Kjært barn har mange navn, historisk drama, feelgooddrama, drama, her er de jeg har lest i 2022

 

Kjært barn har mange navn sies det. Slik er det med sjangeren som selges i kiosker og dagligvare, i pocketversjon.

Underholdningsbøker, historisk drama, feelgooddrama, drama, her er de jeg har lest i 2022

Mange tror det er bare lette kjærlighetsromaner som selges der, slik det var i gamle dager. Men det er det slett ikke. Der finner man alt, akkurat som i bokhandelen. Det kan være lett, lett, superlett, men det kan også være svært velskrevne, dramatiske bøker, romaner fra både nyere tid og historisk. Det er veldig mange fine med historisk drama, for de som liker det.

Jeg er veldig glad i disse bøkene. Jeg liker at de ikke er innbundet. De er lette å dra på, så i feriekoffertene mine, er det mange sånne. Jeg liker å lese papir, ikke på skjerm. Jeg liker å holde i boken og se den. Det gir meg en ekstra glede på et vis, som kanskje kan være vanskelig å forstå for de som ikke er lidenskapelige bokelskere.

 

Den aller beste i 2022 var denne:

Kelly Rimmer, Barna fra Warszawa

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Jeg har ikke lest alt av Rimmer, men det jeg har lest, har jeg likt svært godt, håper derfor å få lest alle etterhvert. Gleder meg veldig til denne og til Kristin Hannah, også en av favorittene mine.

Kelly Rimmer, Før jeg lar deg gå

Kelly Rimmer, Alt det vi ikke kan si

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg tørket tårer underveis. Dette er sterk og vond lesing, men utrolig bra skrevet. Det er ikke dødpunkter, det er spennende hele veien og helt ubeskrivelig at det er inspirert av virkelige hendelser, nemlig andre verdenskrig i Warszawa.

Jeg har lest mange bøker med dette temaet og denne er bare fantastisk bra
Det er så viktig at vi holder disse historiene levende. Vi må aldri glemme.

Barna fra Warszawa kommer nok på topplisten for 2022.

 

 

Fra omslaget: Inspirert av en kvinne som reddet tusener av jødiske barn under andre verdenskrig. Dette er boken vi har ventet på fra Kelly Rimmer siden bestselgersensasjonen Alt det vi ikke kan si.

Våren 1942 er Elzbieta Rabinek oppmerksom på den økende uroen rett utenfor hjemmet hennes i Warszawa. Hun liker ikke tyskerne som patruljerer i gatene og som ilegger dem portforbud. Bortsett fra det har hun ikke tenkt så mye på hva som skjer bak veggene som omringer hennes jødiske naboer. Hun kjenner godt til tyskernes brutalitet, og skjuler derfor sin identitet.

Naboen Sara er sykepleierske i gettoen. En dag hun blir med henne dit, kommer Elzbieta for første gang ansikt til ansikt med krigens grusomme virkelighet. Hun møter også jevnaldrende Roman, og et skjørt, men dypt vennskap vokser fram mellom dem. Da Romans foreldre tvinges til å velge mellom å gi fra seg hans nyfødte søster eller se henne sulte, får han nok, og blir med i den jødiske motstandsbevegelsen. Men hans overmot vekker tyskernes oppmerksomhet, og på den måten setter han Elzbieta og familien hennes i stor fare …

 

 

 

Ruta Sepetys, Bak din rygg

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Dette er en roman jeg så frem til,  for Sepetys skriver utrolig bra. De tre jeg har lest av henne, anbefaler jeg stadig vekk.

Ruta Sepetys, En spire av håp

En spire av håp er ikke for de sarte, den er sterk, veldig gripende, inspirert av virkelige mennesker. Fra fangeleire i Sibir.

Ruta Sepetys, Taushetens pris

Handling fra Spania

Sitat:

Fuga stirrer inn i det knuste speilet.

Han er ikke redd.

Han er ikke redd oksene. Han er ikke redd oppdretterne. Han er ikke redd Kråkene. Han er ikke redd fattigdom eller nød.

Han er ikke redd Franco.

Fuga døde da han var liten, myrdet av monstrene i guttehjemmet.

Han sitter på sitt eget speilbilde og begynner den indre samtalen.

Det er umulig å drepe en mann som allerede er død. Speilet er knust,men speilbildet er det samme. Gjenoppstandelse er mulig. Huerfano. Du kjemper for de glemte, de misbrukte, de sultne og de uønskede. Du kjemper for din eneste ene venn, akkurat som han kjemper for deg.

 

Barn av spanske republikanere ble stålet fra fødeklinikker rundt om i Spania og solgt til fascistfamilier til skyhøye priser. Foreldrene fikk vite at barna var døde og ble vist et dødt spedbarn.

 

Ruta Sepetys, Bak din rygg

Bak din rygg var også en veldig sterk bok. Basert på virkelige hendelser. Sterkt å lese hvor sterk innflytelse innbyggerne kan ha, når de slår seg sammen og kjemper for friheten. Anbefaler varmt bøkene til Sepetys.

 

Sytten år gamle Cristian Florescu er glad i poesi og det engelske språket og drømmer om å bli forfatter. Samtidig vet han at det ikke nytter å ha slike drømmer i Romania. Alle innbyggerne er bundet av strenge regler, og de aller fleste lever i fattigdom. I Nicolae Ceausescus tyranniske diktatur er innbyggerne styrt av isolasjon og frykt. Villhunder angriper barn i gatene, og hemmelige spioner er overalt.
En dag blir Cristian oppsøkt av det hemmelige politi og anklages for forræderi. Han skal få slippe fengsel hvis han går med på å spionere på den amerikanske diplomatfamilien hvis sønn han er blitt venn med. Han har to valg: enten angi venner og familie, eller bruke denne muligheten til å finne måter å undergrave den mest ondskapsfulle diktatoren i Øst-Europa på.
Cristian risikerer alt for å avdekke sannheten bak regimet, for å gi alle rumenere en stemme, og la verden få se hva som skjer i landet hans. Med ungdommelig iver kaster han seg inn i revolusjonen for å kjempe for forandring. Men friheten har sin pris …

 

 

 

Kristin Hannah, Vinterhagen

Leseeksemplar fra Feelgoodbøker, Cappelen Damm

 

Kristin Hannah har gitt meg noen fantastisk leseopplevelser.

Dette er ingen ny bok, men er nylig oversatt til norsk.

Kristin Hannah, Nattergalen

Kristin Hannah, Det store ødet

Kristin Hannah, For alle vinder

Kristin Hannah, Sommernatten

Det var fantastisk å lese Vinterhagen. Det er en veldig sterk historie, så er du veldig sart og ønsker å lese kun rosenrødt, da kan det bli litt tøft på slutten, men det er slike historier som passer meg. Jeg innrømmer at jeg tørket tårer flere ganger.

Ofte føler jeg at forfattere har en historie de skal fortelle og når de lever seg inn i den historien, flyter språket godt, men der de må dikte for å få historien til å henge sammen, blir det ofte litt haltende. Det følte jeg var forskjellen på første og siste del, at første del ble litt lang. Men det er bare flisespikkeri egentlig.

Jeg elsket måten moren skulle fortelle sin historie på, at hun fortalte det som et eventyr. Det tror jeg ikke at jeg har lest før.

Og morens historie, er den delen som griper deg i hjerterota, fra det krigsherjede Leningrad, med kulde og sult og kampen for overlevelse.

Fint at hun tar opp hvordan traumer påvirker de neste generasjonene også, selv om man ikke kjenner historien.

Vinterhagen anbefales varmt til alle som liker historisk drama.

Kristin Hannah, Vinterhagen

 

 

 

Søstrene Whitsom er så forskjellige som to søsken kan være. Meredith ble boende i den trygge lille hjembyen, giftet seg, fikk barn og tok etter hvert over ansvaret for familiens eplehage. Den rastløse, uredde Nina er derimot stadig på reise til verdens mest urolige steder, i sitt yrke som krigsfotograf.
Da søstrenes far blir alvorlig syk, vender de tilbake til barndomshjemmet og konfronteres med sin kjølige, distanserte mor, Anya. Selv nå får de ingen trøst fra henne. Som barn var den sterkeste forbindelsen deres den russiske eventyrfortellingen moren fortalte dem. De fikk aldri vite slutten, og Nina presser nå på for å få henne til å fortelle den.
Slik innledes en reise gjennom Anyas liv i det krigsherjede Leningrad, for over femti år siden. Det moren nå endelig forteller Meredith og Nina, vil ryste dem og endre deres oppfatning om hvem de selv er.

Vinterhagen er en gripende fortelling om to søstre som oppdager at deres mor bærer på hemmeligheter de aldri hadde kunnet forestille seg. En mektig og hjerteskjærende roman som synliggjør det vanskelige mor-datter-båndet og utforsker den evige forbindelsen mellom nåtid og fortid.

 

Fiona Valpy, Historiefortelleren fra Casablanca

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Jeg har lest en før og har Honningbiens vokter i hylla.

Fiona Valpy, I tykt og tynt

Fiona Valpy, Historiefortelleren fra Casablanca

Dette var også en veldig fin og gripende bok, handling lagt til Marocco. Om hvordan vi fortrenger virkeligheten når den blir for vond å takle. Jeg likte ekstra godt siste del når forklaringene kommer.

Fiona Valpy er defintivt en forfatter å være obs på. Historisk drama, men ikke av de vondeste.

 

 

Marokko, 1941
Frankrike er okkupert av nazistene, og tolv år gamle Josie har flyktet til Casablanca sammen med familien. Der skal de vente på skyss videre til USA. Alt Josie ser, lukter og hører, kjennes overveldende. Dette er en helt annen verden enn den hun reiste fra – og Josie elsker den!

Sytti år senere ankommer en annen kvinne denne berusende havnebyen. Zoe sliter med ekteskapet, den nyfødte datteren og det nye livet på dette fremmede stedet. Men da hun finner et lite treskrin og en dagbok fra 40-tallet under gulvplankene i datterens soverom, forflyttes hun til den unge Josies indre verden. Josie så en gang utover Atlanterhavet på samme måte som henne, men kjente til et helt annerledes Casablanca.

Zoe begynner å se byen gjennom Josies øyne. Men kan et nytt perspektiv hjelpe henne med å snu tragedie til håp, og finne den støtten hun trenger for å lege sitt knuste hjerte?

 

Britiske Fiona Valpy flyttet til Frankrike i 2007 og bodde der i syv år. Sammen med mannen pusset hun opp et gammelt hus i Bordeaux, og på den måten ble hun en slags ekspert på sementblanding, interiørdesign og vinsmaking. Årene i Frankrike har også gitt henne inspirasjon til å skrive, og bøkene hennes er oversatt til tysk, tsjekkisk, tyrkisk og norsk.

I dag bor Fiona i Skottland, men hun reiser ofte på ferie til Frankrike.

 

Nita Prose, Stuepiken.

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Denne har jeg sett veldig mange liker godt og har ikke funnet noen som ikke liker den, så da tegnet det til å bli bra.

Nita Prose, Stuepiken

Bra og bra, hva skal man si, når man ikke kan slukke lyset og legge seg til å sove, når tiden er der og man har 90 sider igjen. Jeg måtte bare lese den ut, jeg greide ikke å la være. Dette var så forfriskende annerledes og så gøy.

Det er en krimbok, men ikke intens thriller, mer en ordthriller, for mye dreier seg om at denne stuepiken, ved navn Molly, er litt annerledes enn mange andre. Hun har vansker med å forstå det som er underliggende i samtaler og har en svært dårlig sosial iq. Hun har vansker med å forstå hva folk egentlig mener og tolker det derfor på sin egen måte, noe som gjerne blir helt feil. Dessuten er hun ekstremt naiv. Jeg humret og lo og storkoste meg hele boken igjennom. Den begynner litt forsiktig, så la deg ikke avskrekke av det, for det blir mer spennende etterhvert. Til slutt sitter man egentlig igjen som et spørsmålstegn og lurer på om hun egentlig forstår mer enn hun gir uttrykk for, for hun er ganske så slu også. Morsomt ja. Anbefales varmt både til de som liker krim og de som vanligvis ikke leser krim, for det drapet som foregår, er ikke makabert på noe måte.

 

 

Fra omslaget:

Stuepiken utforsker hva det betyr å være den samme som alle andre, men likevel helt annerledes. Og den avslører at mysterier kan løses ved å bruke hjertet.

Molly Gray er ikke som alle andre. Hun sliter med sosiale ferdigheter og misforstår ofte andres hensikter. Bestemoren var den som pleide å hjelpe henne med å tolke verden, hun kodet den om til enkle regler som Molly kunne følge.

Etter at bestemoren døde for noen måneder siden, har 25 år gamle Molly selv måttet navigere gjennom livets mange kompleksiteter. Heldigvis har hun den perfekte jobben. Hennes forkjærlighet for struktur og for å rydde og vaske, gjør henne ideell som stuepike. Hun finner stor glede i å iføre seg uniformen hver morgen, holde orden på trallen med minisåper og flasker og sørge for at værelsene på Regency Grand Hotel blir plettfrie.

Men Mollys ryddige liv blir snudd på hodet den dagen hun låser seg inn på suiten til den rike og beryktede Charles Black. Der hersker det et fullstendig kaos, og Mr. Black ligger i sengen – utvilsomt død. Før hun får sukk for seg, har hun selv blitt mistenkt for drapet. Plutselig befinner hun seg i et nett av løgner og bedrag, som hun ikke for sitt bare liv forstår hvordan hun skal komme seg ut av.

Heldigvis for Molly har hun noen på sin side som hjelper henne med å finne spor etter hva som faktisk skjedde med Mr. Black. Men vil de klare å finne den virkelige drapsmannen før det er for sent?

 

 

Alka Joshi, Hennapiken.

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Hennapiken skal være med på ferie og den blir prioritert, for den har ventet en stund.

Alka Joshi, Hennapiken

Det var en fantastisk feriebok. Feelgooddrama på sitt beste, etter min smak.

Den unge piken Lakshmi, rømmer fra sin voldelige mann og blir ganske kjent som hennakunstner. Hun får flere og flere celebre kunder, men plutselig dukker en søster opp, som hun ikke visste om. Da starter utfordringene og kanskje blir det ikke så enkelt å bygge seg eget hus og tjene seg rik.
Dette var en slukebok for meg, perfekt for late dager der man bare skal slappe av. Litt romantikk, men bare bittelitt hjerte/smerte. Akkurat passe til meg.

Anbefales varmt til alle som liker historisk feelgooddrama. Fengende fra første til siste side. Også når du er hjemme i godstolen.

 

 

fra omslaget:

Sterkt og fengende portrett av en ung kvinnes kamp for å overleve i et samfunn som svinger mellom det tradisjonelle og det moderne. Hennapiken åpner en dør inn til en verden som er både frodig og fascinerende, sterk og grusom.

17 år gamle Lakshmi flykter fra sin voldelige ektemann til det pulserende 1950-tallets Jaipur, Den rosa byen. Med tiden blir hun en etterspurt hennakunstner og vinner fortroligheten til de velstående overklassekvinner. Men selv om hun kjenner til alle deres hemmeligheter, kan hun aldri røpe sine egne …

Lakshmi er kjent både for sine spesielle hennategninger og sine kloke råd, men hun må trå forsiktig, for mange misunner henne posisjonen hun har fått. Stygge rykter kan ødelegge hennes omdømme og levebrød.

Da ektemannen en dag plutselig dukker opp, står alt hun så omhyggelig har klart å bygge opp, i fare for å kollapse ..

 

 

Julianne MacLean, I skyggen av vinrankene

Leseeksemplar fra Feelgoodbøker, Cappelen Damm

 

Jeg har lest en av henne før og er spent på om denne vil gå under romantikk-radaren min.

Julianne MacLean, En verden i flammer

Det er sånn når man leser mye, at ikke alt faller i smak. Av og til blir jeg litt lei av tema,  ukjent italiensk far, vingård i Italia og Frankrike, idyll og romantikk. Det blir for lett for meg. Det historiske tilbakeblikket har også lite dramatikk.
Dette må være den perfekte feriebok for de som liker lette underholdningsbøker. For sånn er det med bøker, vi liker ikke det samme. Jeg hører mange sier til meg at de vil ikke ha tragedier og grusomheter, når de skal kose seg med en bok. Da er denne utrolig fin, for den er historisk, men ikke vond å lese. Mange vil derfor like den svært godt.

 

 

En nydelig og fengende fortelling om en kvinnes reise til de frodige vingårdene i Toscana – og de mystiske omstendighetene rundt en tragisk familiehemmelighet.

Hvis Fiona har lært noe i livet, er det hvordan man holder på en hemmelighet. Hun er den eneste som kjenner til din nå avdøde morens kjærlighetsaffære i Toscana tretti år tidligere, og hun er fast bestemt på å la det forbli slik … Helt til den dagen en advokat tar kontakt med henne med sjokkerende opplysninger: Hennes biologiske far er død, og hun har arvet en vingård i Toscana.

Fiona reiser til Italia, der hele familien blir sjokkert over å få vite om hennes eksistens og vil gjøre alt i sin makt for å bestride testamentet. Samtidig begynner hun å finne ut mer om det som skjedde med moren hennes mange år tidligere, og om faren hun aldri kjente.

 

Kathryn Hughes, Minneskrinet
Leseeksemplar fra feelgoodredaksjonen, Cappelen Damm
.
Dette var også en underholdningsbok av den lette sorten, med mye hjerte og smerte, som mange liker, men ikke jeg. . Vil du ha noe lett, vil du sikkert like denne. Jeg leser mye og jeg er blitt mer kresen etterhvert, så det ble litt banalt og forutsigbart for meg. Men jeg har sett omtaler fra flere som syntes dette var en utrolig bra bok, så liker du feelgood som ikke er for vond, vil du nok like Minneskrinet.
Slik er det nemlig. I kiosk og dagligvare, er det ikke det samme utvalget som i bokhandelen, men man finner noe for enhver smak. Og til en rimeligere pris enn i bokhandelen. Man kan også abbonere på feelgood, så man får de tilsendt direkte i postkassa, i likhet med seriebøkene, som mange er glade i.

Fra omslaget:Jenny Tanner fyller 100 år den dagen hun åpner skrinet hun har tatt vare på så lenge. Det inneholder hennes mest dyrebare minner, og blant dem en liten stein, en utskjæring, og et avisutklipp som hun nesten ikke orker å lese. Men Jenny vet at tiden er inne. Etter krigen la hun igjen en del av sitt hjerte i fjellandsbyen i Italia. Selv om det vil gjøre vondt, må hun vende tilbake til Cinque Alberi. Og ta farvel med fortiden.

Candice Barnes har hatt en vanskelig oppvekst og drømmer om en harmonisk fremtid med kjæresten sin – men er han virkelig den mannen hun trodde han var? Da Candice får muligheten til å reise til Italia sammen med Jenny, vet hun ikke at denne reisen vil åpne øynene hennes for noe hun ikke har våget å se. Kanskje blir Jennys farvel en mulighet for henne til å starte på nytt?

 

Krim finner du også. Elly Griffiths er en erfaren forfatter som har gitt ut mange serier. Nå kommer Rut Galloway serien, to i 2022 og to nye i starten av 2023. Kjempefine krimbøker, som ikke er for vonde og man må bare bli glad i Rut Galloway.

 

Elly Griffiths, Jenta under jorden og Løgnens hus.

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Elly Griffiths, Jenta under jorden og Løgnens hus

Jeg har sett fine omtaler om denne serien av bokelskere som har lest den på engelsk. Nå oversetter Cappelen Damm de til norsk og jeg var veldig spent.

Av og til lurer jeg på hvorfor jeg faller pladask for noen bøker, mens andre er jeg mer lunken til. Jeg kan klage på noe i en bok og elske det samme i en annen. Slik jeg ikke liker for mange detaljer, men likevel elsker Galbraith, som er så innmari detaljert og i tillegg 900 sider, som jeg heller ikke liker. Det er merkelige greier. Noen ganger kan vi ikke sette helt fingeren på hvorfor vi liker så godt en bok og liker ikke en annen, enda de kan være ganske lik.

Rut Galloway ble jeg veldig glad i etter få sider. Hun er en enstøing, ikke helt fornuftig heller innimellom, som vi vil finne ut etterhvert, men jeg trykket henne inn til mitt hjerte, som en god venn. Livredd for at noen skal gjøre henne noe. Katteelsker som meg selv, det er et pluss.

Spennende er det også. Til tider veldig spennende. Stakkars Ruth. Enda godt jeg vet at Griffith har skrevet mange bøker i denne serien. Griffith er et psevdonym. Dominica de Rosa heter hun egentlig.

Hun har utgitt flere serier. Bok 3 og 4 i Gallowayserien vil bli utgitt i Norge på nyåret og jeg gleder meg allerede. Jeg må vel vente til april likevel, til jeg skal ha tema bøker i serier. Jeg er jo litt rar. Kjører tema hver måned. Jeg leser mer når jeg gjør det sånn og mange synes det er kjekt å lese de samle-bloggene, så da blir det sånn.
De utgis i pocket, ca 300 sider, fantastiske feriebøker. Gubben har lest den første og han likte den. Jeg lurte meg til å lese den andre når han dro på jobb igjen, så nå ligger den på hodeputen hans og venter på at han skal komme hjem.

Annerledes plott, med en rettsarkeolog i hovedrollen. Lærerikt også, for hun skriver mye om skikker flere hundre år tilbake.

Politioverbetjent Nelson, er en særing han også. Og mange andre spennende personer får vi møte. Slik det ofte er i engelske krimserier. De er sjelden striglet i dresser alle i de seriene, slik de gjerne er i de amerikanske. Jeg håper inderlig det blir TV-serie av denne krimserien. Jeg ser for meg Vera fra krimserien ved samme navn, bare litt yngre, sammen med Columbo. Ler bare ved tanken. Det hadde vært gøy.

Anbefaler varmt Ruth Galloway. Det er ikke grotesk og makabert beskrevet, men det er bein og knokler. God lesing. Gled deg. En serie å bli glad i.

 

 

fra omslaget:

Da politiet finner menneskerester utenfor King’s Lynn i Norfolk, mistenker man at det er levningene etter Lucy Downey, en jente som ble kidnappet ti år tidligere. Da rettsarkeolog Ruth Galloway undersøker knoklene, viser det seg – til politioverbetjent Harry Nelsons skuffelse – at de mer enn tusen år gamle.

Helt siden Lucy ble kidnappet har Nelson mottatt mystiske brev med referanser til rituelle ofringer. Da enda en jente forsvinner og Nelson mottar et nytt brev, ber han Ruth om hjelp til å tolke brevene. Kan det virkelig være en sammenheng mellom kidnappingen av Lucy for 10 år siden og jenta som er forsvunnet nå?

Snart viser det seg at Ruth er i livsfare fordi hun hjelper politiet, og jakten på kidnapperen blir en kamp mot klokken både for den forsvunne jenta og for Ruth.

Dette er første bok i den spennende serien med arkeolog Ruth Galloway og politioverbetjent Nelson.

 

Elly Griffiths, Løgnens hus

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Løgnens hus er bok nummer to.

Fra omslaget:

Under en utgravning i Norfolk blir det funnet et skjelett i en vegg. Arkeolog Ruth Galloway, som er ekspert på knokler, vurderer at skjelettet muligens er et offer til guden Janus. Under romertiden var det nemlig vanlig å begrave ofrene til denne guden nettopp i vegger og dører. Snart blir Ruth tilkalt til en byggeplass der man har gravd frem et skjelett fra et barn.

Politoverbetjent Harry Nelson, som mer enn gjerne samarbeider med Ruth Galloway, får ansvar for saken. Er det noen sammenheng mellom funnene? Og hvorfor denne koblingen til romersk mytologi?

På toppen av alt er Ruth Galloway blitt gravid, og Harry Nelson er den lykkelige faren. Nelson, som har kone og barn hjemme.

Løgnens hus er andre boken i suksesserien med Ruth Galloway og Harry Nelson.

 

Og i 2023 gleder jeg meg blant annet til denne:

Kristin Hannah, De hjemvendte

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Flyttet til desember, håper jeg når å lese den da

Jeg leser alt jeg kommer over av Hannah, kun en som har falt igjen her, de andre har vært utrolig bra.

 

Kristin Hannah, Nattergalen

Kristin Hannah, Det store ødet

Kristin Hannah, For alle vinder

Kristin Hannah, Sommernatten

Kristin Hannah, Vinterhagen

 

 

Fra omslaget:

De hjemvendte av Kristin Hannah gir et dypt og realistisk innblikk i hvordan et militært yrke påvirker en familie og et ekteskap.

Alle ekteskap har et bristepunkt. Alle familier har sine sår. All krig har en pris …

I likhet med mange ektepar har Michael og Jolene Zarkades en slitsom hverdag med barn, karriere, regninger og oppgaver … og det mens deres tolvårige ekteskap er i ferd med å gå i oppløsning.
Da Jolene attpåtil blir sendt ut i militært oppdrag og etterlater forsvarsadvokaten Michael hjemme, helt uten erfaring i å ta seg av de to døtrene, går det fra vondt til verre. Som mor er det tøft for Jolene å reise fra familien, men som soldat styres hun av plikten. I brevene hun sender hjem, later hun som at alt er i orden, for å skjerme familien. Krigen kommer til å endre Jolene mer enn noen av dem kunne se for seg, og da tragedien inntreffer, må Michael kjempe sitt livs kamp for familien sin …

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg