Bøker lest juli 23, tema pocketsommer, 14 bøker lest

 

 

Den aller siste fellesferien her i huset.

Litt rart å tenke på, men neste år er det ferie hele året.

Vi kan reise når vi vil.

Kanskje blir det likevel litt vanskelig å være hjemme i juli, når vi er vant til at da reiser vi.

Det får tiden vise.

Juli bruker jeg å ha uinnbundne bøker.

Noen er gamle, stått lenge og ventet i hylla, noe er arvet og noe kjøpt og noe har jeg fått og noe er så ferskt at det egentlig ikke er pocket men et uinnbundet forhåndseksemplar.

Men med på ferie skal de.

En på bildet, den første av Mehlum, har jeg faktisk lest, men den er med til gubben.

Når feriekofferten skal pakkes, må det nemlig være med bøker som passer oss begge.

Han leser kun krim, jeg leser både det ene og det andre.

 

Men det er pocketsommer av en årsak.

De veier lite og de kan settes igjen, hvis noen andre gjerne vil arve dem.

 

Flere av disse bøkene har nå flyttet.

De fleste til Kypros, hvor de forhåpentligvis vil finne nye, norske lesere.

Noen ble gitt til venner og noen til medpassasjerer på flyet.

Å dele lesegleder er fint.

Men noen fikk være med hjem igjen.

De trøstes med at det blir mye reiser det neste året, så det kommer nye sjanser.

 

Som vanlig, bilder hentet fra internet, tekst over bildet er min, tekst under fra forlaget.

Noen er leseeksemplarer, andre har jeg som sagt kjøpt eller fått av andre bokvenner.

Jeg er ikke pålagt eller har betalt for å lese og jeg er helt nøytral.

 

Shelley Read, Dit elven fører deg

Leseeksemplar fra Gyldendal

 

Denne er jeg utrolig spent på og er nok den jeg kommer til å begynne på først. Den sammenlignes med Der krepsene synger og den syntes jeg var bare nydelig. Ofte er disse sammenligningene bare et salgstriks, men jeg krysser fingrene.

Delia Owens, Der krepsene synger

 

Jeg likte svært godt denne romanen. Den er utrolig velskrevet og den er gripende. En historie utenom det vanlige.

Det tok bittelitt tid før den fenget meg helt, men ikke så mange sidene. Det tror jeg er fordi den ble sammelignet med Der krepsene synger, for den boken ble jeg veldig glad i. En roman som absolutt bør filmes.
Minner meg på at jeg også må se filmen Der krepsene synger.

Dette er en oppvekstroman og en roman som ville passe de aller fleste som er glad i å lese.

Men det er feil i omslagsteksten. Det er ikke slik at vannet i elva begynner å stige, men området skal demmes opp.

 

 

Fra omslaget:Colorado, 1940-tallet. Victoria Nash er bare en tenåring, men har likevel ansvaret for husholdningen på familiegården, der de i generasjoner har dyrket fersken. 

Den unge dagdriveren Wilson Moon har en mystisk fortid og er blitt fortrengt fra stammeområdet sitt. Han er uønsket av lokalbefolkningen i den lille byen. Da Victoria treffer Wilson, tennes en gnist av lidenskap, men også av fare. De innleder et forhold som for enhver pris må holdes hemmelig. Da Victoria blir gravid, flykter hun alene opp i fjellene. Hun bosetter seg i en liten hytte mens hun kjemper for å overleve i villmarken. Samtidig stiger vannet i elva i dalen og truer med å utslette gården og alt hun kjenner til.  

Dit elven fører deg er en historie om kjærlighet og tap, men også om å finne et hjem, en familie, å få kraft og mot til å kjempe – og om å finne trøst der man minst venter det. 

 

Emma Hamberg, J’appelle Agneta

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Underholdningsroman som visstnok skulle være fornøyelig. Humor og romantikk er de sjangrene der jeg er vanskeligst oh mest kritisk,  derfor var jeg spent. Men jeg likte denne romanen svært godt. Den er humoristisk, men den inneholder også en stor grad av alvor.

Temaet er å være glad i seg selv og få være den man er, på alle vis. Å gå hele livet og være usynlig, fordi man ikke får være seg selv, er jo trist.

Den er litt krampaktig morsom i starten, men det blir roligere etterhvert. Den store gutten Einar, er svensk, men har bodd i Frankrike i årevis. Han begynner nå å bli dement og med det husker han ikke det franske språket og har vansker med å huske at samboeren hans er død. Vennene hans er engstelig på hans vegne og må ha noen som kan passe på han.

 

 

 

Personlighet kan tydeligvis deles inn i fargegrupper. Agneta 49 år føler seg helt gjennomsiktig, og synes hun går i ett med tapeten. Barna er utflyttet og melder bare når de trenger penger. Kollegaene bryr seg ikke om hva hun driver med, og mannen hennes driver med fuglekikking og ulike former for sport. Han forteller Agneta at kroppen er et tempel som ikke må skitnes til med usunnheter. Nei, det er granateplekjerner og Quinoa som gjelder. Agneta spiser gode oster og drikker vin i smug – mens hun ser på oppussingsprogram hvor de renoverer vakre franske gårder.
Så ser hun en jobbannonse: En eldre gutt i Provence trenger en au pair som snakker svensk. Agneta overrasker alle – inkludert seg selv, med å svare på annonsen, og få dager seinere er hun på vei til sitt livs eventyr.

 

Patricia Wilson, Kaneltreet

Funnet i en boktelefonkiosk i Geiranger

 

Jeg leser alle Wilsons bøker. Fantastiske feriebøker. Historisk feelgood-drama, en av mine favorittsjangre.

Patricia Wilson, En sommer i Hellas

Patricia Wilson, Flukten til den greske øya.

Som dere ser har jeg to av hennes i stabelen i år, stor glede. Slike bøker jeg åpner med en forventningsfull glede inni meg. Og nå skal vi til Rhodos i denne boken, ekstra glede.

 

Dette var en super feriebok. Inspirert av historien om en virkelig person, men det er en roman.

Litt småpirk har jeg nok. Cruiseskipene ligger ikke stille om vinteren. De relokaliserer seg. De som jobber der, jobber hele året. De tar ikke fri om vinteren. Og når det skjer et forlis, står det at cruiseselskapet vil sørge for at du ikke blir skadet. Hvordan i all verden, skal de greie det? Og hvis mannen drukner, ville hun vært der og trøstet han. Dette er bagateller, men jeg synes det er så unødvendig, for det har ikke noe å si for handlingen i boken, om det hadde vært utelatt. Man er ikke nødt til å ha 460 sider.

Men nå er jo jeg kritisk og for det aller meste, er dette bra underholding og gripende også.

Vi lukter Hellas i boken og jeg koste meg stort. En overraskende vending er det også.

Liker du historiske underholdningsbøker, anbefaler jeg Patricia Wilson.

Hun er aktuell med en ny, Min greske familie. Gjett om jeg gleder meg, men jeg har en til, Øyas hemmelighet,  før jeg kommer dit.

 

 

Rebeccas ekteskap er på bristepunktet, og når hun i tillegg får dårlige nyheter fra familien på Rhodos, reiser hun motvillig tilbake til sin barndoms øy. Her innser hun hvor lite hun vet om bestemoren som hun har nektet å ha kontakt med de siste årene. Nå må familien finne sammen igjen, og tiden er inne for å fortelle sannheten om den forferdelige dagen i 1944 da familien hennes ble splittet.

 

 

Patricia Wilson, Øyas hemmelighet

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Så skal vi til Kreta. For en som meg, som er veldig glad i Hellas, er disse bøkene spennende. Mye historie, ikke bare romantikk.

 

Denne nådde jeg ikke lese, den skal få være med til Australia og New Zealand, over nytt år.

 

 

Fra omslaget:Øyas hemmelighet historien om nazistenes okkupasjon av Kreta under andre verdenskrig – en fortelling om grusomheter, om mot og om hvor langt en mor er villig til å gå for å beskytte barna sine. Og det er fortellingen om bitre hemmeligheter som splittet en familie, og om tre kvinner som kommer sammen for å lege de sårene som har ødelagt to generasjoner.

Det hele begynte ved solnedgang 14. september 1943 …

Hele livet har Angie vært nysgjerrig på morens hemmelige fortid. Når hun nå er i gang med å planlegge bryllupet, har hun en sterk trang til å besøke den avsidesliggende landsbyen på Kreta der moren hennes vokste opp.

Angies gamle bestemor tar imot henne med åpne armer. Tiden er inne for å lette sitt hjerte og fortelle den historien som hun ellers ville ha tatt med seg i graven.

En bok for alle som likte Helenas hemmelighet av Lucinda Riley og Når sypressene hvisker av Yvette Manessis Corporon.

 

Rosanna Ley, Appelsinlunden

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Rosanna Ley, Hotellet på klippen

Rosanna Ley, De tapte barna

Enda en feelgoodforfatter jeg følger. Hotellet på klippen var litt mye kjærlighet for meg, men elsket beskrivelsene om landskap og mat, så jeg koste meg likevel. Så får vi se hva jeg synes om Appelsinlunden. Vi skal til Sevilla og der har jeg vært.

 

Igjen sitter jeg igjen med samme følelse,  som når jeg leste Hotellet på klippen.

Jeg elsker hvordan hun beskriver området, maten, luktene og folket. Det føles nesten som jeg er der.

Jeg suges inn i miljøet og nyter det.

Men så er det denne banale, litt oppbrukte kjærlighetshistorien.

For mange vil nok det gjøre denne romanen til en topp underholdningsbok, men jeg lider meg gjennom klisjeene.

Jeg blir derfor veldig spaltet. Jeg storkoser meg med noe og kjeder meg til døde med noe.

Men jeg må si at hun skriver så fantastisk om Sevilla at jeg så vidt tåler hjerte/smerte delen.

 

 

Appelsinlunden av Rosanna Ley er en uforglemmelig fortelling om tapt kjærlighet, familiehemmeligheter og appelsiner – fra solfylte Sevilla.

Holly elsker appelsiner, og hun elsker å lage appelsinmarmelade. Nå har hun endelig sjansen til å bytte ut en stressende jobb i storbyen med en drømmejobb i Dorset. Hun åpner “Bitter appelsin”, en liten butikk som hyller sitrusfrukten som alltid har inspirert henne.

Hollys mor Ella har alltid likt seg i Sevilla. Så hvorfor nøler hun når Holly inviterer henne med på tur for å handle inn produkter til butikken? Hva er hun redd for? Har det noe å gjøre med den gamle oppskriften på spansk appelsinkake som Ella har holdt skjult for familien i alle år?

Sevilla er en by full av sol og appelsiner, men livet der kan også være bittersøtt. Vil kjærligheten overleve appelsinlundens mange hemmeligheter?

 

Kelly Rimmer, Meg uten deg

Funnet i samme boktelefonkiosk som Kaneltreet

Kelly Rimmer, Barna fra Warszawa

Kelly Rimmer, Før jeg lar deg gå

Kelly Rimmer, Alt det vi ikke kan si

Kelly Rimmer er en av mine favorittforfattere. Det hun skriver kan man ikke kalle feelgood kanskje, det er sterkt og gripende. Det er dramatisk, slik som Barna fra Warzava, som var en av de beste bøkene jeg leste i fjor.

 

Denne ble heller ikke lest, da får den ut og fly igjen, ett eller annet sted.

 

 

Fra omslaget:En medrivende roman om hvordan kjærligheten kan knuse hjertet ditt – og reparere det. Callum jobber på et stort PR-byrå i Sydney, og hver dag tar han fergen fra storbyen og hjem til Manly. En dag kommer han i snakk med Lilah på fergen. Lilah er jurist og en svært engasjert miljøforkjemper, og det første møtet utvikler seg raskt til en stormfull forelskelse. Ingen av dem tror egentlig på kjærlighet ved første blikk, men de faller for hverandre like fullt. Alt ser lyst ut, og forholdet blir stadig sterkere. Men så kommer den dagen da Lilah ikke lenger kan ignorere de sykdomstegnene hun har fryktet og som hun har holdt hemmelig for Callum … Meg uten deg er en hjerteskjærende roman som må leses av alle som likte Et helt halvt år av Jojo Moyes, En dag av David Nicholls eller Dagboken av Nicolas Sparks.

 

 

Anna Stuart, Å redde et liv på fire minutter

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Så  ut til å være i min gate det her og det var det så sannelig. Helt perfekt feriebok. Overraskende vendinger,  som jeg ikke så komme.

Her er det medmenneskelighet og vennskap og hvordan strekke ut en hjelpende hånd, uten å forvente noe takk tilbake.

Alle har de traumer og hemmeligheter i ryggsekken og de vil de helst skal fortsette å være der, men så kommer denne Charlie på besøk. Sakte, men sikkert, kommer hemmelighetene opp i lyset, også Charlies.

En sterk og rørende historie, ja det er det. En roman jeg tror de fleste vil like.

 

Fra omslaget:

Ingen skal måtte behøve å være ensomme

Charlie liker jobben som sjåfør. Han frakter matvarer hjem til folk og liker å tilbringe tiden alene i bilen. Han har aldri vært særlig glad i å måtte forholde seg til mange mennesker, men når han blir satt til å levere matvarer i Hope Street, innser han at det er mange ensomme mennesker der ute, og for noen av dem er Charlie deres eneste møte med omverdenen.

Butikksjefen må minne Charlie på at han er sjåfør, ikke sosialarbeider, og at han ikke må bruke mer enn fire minutter på hver kunde, men Charlie kan ikke hjelpe for at det harde ytret hans begynner å mykne. Han klarer ikke å la være å vise litt vennlighet til innbyggerne i Hope Street og hjelpe dem med å finne sin plass i verden igjen.

Men vil hans hjelpende hånd bare gjøre alt verre?

 

Trish Doller, På åpent hav

Leseeksemplar fra Cappelen Damm

 

Denne var jeg svært usikker på, men jeg koste meg med denne boken. Perfekt på solsengen. På seiltur mellom de karibiske øyene. Passe med romantikk. Allergien min slo ikke ut, det var bare kos.

Og jeg har ikke det minste greie på seiling,  så da har jeg ingenting å pirke på. Jeg slukte alt rått.

Liker du underholdningsbøker, må dette være et funn. Det er forutsigbart,  men det er ok for meg her. Det hører liksom med.

Morsomt for meg var at jeg hadde vært på noen av øyene Anna besøker i Karibien.

 

Fra omslaget:

Annas forlovede døde brått, og for å hedre hans minne – og komme over sorgen – legger hun ut på langtur i seilbåten hans, selv om hun ikke er helt stø på seiling. Planen er å seile fra Florida til de karibiske øyer. Hun skjønner fort at denne seilasen klarer hun ikke alene, så i første havn søker hun etter mannskap. Men på en seilbåt lever man tett, og utfordringene står i kø selv om omgivelsene er spektakulære …

Passer for alle som drømmer å kaste loss, sette seil og starte på nytt.

 

Dani Atkins, Mens jeg sov

Leseeksemplar fra Aschehoug

 

Jeg synes det var en velskrevet, meget bra bok, selv om en del av historien er lite realistisk. Det er nye vinklinger som overrasker.

Maddie har ligget i koma i 6 år og når hun våkner opp, har alle de rundt henne gått videre i livet. For hvor lenge skal man vente på en som ikke viser tegn til å våkne opp?

En perfekt feriebok for meg. Sidene suste avgårde på solsenga.

 

Maddie våkner i sykehussengen og husker ikke hva som har skjedd. Hun vet bare at hun og Ryan gledet seg veldig til bryllupet og til barnet som skulle komme. Andre må fortelle om den fatale trafikkulykken og at hun har ligget veldig lenge i koma. Men Ryan oppfører seg merkelig, han svarer unnvikende når hun spør om barnet.
Chloe jobber som frivillig på sykehuset, og Maddie blir en av de pasientene hun føler seg mest knyttet til. Nå er Maddie våken og alt er forandret. Mens Maddie har vært i koma har livet gått videre for dem rundt henne. Hvordan skal de nå finne sin plass i forhold til hverandre?
Mens jeg sov er en fortelling om livets ubarmhjertighet, om kjærlighet og håp – og om hvor langt en mor er villig til å strekke seg for barnet sitt.

 

Da er vi over til krimavdelingen.

Jan Mehlum, Gylne tider

Fått av en bokvenn

Bøker lest juli, 2020, 10 bøker

Denne har jeg lest, men jeg tar den med til gubben, så han får begynne på bok 1.

 

Tre Mehlum var med på tur og ingen ble med hjem.

Mehlum er i disse dager aktuell med ny bok. Siden vi nå har lest tre, er det likevel lenge til vi kommer til de nyeste. Tror det er 21 bøker om tønsbergadvokaten Svend Foyn, så vi trenger litt tid.

Det er flere vi prøver å lese oss opp på, her i huset. Gunnar Staalesen og Jørgen Jæger og Tom Egeland, sistnevnte har jeg ikke en gang oversikten over.

Mehlum har en tørrvittig humor, som jeg liker godt. Jeg humrer litt når jeg leser.

Men det er mye fortalt av jeg-person, noe jeg ikke er så glad i. Det blir derfor litt kjedelig for meg innimellom.

Men nå er dette bøker gitt ut for mange år siden, så jeg går ut fra at det vil endre seg etterhvert.

Jeg skal se om jeg har bok 4 og 5, som jeg kan putte i ryggsekken i desember, når vi skal på en ukes tur.

 

 

 

Fra omslaget:Veien fra oppvakt skolejente til narkotikadødsoffer ble mistenkelig kort for Cecilie. Og når politiet velger å betrakte saken som nok en tilfeldig overdose, påtar tønsbergadvokaten Svend Foyn seg sitt første oppdrag som etterforsker. Bak småbyens pyntelige fasade finner han ikke bare et brutalt narkotikamiljø, men også dystre forbindelser til mennesker i helt andre miljøer – og til deres fortid. Kritikerroste Jan Mehlum er en av landets fremste kriminalforfattere og har blant annet vunnet Rivertonprisen for beste norske kriminalroman (Kalde hender, 1998). GYLNE TIDER er den første boken i serien om Svend Foyn.

 

Jan Mehlum, Kalde hender

Fått av en bokvenn

 

 

Bok 2 i serien

 

 

En 15 år gammel skinhead oppsøker tønsbergadvokaten Svend Foyn, men forsvinner ut av kontoret uten å ha sagt et ord. Noen timer senere blir gutten – Elvis Kristiansen – funnet død, overkjørt av toget. Foyn klarer ikke å slå seg til ro med at det var et uhell. Hva var det gutten ville ham? Jo mer Foyn undersøker i Elvis’ historie, dess mer innfløkt virker saken. Her er tråder til hendelser i fortiden så vel som til organisert kriminalitet og overgrep mot barn. Kalde hender er en frittstående fortelling og den andre boken i serien om Svend Foyn.

 

Jan Mehlum, Det annet kinn

Fått av en bokvenn

 

 

 

Fra omslaget:Anna Löwe var en gang Svend Foyns store lidenskap. Nå er hennes mann, overlegen Sten Löwe, sporløst forsvunnet. Politiet har henlagt saken, og hun oppsøker sin gamlekjæreste og ber ham forsøke å finne ut hva som kan ha skjedd. Det viser seg snart at Löwe ikke er den eneste personen i området som er blitt borte på uforklarlig vis i løpet av de siste årene. Og flere forsvinninger følger.

 

Monica Yndestad, Gapestokk

Kjøpt selv

 

Jeg har lest og likt Yndestads bøker og har planer om å lese alle hun har gitt ut. Nå har jeg ikke lest Jentene fra balletten, men håper at det går bra.

Jeg skal kjøpe den når jeg kommer over den. Kanskje på Bookis.

Monika N. Yndestad, Ulmebrann

Graven, Monika N. Yndestad

Yndestad må også bli med på en tur til, for henne ble det ikke tid til nå.

 

Fra omslaget:Alt har en pris: For sitt livs vanskeligste sak, en sak om bussulykken og konsekvensene av fyllekjøring, mottar Alice Bratt og Hassan Mouri den prestisjetunge presseprisen Gullparaplyen. Noen timer etter utdelingen blir Alice funnet overstadig beruset i sin egen bil, som har kjørt av veien. Selv husker hun ingenting av hva som har hendt. Neste dag henges hun ut med fete typer i alle medier, selv i sin egen avis: «DU AV ALLE». Alice tvinges ut på en indre og ytre reise til et gjemmested, der hun må lære å stole på seg selv igjen. I Bergen lurer alle på hvor Alice er, og om hun er i live. Kollegaene Hassan og Jørgen begynner så smått å nøste i det som har hendt. Så dukker plutselig liket av en annen prisvinner opp. Om forfatteren: Monika N. Yndestad (f. 1964) fikk Nytt blod – Maurits Hansen-prisen for sin krimdebut Jentene fra balletten. Gapestokk er andre bok i serien om BA-journalist Alice Bratt.

 

Emilie Schepp, Skjult Agenda

fått av en venn

 

Bok tre i serien. Her henger jeg etter, for gubben leste denne nå når vi var på Rhodos.

Alle tre bøkene av Schepp ble lest.

Emilie Schepp, Skjult Agenda og Pappas gutt

 

Dette er spennende, lettleste krimbøker. Hun har en uvanlig oppvekst Jana, som er hovedpersonen i disse bøkene. Hun oppfører ser nok ikke slik andre etterforskere ville gjort, eller statsadvokat som er stillingen hennes og hun prøver å skjule fortiden sin for enhver pris.

Det lønner seg derfor å lese disse bøkene i rett rekkefølge. Hennes historie går som en rød tråd gjennom bøkene.

Jeg er ikke så glad i slike historier som går gjennom bok etter bok, men det er jo ofte slik i dagens seriebøker, for at du skal kjøpe neste. Men i tillegg er det en avsluttende historie.

 

 

Fra omslaget:En utspekulert morder passer på å skade ofrene sine når en utvalgt ambulansesykepleier er på vakt. Ambulansesykepleieren Philip får det ene utrykningsoppdraget etter det andre der han kjenner de alvorlig sårede personene. Når ytterligere en person blir funnet svært skadet, begynner sannheten å gå opp for ham. Det virker som om han er fellesnevneren for det hele. Hvordan kan han finne sammenhengen før flere blir drept eller skadet? Når statsadvokat Jana Berzelius kobles på saken sammen med politiet, begynner også hun å ane et ubehagelig mønster. Det som først ser ut til å være en engangshendelse, vokser til noe betydelig større. Hvem står bak de grusomme drapene? Sammen med politiinspektør Henrik Levin og betjent Mia Bolander er Jana fast bestemt på å komme til bunns i den fryktelige saken. Samtidig blir hun oppsøkt av en person fra sin egen fortid, som tvinger henne å gå langt utenfor lovens grenser. Skjult agenda er Emelie Schepps tredje bok om statsadvokat Jana Berzelius.

 

Emilie Schepp, Pappas gutt

Fått av en venn

 

Bok nummer 4

 

Jeg ble ikke så hektet av denne. I en serie skal det jo noe til at man blir like fengslet av alle bøkene, men likevel er det en jevnt god krimbok.

Jeg anbefaler derfor serien. Men som jeg sa ved den forrige, les de i rekkefølge, for også her preger oppveksten til Jana, sterkt handlingen i boka.

Nå er jeg klar for bok 5, Broder Jacob.

 

 

Fra omslaget: Den fjerde boken i serien med statsadvokat Jana Berzelius. En varm sommerkveld ringer en seks år gammel gutt til faren sin. Skrekkslagen forteller han at noen har tatt seg inn i huset. Det er det siste faren hører fra gutten, før han sporløst forsvinner.

Statsadvokat Jana Berzelius leder etterforskningen sammen med førstebetjent Henrik Levin og politibetjent Mia Bolander. Hva har skjedd med gutten? Etter hvert som de sirkler seg inn mot sannheten, blir utredningen mer personlig for Jana. Hun innser at guttens liv er i fare og at det haster med å finne ham. Samtidig forlanger den hensynsløse Danilo Peña at Jana skal besøke ham i fengselet. Jana kastes dermed inn i et spill som kan få uante konsekvenser

 

Emilie Schepp, Broder Jakob

Fått av en venn

 

Denne fikk ikke egen omtale. Ikke fordi den var dårlig, men jeg orket ikke bruke så mye tid i ferien til å blogge.

Jeg likte Broder Jakob bedre enn Pappas gutt. Nå må jeg sjekke litt for tror neste bok jeg har i serien er innbundet og da blir det ikke feriebok i så fall.

Det er en spennende serie dette og jeg vil lese alle. Tror det er 7. Ni liv og Bjørnen sover har jeg ikke lest enda.

 

 

 

Fra omslaget:Pocketutgave av femte bok i serien om Jana Berzelius. En kvinne blir funnet brutalt drept – det er det andre offeret på kort tid. Omstendighetene er like, beina er sydd sammen, og kroppen blir funnet i elven som flyter gjennom den lille byen. Hvem er det som vil at de skal se ut som havfruer, og hvorfor? Da nok en kvinne blir meldt savnet, er det åpenbart for politiet at de har å gjøre med samme gjerningsmann. Statsadvokat Jana Berzelius leder etterforskningen sammen med politiet, og snart finner de koblinger til Simon Norell, en ung mann som drepte hele sin familie, og som siden har vært innelåst på psykiatrisk sykehus. Men Simon vil ikke prate. Noen må vinne hans fortrolighet før tiden renner ut.Broder Jakob er den femte boken i serien om statsadvokat Jana Berzelius
Camilla Grebe, Når isen brister
kjøpt selv

Jeg likte svært godt denne krimboken. Gubben likte den mindre. Han syntes det ble for mye om hovedpersonenes historie. Vi får livshistorien til hovedpersonene og det har ikke noe med krimsaken å gjøre. Men jeg likte det, for temaet er oppvekst og sorg og hvordan det påvirker livet vårt.

En høyspenningsroman er det ikke,  men jeg synes Grebe skriver veldig bra og jeg liker rett og slett det hun skriver.

Ikke alt er slik det ser ut i denne historien og det gikk lenge før det gikk opp for meg. Men da skjønte jeg sammenhengen. Syntes det var et interessant og annerledes plott.

Camilla Grebe er en dyktig forfatter synes jeg.

Fra omslaget:Kvalitetskrim fra vinneren av Glassnøkkelen 2018. Emma har en elsker. En elsker som er alt hun har drømt om og mer til. Det er bare ett problem. Han er direktør i kleskjeden hun jobber for. En praktisk detalj, men samtidig veldig pirrende.

Etter forlovelsesmiddagen deres forsvinner Jesper sporløst. Og ikke lenge etter blir en ung kvinne funnet brutalt myrdet i det flotte huset hans, i en fasjonabel forstad til Stockholm. Peter Lindgren er en resignert, men rutinert politietterforsker. Han får hjelp av atferdsforskeren Hanne Lagerlind i etterforskningen av det bestialske drapet på den unge kvinnen. Drapet har tydelige likheter med en ti år gammel sak, som fortsatt er uløst.

Hvem er den drepte kvinnen? Har drapet noe med den gamle saken å gjøre? Og hvor er den forsvunne elskeren?

Camilla Grebe og Åsa Träff, Ild og dype vann
Femte bok i denne serien som søstrene har skrevet sammen.
Denne nådde jeg ikke å lese og når jeg har lest den, er jeg helt ajour med Grebe, hvis hun ikke kommer med en ny, før jeg får lest denne.

Fra omslaget:Dette er den femte boken om psykologen Siri Bergman. To søsken forsvinner fra fosterhjemmene sine med bare et par ukers mellomrom. Forsvinningene er uforståelige, og snart kjører også etterforskningen seg fast. Kort tid senere blir fotografier av barna sammen med en fremmed kvinne funnet. Mysteriet skrur seg til når kvinnen, identifisert som 29-åringen Kajsa Rantanen, blir funnet død.

Sammen med kolleger i politiets gjerningsmannsprofilgruppe får psykolog Siri Bergman i oppdrag å se nærmere på saken

Knut Faldbakken, Natthagen
kjøpt selv
Jeg har slett ikke lest alle av Faldbakken og nå er det en stund siden jeg leste den forrige, så husker ikke noe annet enn at handlingen er lagt til Hamarområdet
Natthagen har vært på reise sammen med oss før og må nok bli med på ihvertfall en tur til.
Faldbakken har skrevet mange krimbøker og en gang i tiden leste jeg de i rekkefølge, men så kom år uten lesing og jeg falt av og mistet oversikten.
Fra omslaget:Mørk og besnærende psykologisk krim En mann vender tilbake til Hamar etter flere års fravær. Han er en outsider, en fremmed, med en fortid der det fins mye å skjule. Et fengselsopphold har avskåret all kontakt med hjembyen. Han ønsker å gjøre visitten kort, han skal ordne det praktiske etter morens bortgang, og så forlate byen. Men noe tvinger ham likevel til å bli, fortidens skygger tar tak i ham og holder ham tilbake. Og når en ung jente blir funnet død, blir han den første politiet mistenker.Men er han skyldig? Og var det ham den gangen for flere år siden?
Jens Henrik Jensen, Gladiator
Leseeksemplar fra Aschehoug
Det hadde gått meg hus forbi at det hadde kommet en ny Oxen bok, så den må både gubben og jeg lese selvfølgelig.
Ja, skal lese, men kun gubben nådde å lese den i ferien. Eller rettere sagt, han leser. Han er ikke ferdig enda.

.

 

Fra omslaget:Fire menn er funnet skutt og drept ved en rasteplass i et øde skogsområde, og likheten med en uløst drapssak er åpenbar. Alle ofrene er krigsveteraner.
Politiets etterretningstjeneste ber den tidligere jeger og krigsveteran Niels Oxen om hjelp. Han sier ja til å assistere sin gamle makker og venn Margrethe Franck fra PET, men etterforskningen viser seg å være ytterst vanskelig.

Drapsmannen har nok mye mer på samvittigheten, og en ung, kvinnelig betjent krysser stadig sporene deres på en mystisk måte.
I tillegg har PET – uvisst av hvilken grunn – tilslørt deler av saken.

For PET er den høyt dekorerte Oxen rette mann å sende ut i jakten på den skyldige. Men da Oxen selv, helt uten forvarsel, blir sporløst borte, tar etterforskningen med ett en dramatisk vending.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg