet for at han er dobbeltagent. Så går noe forferdelig galt … 1946: Fast bestemt på å unnslippe sin hemmelige fortid, flytter Alix til Paris for å jobbe for motehuset Christian Dior. Men når en skikkelse fra hennes gamle liv plutselig dukker opp igjen og truer med å sette fremtiden hennes i fare, innser Alix at hun må gjøre noe drastisk for å rette opp i fortidens urett.

 

Nå leser jeg:
Alex Schulman, Malma stasjon

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Alex Schulman, Overleverne

Jeg anbefaler ofte Overleverne som jeg syntes var en fantastisk roman. Jeg har derfor høye forventninger.

 

 

Fem personer sitter på et tog: et ektepar i krise, en alenefar med datteren sin, og en kvinne som vil finne svaret på en gåte moren etterlot seg.

Alle er på vei til Malma stasjon, men ingen av dem vet hvordan skjebnene deres er knyttet sammen, eller at det som skjer på holdeplassen og ved innsjøen, skal forandre livene deres.

Malma stasjon er en besettende fortelling om familiehemmeligheter og urettferdighet som har gått i arv i generasjoner – og jakten på sannheten som kan endre på alt.

Alex Schulman har skrevet en rekke kritikerroste bøker. Han behandler familierelasjoner med en spesiell følsomhet og skildrer klokt hvordan et felles minne kan oppleves forskjellig, og preger forholdet til dem som burde stå oss nærmest.

 


Juni:

Lesestabel juni 2023, tema lett blanding feelgood/romaner/drama

 

 

 

Januar:

Bøker lest Januar 23, tema utgitt 2021, 12 bøker, herav 3 krim

Februar:

Bøker lest februar 23, tema norske forfattere, 14 lest, herav tre krim

Mars:

Bøker lest mars 2023, tema nordisk, 10, 7 bøker lest, herav 3 krim

April:

Bøker lest april 23, 10 leste, pluss to halvleste, herav 2 krim

Mai:

Bøker lest mai 2023, 16,3 bøker lest, mest krim

 

 

 

 

2022:

Mine 10 favorittromaner i 2022

De 6 beste krim/spenningsbøker 2022

Kjært barn har mange navn, historisk drama, feelgooddrama, drama, her er de jeg har lest i 2022

Bokåret 2022, Arrangementer, og 50 titler jeg har likt godt.

 

 

Jeg ønsker alle hjertelig velkommen til siden min:

http://Www.Facebook.com/Lillasjel

Insta:

#marianntokle

 

Meld deg gjerne inn i bokgruppen jeg åpnet på Facebook. Der er det åpent for den som vil dele, både lesere, bokbloggere, forfattere og forlag.

Bokinspirasjon for alle.

https://www.facebook.com/groups/3708195432531753/?ref=share

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg